Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت تعاونی روستایی فرش دستباف چهارمحال و بختیاری گفت: عدم کنترل دولت بر صادرات بی‌رویه پشم به چین و افزایش قیمت دلار از دلایل مهم رکود بازار صنعت فرش در استان چهارمحال و بختیاری است. ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۳ استانها چهارمحال و بختیاری نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، بافت قالی‌ هنری است دیرینه و ماندگار نزد ایرانیان که محصول این صنعت هنرمندانه با نقش‌های معنادار و رنگ‌های کم‌نظیرش همیشه جایگاه خاصی در دل زندگی مردم داشته و هم به عنوان وسیله‌ای کاربردی و هم هنری تزئینی از آن استفاده می‌شده اما امروزه جای خالی این هنر بی‌بدیل در زندگی مردم و مسائل و مشکلات صنعت فرش و بافندگان، ما را برآن داشت تا گزارشی تهیه کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

علیرضا جیلان رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری در مورد مشکلات مربوط به تهیه و فروش فرش دستباف در این استان اظهار داشت: علیرغم اینکه بافنده در استان چهارمحال و بختیاری کم نداریم و می‌توانیم فرش خوبی ببافیم اما قیمت مواد اولیه مانند مواد رنگ‌دار، نخ، پشم و پود افزایش زیادی پیدا کرده و بازار ثابتی در بخش فروش خارجی نداریم. فرش تولیدی به دلیل تحریم در بازارهای جهانی به صورت متفرقه به کشورهای بازار می‌رسد و سودی برای تاجر و فروشنده ندارد چون واسطه‌ها هم هستند و ارزش افزوده نیز اضافه می‌شود به همین دلیل فروش زیادی نداریم.

تقویت تعاونی‌های فرش دستباف/تنفیذ اختیار برای صدور پروانه تولیدی به اتحادیه سراسری3000 بافنده فرش دستبافت در مازندران شناسایی شد140 هزار مترمربع فرش دستباف به ارزش 60 میلیارد تومان در خراسان جنوبی تولید شد

وی افزود: به دلیل اینکه فرش چهارمحال و بختیاری قالب خاصی داشت و به خاطر آن مدعی بودیم 80 درصد آن قابلیت صادرات دارد و بازرگانان خارج از استان هم فرش تولید شده را خریداری می‌کردند

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری بیان کرد: ضرورت بازار داخلی برای فروش توان خرید مردم است که طبقه متوسط جامعه توان خرید نیاز چندمش را داشته باشد یا برای زیباسازی منزلش فکر کرده و بهترین گزینه را که قالی است انتخاب کند.

وی با بیان اینکه شاید اگر طبقه متوسط جامعه توان خرید داشته باشد نیاز به صادرات خارجی نداریم، افزود: مردم هم فرش را می‌پذیرند زیرا از مواد اولیه کاملا طبیعی تهیه شده که گرم و مفید است و موضوعی که افزایش ارزش افزوده را به دنبال دارد بازارهای خارجی است که به دلایل مربوط به تحریم‌ها مسیر سختی را برای فروش داریم.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در مورد بازارهایی که به آن دسترسی داریم باید شیوه‌ای موثر در بازاریابی و تامین خواسته مشتری داشته باشیم، روش مرسوم برای بازاریابی تحقیق درباره خواسته مشتری است که هر بازار متقاضی خاص خود را دارد.

تعاملات دولت و بخش خصوصی در حوزه فرش حفظ شود

جیلان ادامه داد: تورهای خارجی که بتوانیم چانه‌زنی کنیم نداریم و بازرگان نیز دیگر ورزیدگی لازم را ندارند چرا که در مقطعی از زمان دولت تسهیلات ارائه می‌داد و هزینه کردن برای نمایشگاه‌ها نیز از سوی دولت بود از همین‌رو احساس شد بازار فقط توسط دولت ایجاد می‌شود بنابراین بازرگانان معطل دولت هستند و دولت هم به معنای واقعی خود را کنار کشیده است.

