Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، جعفر رودری پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه بیان داشت: جهت‌گیری‌های کلان کشور منبعث از برنامه‌ریزی استان است؛ ما حوزه شمال و جنوب داریم که ممکن است فقط حوزه‌های آنها مد نظر باشد.

وی افزود: در نظام برنامه‌ریزی کشور و جهت‌گیری‌های کلان در این حوزه می‌توان سه برنامه از جمله افزایش سهم مناطق و استان‌ها، طرح و آمایش سرزمینی (اگر چه قبل از انقلاب بحث آمایش پرداخته شد اما به جایی نرسید) و افزایش منطقه‌ای را نام برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان گفت: در سال ۱۳۵۷ که سال وقوع انقلاب اسلامی ایران است بودجه ۲۳ میلیارد تومان بود که حدود ۳.۵ میلیارد آن در قالب طرح‌های استانی و ناحیه‌ای توزیع می‌شد که کمتر از ۹.۲ درصد می‌شود که در سال ۵۷ سهم استان کرمان ۱۷۱ میلیون تومان نزدیک به ۵ درصد بودجه آن زمان بود.

وی ادامه داد: میزان بودجه تعلق گرفته به استان کرمان در سال۹۷ حدود ۶۲ هزار میلیارد تومان دیده شده که ۱.۳ بودجه را تشکیل می‌دهد و ۳۳ درصد تصمیم‌گیری استانی را در بر می‌گیرد.

رودری تصریح کرد: برای اولین بار برنامه سوم توسعه به بخش توسعه منطقه‌ای وارد ادبیات توسعه و برنامه‌ریزی شد که عالی ترین سطح سیاست‌گذاری در استان‌ها محسوب می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان گفت: همچنین ما بعداز انقلاب شاهد گرایش به برنامه‌های راهبردی بودیم که در ۱۳۸۰ این راهبرد و سند چشم‌انداز چند ساله را به فرمان رهبری داشتیم.

وی با بیان این که برنامه‌ریزی باید برمبنای عملکرد باشد، گفت: در سالهای قبل از انقلاب بخش زیادی از پیمانکاران خارجی بودند که در آن زمان ۶۸ پیمانکار تشخیص صلاحیت شده در کرمان که به تفکیک رشته ۱۲۵ رشته وجود داشتند اما در حال حاضر ۸۴۲ پیمانکار در قالب هزار و ۲۹۹ رشته در کرمان داریم.

رودری گفت: توجه به مناطق محروم تحت عنوان تعادل بخشی در قالب سه درصد نفت قرار گرفته و بر طبق ماده ۱۸۰ برنامه پنجم توسعه برای مناطق محروم زیر میانگین کشور در برنامه ششم تحت عنوان استفاده متوازن نام برده شده است.

ضریب جوانی در کرمان به ۲۷ درصد کاهش یافته است

وی افزود: یکی از شاخص های عملکردی که در بخش جهانی مورد قبول است شاخص توسعه انسانی است که بانک جهانی طی چهار دهه گذشته آماری که اعلام کرده ایران بعد از چین در بین همه کشورها بالاترین نرخ رشد این شاخص را به خودش اختصاص داده است.

رودری ابراز داشت:  در سال ۵۷ رتبه انسانی ما در بین ۱۷۰ کشور ۱۲۰ بوده که امروز این جایگاه به ۶۰ رسیده و جزو کشورهای با طبقه انسانی بالا عنوان شدیم.

وی ابراز داشت: برای اولین بار موضوع انقلاب اسلامی در حوزه بین‌المللی خیلی حائز اهمیت بود و این اهمیت داشت که جامعه جهانی عملکرد این نظام را مشاهده کند که در این رابطه سه زیر شاخص حوزه بهداشت و درمان، آموزش و سطح استاندارد زندگی (شامل حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی) مطرح بود.

وی با اشاره به اینکه توزیع حوزه درآمد به عنوان یکی از حوزه‌های مهم بیان شده است، یادآور شد: جمعیت استان کرمان در سال ۱۳۵۷ حدود یک میلیون و ۱۸۱ هزار و ۳۲۰ نفر بوده که این آمار در پایان سال ۹۶ به سه میلیون و ۲۱۳ هزار و ۱۰۸ نفر افزایش داشته که حدودا ۲.۷ برابر شده است.

