Web Analytics Made Easy - Statcounter

«محمدصادق مشایخ»، رئیس کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان، در گفت و گو اختصاصی با خبرنگار برنا در خصوص دستیابی به اهداف چهل ساله انقلاب اسلامی بیان کرد: من اعتقاد دارم که ملت ما در طی این چهل سال ساخته شدند که این مسئله یکی از اهداف بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران بوده است.

باورم نمی شد که بتوانیم مترو داشته باشیم

وی با اشاره به مهم ترین دستاورد انقلاب اسلامی بیان کرد: اولین دستاورد این است که ما باید خودمان را اداره کنیم و در واقع آقا بالاسر نداشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای انقلاب عدم امکانات آموزش عالی ما را رنج می داد و خوشبختانه شخصیت بزرگی مثل آیت الله رفسنجانی از قبل انقلاب برای آن برنامه ریزی و در شرایط بسیار مطلوبی (سال 1360) و با مجوز حضرت امام دانشگاه آزاد را تاسیس کردند. در حال حاضر داشتن چنین دانشگاهی در دنیا باعث افتخار است. من اصلا باورم نمی شد بتوانیم مترو بزنیم و داشته باشیم. دانش و فهم مردم از جهان، بالا رفته و این از نظر من یک سرمایه است.

مشایخ ادامه داد: اولین چیزی که نیاز داریم برای ملت فراهم کنیم، امنیت مسکن است اما این کار را نکردیم. اگر این تعداد واحد مسکونی که خالی است آزاد شود به پیشرفت می رسیم. از نظر من در زمینه های کشاورزی، دامپروری و صنایع جای پیشرفت داریم. ما هنوز مجهز به تکنولوژی نشدیم. اگر بعد از جنگ کلید ساخت هواپیما را زده بودیم بهترین دانشمندان فنی مهندسی را در دانشگاه ها داشتیم. من الان هم پیشنهاد می کنم که در کنار مجتمع تولیدی_صنعتی، یک مرکز تحقیق راه اندازی شود. از نظر من ضعف در این است که ما مراکز تحقیقاتی نداریم.

رئیس کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان اضافه کرد: شهر تحقیقاتی باید خیلی بزرگ تر بوده و همه امکانات را داشته باشد. بنابراین در بسیاری از زمینه ها امکانات و سرمایه داریم اما به عنوان مثال چرا باید در صنعت خودرو دارای این حجم از خودروهای غیر استاندارد باشیم. ما در هزاره سوم که هزاره اندیشه است نباید ماشینی داشته باشیم که در100کیلومتر 12 لیتر بنزین مصرف کند. روزی هزار میلیارد تومان یارانه بنزین می دهیم که می شود این یارانه را نصف کرد و باقی آن را خرج پیشرفت کشور کرد.

مشایخ بیان کرد: مسکن مهر تنها تظاهر بود. ما در حال حاضر 10میلیارد مسکن نیاز داریم که 1میلیون هم ساخته نشده است. ما سرزمین گسترده ای داریم اگر جای خانه، زمین به مردم بدهیم بهتر است. ملت ما و اندیشه آن ها سرمایه است. اگر 200متر زمین به مردم بدهند خودشان می دانند چطور آن را بسازند.

احزاب منجر به جلوگیری از به وجود آمدن دیکتاتوری و منجر به مردم سالاری می شوند

وی در پاسخ به این سوال که حزب های زیادی در کشور داریم و آیا درگیری میان احزاب موجب ناامیدی میان مردم می شود، بیان کرد: حزب هرچقدر هم که زیاد باشد باز اتفاق خوبی است چراکه منجر به جلوگیری از دیکتاتوری می شود. این احزاب منجر به مردم سالاری می شوند. هرکسی که از فکر خود دفاع کند منجر به پیشرفت می شود؛ پس حتی بحث های میان احزاب هم می تواند مفید باشد در نتیجه وجود احزاب می تواند باعث پیشرفت باشد.

رئیس کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان ادامه داد: همین که برخی ها از نتایج انقلاب اسلامی ناراضی هستند، یعنی رشد کردیم. از نظرمن نارضایتی عمومی یعنی رشد. باید اجازه دهیم احزاب و گروه ها حضور داشته و فعالیت کنند. با این شرایط در 20 سال آینده یک کشور متولی و رشد کرده خواهیم داشت. اما نکته ای که حائز اهمیت بوده مسئولیت پذیری جوانان در جامعه است. شاخ به شاخ شدن فکری مردم، ارتقا به همراه دارد.

