Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-29@09:05:35 GMT

روستاییان زاوه خدمات رایگان سلامت دریافت کردند

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۵۳۹۱۳

روستاییان زاوه خدمات رایگان سلامت دریافت کردند

تربت حیدریه- ایرنا- قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در امور مشارکتهای اجتماعی از ارایه خدمات رایگان سلامت به مردم روستای پطرو از توابع شهرستان زاوه خبر داد.

سید احمد نظام روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همزمان با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گروهی متشکل از یک دندانپزشک و دانشجویان جهادگر سلامت با حضور در این روستا خدمات رایگان سلامت، آموزشی و فرهنگی به مردم ارائه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: همچنین بطور همزمان کلینیک سیار دندانپزشکی به منطقه اعزام و خدمات رایگان شامل معاینه و جرمگیری با حضور پزشک و دو تن از دانشجویان تکنسین دندان به روستاییان ارائه شد.
قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در امور مشارکتهای اجتماعی گفت: در این چارچوب طرح غربالگری، پایش فشار و قند خون، ارائه آموزشهای سلامت از جمله تغذیه مناسب، امدادهای اولیه، خدمات مشاوره ای و نحوه زندگی سالم و برنامه های فرهنگی نیز اجرا شد.
دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با زیرپوشش داشتن سه شهرستان تربت حیدریه، مه ولات و زاوه به 350 هزار نفر ساکنان آنها در جنوب استان خراسان رضوی خدمات می دهد. این دانشگاه 190 تخت در بیمارستان 9 دی تربت حیدریه و 20 تخت در بیمارستان مه ولات دارد.
روستای پطرو هزار و 500 نفر جمعیت دارد. دولت آباد، مرکز شهرستان 72 هزار نفری زاوه در فاصله 174 کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد. زاوه مرکب از دو بخش مرکزی و سلیمان 72 روستا دارد. 61 هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند.
7079/1858

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي چهل سالگي انقلاب خدمات سلامت زاوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۵۳۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک آب انبار تاریخی عهد قاجاریه در تربت‌حیدریه کشف شد

به گزارش قدس خراسان، علی محمدی اظهار کرد: روز گذشته حین انجام عملیات ساختمانی در بازار قدیمی "سرای امین"، بقایای آب‌انباری تاریخی کشف شد و بلافاصله دستور توقف عملیات عمرانی در محدوده این اثر صادر شد تا بررسی و مستندسازی کارشناسی انجام و جزئیات موضوع روشن شود.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه و زاوه بیان کرد: اکنون قسمت پاشیر و برداشت آب مشخص شده است و در حال انجام عملیات حفاری برای رویت مخزن آب و دیگر قسمت‌های آب‌انبار هستیم.

وی گفت: تربت‌حیدریه به دلیل داشتن ۱۳ کاروانسرا و ۶ سرا به شهر "سرا و کاروانسرا" معروف بوده و یکی از سراهای معروف که در سه استان خراسان و حتی در سطح کشور از نظر معماری برجسته است و در راسته بازار فردوسی واقع شده، "سرای امین" است.

محمدی اضافه کرد: هرچند که سرا در لغت به معنی خانه و کاشانه است، اما در اصطلاح معماری قدیم ایرانی، سرا یا "تیمچه" به محلی برای مبادله کالا اطلاق می‌شده است و سرای امین که قدمت آن به سال ۱۳۰۸ قمری بازمی‌گردد توسط حاج محمدرضا لاری ساخته شده و در زمان خود یک مرکز تجاری بزرگ بوده است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه و زاوه ادامه داد: از ۶ ماه پیش با مشارکت کاسبان و همکاری شهرداری و شورای اسلامی، کار بازپیرایی، مرمت و ساماندهی سرای امین آغاز شده است و روز گذشته حین انجام عملیات آجرفرش کف محوطه، آب‌انبار از دل زمین سر برآورد.

وی گفت: اغلب آب‌انبارهای تربت‌حیدریه و به‌خصوص در بخش مرکزی شهر که در مسیر حرکت کاروان‌های تجاری قرار داشته، مربوط به دوران قاجاریه است.

محمدی افزود: از مجموع ۱۸ آب‌ انبار تاریخی در این ۲ شهرستان، هفت مورد طی ۲ سال اخیر کشف شده است و وجود ۱۵ آب‌انبار تاریخی در تربت‌حیدریه، که یکی از مناطق نیمه‌خشک به‌شمار می‌رود از اهمیت و قدمت این نوع بناها در تاریخ منطقه حکایت دارد.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه و زاوه ادامه داد: در گذشته، اشخاص متمول درون خانه‌های خود آب‌انبار می‌ساختند که مخزن آن زیر حیاط یا در قسمت زیرین ساختمان قرار داشت و دسترسی به آن از طریق پایاب (راه یا انتهای محل برداشت آب) یا پلکان ممکن بود و آب این مخازن از قنات‌ها و رودخانه‌های نزدیک شهر تأمین می‌شد.

وی گفت: هم‌اکنون بزرگترین آب‌انبار کشف‌شده در تربت‌حیدریه، واقع در بازار "شیر چهار سوق"، با گنجایش بیش از هزار و ۷۰۰ متر مکعب، در دست مرمت است، این آب‌انبار از جهات مختلف، نظیر وسعت زیاد، در خراسان رضوی و حتی در سطح کشور کم‌نظیر است.

محمدی افزود: برآوردهای کارشناسی نشان می‌دهد این آب‌انبار، توسط جمعیت قابل توجهی استفاده می‌شده و تأثیر قابل ملاحظه‌ای در تأمین نیازهای اولیه مردم منطقه داشته است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربت‌حیدریه و زاوه ادامه داد: در دهه‌های اخیر، با گسترش شهرنشینی و خانه‌سازی نوین، بناهای تاریخی تخریب شده یا به زیر خیابان‌ها و معابر رفته‌ است و اکنون با ساخت‌وساز و خاک‌برداری، بقایای آنها از دل خاک بیرون می‌آید.

به گفته وی از مجموع ۷۰ بنای تاریخی شناسایی شده در تربت‌حیدریه ۵۴ اثر شامل ۴۱ بنا و ۱۱ تپه و نیز ۲ اثر معنوی و ناملموس در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

دیگر خبرها

  • کشف ۱۶۱ قطعه پرنده چکاوک و سهره در تربت حیدریه
  • ۶۰۰۰ مصدوم حوادث ترافیکی در کردستان خدمات درمانی رایگان دریافت کردند
  • جذب هسته‌های فناور جدید در دانشگاه آزاد تربت‌حیدریه
  • (عکس) کشف یک آب انبار عهد قاجاریه در تربت حیدریه
  • بیش از چهار هزار بازدید از مراکز تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی تربت حیدریه
  • کشف یک آب انبار تاریخی در تربت‌حیدریه
  • یک آب انبار تاریخی عهد قاجاریه در تربت‌حیدریه کشف شد
  • بهره برداری از آکادمی ورزشی، در تربت حیدریه
  • دانشگاه‌های دولتی و رشته‌های اشتغال‌آفرین در اولویت دریافت بودجه
  • توزیع ۱۰۳ تن کالای حمایتی ویژه رمضان در تربت‌حیدریه