رودری ابراز داشت: روند شهری و روستایی حکایت از این دارد که جمعیت شهرها بعد از انقلاب افزایش پیدا کرده همچنین جمعیت شهرنشینی استان کرمان ۳۴.۱ درصد قبل از انقلاب و ۶۰ درصد در حال حاضر است که هم اکنون سهم روستانشینی به ۴۰ درصد رسیده است.

وی افزود: نرخ رشد جمعیت بعد از انقلاب به شدت کاهش داشته و ضریب جوانی از ۴۵.۷ درصد به ۲۷ درصد کاهش یافته اما در استان کرمان این سهم سه درصد از جمعیت متوسط کشوری بالاتر است. نرخ استان بالاتر از متوسط ملی است و همچنین طبیعتاً ضریب سالخوردگی افزایش داشته است.

افزایش ۴.۷ برابری تولید در استان کرمان

رودری گفت: بعد از انقلاب تولید ما نسبت به ابتدای انقلاب در استان بالا رفته یعنی ارزش افزوده تولید در استان کرمان ۴.۷ برابر شده که اگر بخواهیم قیاس جهانی کنیم؛ باعث بهبود امکانات معیشتی شده است همچنین به لحاظ نیروی انسانی سالانه ۱۷ هزار و ۶۰۰ نفر نفر وارد بازار  کار استان ‌شده‌اند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان اظهار داشت: در استان طی سال‌های بعد از انقلاب به طور متوسط ۱۵ هزار شغل سالانه اتفاق افتاده که همگام با توسعه بخش خدمات بوده است.

وی ادامه داد: سهم بخش صنعت خیلی خوب نبوده و ۱۶ درصد از اشتغال را به خود اختصاص داده و بیش از ۳۷ درصد مربوط به بخش کشاورزی است.

رودری عنوان کرد: در سالهای اخیر پیشرفت در حوزه‌های علمی و آموزشی کشور به عنوان رویکرد مهم در دستور کار قرار گرفته است، در ابتدای انقلاب شاخص سواد ۴۲ درصد بوده و در حال حاضر ۸۵.۴ درصد است. در ابتدای انقلاب تراکم جمعیت دانش‌آموزی ۳۶ نفر بوده که به ۱۸.۷ نفر ارتقا پیدا کرده است.

بهبود نسبی عدالت جنسیتی در بخش آموزشی

وی تصریح کرد: بهبود نسبی عدالت جنسیتی در بخش آموزشی بعد از انقلاب داشتیم و سهم دانشجویان دختر در سال ۵۷ حدود ۲۷ درصد و در حال حاضر ۶۲ درصد است.

رودری گفت: سهم بودجه تحقیقاتی از ۶ دهم درصد به ۲.۶ درصد افزایش یافته همچنین رتبه ایران در سال ۱۹۹۶ در زمینه انتشار اسناد علمی ۵۲ بوده که در ۲۰۱۵ به ۱۵ رسیده است.

وی افزود: تعداد مراکز عالی کشور  از پنج به ۱۲۵ واحد ارتقا پیدا کرده که سهم کرمان نیز در این بین از ۲.۳ درصد به حدود ۵ درصد افزایش یافته است.

کاهش ضریب جینی به ۰.۳۱ درصد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان اظهار داشت: در بحث عدالت اجتماعی که یکی از رویکردهای مهم بعد از انقلاب اسلامی بوده توزیع درآمد و توجه به قشر محروم جامعه است و ضریب جینی از ۰.۴۹ به ۰.۳۱ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: نسبت دهک دهم به دهک اول فقط از حدود ۱۹.۶ درصد به ۱۳.۸  درصد کاهش پیدا کرده است همچنین در زمینه صنعت و معدن قبل انقلاب واحد صنعتی بزرگی نداشتیم.