وی گفت: اما اگر روش‌های تسهیل‌گری از سوی دولت درست شود مثلا اگر قسمتی از کار را به بخش خصوصی بسپارد می‌توان قدم‌های موثری برداشت زیرا اگر تماما به بخش خصوصی سپرده شود آن را ضعیف می‌کند.

جیلان خاطرنشان کرد: باید از سوی دولت، در مرکز ملی فرش ایران اقداماتی صورت گیرد و به عنوان یک شغل اصلی گسترده که معیشت بسیاری از روستائیان و زنان خانه‌دار را تامین می‌کند به صنعت فرش نگاه کرد.

یک صدم هزینه‌های بخش صنعت به فرش اختصاص یابد

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری بیان کرد: اگر یک‌صدم هزینه‌ای که در بخش صنعت، معدن و بازرگانی صرف می‌شود به فرش اختصاص پیدا کند می‌توانیم توانایی اشتغال‌زایی بالایی در این بخش داشته باشم تا این کالای تولیدی با اصالت هنرمندانه را حفظ کنیم.

جیلان گفت: بافنده نیز نیاز به آموزش دارد و ضروری است که بافت سنتی و قدیمی، انتخاب رنگ کلاف و پود، چله‌کشی، بافت و همچنین نقشه‌خوانی را آموزش ویژه بدهیم چون بافندگان به صورت مستقل می‌بافند و ممکن است در بافت دچار غلط‌‌بافی شده و فرش دچار عیب شود که در فروش آن تاثیر نامطلوب دارد بنابراین از شرکت‌های تعاونی انتظار می‌رود در آموزش میدانی بافندگان تلاش و از محل درآمدشان برای آموزش بافندگان استفاده کنند.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری یادآور شد: شرکت‌های تعاونی حلقه بی‌واسطه مدیریتی مربوط به تولید و فروش فرش هستند که در آن ورزیدگی نمی‌بینیم.

جیلان تصریح کرد: هیئت مدیره‌ها و مدیران عامل بسیار کم‌کار و سنتی کار را پیش می‌برند که آموزش برای آن‌ها نیز در نظر گرفتیم تا شرکت‌ها که نیمی از جمعیت 100 هزار نفری بافنده که وابسته به آن هستند اصول صحیح تولید و فروش را به صورت علمی و تجربی بگذرانند تا در تولید و فروش پیشرفت کنیم.

عدم کنترل دولت بر صادرات بی‌رویه پشم به چین

اسکندر ملک‌پور مدیرعامل اتحادیه فرش دستباف روستایی چهارمحال و بختیاری در مورد مشکلات فرش دستباف در استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری دارای 100 هزار بافنده و حدود 45 هزار دار قالی است. در این استان چهار نوع سبک بافت قالی وجود دارد. در شهرستان‌های شهرکرد، بن، سامان، کوهرنگ و کیار به سبک بختیاری، در شهرستان بروجن سبک یلمه و در شهرستان لردگان به سبک نائینی قالی بافته می‌شود.

وی افزود: عدم تامین مواد اولیه، توزیع ناعادلانه اعتبارات توسط دولت و معیار مدرک داشتن برای دریافت اعتبارات از مشکلاتی است که بافندگان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

مدیرعامل اتحادیه فرش دستباف روستایی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: بازار فروش در نیمه دوم سال 96 و 97 بهتر شد و فرش بختیاری جایگاه خوبی پیدا کرد اما افزایش 100 درصدی قیمت مواد اولیه مانند پشم و مواد رنگ‌زا، عدم کنترل دولت بر صادرات بی‌رویه پشم به چین با افزایش قیمت دلار از دلایل مهم رکود بازار این صنعت است.

مدیرعامل شرکت تعاونی روستایی فرش دستباف استان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: قیمت فروش فرش دستباف با افزایش قیمت سایر اقلام مورد نیاز معیشت قابل قیاس نیست و فقط30 درصد رشد داشته است، صادرات نیز با وجود تحریم‌ها انجام نمی‌شود.

