Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی تاکید کرد: استقلال طلبی و خودباوری و اعتماد به نفس یکی از دستاوردها و برکات انقلاب اسلامی است که در کارنامه چهل ساله انقلاب می‌درخشد. ماهیت استقلال طلبانه و خود باوری مردم ایران باعث عدوات آمریکا استکبار جهانی است و دشمنی‌هایی که در طول چهار دهه گذشته از سوی آمریکا و هم‌پیمانان غربی و مرتجع منطقه صورت گرفته و می‌گیرد، ناشی از ایستادگی و استقلال طلبی و عدم وابستگی به بیگانگان می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام محمد سالار از اعضای شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی طی یادداشتی به مناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی نوشت:

این روزها مصادف است با چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی؛ انقلابی که در بهمن ماه سال ۱۳۵۷ هجری شمسی متولد شد و توجه همه جهانیان را به خود جلب کرد.

انقلاب اسلامی ایران باعث دگرگونی و تحولات عظیمی در زمینه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی ایران شد و بیش از گفته‌های مسئولان و صاحب‌نظران داخلی، منظر بین‌المللی و از آن افراد آشنا به این فضا در نوع خود اگر نگوییم بی نظیر، لااقل کم نظیر و بی‌بدیل بوده است تأثیر پیشرفت در سطح جهانی و منطقه‌ای به وجود آورد.

با وجودی که انقلاب‌های بسیاری در جهان روی داده ولی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به دلیل روح دینی و استقلال طلبی، ظلم ستیزی، عدالت خواهی، حمایت از محرومین جامعه و به ویژه مبارزه با استکبار جهانی منحصر به فرد است.

انقلاب اسلامی ایران پنج ویژگی دارد که آن را نسبت به سایر انقلاب‌ها متمایز و بی‌بدیل می‌سازد.

نخست: رهبری هوشمندانه، قاطعانه و شجاعانه امام خمینی (ره) که رهبری حکیمانه و اقتدارش جهانیان را در شگفتی و حیرت فرو برد و همه را تحت تأثیر افکار و اندیشه‌های بلند خویش قرار داد تا آنجا که شخصیت‌های برجسته و نخبگان سیاسی، فرهنگی و مذهبی در برابر اقتدار و جلال و شکوه این بزرگوار سر تعظیم فرود آوردند و او را به عنوان الهام بخش و اسوه حسنه خویش قرار دادند.

پروفسور پرو ولسی ایتالیایی، استاد ایران شناسی در دانشگاه روم می‌گوید:

«مهمترین عملکرد آیت الله خمینی، امکان پذیر نمودن یک انقلاب اسلامی بود، آن هم در کشوری که تمدن و فرهنگ غربی را در سابقه خود دارد.

این کار باعث شد تا مردم ایران فرهنگ واقعی و قدیمی خود را که همان فرهنگ اسلامی بوده، بشناسد و خود را متکی بر آن فرهنگ به جامعه جهانی بشناسانند.

این در حالی بود که تا قبل از انقلاب اسلامی، تنها آوایی که از ایران بلند بود و معیار شناخت جهانیان از کشور ایران اعلام می‌شد، صدای غرب زدگی بود. بنابراین آیت الله خمینی آغاز کننده انقلابی بود که بالاخره فرهنگ اسلام راستین ملت ایران را آشکار ساخت.(شخصیت امام خمینی از دیدگاه رسانه‌ها و متفکران جهان صفحه ۲۶)

دوم: احیای هویت دینی

امام خمینی نه تنها اسلام بلکه سایر ادیان امام زمان احیا کردند و دین را وارد عرصه رهبری و هدایت جامعه به مردم جهت اظهار باورهای دینی و اعتقادی خود را دادند.

در آن موقعیت و شرایط سخت و دشواری که به تدریج اصول و مبانی دینی با تلاش حکومت‌های طاغوت و سردمداران لائیک فراموش می‌شد و مکتب‌های مادی الحادی دین را به عنوان «افیون ملت ها» تبلیغ می‌کردند و هر روز هویت دینی و دین مداری کمرنگ‌تر می‌شد تا آنجا که در برخی از جوامع به خاطر حفظ باورهای دینی و ارزشهای اسلامی خجالت می‌کشیدند و پرده پوشی می‌کردم و تعهد و التزام به مبانی دینی و مذهبی جرم بود و یا مسخره می‌شد، در چنان شرایطی، نهضت امام خمینی تحول عظیمی در سطح جهانی ایجاد کرد و با تکیه بر قدرت لایزال الهی، ایمان به خدا و ایدئولوژی اسلامی، ماهیت لایکی را به ماهیت اسلامی و دینی مبدل ساخت و فرمود: «مقصد این است که اسلام، احکام اسلام، احکام جهانگیر اسلام زنده بشود و پیاده بشود و همه در رفاه باشند و همه آزاد باشند، همه مستقل باشند.(صدور انقلاب از دیدگاه امام راحل صفحه ۳۱)