من به این ملت و به این خاک اعتقاد دارم

وی با اشاره به عدم توجه به استعدادهای ملی بیان کرد: فرار مغزهای متفکرمان مشکلی است پیش رو داریم. ما باید به دانشگاه ها و دانشجوها برسیم. من به این ملت و به این خاک اعتقاد دارم و مطمئنم افراد زیادی می خواهند، این کشور رشد کند. در چهل سالگی انقلاب باید بگوییم ملت ما ملت بزرگی است.

مشایخ در مورد اهداف آیت الله هاشمی گفت: اهداف آقای رفسنجانی می تواند کشور را زیر و رو کند. کسی که مترو را که یک اعجاز بود را ساخت و من با همه ارغی که داشتم تصور می کردم همه چیز می توانیم بسازیم جز مترو. قبل از ساخت مترو آیت الله رفسنجانی همه دنیا را دیده بودند و همه متروها را از نظر گذرانده بودند بعد از آن مترو تهران ساخته شد. آیت الله هاشمی در بحران فرصت ایجاد کرد و با وجود همه مشکلات و بحران های جنگ بازهم از پیشرفت کشور بازنماند.

رئیس کمیسیون توسعه بازرگانی بنیاد امید ایرانیان با اشاره به اقدامات اخیر محمود احمدی نژاد یادآور شد: او واقعیت کشور است به هر حال هشت سال همه چیز را نابود کرده است. احمدی نژاد به دانشگاه، کشاورزی، بودجه و... ضربه زد. همین مسکن مهر باعث شده امید را با ناامیدی تبدیل شود و دیگر نمی شود آن را درست کرد. ما بحران های آقای احمدی نژاد را حالا حالاها داریم اما اگر اراده برقرار شود می توانیم این ضایعات را برطرف کنیم. در تاریخ کشورمان فساد دوران احمدی نژاد ماندنی است و آثارش از بین نخواهد رفت.

وی اضافه کرد: خوشبختی و موفقیت آقای دکتر روحانی این است که در زمان او همه فسادهای مالی رو شد. این نشان می دهد دولت او شفاف سازی را در راس کار خود داشته است. از الان به بعد هر فسادی رخ دهد ما همه مسئولیم.

زنان بسیار آگاه هستند

مشایخ در خصوص عدم وجود کارآفرینی قوی در حوزه بانوان بیان کرد: برای من باعث خجالت و شرمندگی است. یکی از افتخارات آقای روحانی این است که در دولت اول خود، 14 معاون داشتند ولی الان این تعداد به 28 نفر رسیده است. قبل از انقلاب ما خانم در هیچ سمتی نداشتیم. زنان ما بسیار نجیب و آگاه هستند.

وی در مورد جاذبه و قابلیت توریستی ایران بیان کرد: کشور ما برای جذب توریست هیچ مشکلی ندارد اما باید به این مسئله توجه ویژه ای شود. خرمشهر، سیستان، کردستان، تبریز و... از شهرهای توریستی و فوق العاده است.

بخش دوم مصاحبه به زودی منتشر خواهد شد.

خبرنگار: محمد باباالهی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آیت الله هاشمی انقلاب اسلامی دولت سرمایه برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۸۹۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در غیاب احمدی‌نژاد

پرویز داودی، معاون اول محمود احمدی‌نژاد در دولت نهم، سیزدهم فروردین ماه امسال درگذشت. خبر درگذشت او باری دیگر یادآور حواشی و اخبار مربوط به داودی و احمدی‌نژاد شد. داودی که زمانی معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی دولت هاشمی‌رفسنجانی نیز بود تنها در چهار سال اول دولت احمدی‌نژاد معاون او بود. تا جایی که احمدی‌نژاد حتی حاضر نشد در مراسم خاک‌سپاری وزیرش حاضر شود. اما داودی شخصیت سیاسی- اجرایی تنهایی نیست. این را می‌توان از تصاویری متوجه شد که از چهره‌های شناخته شده همچنین وزرای دولت نهم و دهم برای حضور در مراسم ختم او منتشر شد.

به گزارش سازندگی، در مراسم ترحیم او، افراد شناخته شده دولت رئیسی و اعضای جبهه پایداری از جمله صادق محصولی، سعید جلیلی، محسن رضایی، کاظم صدیقی، حمید رسایی، عزت‌الله ضرغامی، مصباحی‌مقدم، احمد وحیدی، کدخدایی، مخبر، حسین شریعتمداری، احسان خاندوزی، عیسی زارع‌پور، بهادری‌جهرمی، سیدرضا فاطمی‌امین اشاره کرد.

