Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز، 

صادق عباسی شاهکوه در گفتگو ی از ابلاغ مصوبه جدید کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برای واگذاری «فیبرتاریک » شبکه ارتباطات زیرساخت کشور خبر داد و گفت: این پیشنهاد از سمت شرکت ارتباطات زیرساخت به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارائه شد و هفته گذشته در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، به تصویب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با توضیح اینکه واگذاری فیبر تاریک به اپراتورهای ارتباطی به معنای آزادسازی تارهای نوری در کابل هایی است که در شبکه ارتباطی زیرساخت بلااستفاده مانده اند، گفت: طبق این مصوبه دو سر کابل نوری از سوی زیرساخت در اختیار اپراتور قرارمی گیرد و اپراتور می تواند سیستم انتقال پهنای باند اینترنت را روی این فیبرها پیاده سازی کند.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت اجرای این مصوبه را یکی از راه حل های کمک به بهبود کیفیت شبکه ملی اطلاعات و خدماتی عنوان کرد که از طریق اپراتورها به کاربران اینترنت داخلی ارائه می شود.

عباسی شاهکوه گفت: تا پیش از این استفاده از ظرفیت شبکه فیبرنوری کشور تنها در اختیار شرکت ارتباطات زیرساخت بود و اپراتورهای ارتباطی برای استفاده از ظرفیت شبکه انتقال ناگزیر به پرداخت هزینه بالا بوده و یا اینکه مجبور بودند که در داخل شهرها فیبرکشی کنند که با توجه به لزوم سرمایه گذاری بالا، از این اقدام منصرف می شدند.

وی افزود: اما هم اکنون با مصوبه آزادسازی ظرفیت های بلا استفاده شبکه فیبرنوری کشور، دو سر فیبر در داخل هر استان در اختیار اپراتورها قرار می گیرد و اپراتورها نیازمند کابل کشی و صرف هزینه نخواهند بود.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه هر فیبرنوری شامل ۴۸ و یا ۲۴ کر (core) فیبر است که تنها تعداد کمی از اینها استفاده شده و مابقی قابل واگذاری است، ادامه داد: برخی تارهای داخل کابل های نوری که مورد استفاده شرکت ارتباطات زیرساخت نبوده و در داخل استانها قابلیت استفاده دارد، به اپراتورهای متقاضی واگذار می شود.

وی با اشاره به استفاده BTS های بین راهی و جاده ای متعلق به شبکه های موبایل از سرویس ارتباطات رادیویی، خاطرنشان کرد: سرویس های رادیویی در صورت ظرفیت بالا، با مشکل مواجه می شوند و استفاده از فیبر بهترین روش برای برقراری ارتباطات جاده ای محسوب می شود.

عباسی شاهکوه با بیان اینکه طبق قانون، واگذاری شبکه فیبرنوری بین استانی غیرمجاز است و باید در انحصار شرکت ارتباطات زیرساخت باشد ، افزود: اما واگذاری فیبرتاریک در داخل استان ها، مجاز است. به این ترتیب با این اقدام، هزینه اپراتورها در شبکه انتقال زیرساخت کاهش می یابد و اپراتورها می توانند با کیفیت بهتری شبکه سازی کنند و منتظر توسعه شرکت زیرساخت و مخابرات نباشند تا ظرفیت در اختیارشان قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه حدود ۷۰ هزار کیلومتر فیبرنوری در حدود ۴۰۰ شهر و چندین هزار روستا در کشور کشیده شده و سرمایه ملی به حساب می آید، گفت: اپراتورهای ارتباطی که مطابق مجوز فعالیت خود اجازه شبکه سازی دارند و شامل اپراتورهای موبایل، FCP و مخابرات می شوند، می توانند نسبت به خرید فیبرتاریک از شرکت زیرساخت برای شبکه انتقال روستایی ، شهرهای کوچک، ارتباط بین شهری و داخل استان و نیز آنتن های موبایل اقدام کنند.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه فیبرکشی نیازمند سرمایه گذاری کلان است و قابلیت واگذاری بخش تاریک از ۲۰ هزار کیلومتر از شبکه فیبرنوری کشور وجود دارد، اضافه کرد: در این صورت و با توجه به عدم سرمایه گذاری کلان توسط اپراتورها، شاهد ارتباط بهتر و یا برای روستاها، کیفیت بهبودیافته در خدمات اینترنت خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه در این مصوبه هدف، درآمدزایی برای شرکت زیرساخت نبوده اما به هرحال سبب کسب درآمد می شود، گفت: اپراتورهای ارتباطی برای استفاده از این ظرفیت شبکه ارتباطی زیرساخت، باید تقاضای خود را تحویل دهد تا شروط مدنظر از جمله اینکه از ظرفیت فیبر تنها برای ارتباطات بین استان استفاده شود، مورد ارزیابی قرار گیرد.

عباسی شاهکوه درمورد مبنای قیمت گذاری استفاده از فیبرتاریک گفت: قیمت گذاری طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، بر مبنای هر متر تعیین شده که به صورت پلکانی محاسبه می شود؛ به این معنی که برای متراژهای پایین قیمت بالاتر و به صورت کاهشی قیمت تعیین شده است،؛ برای مثال به ازای هر یک کیلومتر فیبر زیر ۲۰ کیلومتر، ۲۰۰ هزار تومان، برای ۲۰ تا ۴۰ کیلومتر به ازای هر یک کیلومتر ۱۲۵ هزار تومان و برای بالای ۴۰ کیلومتر هم به ازای هر کیلومتر متری ۱۰۰ هزار تومان درنظر گرفته شد.