سوم: حمایت از مظلومان و نجات محرومان

یکی از آثار و برکات انقلاب اسلامی؛ ایستادگی در مقابل استکبار و مبارزه با زورگویان و مستکبران در جهت حمایت و پشتیبانی از مستضعفان و محرومان جهان است که به تاسی از مکتب عاشورا و سیره انبیا عظما و پیشوایان گرانقدر اسلامی تا برقراری حکومت عدالت گستر حضرت مهدی (عج) ادامه دارد.

در مقدمه قانون اساسی، انقلاب اسلامی، ویی برای پیروزی همه مستضعفان بر مستکبران معرفی شده و از امت واحد جهانی و نجات ملت‌های محروم سخن می‌گویند همچنین در اصل سوم بند ۱۶، از حمایت و پشتیبانی بی دریغ از مستضعفان جهان و تعهد برابری نسبت به همه مسلمانان سخن به میان آمده است. در اصول ۱۵۲ و ۱۵۳ نیز بر حمایت از مبارزه حق طلبانه مستضعفان در برابر مستکبران تأکید شده است.

برکات معنوی و مادی این انقلاب به شرق و غرب جهان اسلام توسعه و گسترش پیدا کرد و چون خاری در چشم دشمنان اسلام، از تمام نهضت‌های اسلامی در جهان حمایت نموده و مایه امیدواری و عامل بزرگی در پیروزی این نهضت‌ها به شمار می‌رود.

انقلاب ما یکی از مدافعان حقوق فلسطینی‌های مظلوم بوده و هست و مردم وفادار ماند در شرایط سخت معیشتی از آرمان فلسطین، مسلمانان میانمار، مردم مظلوم یمن، بحرین، لبنان، سوریه و عراق دفاع کردند و از حقوق حقه محرومان و ستمدیدگان جهان دفاع خواهند کرد.

چهارم: پشتوانه مردمی

یکی دیگر از ویژگی‌های بارز انقلاب اسلامی، پشتوانه همه جانبه مردمی است که اقشار مختلف مردم با فداکاری، همبستگی و وحدت، ایثار و پایمردی به تبعیت و پیروی از امام امت (ره)، انقلاب اسلامی را تحقق بخشیدند. بزرگوار به مردم و روحیه مردم ایران ایمان و اعتقاد داشت. بسیاری بودند که به امام تذکر می‌دادند که شاید انقلاب پیروزی نرسد، شاید مردم همراهی و همکاری لازم را نداشته باشند. امام قاطعانه در قبال اینگونه توصیه‌ها می‌فرمود: شما هنوز این مردم را نشناخته اید! در پرتو همین اعتقاد و اعتماد امام نسبت به مردم بود که معظم له در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ پس از بازگشت به ایران در حضور میلیون‌ها نفر از مردم تهران و شهرستان‌های مختلف در بهشت زهرا در سخنرانی مهم و تاریخی خویش فرمودند: «من دولت تعیین می‌کنم! من توی دهن این دولت میزنم! من دولت تعیین می‌کنم! من به پشتوانه این ملت دولت تعیین می‌کنم!»

امروز در چهلمین سال فجر انقلاب اسلامی و در طلیعه ورود به دهه پنجم انقلاب، پیشرفت‌های علمی، فنی، اقتصادی، نظامی و امنیتی کشورمان مرهون تلاش‌ها و مجاهدت‌های همین مردم بوده و یکی از پشتوانه‌های قوی و صاحبان اصلی انقلاب می‌باشند. این دستاوردها و پیشرفت‌های مهم متعلق به یک قشر خاص نیست بلکه تک تک مردم ایران در آن سهیم و شریک هستند. تمام تلاش دشمن در طول ۴۰ سال گذشته این بوده و هست که مردم را از انقلاب و انقلاب را از مردم جدا کند و در این مسیر، دشمنان برای براندازی نظام از هیچگونه اقدامی کوتاهی نکرده‌اند. اما به برکت خون‌های شهدای گرانقدر و رهبری داهیانه امام راحل و مقام معظم رهبری تاکنون نتوانسته اند، موفق بشوند و به حول و قوه الهی در آینده نیز موفق نخواهند شد.

