Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- فصل اول بررسی باستان شناسی محوطه‌های پارینه سنگی حاشیه دشت ایذه خوزستان منجر به ثبت ۱۲۱ غار و پناهگاه صخره‌ای شد که ۷۰ عدد از آن‌ها دارای آثاری از دوران پارینه سنگی جدید و فراپارینه سنگی هستند.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، مژگان جایز عضو هیئت علمی پژوهشکده باستان شناسی و سرپرست هیأت با اعلام این خبر گفت: فصل نخست بررسی غار‌ها و پناهگاه‌های صخره‌ای دوران پارینه سنگی در بخشی از دشت ایذه معروف به تنگه آب بندان که تنگه‌ای نعل اسبی شکل در حاشیه تالاب فصلی بندون با ساختار‌های کارستی است و منجر به شکل گیری فضا‌های غاری و پناهگاهی متعدد در منطقه شده انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این باستان شناس، در این بررسی تخصصی، ثبت، نقشه برداری و نمونه برداری کنترل شده یافته‌های فرهنگی دوران پارینه سنگی شامل دست ساخته‌های سنگی سطحی بصورت حرفه‌ای انجام شد.

جایز تصریح کرد: نتایج مقدماتی بررسی تنگه بندون ایذه نشان می‌دهد که در دوران پارینه سنگی جدید و فراپارینه سنگی گروه‌های شکارگران-گردآورندگان در دفعات مکرر و به صورت فشرده از فضا‌های غار و پناهگاه‌های صخره‌ای منطقه به عنوان سکونتگاه‌های کوتاه مدت و طولانی مدت استفاده می‌کرده اند.

وی افزود: تعداد و تراکم بالای محوطه‌های پارینه سنگی و فراوانی دست ساخته‌های سنگی این دوران در این منطقه به وضوح نشانگر اهمیت بالای این منطقه در مطالعات پارینه سنگی ایران است.

این باستان شناس با بیان اینکه بررسی دشت ایذه اولین بار در دهه ۱۹۷۰ میلادی توسط باستان شناس آمریکایی «هنری رایت» به صورت موردی صورت گرفته است گفت: فصل نخست بررسی غار‌ها و پناهگاه‌های صخره‌ای تنگه بندون به بازبینی و تکمیل مطالعات سال‌های گذشته و همچنین بررسی مناطق جدیدی متمرکز است که برای اولین بار مورد بررسی پیمایشی پیاده و فشرده قرار گرفته اند.

به گفته وی، نتایج این فصل از بررسی که با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری صورت گرفته، شامل تعیین محوطه‌های دارای نهشته‌های فرهنگی مناسب برای کاوش در فصول آتی این طرح می‌شود که در آن مطالعات دیرین اقلیم شناسی منطقه بر اساس مطالعه رسوبات نهشته شده در کف تالاب فصلی نیز پیش بینی شده است.

این باستان شناس اظهار کرد: اهمیت دشت ایذه در مطالعات پارینه سنگی ایران به طور کلی و زاگرس بالاخص در موقعیت جغرافیایی آن به عنوان منطقه‌ای مابین زاگرس مرکزی و جنوبی است.

وی با بیان اینکه این منطقه مرز مابین قلمرو‌های فرهنگی است که به احتمال زیاد گروه‌های شکارگران-گردآورندگان متفاوتی در آن‌ها سکونت داشته اند تصریح کرد: به همین دلیل تداوم مطالعات باستان شناسی پارینه سنگی در این منطقه منجر به آشکار شدن نتایج علمی در زمینه جابه جایی‌های جمعیتی گروه‌های انسانی در انتهای دوران پارینه سنگی می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: باستان شناسان پناهگاه پارینه سنگی ایذه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۱۴۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرار ۲۰۰ هزار صهیونیست به پناهگاه‌ها در شمال اراضی اشغالی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه قدس الاخباریه، منابع عبری گزارش دادند بیش از ۲۰۰ هزار نفر از اهالی شمال اسرائیل در پی حملات جدید روانه پناهگاه‌ها شدند.

این در حالی است که دقایقی پیش رسانه های عبری از حمله گسترده پهپادی حزب الله لبنان به شمال اراضی اشغالی و به صدا درآمدن مداوم آژیر خطر خبر داده بودند.

کد خبر 6086651 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • فرار ۲۰۰ هزار صهیونیست به پناهگاه‌ها در شمال اراضی اشغالی
  • ارومیه نیازمند ۲۵۰ کیلومتر توسعه شبکه فاضلاب است
  • مواضع دولت‌های عربی درباره دوران پساجنگ غزه
  • فیلمی از مسجد وکیل بازمانده‌ای از دوران زندیه
  • محله‌های همدان قدیم مرز بندی داشتند / در کاوش از میدان مرکزی همدان هیچ گنجی یافت نشد
  • ورزش ایران ۵ هزار شهید تقدیم انقلاب کرده است/ لزوم شناخت سیره و منش شهدا
  • استنشاق دود اگزوز خودرو‌ها تمرکز کودکان را کاهش می‌دهد
  • بررسی ۸ گزینه برای طراحی تقاطع غیرهمسطح سپاه در قم
  • بررسی ۸ گزینه برای طراحی تقاطع غیرهمسطح سپاه قم