وی تاکید کرد: مقایسه قیمتی در استفاده از ظرفیت شبکه انتقال توسط اپراتورها نشان می دهد که هزینه استفاده از فیبرتاریک یک مسیر ۴۰ کیلومتری ماهانه ۱۲ میلیون تومان محاسبه می شود که معادل قیمت ظرفیت stm۴ است. با این تفاوت که فیبر تاریک ظرفیت بسیار بالاتری دارد و این مساله کیفیت سرویس را افزایش می دهد.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: اینترنت کاربران اینترنت استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری جاده موبایل مخابرات سرمایه درآمد قیمت گذاری استفاده از ظرفیت اینترنت سرمایه سرمایه گذاری موبایل پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۹۵۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۴۰ درصدی اجرای فیبر نوری در بوشهر

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات که معین فیبر نوری استان بوشهر است در بازدید از اجرای این طرح در مرکز استان در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار صداوسیما گفت: یکی از برنامه‌های مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، پیشرفت زیرساخت‌های حوزه ارتباطات استان‌ها در نسل آینده ارتباطات، اینترنت پرسرعت و دسترسی پرسرعت به خدمات دولت است که با فیبر نوری امکان‌پذیر می‌شود.

محمد خوانساری افزود: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای پیگیری و پیشبرد طرح فیبر نوری برای هر استان یک معین از میان معاونان خود را مأمور کرده که برای استان بوشهر رئیس سازمان فناوری اطلاعات تعیین شده است.

معین فیبر نوری استان بوشهر اضافه کرد: در استان بوشهر دو اپراتور «صبانت» و «ایرانسل» مسئولیت حفاری برای فیبر، تجهیز کارگاه، نصب تجهیزات و ارائه خدمات به مردم، خانواده‌ها و کسب‌وکار‌ها را بر عهده دارند.

خوانساری ادامه داد: سرمایه‌گذاری‌های این حوزه را بخش خصوصی انجام داده و دولت وظیفه قاعده‌مندسازی و تنظیم‌گری و دادن مجوز‌ها و پروانه‌ها به شرکت‌های دارای شرایط است که مشغول اجرای طرح در شهر هستند.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات بیان کرد: در انجام این برنامه باید همکاری و هماهنگی خیلی نزدیکی میان شهرداران و مجموعه سرمایه‌گذاران حوزه فیبر نوری برای ارئه خدمت به مردم وجود داشته باشد.

معین اجرای فیبر نوری استان بوشهر آمار داد که پیش‌بینی شده برای فیبر نوری شهر بوشهر ۱۰۰ کیلومتر حفاری شود که تا کنون بیش از ۴۰ کیلومتر آن انجام شده است.

محمد خوانساری افزود: هرچند در کنار اجرای این طرح و به انجام رسیدن نقاطی از آن، در برخی نقاط برای ۸۶۰ نفر این سرویس برقرار شده و به تدریج کار در حال پیش‌برد است.

او اضافه کرد: برنامه‌ای که برای تمامی اپراتور‌ها ریخته شده این است که تا پایان سال همه شهر‌های استان بوشهر پوشش فیبر نوری داشته باشند؛ این کار زیر نظر سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیو با مجوز وزارت ارتباطات و با هماهنگی استانداری و شهرداری‌ها است.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: پوششی که در دستور کار است این است که باید فیبر نوری در فاصله ۳۰۰ متری هر خانه و کسب‌وکار فراهم شود تا به آنان خدمات‌دهی شود.

خوانساری افزود: اگر شخصی، خانواده‌ای و یا کسب‌وکاری این سرویس را درخواست کرد باید تا یک ماه این سرویس برای او فراهم شود.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات همچنین درباره افزایش آنتن‌دهی در روستا‌ها به‌ویژه روستا‌های هدف گردشگری گفت: اولویت نخست ما در فیبر نوری، جا‌هایی است که جمعیت بیشتری از مردم به‌طور ثابت در آن وجود دارند؛ البته برای جا‌های گردشگری که افراد به‌شکل ثابت رفت‌وآمد ندارند تقویت شبکه تلفن همراه در اولویت است و برای این کار، زیرساختی که شبکه موبایل را تقویت می‌کند، فیبر نوری است.

خوانساری ادامه داد: جا‌هایی که نیاز باشد برای تقویت آنتن‌های شبکه‌های موبایل و ارتقای شبکه تلفن همراه از نسل ۳ به نسل ۴ و بالاتر از آن، فعالیت‌هایی انجام می‌شود؛ موضوع فیبر نوری تکمیل‌کننده زیرساخت‌هایی است که در شبکه تلفن همراه نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیگر خبرها

  • رایتل پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی را دریافت کرد
  • پیشرفت ۴۰ درصدی اجرای فیبر نوری در بوشهر
  • شرکت مخابرات ایران، پروانه یکپارچه شبکه و خدمات ارتباطی دریافت کرد
  • اتصال روستا‌های ۲۰ خانوار اردبیل به شبکه ملی اطلاعات
  • پایش مستمر دکل‌های ارتباطی در رابطه با سلامتی مردم
  • اپراتور‌ها چقدر به تعهدات خود عمل کردند؟/ مردم بهبود کیفیت اینترنت را احساس نمی‌کنند
  • اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات در استان اردبیل
  • ارتقاء زیرساخت‌های مخابراتی برای ۱۲۰۰ مشترک بلوار ۱۷ شهریور سمنان
  • پروانه یکپارچه شبکه و خدمات به سه اپراتور ارتباطی اعطا شد
  • آغاز نهضت فیبرکشی در خراسان جنوبی/نسل ۵ اینترنت به استان می آید؟