Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@00:35:18 GMT

ریزش مو دارید؟ این مطلب را تا انتها بخوانید

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۶۸۸۸۴۰

به گزارش خبرآنلاین، ریزش مو اعتماد به نفس را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد. به یاد داشته باشید که در طول روز ممکن است حدود 100 تار در زمان استراحت مو، بریزد که کاملا طبیعی است. در بعضی شرایط، مانند بارداری، ممکن است مشکل پس از تمام شدن این دوره خود به خود رفع شود.

دلایل عمده ریزش مو

مشکلات پزشکی مانند آلوپسی منطقه‌ای، عفونت پوست سر و تریکوتیلومانیا (اختلال کندن موی وسواسی) تغییرات هورمونی مثل اختلالات تیروئید، تغییرات ناشی از بارداری و زایمان و یائسگی روش‌های درمانی مانند شیمی درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان، فشار خون، افسردگی و آرتروز استرس روش‌های درمانی رادیواکتیو برای بیماری‌هایی مانند سرطان استفاده از کش‌موهای زبر و استفاده از حالت‌دهنده‌های حرارتی مانند اتوی مو، سشوار و غیره.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر عامل ریزش مو مشکلاتی مانند اختلالات تیروئید، استرس، عفونت پوست سر، آلوپسی اندروژنیک یا صرفا بالا رفتن سن باشد، با مراجعه به پزشک متخصص می‌توانید مکمل‌های مورد نیاز را دریافت کنید.

در ادامه به راهکارهایی برای جلوگیری از ریزش مو اشاره می‌کنیم.

راهکارهای رژیمی

رژیم مدیترانه‌ای

طی مطالعاتی که در سال 2018 انجام شد، رژیمی که شامل سبزیجات خام و گیاهان تازه باشد، مثل رژیم مدیترانه‌ای، خطر ابتلا به آلوپسی اندروژنیک را کاهش داده یا روند پیشرفت آن را کند می‌کند.

تنظیم رژیم مدیترانه‌ای کار سختی نیست، البته روش پخت غذا در کشورهای مدیترانه‌ای مثل یونان، ترکیه، تونس، اسپانیا، ایتالیا و جنوب فرانسه متفاوت است اما فقط کافی است مواد غذایی این رژیم را در برنامه روزانه خود بگنجانید. مواد اصلی رژیم مدیترانه‌ای عبارت است از غلات (نان، برنج، ماکارونی و گندم پرک شده)، میوه تازه و خشک، سیر و ادویه‌های طعم‌دهنده گیاهی، ماهی و سایر غذاهای دریایی، دانه‌ها و روغن زیتون. بهتر است هر کدام از این مواد غذایی به صورت تازه خریداری شوند.

پروتئین

ماده اصلی تشکیل‌دهنده‌ی فولیکول‌های مو، پروتئینی به نام کراتین است. مطالعه‌ای در سال 2017 برای 100 نفر که از مشکل ریزش مو رنج می‌بردند، انجام شد. رژیم غذایی اکثر این افراد فاقد موادی مانند آمینواسیدها که سازنده‌ی پروتئین هستند، بود.

البته محققان هنوز در حال بررسی این موضوع هستند اما مصرف موادغذایی که پروتئین بدن را تأمین کند، برای جلوگیری از ریزش مو بسیاری مفید است. سعی کنید تخم مرغ، آجیل، لوبیا و نخود، ماهی، لبنیات کم‌چرب و مرغ را در برنامه غذایی‌تان بگنجانید.

ویتامین A

رتینوئید، شکلی از ویتامین A است که طبق تحقیقات، موجب افزایش رشد مو می‌شود. این ویتامین با افزایش چربی پوست سر، به سلامت مو و جلوگیری از ریزش آن کمک می‌کند. ویتامین A در فلفل شیرین، اسفناج و هویج به وفور یافت می‌شود.

مکمل‌ها

مولتی ویتامین‌ها

دانشمندان ویتامین‌های A، B، C، D، آهن، سلنیوم و بخصوص، روی را برای تقویت مو مؤثر می‌دانند. می‌توانید از پزشک متخصص بخواهید که مولتی ویتامین برایتان تجویز کند.

ویتامین D

ویتامین D برای جلوگیری از روند بیماری آلوپسی بسیار مفید بوده و حتی می‌تواند موجب رویش مجدد مو شود.

بیوتین

بیوتین (ویتامین H یا B7) در بدن با اسیدهای چرب درگیر می‌شود که این فرایند حفظ چرخه سلامت مو را تضمین می‌کند. یکی از مهم‌ترین دلایل ریزش مو کمبود بیوتین است.

جنسینگ

جنسینگ حاوی ماده‌ای است که مصرف آن می‌تواند به رویش مجدد مو کمک کند. قبل مصرف جنسینگ با پزشک مشورت کنید.

راهکارهای مراقبتی

شست و شوی مرتب

شست و شوی روزانه به حفظ سلامت و بهداشت پوست سر کمک می‌کند اما در صورتی که از یک شامپوی ملایم استفاده کنید. شامپوهایی که ترکیبات شیمیایی زیادی هستند، مو را خشک و شکننده کرده و شدت ریزش مو را افزایش می‌دهد.

روغن نارگیل

طبق مطالعاتی که در سال 2018 انجام شد، محققان عقیده دارند که روغن نارگیل برای جلوگیری از آسیب دیدن مو و مقاوم شدن آن در مقابل اشعه‌ی فرابنفش حاصل از تابش نور خورشید مفید است. لوریک اسید موجود در روغن نارگیل به حفظ پروتئین مو و مقاوم کردن آن در برابر شکنندگی بسیار مؤثر است.