پنجم: استقلال و خودباوری

استقلال طلبی و خودباوری و اعتماد به نفس یکی از دستاوردها و برکات انقلاب اسلامی است که در کارنامه چهل ساله انقلاب می‌درخشد. ماهیت استقلال طلبانه و خود باوری مردم ایران باعث عدوات آمریکا استکبار جهانی است و توطئه‌های گوناگون، جنگ تحمیلی، راه اندازی جنگ‌های روانی، تحریم اقتصادی و دشمنی‌هایی که در طول چهار دهه گذشته از سوی آمریکا و هم‌پیمانان غربی و مرتجع منطقه صورت گرفته و می‌گیرد، ناشی از ایستادگی و استقلال طلبی و عدم وابستگی به بیگانگان می‌باشد.

در طول این مدت مردم قدرشناس و وفادار با انواع سختی‌ها و شدیدترین بحران اقتصادی و مشکلات دست و پنجه نرم کردند و همه دشواری‌ها را به جان خریدند و با ایثار جان و مال از استقلال این سرزمین به پا کردند و استیلای بیگانگان را نپذیرفتند.

به مصداق آیه شریفه … وَ اذْکُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَیْکُمْ إِذْ کُنْتُمْ أَعْداءً فَأَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِکُمْ … بد نیست به مطالعه تاریخ گذشته برگردیم اوضاع خفت بار آن روزگاران را گذرا مرور کنیم:

مادر محمدرضا شاه پهلوی می‌گوید:

«یک روز محمدرضا که خیلی ناراحت و عصبانی بود به من گفت: مادر جان! مرد شور این سلطنت را ببرد که من شاه و فرمانده کل قوا هستم و بدون اطلاع من هواپیماهای ما را برده اند ویتنام. آن موقع جنگ ویتنام بود و آمریکایی‌ها که از قدیم در ایران (حضور) نظامی داشتند، هر وقت احتیاج پیدا می‌کردند از پایگاه‌های ایران وامکانات ایران با صلاحدید خود استفاده می‌کردند و حتی اگر احتیاج داشتند از هواپیماها و یدکی‌های ما استفاده می‌کردند برای پشتیبانی از نیروهای خودشان در ویتنام، حالا بماند که چقدر سوخت مجانی می‌زدم و از من کل بنزین هواپیماها و سوخت کشتی‌های شأن را از ایران می‌بردند …!!» (تاریخ مستطاب آمریکا- محمدصادق کوشکی صفحه ۱۹۱)

با توجه به برخی از ویژگی‌های بارز انقلاب اسلامی که اشاره شد، همه ما وظیفه داریم تا در جهت حفظ و پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامیمان به عنوان یکی از نعمت‌های بزرگ الهی به مصداق آیه وَأَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّکَ فَحَدِّثْ؛ کوشا باشیم و کفران این نعمت بزرگ را ننمائیم.

در این مقطع حساس، ما موظفیم که اختلافات سلیقه‌ای را کنار بگذاریم و با جان و دل برای مردم و اعتلا و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تحت رهبری داهیانه مقام معظم رهبری مدظله العالی تلاش و کوشش کنیم.

در خاتمه توجه همه عزیزان و دلسوزان انقلاب اسلامی را به فرازی از وصیت نامه الهی، سیاسی حضرت امام راحل جلب می‌نمایم که فرمود: «… به ملت عزیز ایران توصیه می‌کنم که نعمتی که با جهاد عظیم خودتان و خون جوانان برومند تان به دست آوردید؛ همچون عزیزترین امور قدرش را بدانید، و از آن حفاظت و پاسداری نمائید، و در راه آن، چه نعمت عظیم الهی و امانت بزرگ خداوندی است، کوشش کنید؛ و از مشکلاتی که در این راه صراط مستقیم پیش می‌آید، نهراسید که… إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرْکُمْ وَیُثَبِّتْ أَقْدَامَکُمْ.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: چهل سالگی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۰۲۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۹ فروردین تاریخی ماندگار برای ارتش جمهوری اسلامی ایران