وی در خصوص کپرنشینی در استان کرمان اظهار داشت: کپرنشینی صرفا نماد فقر نیست بخشی زاییده اقلیم منطقه است ضمن این که دولت بحث ساماندهی ۴۰ هزار کپر را بررسی و مطرح کرده قطعا یک بخشی از دوره قبل بوده با تصمیم اخیر هیئت دولت قرار بر این شده ۱۰ هزار واحد مسکونی در جنوب استان و درصدی برای سایر مناطق ساخته شود.

رودری به بحث طلب پیمانکاران اشاره کرد و افزود: ۴۰۰ میلیارد تومان از تبصره ۵ بند «و» قانون بودجه مربوط به اسناد تسویه و بدهی به دولت را اجرا کردیم همچنین استان کرمان رتبه دوم جذب این اعتبارات در کشور را به خود اختصاص داده است.

کد خبر 4534546

منبع: مهر

کلیدواژه: چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۳۹۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنجره‌های خورشیدی، انقلاب آینده در معماری شهری

بعد از گسترش بام‌های خورشیدی، جاده‌های خورشیدی و تاسیساتی که با پنل خورشیدی پوشانده شده‌اند، نوبت به استفاده از پنجره‌های خورشیدی در ساختمان‌ها رسیده است که نسبت به روش‌های پیشین تطبیق پذیرتر هستند. اگر این فناوری بتواند جای خود را در بازار باز کند، انقلابی در معماری شهرسازی شکل می‌گیرد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در طول دو دهه گذشته تولید برق از انرژی خورشیدی و استفاده از آن افزایش یافته است. طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA)، تولید برق خورشیدی در سال ۲۰۲۱ به بالاترین حد خود رسید و از هزار تراوات ساعت در جهان گذشت. بعد از انرژی بادی، انرژی خورشیدی دومین انرژی تجدیدپذیر مهم از لحاظ تولید است و انتظار می‌رود سهم آن در سال‌های آینده افزایش یابد.

این روند در شهرها نیز قابل مشاهده است و استفاده از پنل‌های خورشیدی در ساختمان‌ها به عنوان بخشی از طرح سازگاری و انعطاف‌پذیری شهری اجرا می‌شود. یکی از فناوری‌های جدید مرتبط با انرژی خورشیدی، نصب پنجره‌های خورشیدی در ساختمان‌ها است. منظور از پنجره خورشیدی، ادغام پنل‌های شفاف با سلول‌های خورشیدی در ساخت پنجره است که مانند یک پنجره معمولی نور مرئی را عبور می‌دهند اما همزمان، از انرژی طیف نور غیرمرئی از جمله فرابنفش و فروسرخ برای تولید برق استفاده می‌کند.

این نوآوری مبتنی بر سلول‌های خورشیدی حساس به رنگ (DSC) است که ایده آن به سال ۱۹۹۱ برمی‌گردد. در ساخت این سلول‌ها از یک نیمه‌هادی پوشیده شده با رنگ ارگانیک استفاده می‌شود که قادر است با فشرده‌سازی نور عبوری، چگالی توان آن را افزایش دهد و از این طریق جریان الکتریکی ایجاد کند.

مزایا و معایب پنجره‌های خورشیدی

پنجره‌های خورشیدی جدا از مزیت آشکار تولید برق، مزایای دیگری نیز دارند که از بارزترین آنها می‌توان به نصب نسبتاً آسان و کم‌هزینه اشاره کرد. این پنجره‌ها مانند پنل‌های خورشیدی به طور کامل در ساختار پنجره ادغام می‌شوند و فضای اضافی اشغال نمی‌کنند. فیلم فتوولتاییک به کار رفته در ساختار این پنجره انعطاف‌پذیر است و می‌تواند هر شکل و اندازه‌ای داشته باشد، بنابراین می‌توان آنها را با انواع کاربری‌ها، از جمله وسایل نقلیه تطبیق داد و به همین دلیل تولید سفارشی آن بسیار آسان است.