وی گفت: همچنین توان خرید مردم پایین آمده و 15 الی 20 درصد فرش دستباف در استان و مابقی در سایر نقاط کشور خریداری می‌شود که اگر توان خرید مردم بالا باشد فروش بیشتری هم خواهیم داشت.

انتهای پیام/ح

R41350/P/S6,54/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۴۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بنابر آخرین آمارها میانگین قیمت مسکن تهران در سال 1402 به متری 76 میلیون تومان رسیده است. بیش از ۶۰ درصد هزینه‌های خانواده در ایران صرف مسکن می‌شود. نرخ تورم در آبان‌ماه به 1/4 درصد رسید و نمودار قیمت مسکن در کمتر دوره‌ای، کاهشی بوده است. با بالارفتن قیمت مواد اولیه مانند قیمت آهن امروز به‌روشنی می‌توان سخت‌ترشدن ساخت‌وساز، بالارفتن قیمت و کاهش تقاضا در بازار مسکن را مشاهده کرد.

در این مقاله عوامل مؤثر بر قیمت مسکن را توضیح داده‌ایم و پیش‌بینی کارشناسان از وضعیت بازار مسکن در سال جاری را ارائه کرده‌ایم.

عوامل تأثیرگذار در قیمت مسکن

از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر قیمت مسکن، تعادل بین عرضه و تقاضا است. درآمد، نرخ تورم، رشد جمعیت و... از عوامل تأثیرگذار دیگر بر قیمت مسکن هستند. به نظر می‌رسد در سال‌های گذشته تعادل عرضه و تقاضا در بازار مسکن از بین رفته است. براساس آمار اتاق بازرگانی در آذرماه ساخت‌وساز مسکن در تابستان وضعیت بهتری داشته است، اما قیمت مسکن در آبان و آذر 1402 دچار رکود شد. این رکود می‌تواند تبعات بسیاری در بازار مسکن در سال 1403 داشته باشد. در ادامه به بررسی عوامل تأثیرگذار بر بازار مسکن خواهیم داشت.

تورم

افزایش عمومی و مداوم قیمت‌ها که در اقتصاد به‌عنوان تورم شناخته می‌شود باعث افزایش قیمت زمین، هزینه‌های ساخت‌وساز و... می‌شود.

کاهش تقاضا برای خرید مسکن

شرایط سخت اقتصادی باعث شده است که تقاضا برای خرید مسکن کاهش پیدا کند. پایین بودن توان مالی مردم و کاهش سرمایه و تقاضا بازار مسکن را دچار رکود کرده است.

بی‌ثباتی هزینه‌های ساخت‌وساز

یکی از دلایل استقبال فعالان مسکن از ساختمان‌سازی، ثبات در قیمت زمین و مصالح ساختمانی است. با توجه به افزایش هزینه‌های انرژی و انواع مصالح ساختمانی از برندهای مختلف مانند قیمت میلگرد میانه قیمت تمام‌شده خانه بالا می‌رود. در سال 1403 این بی‌ثباتی و رکود ادامه می‌یابد.

همچنین سرمایه‌گذاران با افزایش هزینه‌های ساخت ‌وساز به‌دلیل مشکلات مالی جوابگوی تعهدات خود نخواهند شد که این موضوع در نهایت بر قیمت مسکن تأثیر می‌گذارد.

قیمت مصالح یک دهه گذشته به حدی افزایش یافته که باعث شده بسیاری از پروژه‌های ساختمانی تعطیل شوند و هزینه خدمات ساختمانی و درنتیجه قیمت ملک افزایش پیدا کند.