پرویز داودی را شاید بتوان مانند تمام افرادی دانست که موضعشان نسبت به محمود احمدی‌نژاد یا صفر بوده یا صد. او زمانی در مدح رییس دولتش پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ گفته بود: «ما آقای احمدی‌نژاد را آسان گیر نیاورده‌ایم که به راحتی از دست‌شان بدهیم.»، اما اواخر سال ۹۰ در اولین واکنش منفی‌اش به احمدی‌نژاد، رییس دولت نهم و دهم را فردی دارای خصوصیاتی، چون استفاده ابزاری از عدالت، تکرار ادعا‌های بی‌اساس فتنه‌گران و رسانه‌های معاند و ضدمردمی پیش‌بینی بی‌پایه در مورد اتفاقات و تحولات آتی دانست.

این را احتمالا می‌توان نقطه عطف ناراحتی احمدی‌نژاد برای شرکت نکردن در مراسم ختم او دانست. داودی هرگز خود را جزو جبهه پایداری اعلام نکرد، اما به شدت افکار سیاسی شبیه به پایداری‌ها و پدر معنوی این جریان یعنی آیت‌الله مصباح داشت. او در انتخابات ۹۲ از کامران باقری‌لنکرانی حمایت رسمی کرد.

کامران باقری‌لنکرانی، عضو جبهه پایداری بود که نامزدی‌اش در انتخابات ریاست جمهوری آن سال توسط حسین جلالی، رئیس دفتر محمدتقی مصباح‌یزدی در ۲۴ فروردین اعلام شد. او سال ۹۷ در کنار برخی مدیران دولت احمدی‌نژاد در بیانیه‌ای علیه احمدی‌نژاد نوشت «خیر و مصلحت ایشان را در بازگشت به آرمان‌های امام و انقلاب می‌دانیم که اهم آن تقوای الهی، ولایت‌پذیری و خدمت خالصانه به مردم است و خاستگاه اقبال مردم به وی در سال ۸۴ بوده است.»

در اردیبهشت ماه سال ۹۲ داودی همچنین در نشستی خبری که در خبرگزاری فارس برگزار شده بود، درباره وجه تمایز جبهه پایداری با سایر اصولگرایان نیز گفته بود «ما با هم تفاوت چندانی نداریم، ولی در برنامه‌های ریزتر قطعا تفاوت‌هایی احساس می‌شود.» داودی از ۹۲ به آن طرف که دیگر یار غار احمدی‌نژاد نبود در نشستی خبری جبهه پایداری را جریانی دانست که در راستای اهداف انقلاب قدم برمی‌دارد و افرادی مخلص در آن هستند که برای انقلاب حرکت می‌کنند؛ بنابراین وظیفه خود می‌بیند تا در این شرایط مسئولیت‌ها و تجربه‌هایش برای تنظیم برنامه‌های این جبهه قدم بردارد.‌

می‌توان احتمال داد که پرویز داودی همفکر وفادار پایداری‌ها پس از آنکه اعضای این حزب یک به یک از احمدی‌نژاد روی برگرداندند، دیگر آن رییس جمهور را برنتابید و طبیعتا در راستای دیدگاه این حزب، انتقاداتش به احمدی‌نژاد شروع شد.

درست است که داودی ۴ سال بیشتر در دولت احمدی‌نژاد نبود، اما بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان، علت برکناری او را اختلافش با محمود احمدی‌نژاد بر سر انتصاب علی کردان به پست وزارت کشور و نیز تأثیرپذیری محمود احمدی‌نژاد از مشایی و مشارکت دادن طرفداران مشایی در کار‌ها عنوان کردند.

موضوعی که شفافیت آن خیلی مشخص نشد؛ و در انتخابات سال ۹۴ هم نامزد انتخابات شد و گفته بود «۲ روز مانده به ثبت‌نام در انتخابات مجلس شورای اسلامی بنا به مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور و درخواست برخی دوستان، تصمیم به کاندیداتوری در انتخابات مجلس گرفتم و اگر در لیست ائتلاف اصولگرایان قرار نمی‌گرفتم حتما از کاندیداتوری انصراف می‌دادم.»، اما او که روزی جایگزین عارف در صندلی معاون اولی شده بود، شاهد آن بود که دسته دسته مردم به لیست عارف رای دادند و معاون اول احمدی‌نژاد هم نتوانست وزن رای لیست اصولگرایان را به اندازه کافی بالا ببرد و در نهایت شکست تلخی را در انتخابات متحمل شدند.