پتانسیل تولید برق این پنجره‌ها در ساعات اوج تابش به ۴۰ وات‌برمترمربع می‌رسد و می‌تواند هزینه برق ساختمان را کاهش دهد. علاوه بر این، ساختار پنجره خورشیدی به صورت شیشه دو یا سه جداره است و دارای خواص عایق حرارتی و صوتی بهتری نسبت به پنجره معمولی است. همچنین قادر است اشعه فرابنفش را صددرصد مسدود کند و با جلوگیری از ورود اشعه فرابنفش به داخل فضا، به محافظت از افراد، مبلمان و تجهیزات کمک کند و آسیب‌های ناشی از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این اشعه را کاهش دهد. رنگ کروماتیک پنجره‌های خورشیدی به صورتی است که بدون کاهش شفافیت نور وارد شده به ساختمان، میزان دید به داخل ساختمان را محدود می‌کند و حریم خصوصی را افزایش می‌دهد.

با این حال، این فناوری دارای معایبی است که مانع استفاده گسترده از آن تا به امروز شده است. مهمترین عیب پنجره خورشیدی راندمان پایین‌تر نسبت به پنل‌های خورشیدی معمولی، به دلیل ماهیت نیمه‌شفاف آن است. راندمان پنل‌های خورشیدی به‌طور متوسط حدود ۲۰ درصد است در حالی که راندمان پنجره‌های خورشیدی کمتر از ۱۰ درصد است. هرچند تحولات اخیر نویدبخش افزایش این عملکرد به ۱۵ تا ۳۰ درصد است.

پنجره‌های خورشیدی هنوز نمی‌توانند جایگزین پنل‌های خورشیدی سنتی در ساختمان‌های کوچک باشند و فقط به عنوان مکمل پنل‌های روی پشت‌بام استفاده می‌شوند. با این حال، در ساختمان‌های بلند، به دلیل گستردگی سطح قابل استفاده در مقایسه با فضای پشت‌بام، استفاده از پنجره خورشیدی بسیار اقتصادی‌تر از پنل‌های خورشیدی است.

نمونه‌های شهری استفاده از پنجره‌های خورشیدی

پنجره‌ها و فناوری‌های خورشیدی شفاف در آمریکا بسیار محبوب هستند به‌طوری‌که با ادامه به روند فعلی استفاده از آن‌ها، می‌توانند حدود ۴۰ درصد از تقاضای انرژی در ایالات متحده را تأمین کنند و حتی در ترکیب با واحدهای خورشیدی پشت بام، این رقم می‌تواند تقریباً صددرصد افزایش یابد.

اولین نمونه از ادغام پنجره خورشیدی در معماری، مربوط به مرکز کنوانسیون SwissTech در سوئیس است. پنجره‌های رنگی ساختمان این مرکز به مساحت ۳۰۰ مترمربع، از این فناوری استفاده می‌کنند. با اینکه استقبال بازار آمریکای شمالی و اروپا از پنجره‌های خورشیدی کم است اما با این حال، تعداد فزاینده‌ای از شرکت‌ها در حال حاضر آنها را در مجموعه‌های خود گنجانده‌اند و راه‌حل‌هایی را در مقیاس‌های مختلف ارائه می‌کنند. یک شرکت استرالیایی، پنجره‌های خورشیدی را در ساختمان‌های عمومی و مسکونی متعدد و حتی گلخانه‌ها ادغام کرده است و موفقیت آن منجر به گسترش استفاده از این فناوری در این منطقه شده است. یکی از این ساختمان‌ها، مرکز خرید تولید انرژی سبز در شهر پرث استرالیا است.

کد خبر 739533

دیگر خبرها

  • جهش تولید با مشارکت مردم تهاجمی در برابر جنگ اقتصادی دشمن است
  • پول افغانستان از دلار سودآورتر شد!
  • پول افغانستان از دلار سودآورتر شد
  • جهش تولید در بخش ورزشی با مشارکت مردم انقلاب ایجاد می‌کند
  • تشکیل کارگروه مشترک دولت و انبوه‌سازان برای رفع مشکل مسکن
  • پنجره‌های خورشیدی، انقلاب آینده در معماری شهری
  • بارندگی‌های اخیر در اهواز منجر به اتفاق خاصی نشد
  • ابتکار توکیو برای افزایش فضاهای مردم‌محور در شهر
  • پول افغانستان از دلار سودآورتر شد / اتفاق عجیب در اقتصاد ایران
  • بازار شکلات تلخ شد