Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-25@09:46:31 GMT

اتاق سیر تکاملی خود را ادامه دهد

تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۳۵۵۹۹

اتاق سیر تکاملی خود را ادامه دهد

عضو هیات نمایندگان اتاق تهران درباره عملکرد در دوره هشتم اتاق بازرگانی اظهار کرد: اگر بخواهیم روند عملکرد اتاق را دوه‌های مختلف بررسی کنیم، خواهیم دید که در بخش اول، 27 سال اتاق ایران از سوی یک طیف اداره می‌شد اما پس از آن شروع به پوست اندازی کرد و مرحله به مرحله تعامل با دیگر بخش‌ها ایجاد شد.

محمد لاهوتی در گفت وگو با «اتاق خبر» با بیان این مطلب در ادامه افزود: بعد از این دوره و با توجه به تصویب قانون محیط کسب و کار، تا حدودی روابط بهتر شد و جایگاه اتاق‌های بازرگانی بین حاکمیت افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع تصویب این قانون از سوی مجلس شورای اسلامی، منجر شد تا حضور اتاق‌ها در مراکز تصمیم‌گیری به رسمیت شناخته شود.

وی تاکید کرد: البته گرچه اعضای اتاق همیشه در اقلیت بودند اما حضور آنها در انعکاس نظراتشان اثر داشت و منجر به بهبود جایگاهشان شد تا پر اهمیت‌تر از گذشته باشند و دولتی‌ها نیز مجبور به استفاده از نظرات آنها بر اساس قانون محیط کسب و کار شدند.

به گفته لاهوتی، قانون بهبود فضای کسب و کار 100درصد اجرایی نشده و جزو شعارهای انتخاباتی رییس جمهور بوده و اجرایی کردن این قانون نیز به عنوان یکی از شعارهای مهم اقتصادی خود مطرح کرده است، با این حال اکنون نیز در دولت دوازدهم نیز این قانون به صورت کامل اجرایی نشده و برخی از موارد آن اجرایی شده است. به این شکل که جایگاه اتاق را در بخش حاکمیتی افزایش داده و به طبع آن اتاق ها تاثیرگذاری بیشتری در تصمیم گیری ها داشته اند.

 عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در ادامه سخنانش درباره روند کاری اتاق در دوره هشتم نیز اظهار کرد: در مقایسه دوره هشتم اتاق بازرگانی نسبت به دوره قبل، می‌توان گفت که در اتاق تهران نسبت به دوره قبلش نقاط خوبی شکل گرفته و مسائل مهمی در این دوره مورد بررسی قرار گرفته و حل شده است که از جمله مهم ترین آنها ایجاد تشکل های استان تهران و احترام گذاشتن به جایگاه سرمایه‌گذاری، برگزاری انتخاب صادرکننده نمونه، پرداختن به مشکلات دارندگان کارت بازرگانی و اصلاح آن، تعامل کمیسیون ها با تشکل ها و نمایندگان دولت بود که منجر به حل مشکلات شد، اشاره کرد.

وی ادامه داد: همچنین در دوره هشتم اتاق بازرگانی تهران بحث تامین اجتماعی که سال‌ها بود دستگاه‌های بررسی کننده حساب‎های تولیدکنندگان به سال های قبل را بررسی می‌کردند رفع شد و تسعیر ارز صادرکنندگان نیز در دوره اتاق هشتم اتفاق افتاد.

به عقیده لاهوتی، اتاق‌های بازرگانی در هر دوره توانستند عمکلرد بهتری نسبت به دوره قبل خود داشته باشند و سیر تکاملی طی کردند؛ امید است این روند تعاملی و مستمر ادامه یابد و دوره نهم نیز افرادی که به عنوان منتخب های بخش خصوصی به اتاق راه پیدا می‌کنند در جهت تکمیل و روند تکاملی و افزایش جایگاه اتاق در سیستم اقتصادی کشور تلاش کنند.

وی درباره اولویت‌هایی که در دوره نهم اتاق بازرگانی باید مورد توجه قرار گیرد نیز گفت: دوره نهم متفاوت از دوره‌های گذشته است و دلیل آن متفاوت بودن شرایط کشور است، بنابراین کسانی که در این دوره کاندید می‌شوند قطعا باید با علاقه، وقت و فداکاری در خدمت اتاق و اعضای اتاق باشند تا بتوانند با کمک و تعامل بیشتر با دولت (در شرایطی که به نظر می‌رسد سخت است) موضوع اقتصاد به ویژه تجارت خارجی را با یک تعامل و به دور از حاشیه‌ها مورد توجه قرار دهند و مشکلاتش را برطرف کنند.

