Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-19@16:44:09 GMT

80 درصد از نهاده‌های دامی وارداتی است

تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۵۹۰۴۳۴

به گزارش اکوفارس، مجید موافق قدیری (رییس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در خصوص نیاز کشور به خوراک دام اظهار کرد: مصرف کشور بیش از 20 میلیون تن انواع خوراک دام، طیور و آبزیان است که حدود نه و نیم تا 10 میلیون تن آن به روش صنعتی در کارخانجات خوراک دام مجاز تولید می‌شود و مابقی آن به روش سنتی در واحدهای پرورش، مرغداری، دامداری و آبزی‌پروری و غیرمجاز تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بیش از 80 درصد از نهاده‌های دامی ما وارداتی است و ما به دلیل خشکسالی امکان تامین کلیه مواد مورد نیاز را در داخل کشور نداریم. ما برای تامین نهاده‌ها به خاطر مشکلات تحریم با محدودیت‌هایی مواجه شدیم که اگر دولت اقدامی برای حل این معضل نداشته باشد در ادامه این روند تولید محصولات پروتیینی و در نهایت تامین و مصرف با مشکل جدی مواجه خواهد شد.

قدیری درباره برهم خوردن تعادل بازار و کاهش مرغ در کشور تصریح کرد: حرف جدیدی نیست اگر بگوییم گوشت قرمز، مرغ و تخم مرغ کالاهایی استراتژیک و اساسی هستند که با امنیت غذایی ما مستقیما ارتباط دارند و با توجه به نزدیک شدن به بازار سنتی مانند شب عید اگر نهاده‌های دامی تولید خوراک دام به موقع تامین نشوند طبیعتا انگیزه لازم جهت تولید گوشت مرغ توسط پرورش دهندگان صورت نمی‌گیرد و عرضه مرغ به بازار برای برای شب عید با مشکل مواجه شده و کمبود را احساس خواهیم کرد.

وی با اشاره به این نکته که ما در تولید خوراک دام صنعتی مشکلی نداریم، اذعان داشت: ما مشکل خوراک دام نداریم و با ظرفیت فعال؛ هجدهمین کشور تولیدکننده خوراک دام جهان هستیم اما مشکل اصلی ما تامین نهاده‌های دامی تولید خوراک دام است. ناگفته پیداست که نهاده‌هایی مانند ذرت، کنجاله سویا، جو دامی، مواد افزودنی خوراک دام، ویتامین‌ها و آنزیم‌ها وارداتی است.

رییس انجمن صنایع خوراک دام و طیور و آبزیان در رابطه با مشکل نقل و انتقال پول عنوان کرد: باتوجه به اینکه امروز دولت به عنوان سیاست‌گذار اقتصادی نقش تعیین‌کننده‌ای در تسهیل مناسبات تجاری در فضای تحریمی دارد و نقل و انتقال پول از کلیدی‌ترین بحث‌ها در واردات نهاده‌های دامی محسوب می‌شود، تحریم‌های بانکی باعث ایجاد مشکل و محدودیت در تجارت شرکت‌های معتبر و کشورهای تعیین‌کننده با ایران شده است.

وی افزود: دولت که از مدت‌ها قبل این اتفاق را می‌دانست باید پیش‌بینی لازم را اتخاذ می‌کرد و برای نیاز کشور خریدهای لازم را انجام و انبارهای استانی را از نهاده‌های دامی تامین می‌کرد. ما به سیاست‌گذاران اخطار داده بودیم اما متاسفانه بخش دولتی تدابیر لازم را نیندیشیده بود و امروز با مشکل کمبود نهاده دامی و در نتیجه افزایش قیمت و نوسانات شدید قیمت محصولات پروتیینی مواجه شده‌ایم. با این اوصاف اگر دولت مشکل انتقال ارز را حل نکند، در نیمه سال آینده باید منتظر شوک‌هایی شدیدتر به بخش تولید و بازار باشیم.

قدیری اذعان داشت: در سال گذشته صادرات حدود 208 هزار تن انواع خوراک دام، طیور و آبزیان را به 17 کشور دنیا به مبلغ 83 میلیون دلار داشتیم که اکثرا کشورهای همسایه، حوزه خلیج فارس، آسیای میانه، اتریش و کره جنوبی بود اما به دلیل مشکلات حمل و نقل و انتقال پول نتوانستیم به صورت پایدار این کار را ادامه دهیم. امیدواریم با رفع تحریم‌ها بتوانیم صادرات را به این کشورها از سر گرفته و گسترش دهیم.