سیاست‌های پولی و مالی

در ایران عمده‌ترین عامل اثرگذار در تعیین سیاست‌های مالی نوسان‌های درآمدهای نفتی است که با مشاهده تأثیر آن بر درآمد حقیقی قابل بررسی است. سیاست پولی و اعتباری به دو شکل باعث تغییر قیمت مسکن می‌شود:

سیاست‌های انبساطی پولی معمولاً با افزایش قدرت وام‌دهی بانک‌ها و کاهش محدودیت‌های اعتباری همراه است. بخشی از این کاهش محدودیت‌ها بر بازار مسکن و افزایش قیمت اثر می‌گذارد. اگر سیاست پولی انبساطی با کاهش نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی همراه باشد هزینه مالکیت در جهت افزایش قیمت، کاهش پیدا می‌کند.

پیش‌بینی روند قیمت مسکن در سال 1403

درمجموع با توجه به آمارهای رسمی، ساخت‌وساز نسبت به سال قبل رشد داشته است و انتظار می‌رود در بهار 1403 هم روبه‌رشد باشد اما این به معنی رونق بازار مسکن در سال 1403 نخواهد بود.

امروزه اصلی‌ترین مشکل حوزه مسکن، رکود است. تخصیص مشوق‌های ساخت به‌صورت غیرمستقیم از راهکارهای خروج از رکود است. همچنین شرایط اقتصاد کلان کشور و سیاست‌های حوزه مسکن از عوامل مؤثر در برون‌رفت از این وضعیت هستند.

ایرج رهبر، رییس کانون سراسری انبوه‌سازان مسکن، گفت: بازار مسکن در حال حاضر در حالت رکود است و خرید و فروش و معامله زیادی انجام نمی‌شود. البته ممکن است که امسال خرید و فروش تا حدی از رکود خارج شود که در این حالت، این احتمال وجود دارد که مقداری افزایش قیمت داشته باشیم.

وی با اشاره به ورود چینی‌ها به بازار مسکن و اثر آن روی قیمت مسکن معتقد است تغییری در بازار مسکن حاصل نمی‌شود. وی ادامه داد: به اعتقاد من این اتفاق در کاهش قیمت مسکن اثری ندارد، چون ما کمبود مسکن داریم و فاصله عرضه و تقاضا زیاد است.

ایرج رهبر می‌گوید که سیاست‌های دولت در سال جاری، کاهش چند درصدی قیمت مسکن را در پی دارد، اما بعید است که در ماه‌های ابتدایی سال 1403 تغییر چشمگیری در بازار مسکن رخ دهد؛ بنابراین احتمالاً همین روند کنونی ادامه خواهد داشت.

وی افزود: متاسفانه دستمزد مصرف‌کنندگان مسکن به اندازه تورم این بخش بالا رفته و در نتیجه، بخش تقاضا، قدرت خرید خود را از دست داده‌اند و همین مسئله به وضعیت رکود منجر شده است.

رئیس انجمن انبوه سازان تهران می‌‎گوید که در حال حاضر، تنها نقطه امید باقی مانده در بازار مسکن، طرح نهضت ملی مسکن است. در کنار بخش خصوصی، دولت در تلاش است که با پیگیری طرح‌هایی مثل مسکن مهر و نهضت ملی مسکن، خانه‌هایی ارزان‌قیمت برای اقشار مختلف جامعه بسازد.

کیانوش گودرزی، رییس اتحادیه مشاوران املاک، با اشاره به شرایط اجاره مسکن تا سال ۱۴۰۲ گفت: در سال ۱۴۰۳ شرایط اینکه چه اتفاقاتی رقم می‌خورد به سیاست‌های دولت مربوط است و به اینکه قیمت‌های ثابتی داشته باشیم و بتوانیم آرامشی را در حوزه مسکن مشاهده کنیم.

وی اضافه کرد: همه این‌ها دست به دست هم می‌دهند و وضعیت قیمت‌ها در سال آینده را رقم می‌زنند. حالا اگر ثبات قیمتی داشته باشیم، می‌توانیم سال ۱۴۰۳ را به شرط آن‌که آمار و اطلاعاتمان از جامعه و قشر آسیب‌پذیر کافی باشد، پشت سر بگذاریم. فروشنده حاضر بود با توجه به رکود بازار، قیمت را پایین‌تر از حد عرف منطقه بفروشد، اما افزایش ناگهانی دلار ۵۰ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان باعث شد همان فروشنده‌ها دست نگه دارند و منتظر تغییرات در سال جدید شوند.