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: انتخابات اتاق بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۳۵۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجلاس اتاق‌های بازرگانی فضای اقتصادی اصفهان را تغییرمی‌دهد

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: برگزاری اجلاس ACD فضای اقتصادی، تجاری و بین‌المللی شهر را تغییر خواهد داد و به دنبال مطرح کردن اصفهان در بین شهرهای مهم حوزه سرمایه‌گذاری هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا ACD به میزبانی ایران در روزهای 10 و 11 اردیبهشت در اصفهان برگزار خواهد شد.

امیر کشانی، رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در نشست خبری این اجلاس که در محل اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: شهریور ماه سال گذشته دبیرکل ACD پیشنهاد برگزاری اجلاس در اصفهان را مطرح کردند که پس از موافقت وزارت امور خارجه، قرار شد که دومین اجلاس عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا در اصفهان برگزار شود.

وی افزود: از شهریور ماه تاکنون برای برگزاری هر چه بهتر اجلاس ما موضوعات مختلفی را طی کردیم و وزارت امور خارجه نیز همکاری بسیار خوبی با ما داشت و به نظر می‌رسد با وجود همه مشکلات ایجاد شده، از نظر تعداد اتاق‌های بازرگانی حاضر در اجلاس بی‌‌توجهی اتاق‌های بازرگانی رکورد خواهیم داشت.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به برگزاری اولین دوره این اجلاس در استانبول ترکیه، یادآور شد: اولین دوره این اجلاس به صورت مجازی برگزار شد، اما در این دوره نمایندگان اتاق‌های بازرگانی به حضوری در اجلاس حاضر خواهند شد و از این جهت حضور این تعداد از نمایندگان اتاق‌های بازرگانی، یک رکورد محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه اتاق‌های بازرگانی در جهان 3 وظیفه مهم را بر عهده دارند،گفت: آموزش‌ فعالیت‌های اقتصادی و تجاری، رابطه بین صنعت و دانش‌ها و آموزش‌های ویژه یکی از وظایف اتاق‌های بازرگانی است و علاوه بر آن اتاق‌های بازرگانی وظیفه ارتباط با حاکمیت، دولت، مجلس و چانه‌زنی با نهادهای حاکمیتی و دفاع از حقوق و تولیدات بخش خصوصی بر عهده دارند و ایجاد ارتباطات تجاری داخلی و خارجی سومین وظیفه اتاق بازرگانی به شمار می‌رود.

کشانی با بیان اینکه متأسفانه اتاق‌های بازرگانی کشور به وظیفه‌شان در حوزه ارتباطات‌ تجاری به ویژه از نوع خارجی چندان توجه نداشته‌اند، گفت: در این راستا تلاش کردیم تا این موضوع را مورد توجه قرار دهیم و در همین زمینه اولین تجربه ما برگزاری ICC  بود و تجربه خوبی شد تا بتوانیم اجلاس ACD به بهترین نحو برگزار کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش به وظیفه آموزش اتاق‌های بازرگانی اشاره کرده و افزود: آمارها نشان می‌دهد که میزان و نحوه آموزش‌ها در اتاق اصفهان با سایر نقاط کشور قابل مقایسه نیست و پیشرفت بسیار خوبی داشتیم، همچنین در طول سال گذشته و امسال بنا به مناسبت‌های مختلف به حوزه چانه‌زنی با دولت و نهادهای حاکمیتی در موضوعات مختلف از جمله بازگشایی زاینده‌رود، اختصاص ارز و غیره توجه ویژه داشتیم و تلاش کردیم به بهترین شکل وظیف‌مان را انجام دهیم.

رئیس اتاق بازرگانی اصفهان یادآور شد: در بحث ارتباطات بین‌الملی نیز تلاش داریم تا بتوانیم با شهرهای مختلف آسیایی میزهای مشترک داشته باشیم. اجلاس ACD  یک فرصت مناسب بود و تلاش کردیم تا به سرعت آماده برگزاری اجلاسی با این سطح در اصفهان شویم و زمینه رشد اتاق بازرگانی اصفهان را فراهم کنیم. در این خصوص تدارکات خوبی اندیشیده شده و هیئتی از اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیایی در اصفهان حاضر خواهند شد و فضای اقتصادی، تجاری و بین‌المللی شهر را تغییر خواهند داد.