رییس انجمن صنایع خوراک دام و طیور و آبزیان با اشاره به کمبود سرمایه در صنعت خوراک دام گفت: یکی از موضوعاتی که اعضا و فعالان اقتصادی در صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان با آن مواجه هستند مشکل نقدینگی است. امروز کمبود سرمایه و پول ارزان یکی از مهمترین موانع کسب و کار این صنعت است.

وی افزود: بروکراسی‌های پیچیده اداری که در صنایع دام، طیور و آبزیان وجود دارد و موازی‌کاری‌هایی که در حلقه‌های مختلف بخش‌های دولتی رخ داده است باعث شده تا فضای کسب و کار در این صنعت مساعد نباشد به طوریکه موازی کاری و بروکراسی اداری در صنعت باعث افزایش قیمت تمام شده محصولات ما میزان 7 درصد شده است.

رییس انجمن صنایع خوراک دام و طیور و آبزیان در رابطه با اخذ مالیات از کارخانجات تولیدی خوراک دام خاطرنشان کرد: مالیات هم برای کارخانجات خوراک دام مشکل ایجاد کرده است. با اینکه این کارخانجات زیر بخش کشاورزی و بخش تولیدی محسوب می‌شوند اما مشمول مالیات شده‌اند و صنعت باید به مانند صنایع دیگر درگیر مسایل مالیاتی باشد.

قدیری تاکید کرد: همچنین تولید خوراک در واحدهای پرورش بیش از 70 سال است که در دنیا منسوخ و ممنوع شده اما در ایران اصرار عجیبی به اجرای روش‌های کهنه وحود دارد و نتیجه‌اش این می‌شود که بیش از 60 درصد از تولید خوراک ما به روش سنتی و در واحدهای پرورش انجام می‌شود که البته این روش، اتخاذ تصمیم مناسبی نیست که ما در زمان‌های تحریم بتوانیم گلیم خودمان را از آب بیرون بکشیم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۹۰۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید خوراک دام عشایر به همت شرکت تعاونی عشایر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، همزمان با حضور محمدعلی نیکبخت در گرمسار که در قالب سفر استانی دولت سیزدهم به استان سمنان صورت گرفت، واحد تولیدی خوراک دام که به همت تعاونی عشایر احداث شده است، به بهره برداری رسید.

با فعالیت هر دو خط تولید این کارخانه، هر سال ۴۰ هزار تن از خوراک مورد نیاز دام های عشایر منطقه تامین می شود.

نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه افتتاح این واحد تولیدی در جمع خبرنگاران گفت: در این مجموعه، انواع نهاده‌ها تبدیل به کنسانتره و محصول نهایی مورد استفاده دام‌ها می‌شود و همه مراحل و جزئیات لازم از قبیل نظارت‌های بهداشتی، تعیین جیره غذایی و یا کنترل فنی برای بهینه سازی روند تولید اجرا می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین از اتمام عملیات احداث سیلوی ۱۰۰ هزار تُنی گندم در گرمسار حداکثر تا سه ماه آینده خبر داد و افزود: سازهاصلی از لحاظ ساختاری ۱۰۰ درصد کامل شده و جزئیات باقیمانده مانند تاسیسات برق در سه ماه آینده تکمیل خواهد شد.

در دومین سفر آیت الله رئیسی و وزرای دولت سیزدهم به استان سمنان چندین طرح عمرانی دیگر نیز افتتاح می شود.

دیگر خبرها

  • توزیع بیش از ۱۰۰ هزار تن انواع نهاده دامی و کشاورزی
  • ۲۰ تن‌ ماهی قزل‌آلا از لرستان به خارج از کشور صادر شد
  • صادرات ۷۵ تن خوراک آبزیان از لرستان به عراق
  • تولید خوراک دام عشایر به همت شرکت تعاونی عشایر
  • ورود واگن‌های وارداتی به تهران به اما و اگر رسید
  • افتتاح کارخانه تولید خوراک دام در گرمسار
  • ۵۰ درصد مواد اولیه تولید دارو در کشور وارداتی است
  • ترخیص بهداشتی ۹ میلیون تن نهاده دام وارداتی از بندر امام
  • ترخیص بیش از ۹ میلیون تن نهاده دام در بندر امام خمینی
  • توزیع بیش از ۱۰۰ هزار تن نهاده دامی و کشاورزی در کرمانشاه