تاریخ ایران پس از انقلاب اسلامی روز‌های مهمی و خاطره انگیزی را در خود جای داده است و در تقویم ایران پس از بهمن ۵۷ نام‌های مهمی ثبت شده است. یکی از این روز‌های تاریخی ۲۹ فروردین است که به نام ارتش جمهوری اسلامی ایران ثبت شده است. ارتشی که پس از انقلاب اسلامی و با اتکا به جوانان و نیرو‌های داخلی و راهبری امام خمینی ره و فرمانده معظم کل قوا حضرت آیت الله خامنه‌ای نمادی از بازدارندگی و افتخار و پیشرفت برای ایران اسلامی بود. اما چرا ۲۹ فروردین به نام ارتش نام گذاری شد؟

با پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ماه ۵۷، بحث انحلال یا بقای نهاد‌ها و دستگاه‌های باقی‌مانده از دوره رژیم شاهنشاهی مطرح شد. یکی از این نهاد‌ها ارتش ایران بود. برخی افراد و گروه‌ها با انگیزه‌های متفاوت مطرح می‌کردند که ارتش باید منحل شود. چریک‌های فدایی خلق و سازمان مجاهدین خلق که در جریان اعتراضات مردمی و درگیری‌ها به پادگان‌ها و مراکز ارتش ورود پیدا کردند و توانستند اسلحه‌ها و تجهیزات بسیاری به دست آورند، از جمله این گروه‌ها بودند.

در واقع از ۱۹ بهمن ۵۷ و دیدار همافران نیروی هوایی ارتش با امام خمینی (ره) ارتشی‌ها با سرعت بیشتری به انقلاب اسلامی پیوستند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، از همان اولین روز، کار خود را برای دفاع از انقلاب اسلامی ایران شروع کردند. اولین درگیری و نا آرامی در منطقه ترکمن صحرا و در نزدیک مرز‌های شوروی (سابق) توسط گروهک‌های چپ و مزدوران استکبار با هدف خودمختاری منطقه آغاز شد که با اعزام یگانی از کارکنان داوطلب نیروی زمینی ارتش سرکوب شد. ارتش به سراغ کنترل ناآرامی‌های سایر مناطق مثل کردستان و آذربایجان غربی رفت. همزمان جنگ روانی علیه ارتش در داخل و خارج کشور به راه افتاده بود و به دنبال آن بود تا ارتش را یک نیروی ضد مردمی و عامل امپریالیسم معرفی کند که همچنان سرکوب مردم را ادامه می‌داد و بایستی منحل می‌شد و جای خود را با یک ارتش خلقی یا بی طبقه توحیدی عوض می‌کرد.

همین جوسازی‌ها سبب شد تا شهید سپهبد، ولی الله قرنی اولین رییس ستاد مشترک ارتش در نامه‌ای استعفای خود در روز‌های اول فروردین ۱۳۵۸ را به امام خمینی (ره) تقدیم کند. کمتر از یک ماه بعد، سپهبد قرنی توسط گروهک فرقان ترور شد و به شهادت رسید تا علاوه بر آثار جنگ روانی سنگینی که بطور مستقیم و غیر مستقیم توسط دشمنان خارجی، طیف ضدانقلاب، منافقین، حزب توده و عناصر نا آگاه در ارتش جریان داشت، بی انضباطی، سستی و عدم تمکین از فرماندهان نیز به مشکلات ارتش اضافه شود. مشکلات فراوان ارتش سبب شد تا فرماندهان وقت ارتش جمهوری اسلامی ایران با درخواست وقت ملاقات از امام خمینی (ره) برای بیرون رفتن از این وضعیت چاره اندیشی کنند و از امام (ره) بخواهند ایشان فرماندهی خود بر کل نیرو‌های مسلح را مجدداً اعلام نمایند. تا با استفاده از این حکم حکومتی قوام و انضباط بر ارتش برگردد؛ بنابراین امام خمینی (ره) در روز ۲۸ فروردین با صدور پیامی ۲۹ فروردین را روز ارتش اعلام کردند و از ارتشیان درخواست کردند تا در این روز به رژه نظامی بپردازند و از طرف دیگر نیز از مردم خواستند تا به حمایت از ارتش بپردازند.

دربخشی از پیام امام خمینی (ره) آمده بود:

«روز چهارشنبه ۲۹فروردین روز ارتش اعلام می‌شود. ارتش محترم در این روز در شهرستانهاى بزرگ با ساز و برگ به رژه بپردازند و پشتیبانى خود را از جمهورى اسلامى و ملت بزرگ ایران و حضور خود را براى فداکارى در راه استقلال و حفظ مرزهاى کشور اعلام نمایند.