وی با بیان اینکه این اجلاس در 6 زمینه مختلف برگزار خواهد شد، گفت: این اجلاس در حوزه‌های ارتباطات، علم، فناوری و نوآوری، آموزش و توسعه منابع انسانی، ارتباط متقابل امنیت غذایی، انرژی و آب، فرهنگ و گردشگری و رویکردهای تدریجی توسعه پایدار و فراگیر برگزار خواهد شد و به دنبال مطرح کردن اصفهان در بین شهرهای مهم حوزه سرمایه‌گذاری هستیم.

برگزاری بیش از 600 نفر ساعت جلسه در شورای سیاست‌گذاری

در ادامه این نشست حمیدرضا امیدان دبیر اجلاس، درباره روند برگزاری این اجلاس گفت: هیئت نمایندگان مجلس در دوره دهم برگزاری اجلاس ADC را با دو رویکرد توسعه صادرات و دیپلماسی تجاری تصویب کرد.

وی افزود: در این راستا شورای سیاست‌گذاری چارت اجلاس را مشتمل بر 5 کمیته مصوب کرد و  بر اساس شرح وظایف اعضاء، ابلاغ صادر شد و تاکنون در شورای سیاست‌گذاری 650 نفر ساعت جلسه داشتیم و همچنین در ستاد برگزاری کمیته اجرایی نیز هزار و 200 نفر ساعت در 20 جلسه برگزار نمودیم.

اعلام آمادگی 24 کشور برای حضور در اجلاس

در بخش دیگری از این جلسه سعید ابراهیمی، گفت: اجلاس ACD به منظور ایجاد گفت‌وگو بین کشورهای آسیایی ایجاد شده و اگر چه این سازمان به معنای حقوق بین‌المللی نیست، اما بیشترین دامنه شمول را در آسیا بر عهده دارد.

وی افزود: با احتساب جمهوری اسلامی ایران 35 کشور عضو اجلاس ACD هستند و با هماهنگی وزارت خارجه به 32 کشور دعوت‌نامه فرستادیم و از طریق دبیرخانه مجمع در کویت و همچنین دفاتر نمایندگی ایران در خارج از کشور و دفاتر نمایندگی در تهران پیگیری‌های لازم را انجام دادیم تا هفته گذشته 24 کشور اعلام آمادگی کرده بودند که در این اجلاس حاضر شوند.

قائم‌مقام دبیر اجلاس با بیان اینکه در مبحث دیپلماسی تجاری، روابط بین‌الملل به دو شکل دیده می‌شود، گفت: اول روابط جمهوری اسلامی با همه کشورهای هدف و موضوع دوم روابط چندجانبه است؛ روابط چندجانبه، بیشتر به سرمایه‌گذاری‌های می‌پردازد که بیشتر روابط دو جانبه را تسهیل خواهد کرد. بنابراین در روابط دوجانبه اهداف کوتاه و میان‌‌مدت و در روابط چندجانبه اهداف بلندمدت هدف‌گذاری خواهد شد.

وی ادامه داد: اتاق‌‌های بازرگانی بر اساس قانون و سیاست کلان کشور، وظیفه روابط چندجانبه را بر عهده دارند، اما متأسفانه ظرف چند سال اخیر بررسی و توسعه روابط چندجانبه مغفول مانده است.

انتهای پیام/170

دیگر خبرها

  • رونمایی از طرح مرکز رشد و نوآوری اتاق بازرگانی سنندج
  • اصفهان دهم اردیبهشت میزبان اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا (ACD)
  • نشست خبری اتاق بازرگانی اصفهان
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را
  • اجلاس اتاق‌های بازرگانی فضای اقتصادی اصفهان را تغییرمی‌دهد
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • پروازهای فرودگاه بجنورد توسط اتاق بازرگانی چارتر شد
  • اصفهان میزبان « دومین اجلاس مجمع گفتگوی همکاری آسیا ACD» است
  • اعلام آمادگی چین برای ساخت بندر خشک ریلی در قرقیزستان
  • بانک مرکزی پدر تولید و تولیدکننده را درآورده است؛ به داد بخش خصوصی برسید!