کارشناسان معتقدند نمودار قیمت مسکن در ایران همیشه رو به بالا بوده است؛ بنابراین با وجود آنکه قیمت ملک در ایران طی چند ماه گذشته کاهشی نسبی را تجربه کرده، اما باز هم بر مدار خود باقی خواهد ماند.

جمع‌بندی

افزایش چشمگیر قیمت مسکن در سال‌های اخیر مشکلات متعددی را در پی داشته است؛ ازجمله مهاجرت معکوس مرکزنشینان به شهرهای خود یا سکونت در اطراف شهرهای بزرگ و... شده است. هر کدام از این تصمیم‌ها از طرف مردم برای حل مشکل مسکن خود بروز مشکلات دیگری را در پی دارد. اگر نرخ تورم در سال 1403 هم به میزان بالاتر از 40 درصد دوام داشته باشد قیمت مسکن بسیار افزایش خواهد داشت.

دولت در دو سال گذشته نتوانست به وعده تحویل سالانه‌اش عمل کند و تولید مسکن از سالی ۳۰۰ هزار واحد به سالی ۲۰۰ هزار واحد کاهش یافت. به نظر می‌رسد در سال 1403 با مشکلات بیشتری در زمینه افزایش قیمت مسکن روبه‌رو خواهیم شد.

اگر درگیر پروژه‌های ساختمانی هستید یا قصد شروع ساخت‌وساز در سال 1403 را دارید برای کاهش هزینه‌ها به خرید انواع مصالح با قیمت و شرایط مناسب احتیاج خواهید داشت.

شرکت پیشرو صنعت نفت آسیا با برند تجاری آیرومارت، با بیش از سه دهه تجربه در بازار آهن‌آلات و صنعت فولاد می‌تواند در این زمینه یکی از بهترین پیشنهادها را برای شما داشته باشد. همچنین آیرومارت در کنار فروش آنلاین و تأمیـن انواع مقاطع فولادی و محصولات فلزی، مشـاوره فنـی به صنایع و مصرف‌کنندگان، بـازرگانـی و بازاریابی محصولات مرتبط و آموزش نیروی انسانی متخصص، خدماتی ازجمله باربری، انبارداری مدرن و خمکاری و برش‌کاری ورق را ارائه می‌دهد.

با مراجعه به سایت آیرومارت به آدرس iromart.comمی‌توانید به‌روزترین قیمت آهن‌آلات از برندهای مختلف مانند قیمت امروز میلگرد اصفهان را استعلام کنید و برای خرید آهن‌آلات با شرایط و تسهیلات ویژه اقدام کنید. کارشناسان باتجربه آیرومارت در تمام مراحل خرید در کنار شما خواهند بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صادرات خاویار طلایی از مبدا چهارمحال و بختیاری به کشور‌های مقصد
  • سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی با مدل جدید چه مزیتی برای اقتصاد ایران دارد؟
  • چهارمحال و بختیاری از جمله استان‌های پیشرو در حفظ محیط زیست است
  • تولید ۱۳۴ هزار و ۶۵۶ تن انواع محصولات فولادی
  • متخصصان وزارت نفت تحریم‌ها در زمینه تولید و صادرات نفت را بلااثر کردند/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم
  • قرارگیری خریداران ارز در زیر چتر مالیاتی
  • تازه‌ترین اوضاع شرکت‌های تولیدی صندوق‌ بازنشستگی صنعت نفت بررسی شد
  • وزارت نفت اثر تحریم‌ها در تولید و صادرات نفت را کم کرد/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم
  • روند قیمت مسکن در سال ۱۴۰۳ چگونه خواهد بود؟
  • تاکید رییس سازمان بازرسی بر شفافیت زنجیره تولید، مصرف و فروش نفت