Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@16:43:21 GMT

توسعه پایدار گلستان با رویکرد محیط زیستی همراه باشد

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۷۱۰۲۴

توسعه پایدار گلستان با رویکرد محیط زیستی همراه باشد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری گلستان، سید مناف هاشمی در سومین جلسه شورای معادن استان اظهار کرد: معادن، یکی از منابع خدادادی است که در استان ها هم اشتغالزایی دارد و هم از طریق صادرات می تواند ارزآوری خوبی داشته باشد. 

وی افزود: استان گلستان اگرچه منابع زیادی ندارد اما همین تعداد معادن مانند صدف کوهی، زغالسنگ و ید بسیار ذی قیمت هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

استاندار گلستان گفت: برخی از این معادن، در عین حال که باارزش هستند، عارضه های محیط زیستی برای استان ایجاد کرده و محیط زیست و منابع طبیعی را به خطر می اندازند. 

هاشمی بیان کرد: در این جلسه مقرر شد طبق قانون معادنی که عارضه های محیط زیستی ایجاد می کنند به تشخیص دستگاه ها و سازمان محیط زیست باید از صفر تا یک درصد فروش خود را برای رفع عارضه ها در استان یا در آن محیطی که معادن وجود دارند مانند  فضای سبز، عمران و آبادانی، جاده، پل و غیره هزینه کنند. 

به گفته استاندار گلستان، کمیته ای به منظور بررسی اعتراضات دستگاه ها و مردم از برخی معادن تشکیل می شود.

هاشمی گفت: گاهی از سوی سازمان های مردم نهاد فعال زیست محیطی و مردم اعتراضاتی نسبت به شورابه های خروجی معادن ید استان هم وجود دارد که مقرر شد سازمان محیط زیست ظرف ۶ ماه آینده مطالعاتی را برای حل این مشکل و ارائه راهکارهای عملیاتی انجام دهد و منابع آن هم از سوی سازمان برنامه و بودجه و خود بخش خصوصی تامین می شود. 

استاندار گلستان تصریح کرد: اگر به هر دلیلی ظرف ۶ ماه نتوانستیم به راهکار عملیاتی مناسب برای حل این مشکل برسیم، مجبوریم برخی از این معادن را که اعتراضات زیادی نسبت به آنها وجود دارد تعطیل کنیم. 

گفتنی است در سومین جلسه شورای معادن استان، آخرین وضعیت واحدهای صنعتی و معدنی آلاینده استان و برخی موارد دیگر مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

کد خبر 4536909

منبع: مهر

کلیدواژه: استاندار گلستان سید مناف هاشمی گرگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۷۱۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها، شهرام دبیری، در نشست مشترک با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، با بیان اینکه اگر جوانب محیط زیستی در توسعه لحاظ نشود، ممکن است خطراتی برای انسان و نسل آینده داشته باشد، تاکید کرد: ضمن تلاش برای رفع نیازهای جامعه، باید مراقب باشیم محیط زیست به خطر نیفتد و ضرری به نسلهای آینده نرسد.

دبیری تأکید کرد: مجموعه شوراهای کشور و شورای عالی استانها با بیش از 126 هزار عضو، ظرفیت بالایی برای تعامل با سازمان محیط زیست دارند.

وی اهمیت فرهنگ سازی و آموزش در حوزه محیط زیست را یادآور شد و افزود: آموزش و پرورش، شوراها و سازمان محیط زیست می توانند قدم های خوبی برای آموزش، فرهنگ سازی و ترویج حفظ و حراست از محیط زیست بردارند.

رئیس شورای عالی استانها اظهار داشت: کارها و اقدامات باید به گونه‌ای باشد که مردم آن را لمس کنند، مثلاً در زمینه مصرف کیسه های پلاستیکی باید فرهنگ سازی و کارهای اجرایی صورت گیرد.

دبیری خاطرنشان کرد: ایران در زمینه انرژی‌های پاک ظرفیت خوبی دارد و می توان با برنامه‌ریزی از خورشید و باد و دریا برای تولید انرژی پاک استفاده کرد.

وی در مورد صنایع آلاینده، بیان کرد: گاهی یک صنعت آلاینده دیر شناسایی می شود که در این مدت خسارات زیادی به محیط زیست آن منطقه وارد می شود، شهرداری ها باید از عوارض آلایندگی برای بهبود وضعیت استفاده کنند.

دبیری درباره تعداد خودروها و آلایندگی آنها نیز، گفت: در برخی شهرها تعداد خودروها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است. در این شهرها باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفیت نیز باید ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

رئیس شورای عالی استان ها تصریح کرد: شورا طبق قانون می تواند لایحه و طرح به مجلس ارائه دهد، بنابراین در این زمینه هم می توانیم به سازمان حفاظت محیط‌زیست کمک کنیم و از این ظرفیت در راستای مسائل محیط زیستی استفاده کنیم.

دیگر خبرها

  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • ضرورت اصلاح قانون معادن به نفع محیط زیست
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • افت شاخص عملکرد محیط‌زیست نسبت به سال‌های گذشته/ دفن تنها ۶/۶۹ درصد پسماند‌ها در سطح دنیا
  • دولت یارانه حمل‌ و نقل عمومی را افزایش دهد
  • ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟
  • زباله‌های پلاستیکی نفس ایلام را بند آورده اند
  • افزایش اعتبارات محیط زیستی در راستای رفع چالش‌ها
  • ماموریت مجلس به سازمان محیط زیست برای رفع مشکلات زیستی