Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،کارشناسان ۲ ربات هوشمند، به نام‌های هلگا Helga و زوهَر Zohar طراحی کرده‌اند که می‌تواند برای کمک به محافظت از فضانوردان دربرابر اشعه‌های کیهانی و طوفان‌های خورشیدی مورد استفاده قرار گیرند.

این ۲ ربات، قرار است در اولین پرتاب کپسول فضایی Orion به کره ماه داخل سفینه قرار بگیرند تا دانشمندان بتوانند به بررسی اثر‌های تشعشعات کیهانی بر فضانوردان در ماموریت‌های آتی بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ۲  ربات بیش از ۵۶۰۰ حسگر دارند و می‌توانند کوچک‌ترین اثر‌ات فضا بر بدن انسان را جذب و به مرکز کنترل برای بررسی‌های بیشتر ارسال کنند.

ساخت و نصب ۲  ربات فضانورد به وسیله محققان آژانس فضایی اتحادیه اروپا، ESA در دست انجام است. پرتاب ربات‌ها در جریان ماموریت اکتشافی ناسا به نام Mission-۱ انجام خواهد شد که شامل ماموریت غیرانسانی رفت به کره ماه و بازگشت به زمین است.

محققان اعلام کرده‌اند وجود اشعه ماورای بنفش یکی از اصلی‌ترین خطر‌ها برای سلامت فضانوردان در فضاست. در پژوهش‌های پیشین مشخص شد که فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی بین الملی میزان اشعه ماورای بنفشی بیش از ۲۵۰ برابر از ساکنان زمین دریافت می‌کنند که این میزان در سفر‌های طولانی مدت فضایی می‌تواند بسیار بیشتر و به میزان ۷۰۰ برابر باشد.

پرتو و اشعه‌های کیهانی به ویژه امواج ماورای بنفش زمینه ساز ابتلای خدمه سفینه فضایی به انواع سرطان می‌شوند و این یکی از عامل‌های محدود کننده در ماموریت به کره ماه و مریخ است.

۲  ربات هلگا و زوهر از سی و هشت قطعه پلاستیک که معادل بافت انسانی است تشکیل شده‌اند که برای این ربات‌ها نقشی مانند استخوان، بافت نرم ماهیچه‌ای و ریه را تقلید می‌کنند.

از مدل‌های مشابه این ربات‌ها در بیمارستان برای اندازه گیری دوز مناسب تابش در برق درمانی بیماران سرطانی استفاده می‌شود.

علت انتخاب ربات‌های زن به دلیل افزایش میزان فضانوردان زن بوده است و نیز اینکه زنان در برابر اشعه‌های کیهانی آسیب پذیرتر از مردان هستند.

حسگر‌ها در مناطق حساس بدن ربات‌ها، چون ریه، معده، رحم و مغز استخوان نصب شده‌اند و می‌توانند داده‌ها را ثبت و در زمان بازگشت ربات‌ها به زمین در اختیار دانشمندان قرار دهند.

علت ارسال ۲ ربات همزمان بررسی وضعیت آن‌ها در ۲  حالت دارای جلیقه محافظ تابش اشعه (ربات زوهر) و وضعیت بدون جلیقه محافظ تابش اشعه (هلگا) است.

جلیقه فضایی محافظ AstroRad نام دارد و در آینده می‌تواند برای نجات جان فضانوردان مورد استفاده قرار گیرد. جنس جلیقه محافظ از پلی اتیلن است که مانع از ورود پروتون‌های مضر به بدن انسان می‌شود.

ارسال ربات به فضا برای بررسی اثر‌های کیهان بر بدن انسان پیش‌تر نیز انجام شده است و کارشناسان از رباتی به نام Matroshka phantom برای بررسی اشعه‌های کیهانی در ایستگاه فضایی بین المللی در فاصله سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۱ استفاده کرده‌اند.

این ۲  ربات در شهرکلن آلمان در حال ساخت هستند تا در آینده روی صندلی مخصوص مسافر کپسول فضایی Orion به فضا پرتاب شوند.

منبع:ESA

انتهای پیام/

بررسی اثر تشعشعات کیهانی بر فضانوردان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی اخبار فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۰۰۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشش تیم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) در مسابقات رباتیک آزاد ایران

تیم رباتیک مرکز رشد دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) در مسابقات رباتیک آزاد ایران که به میزبانی دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات اسلامی تهران برگزار شد، در لیگ ربات‌های صنعتی امدادرسان work@ برای دومین سال متوالی موفق به کسب عنوان نایب قهرمانی شد.

تیم رباتیک مرکز رشد دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) برای اولین بار متشکل از ۲۲ نفر از دانشجویان مستعد و توانمند دانشگاه، در سه رشته ربات‌های مسیریاب، ربات‌های پرنده و ربات‌های امدادرسان work@ در این مسابقات شرکت کرد.

مسابقات رباتیک آزاد ایران مرسوم به مسابقات رباتیک IRAN OPEN هر ساله با شرکت تمامی دانشگاه‌های سراسر کشور و به میزبانی دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات اسلامی در تهران برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • دارایی کاربران ایرانی در کیف پول تلگرام مسدود شد؟
  • بازرسان اعماق دریا
  • برای نخستین‌بار در جهان: مشاهده اشعه ایکس از یک اتم
  • شام لاکچری فضانوردان آپولو ۸ چه بود؟ (+عکس)
  • رباتی که خستگی بر او غلبه کرد (فیلم)
  • رباتی که خستگی بر او غلبه کرد! + فیلم
  • خیاطی در عصر دیجیتال: هوش مصنوعی و ربات‌ها در خدمت صنعت پوشاک (فیلم)
  • کشف ۱۰۳۱ سیارک جدید با ۳۷۰۰۰ تصویر تلسکوپ هابل
  • درخشش تیم دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) در مسابقات رباتیک آزاد ایران
  • مراقب بیماری‌ها با منشأ اشعه رادیواکتیو باشیم