Web Analytics Made Easy - Statcounter

زارع گفت: با توجه به حساسیت نظام در تامین آب و غذای مورد نیاز، توسعه سامانه‌های نوین آبیاری طی سال ۴۰ سال اخیر یکی از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است.

عباس زارع مجری طرح سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، توسعه سامانه‌های نوین آبیاری را یکی از اولویت‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی طی سال های بعد از انقلاب برشمرد و گفت: با توجه به تاکید ویژه مقام معظم رهبری درخصوص توسعه سامانه‌های نوین آبیاری، از سال ۹۵ تا کنون منابع از صندوق توسعه ملی به این امر اختصاص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: قبل از انقلاب مصرف بهینه از منابع آب و خاک و طرح آبیاری تحت فشار در حد محدود و در چند استان مورد توجه قرار گرفته بود در حالیکه بعد از انقلاب طرح توسعه سامانه نوین آبیاری به سبب حساسیت نظام و تامین آب و غذای کافی برای جمعیت روبه رشد به طور ویژه‌ای در دستور کار قرار گرفته است.

زارع ادامه داد: با توجه به اهمیت امنیت غذایی و استفاده از منابع پایه به ویژه آب و خاک به نحو مطلوب، سرمایه گذاری مناسبی در خصوص زیرساخت‌های آب و خاک، تجهیز و نوسازی اراضی سنتی، احداث کانال بتون‌های آبیاری، زه کشی، احیا و مرمت قنوات و سایر پروژه‌های اولویت دار آبیاری تحت فشار و توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در برنامه قرار گرفته است.

این مقام مسئول با اشاره به ضرورت تجهیز ۸.۵ میلیون هکتار از اراضی آبی اعم از سنتی و شبکه‌های مدرن گفت: اثر بخشی و افزایش بهره وری تجهیز سامانه‌های نوین آبیاری نسبت به سایر پروژه‌های آب و خاک از مزیت بیشتری برخوردار است به طوریکه با اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در هر هکتار به طور متوسط ۴۴ درصد راندمان آبیاری در داخل مزرعه افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: پیشنهاد اختصاص ۳۰۰ میلیون دلار اعتبار به سامانه‌های نوین آبیاری

به گفته وی، با اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در مزرعه شاهد افزایش ۳۰ درصدی محصول و کاهش ۳۰ درصدی مصرف نهاده‌های تولید اعم از سم و کود هستیم.

زارع با اشاره به اینکه توسعه سامانه نوین آبیاری در سال ۹۴ به عنوان یکی از پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار گرفت، بیان کرد: براساس مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، وزارت جهاد کشاورزی مکلف است که سالانه ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی را در صورت تامین اعتبارات به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز کند.

مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری ادامه داد: در سال ۹۶، برای هر هکتار آبیاری موضعی و قطره‌ای ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض در اختیار بهره برداران قرار گرفت و در سال ۹۷ به دلیل افزایش قیمت لوازم و تجهیزات آبیاری با توافقی که با سازمان برنامه و بودجه داشتیم، کمک بلاعوض به ۳۰ درصد افزایش یافت.

وی با بیان اینکه یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای طرح سامانه‌های نوین آبیاری در سال ۹۷ در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: تاکنون ۷۰ درصد این میزان تخصیص یافته است و امیدواریم که تا پایان سال مابقی اعتبارات تخصیص داده شود.

زارع در پایان تصریح کرد: بنابر آخرین آمار در سال ۹۷،  از مجموع ۲۳۰ هزار هکتار اراضی که باید تحت پوشش سامانه‌های نوین آبیاری قرار گیرد، تاکنون ۱۰۰ هزار هکتار از پروژه سامانه‌های نوین در اراضی اجرا شده و مابقی بتدریج در صورت تخصیص اعتبارات اجرا خواهد شد.

انتهای پیام/

کمک بلاعوض  به بهره برداران  افزایش یافت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی چهل سالگی انقلاب عملکرد چهل ساله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۲۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای آبیاری قطره‌ای زیرسطحی در تاکستان‌های شیروان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ کاهش بارندگی‌ها و منابع آبی شیروان در چند سال اخیر به یکی از چالش‌های اساسی برای کشاورزان و باغداران تبدیل شده، در این راستا برای اولین بار با همکاری جهاد کشاورزی، کاشت نهال انگور با روش آبیاری زیر سطحی در یکی از باغات این شهرستان آغاز شد.
کشاورزی و باغداری در شیروان به دلیل کم‌آبی دچار چالش زیادی شده لذا اجرای سامانه آبیاری زیرسطحی نه تنها روشی نوین برای رساندن کافی و به هنگام آب به درختان بلکه راهکاری در التیام زخم کم‌آبی شدید در این شهرستان است.
از جمله مزایای آبیاری قطره‌ای زیرسطحی این است که آب با استفاده از این روش به طور مستقیم در زیر خاک و پای ریشه تخلیه شده و در هم آنجا نیز به مصرف گیاه می‌رسد. 
سامانه آبیاری زیرسطحی قطره‌ای نه تنها سبب کاهش تبخیر آب و از دست رفتن ناخواسته آن می‌شود بلکه درصد جذب آب توسط ریشه گیاه را به میزان مطلوبی افزایش می‌دهد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین
  • هدفگذاری ۲ میلیون هکتار کشت فراسرزمینی در برنامه هفتم توسعه
  • توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی
  • آغاز برداشت غلات از مزارع فراشبند
  • اجرای آبیاری قطره‌ای زیرسطحی در تاکستان‌های شیروان