ملت ایران موظفند از ارتش اسلامى استقبال کنند و احترام برادرانه از آنان نمایند. اکنون ارتش در خدمت ملت و اسلام است و ارتش اسلامى است، و ملت شریف لازم است آن را به این سِمت رسماً بشناسند و پشتیبانى خود را از آن اعلام نمایند. اکنون مخالفت با ارتش اسلامى که حافظ استقلال و نگهبان مرزهاى آن است جایز نیست. ما و شما و ارتش، برادرانه باید براى حفظ و امنیت کشورمان کوشش کنیم و به شرارت اشرار و اختلال مفسدان خاتمه دهیم».

امام خمینی (ره) در بخش‌های دیگر پیام خود نیز مشکلات دیگر پیش روی ارتش را نیز مورد توجه قرار دادند تا توطئه‌های داخلی و خارجی علیه ارتش جمهوری اسلامی ایران را نقش بر آب کنند.

بدین ترتیب ارتش جمهوری اسلامی ایران تثبیت شد و اولین رژه در نظام جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز ارتش با بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی در ۲۹ فروردین سال ۵۸ برگزار شد و در طول این سال‌ها همه ساله به مناسبت روز ارتش، نیرو‌های نظامی و پاسداران برای نشان دادن توانایی و آمادگی خود، به تجلیل از این روز در سراسر کشور پرداخته و با برگزاری رژه‌های گسترده برای جهانیان به نمایش قدرت می‌پردازند.
 ‌
می‌توان گفت؛ این روز نشان دهنده پاسداری و عزم جهادی نیرو‌های نظامی برای حفظ امنیت و دفاع از کشور می‌باشد که ارتش جمهوری اسلامی ایران (آجا) پیکره اصلی نیرو‌های مسلح ایران را تشکیل می‌دهد و وظیفه اصلی آن نیز «حفاظت از استقلال و تمامیت ارضی کشور» است.

اما رویکرد امام خمینی در روز‌های قبل از پیروزی  انقلاب اسلامی رویکردی متفاوت بود. رویکرد اساسی امام خمینی (س) به ارتش در آستانه انقلاب در مصاحبه با روزنامه فرانسوی لوژورنال در تاریخ هفتم آذرماه ۵۷ چنین  انعکاس یافت: «سربازان و افسرانی که با مردم پیوند دارند و خود آنان از وجود رژیم شاه رنج می‌برند دیر یا زود به مردم می‌پیوندند.» 
 امام همچنین پیش از آن در مصاحبه با روزنامه «السفیر» در دوم آذر ماه ۵۷ اعلام کرد: «طبق اخباری که به ما می‌رسد حوادثی در ارتش اتفاق افتاده و می‌افتد که نشانه بیداری آنهاست و ما مطمئنیم که دیر یا زود به ندای ملت پاسخ برادرانه خواهند داد.»

اولین رژه در نظام جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز ارتش با حضور امام خمینی (ره) در ۲۹ فروردین سال ۵۸ برگزار شد و در این ۴۵ سال در چنین روزی رژه ارتش جمهوری اسلامی با حضور مقامات سیاسی و لشکری برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • پاسخ ویرانگر جمهوری اسلامی ایران در صورت حماقت دوباره صهیونیست‌ها
  • پاسخ ویرانگر ایران درصورت حماقت دوباره صهیونیستها
  • طرح نور فراجا موفقیت در حوزه جنگ نرم است
  • طرح ۶ مرحله‌ای ایران برای مهار صهیونیست ها | سازمان ملل در آزمون ادعای صلح‌طلبی
  • قدردانی آیت الله نورمفیدی از تلاش‌ها و خدمات بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان 
  • بزرگداشت روز ارتش با رژه نیرو‌های مسلح در شاهرود+ فیلم
  • بزرگداشت روز ارتش با رژه نیرو‌های مسلح در شاهرود
  • نیروهای مسلح تا آخرین نفس‌های خود از انقلاب دفاع می‌کنند
  • شجاعت و شهادت طلبی نیروهای مسلح کشور را به بازدارندگی رساند
  • ۲۹ فروردین تاریخی ماندگار برای ارتش جمهوری اسلامی ایران