تفکر پرویز داودی چه زمانی که وزیر دولت نهم و چه زمانی که در رکاب پایداری‌ها قدم برمی‌داشت به دولت ابراهیم رییسی نزدیک بود. به‌طوری که گویا دولت سیزدهم از او مشاوره هم می‌گرفته است. آن طور که یکی از کارشناسان اقتصادی به اسم محمدصادق الحسینی به جهان صنعت گفته، در موضوع اطرافیان رییس دولت سیزدهم می‌توان گفت که ایشان یکی از متنوع‌ترین اطرافیان را در موضوع اقتصاد دارد.

اطراف ایشان در حوزه اقتصاد از آقای پرویز داودی و صمصامی که نهایت طیف چپ اقتصاد محسوب می‌شوند، هستند تا آقای علی طیب‌نیا که یک نهادگرای اقتصاد آزادی محسوب می‌شود. همچنین هاشم خانی، کارشناس اقتصادی نیز می‌گوید که آقای داودی با دیدگاه انقلابی در تیم اقتصادی دولت کنونی حضور داشتند که افرادی مانند ایشان در طیف متعارف اقتصادی در دنیا قرار نمی‌گیرند.

اگر به سال ۱۳۷۸ برگردیم، علاوه بر اختلافات بیان شده داوودی با احمدی‌نژاد بر سر علی کردان، موضوع دیگر به اختلاف‌نظر احمدی‌نژاد و معاون اول وی یعنی پرویز داودی در مورد معرفی وزیر اقتصاد مربوط می‌شود، هر چند آن زمان، مشاور رییس‌جمهور وقت این مساله را تایید نکرده بود، اما با رجوع به حافظه تاریخی، این مساله را یادآور می‌شود هنگامی که زمزمه تغییر در وزارت اقتصاد مطرح بود، چهره‌های متعددی برای جایگزینی دانش‌جعفری مطرح بودند که از میان همه به نظر می‌رسید، حسین صمصامی شانس کمتری دارد؛ ولی در نهایت هم او معرفی شد که بنابر شنیده‌ها پرویز داوودی، معاون اول حامی جدی وی بوده است.

در عین حال حضور چهره‌های شناخته شده پایداری از جمله صادق محصولی و برخی از وزرای دولت رییسی و دولت احمدی‌نژاد حاکی از آن است که پرویز داودی مورد توجه پایداری‌ها و دولت رئیسی بود و این تنها احمدی‌نژاد است که فعالیت‌ها و حاشیه‌های سیاسی و اجرایی او همواره این موضوع را ثابت کرده که کوچک‌ترین انتقادی را برنمی‌تابد و حتی این ظرفیت را هم ندارد که در مراسم خاک‌سپاری معاون‌اولش نیز شرکت کند. این در حالی است که چند روز پیش و در پی درگذشت حمید بهبهانی، وزیر راه و شهرسازی دولتش زیر تابوت او را هم گرفت و تصاویر منتشر شده از این حرکت در فضای مجازی به سرعت بازنشر شد.

دیگر خبرها

  • چرا دوباره مادر چاوز؟
  • دولت، یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد/ آموزش حفظ محیط زیست باید از دوران کودکی آغاز شود
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • دولت یارانه حمل‌ونقل عمومی را افزایش دهد
  • پشت پرده خشم احمدی نژاد از معاون تازه فوت شده‌اش
  • فساد در زنجیره تأمین داده‌های فضای مجازی
  • در غیاب احمدی‌نژاد
  • حق نداریم بنزین را به قیمت جهانی اما خودروهای ۲ دهه عقب‌تر به مردم بدهیم
  • بیگی، نماینده مجلس: اگر ایران پاسخی به اسرائیل نمی‌داد، نظام سلطه ما را رها نمی‌کرد/ من در راستای استیفای حقوق مردم اظهارنظر کردم، شورای نگهبان مرا رد کرد؛ گفتند اظهارات، توییت‌ها و مواضع شما مطلوب ما نبوده/ از نظر احمدی‌نژاد اظهارنظر نمی‌تواند موثر باشد
  • کیفرخواست پرونده اخلال در نظام ارزی کشور صادر شد