روغن زیتون

روغن زیتون از خشک شدن، شکنندگی و ریزش مو جلوگیری می‌کند. این روغن جزیی از رژیم مدیترانه‌ای نیز هست و سرعت ریزش مو را کاهش می‌دهد.

بهترین روش استفاده از روغن زیتون برای حفظ سلامت مو به این صورت است:

قبل از حمام رفتن، روغن زیتون را به مو بزنید و بعد از 30 دقیقه شست و شو دهید.

تا جایی که ممکن است از وسایل حالت دهنده که با گرم شدن به مو فرم می‌دهند، استفاده نکنید. رنگ کردن نیز یکی از شایع‌ترین عوامل افزایش شدت ریزش مو است. سعی کنید از کش‌موهای سفت و زبر نیز استفاده نکنید.

راهکارهای پزشکی زیادی برای جلوگیری از ریزش و تقویت رویش مجدد مو وجود دارد مانند درمان با لیزر و استفاده از قرص‌هایی که به دستور متخصص‌ها تجویز می‌شود.

راهکارهای دیگر

آب پیاز

کسانی که به آلوپسی منطقه‌ای مبتلا هستند ممکن است بعد از استفاده آب پیاز خام روی پوست سر، شاهد رویش مجدد مو باشند. در تحقیق کوچکی که سال 2014 انجام شد، این نوع درمان برای 87 درصد از افراد مبتلا به این عارضه مفید واقع شده بود.

یوگا

در مواردی که علت ریزش مو، استرس باشد، یوگا می‌تواند تغییر زیادی ایجاد کند.

ماساژ سر

طبق تحقیقی که سال 2016 انجام شد، تنها 4 دقیقه ماساژ پوست سر به مدت 24 هفته، تأثیر خوبی بر جلوگیری از ریزش مو دارد.

اگر به صورت ناگهانی دچار ریزش مو شده‌اید یا مویتان به صورت مداوم و بدون هیچ دلیلی می‌ریزد، قبل از هر اقدامی حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۸۸۸۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دسر ساده و سریع یخچالی را با این سه ماده غذایی ساده درست کنید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فرارو، دسرها پای ثابت مهمانی‌ها و یکی از اصلی‌ترین منوهای خوشمزه رستوران‌ها هستند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو می‌شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آن‌ها به هضم بهتر غذا کمک می‌کند. دسرها معمولا مقدمات زیادی دارند و درست کردن آن‌ها زمان زیادی می‌برد. اما برخی از دسرها هستند که خیلی راحت تهیه می‌شوند و درست کردنشان زمان زیادی نمی‌برد.

همچنین دسرها در بیشتر مواقع دارای موادی مانند تخم مرغ، خامه و کره هستند که موجب می‌شود دسر سنگین و پرکالری شود. اگر دوست دارید یک دسر لطیف و سبک بخورید که کالری بالایی هم نداشته باشد و در مدت زمان کوتاهی هم آماده شود، حتما این دسر کاکائویی خوشمزه را امتحان کنید، پس در ادامه این مطلب با طرز درست کردن این دسر با ما همراه باشید.

مواد لازم

موز: ۲ عدد
بیسکوییت مادر: ۱ بسته
پودر کاکائو: ۳ قاشق غذاخوری
شیر: یک چهارم لیوان

طرز تهیه دسر بیسکوییت و موز

برای درست کردن این دسر راحت و فوق‌العاده خوشمزه فقط کافی است موز را پوست و خرد کنید و همراه با بیسکوییت مادر، پودر کاکائو و شیر داخل دستگاه غذاساز بریزید و یک دقیقه دستگاه را روشن کنید تا همه مواد کاملا با هم میکس شوند. حالا مقداری از دسر را داخل لیوان یا ظرف مخصوص دسر بریزید و کمی موز خرد شده روی آن قرار بدهید، سپس بقیه مواد دسر را روی لایه موز بریزید. دسر را به مدت ۳ الی ۴ ساعت داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد و سفت شود، نوش جان.

نکات مهم

۱ ـ برای درست کردن این دسر می‌توانید از هر نوع بیسکوییت وانیلی که دوست دارید استفاده کنید.
۲ ـ اگر دوست دارید این دسر سفت‌تر باشد، می‌توانید به دلخواه میزان بیسکوییت دسر را بیشتر کنید.
۳ ـ شیرینی این دسر از موز است، در صورتی که دوست دارید دسر شما شیرین‌تر شود، می‌توانید کمی شکر به مواد آن اضافه کنید.

کد خبر 846349 برچسب‌ها خبر مهم آشپزی - دستور پخت دسر

دیگر خبرها

  • ویژگی‌های اسکنر لابراتواری و اسکنر مدیت
  • صدور پروانه کسب برای بازنشستگان
  • اگر قصد باروری دارید این خوراکی‌ها را حتما بخورید
  • مراقب برق گرفتگی در هوای بارانی باشید
  • هشدار آذری جهرمی: ترمز تشدید نارضایتی عمومی را بکشید/ فردا نگویید توطئه دشمن بود
  • راهنمای خواندن نماز والدین | بهترین زمان برای خواندن نماز پدر و مادر
  • اگر سر نترس دارید این کسب و کار پرسود است
  • دسر ساده و سریع یخچالی را با این سه ماده غذایی ساده درست کنید
  • اگر یبوست دارید این ماده مغذی را بیشتر مصرف کنید
  • مصرف این مواد غذایی به جلوگیری و متوقف کردن ریزش مو کمک می‌کند