Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایرنا نوشت: محققان انستیتوی ملی سلامت آمریکا توانستند نحوه اثرگذاری سلول‌های خاص روده بر کاهش متابولیسم و ابتلا به چاقی، دیابت، فشار خون و تصلب شرایین را شناسایی کنند.

به گزارش شریان نیوز،

 

 

این سلول های که با نام intraepithelial T lymphocytes یا به اختصار IEls شناخته می شوند، فرآیند متابولیسم را کنترل می کنند و فقدان آن ها در موش ها موجب تشدید بیش از حد متابولیسم می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
در این تحقیقات مشخص شد حذف سلول های IEL در بدن موش ها موجب بیش فعالی متابولیک شده و حتی با مصرف رژیم غذایی بسیار پرچرب و شیرین نیز موش ها به بیماری هایی مانند چاقی، فشار خون، دیابت و تصلب شرایین مبتلا نمی شوند. 
این سلول ها میزان نوعی هورمون متابولیک موسوم به اینکرتین GPL-1 را که موجب تسریع متابولیسم می شود، کنترل می کنند و در نتیجه متابولیسم بدن را کندتر کرده و انرژی حاصل از مواد غذایی را ذخیره می کنند. 
این مکانیزم در اثر میلیون ها سال تکامل ایجاد شده و امکان ذخیره سازی انرژی و حفظ بقای جانداران را در شرایط کمبود مواد غذایی فراهم می کند. اما اکنون که غذا به وفور در دسترس قرار دارد، این مکانیزم طبیعی می تواند پیامدهای نامطلوبی بر سلامت داشته باشد.
به گفته محققان این تحقیقات ارتباط بین حسگرهای متابولیک روده و بیماری های قلبی عروقی را مشخص کرده و زمینه را برای درمان این نوع بیماری های متابولیک فراهم می کند. 
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature منتشر شده است.

دسته بندیسلامت

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۱۷۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این خوراکی‌ها را برای افزایش طول عمر بخورید

به گزارش خبرآنلاین، غذاهایی وجود دارند که می‌توانند انرژی موردنیازتان را تأمین ‌کنند، خطر ابتلا به بیماری را کاهش دهند و به تثبیت وزن شما کمک کنند. اگر می‌خواهید طولانی‌تر زندگی کنید و سالم‌تر بمانید، باید مغذی‌ترین مواد غذایی را مصرف کنید. افزودن غذاهای گیاهی طبیعی به‌عنوان بخش اصلی از رژیم غذایی، سلامتی و شادابی شما را باز می‌گرداند.

در این مطلب نمونه‌هایی از مواد غذایی را برای دستیابی به این هدف به شما معرفی می‌کنیم.

قارچ

مصرف منظم قارچ خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد. این مسئله ناشی از وجود مهارکننده‌های آروماتاز در قارچ است که از تولید استروژن جلوگیری می‌کند؛ هورمون استروژن در ابتلا به برخی از انواع سرطان سینه نقش دارد.

قارچ‌ها درصورتی در فرایند افزایش طول عمر مؤثرند که آن‌ها را به‌صورت پخته‌شده مصرف کنید. قارچ خام حاوی یک ماده‌ی سرطان‌زا به نام آگاریتین (Agaritine) است که در صورت طبخ، میزان این ماده به طورقابل توجهی کاهش می‌یابد.

گوجه‌فرنگی

بیشترین مقدار از مواد مغذی که سلامتی را ارتقا داده و طول عمر را افرایش می‌دهند، در گوجه‌فرنگی یافت می‌شود؛ لیکوپن، ویتامین‌های C و E، بتاکاروتن و آنتی‌اکسیدان‌های فلاونول فقط چند نمونه از ترکیبات مفید گوجه‌فرنگی محسوب می‌شوند.

لیکوپن از شما در برابر سرطان پروستات، آسیب پوستی ناشی از مواجهه با اشعه‌ی ماوراء بنفش خورشید و بیماری‌های قلبی-عروقی محافظت می‌کند.

لوبیا

مصرف روزانه‌ی لوبیا و سایر حبوبات در تثبیت قند خون، کاهش اشتها و محافظت از روده‌ی بزرگ در برابر سرطان مؤثر است.

طبق شواهد، اگر دو بار در هفته لوبیا، نخود یا عدس مصرف کنید، احتمال ابتلا به سرطان‌ روده‌ی بزرگ کاهش می‌یابد. لوبیا قرمز، لوبیا سیاه، نخود و عدس همگی برای سلامتی و افزایش طول عمر مفیدند.

سبزیجات برگ سبز

سبزیجات دارای برگ‌های سبز مثل اسفناج و کاهو در هر پوند (حدود ۴۵۰ گرم) کمتر از صد کالری انرژی دارند؛ همین مسئله این گروه از سبزیجات را به یک غذای مناسب برای کنترل وزن تبدیل می‌کند.

در سبزیجات برگ‌دار مقدار زیادی فولات (ویتامین B۹)، لوتئین و زآگزانتین وجود دارد. لوتئین و زآگزانتین، کاروتنوئیدهایی هستند که از چشم‌ها در برابر آسیب ناشی از نور محافظت می‌کنند. فیتوکمیکال‌های محلول در چربی، به‌ویژه کاروتنوئیدها، که به‌وفور در سبزیجات برگ‌دار یافت می‌شوند، خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارند.

مغزها

آجیل منبع غنی چربی‌های سالم، پروتئین گیاهی، فیبر، آنتی اکسیدان و مواد معدنی است. مغزها به دلیل اینکه شاخص گلیسمی (GI) پایین دارند، به کنترل قند خون کمک می‌کنند و به همین دلیل بخش مهمی از رژیم غذایی ضددیابت را تشکیل می‌دهند. شاخص گلیسمی میزان تأثیر غذاها را روی قند خون نشان می‌دهد. هر چقدر GI یک غذا پایین‌تر باشد، بعد از مصرف آن، قند خون شما به میزان کمتری افزایش پیدا می‌کند.

خوردن منظم آجیل در کاهش کلسترول خون مؤثر است و از ابتلا به بیماری قلبی جلوگیری می‌کند. مغزهای خوراکی مثل گردو، بادام و پسته کالری بالایی دارند. اما چون اشتها را کاهش می‌دهند، گنجاندن آن‌ها در برنامه‌ی غذایی به کاهش وزن کمک می‌کند.

منبع: verywellhealth

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895680

دیگر خبرها

  • توصیه دامپزشکی گناباد در خصوص واکسیناسیون آنتروتوکسمی دام سبک
  • برای جلوگیری از سرطان روده مسواک بزنید
  • این باکتری‌ها به خون انسان تشنه هستند!
  • بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز | غذاهای مفید برای ترمیم سلول های مغز را بشناسید
  • اگر هر روز نوشابه بخوریم چه اتفاقی در بدن ما می‌افتد؟
  • درمان MS با کمک نانومواد ممکن شد
  • نتایج یک تحقیق جدید؛ این ماده غذایی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد
  • قند و شکر خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند
  • این خوراکی‌ها را برای افزایش طول عمر بخورید
  • معرفی بهترین رژیم غذایی برای سلامت مغز