Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-25@13:48:42 GMT

تجارت با پول ملی؛ پیشنهاد ظریف به لبنان

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۱۴۵۹۹

تجارت با پول ملی؛ پیشنهاد ظریف به لبنان

به گزارش جهان نيوز، «محمد جواد ظریف» در چند روز گذشته، پس از آنکه سه مقام آمریکایی به لبنان سفر کردند، به این کشور رفت و با مقامات مختلف آن دیدار کرد. 

قبل از سفر ظریف، سید حسن نصرالله در سخنرانی به مناسبت چهل‌سالگی انقلاب اسلامی ایران، بار دیگر به مقامات لبنان یادآوری کرد که ایران آماده است در حوزه‌هایی که توانمندی دارد، به لبنان کمک کند، از جمله در حوزه نظامی و تسلیحاتی و همچنین تولید برق که لبنان در آن بشدت مشکل دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

محمد جواد ظریف در این سفر به لبنانی‌ها گفت که ایران آمادگی دارد در حوزه‌های مختلف به لبنان کمک کند اما با این حال، وضعیت لبنان را درک می‌کند اگر برای همکاری قدم پیش نگذارند. 
یکی از نکاتی که مورد توجه مطبوعات لبنانی قرار گرفته، پیشنهاد ظریف به لبنان برای تجارت با «لیره» است؛ پیشنهادی اقتصادی که لبنان را از حیث تحریم‌‌های آمریکا هم در مظان اتهام قرار نمی‌دهد. 

روزنامه الاخبار با اشاره به این موضوع نوشت، ظریف به مسئولان لبنانی «همان مکانیزم کاری مشترک را پیشنهاد کرده که بین ایران و چند کشور اروپایی و همچنین روسیه، ترکیه، چین و هند است. او به مسئولان لبنانی پیشنهاد کرده که تعاملات تجاری با پول ملی یعنی لیره لبنان انجام شود». 

الاخبار این پیشنهاد را «خیلی خیلی مهم» توصیف کرد و خطاب به لبنانی‌ها توضیح داد که «به روشن‌ترین بیان معنای پیشنهاد ظریف این است که دیگر بهانه‌جویی به دلیل تحریم‌های آمریکا کافی نیست. طبیعتا ایران دنبال تحقق منافع تجاری‌اش با لبنان است هر چند که لبنان بازار کوچکی است. اما نکته مهم در این پیشنهاد -که منفعت بزرگ لبنان با آن رقم می‌خورد- این است؛ اول، بازگشایی درهای واردات با لیره لبنان، سبب تقویت پول ملی می‌شود. دوم، سبب کاهش هزینه لبنان در خرید ارز خواهد شد».

طبق گفته الاخبار، لبنان حدود 20 میلیارد دلار (سالانه) واردات دارد و فقط سه‌ونیم میلیارد توان صادرات. پس به خرید ارز شدیدا نیاز دارد اما خرید با لیره باب دیگری را خواهد گشود. روسیه نیز پیشتر چنین پیشنهادی به لبنان کرده است اما حکومت لبنان تا امروز گامی در خصوص افزایش تبادل تجاری با این دو کشور بزرگ که قادرند فاکتور هزینه ارزی واردات لبنان را کاهش بدهند و بحران مالی و اقتصادی لبنان را سبک کنند، بر نداشته است.
پیشنهاد ظریف تیتر روزنامه الاخبار به همراه ویژه‌نامه سالروز انقلاب
 
وبسایت شبکه خبری «ال.بی.سی» هم نوشت، وزیر خارجه ایران به مسئولان لبنانی گفته ایران آماده همکاری با لبنان در همه حوزه‌هاست و تهران نمی‌خواهد لبنان در موقعیت سختی قرار بگیرد. مقامات لبنانی می‌توانند هر حوزه‌ای که می‌خواهند انتخاب کنند تا در آن همکاری صورت گیرد. قوانین بین‌المللی هیچ کشوری را از همکاری با ایران منع نکرده و ایران می‌تواند با پول ملی تعامل کند همانطور که با ترکیه و روسیه دیگر کشورها تعامل می‌کند». 

همچنین روزنامه اللواء لبنان نوشت که ظریف در دیدارهای خود در بیروت از «مکانیزم کمکی» صحبت کرده که لبنان می‌تواند با آن کار کند و آن همان مکانیزم همکاری برخی کشورهای اروپایی با ایران است و هیچ تعارضی با تحریم‌های آمریکا ندارد. 

وزیر خارجه ایران، بعد از سفری دو روزه به لبنان، بامداد امروز (سه‌شنبه) به تهران بازگشت. او در این سفر با مقامات و مسئولان لبنانی از جمله «میشل عون» رئیس جمهور ، سعد الحریری نخست‌وزیر و همچنین با «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزب‌الله دیدار کرد.

منبع: فارس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۴۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد ریاضت آبی برای مدیریت ابرچالش آب کشور

رئیس اتاق ایران با اشاره به شرایط آبی ناگوار کشور و دلایل بحرانی شدن آن، گفت: پیشنهاد اتاق برای مدیریت این ابرچالش، اجرای برنامه ریاضت آبی با تکیه‌بر تجدیدنظر در تخصیص آب و افزایش بهره‌وری است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم صمد حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در پیامی که به مناسبت افتتاحیه کارگاه «حکمرانی آب زیرزمینی» به این رویداد ارسال کرد، به تشریح وضعیت آبی کشور پرداخت که به شکل‌گیری یک ابرچالش در کشور منجر شده است.

وی در این پیام، پیشنهاد اتاق ایران برای مدیریت ابرچالش آب را نیز با ذکر ملزمات آن تشریح کرد و از آمادگی اتاق ایران برای توسعه همکاری مشترک در راستای تحقق اصلاح نظام تخصیص و تمرکز بر افزایش بهره‌وری آب خبر داد.

متن کامل پیام رئیس اتاق ایران در افتتاحیه کارگاه حکمرانی آب زیرزمینی به شرح زیر است.

حضور همه شما عزیزان برای شرکت در کارگاه منطقه‌ای حکمرانی آب زیرزمینی که با همکاری مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری یونسکو و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و با مشارکت متخصصین بین‌المللی و داخلی، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها، انجمن‌های علمی، تشکل‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد برگزار می‌گردد، خیرمقدم عرض می‌کنم.

بحران آب در ایران تبدیل به یک ابرچالش جدی شده است که آثار و تبعات آن ازجمله کاهش بیش از 50 درصدی رواناب‌ها در کشور در دهه 90 نسبت به دهه 60، تبدیل شدن رودخانه‌های دائمی به موقتی، خشک شدن دریاچه‌ها و تالاب‌ها، افت مستمر سطح آب‌های زیرزمینی، ممنوعه و بحرانی شدن بیش از 410 دشت کشور، تشدید پدیده ریزگردها و فرونشست زمین، موجب خسارات اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی ناگوار برای کشور گردیده است.

آب‌های زیرزمینی ذخایر آبی متعلق به نسل‌های آینده هستند. حدود 55 درصد از کل برداشت‌های آب کشور از منابع آب زیرزمینی صورت می‌گیرد؛ اما متأسفانه سیاست‌های نادرست اتخاذ شده طی 40 سال گذشته منجر به‌اضافه برداشت بیش از 143 میلیارد مترمکعب از این ذخایر ارزشمند بین‌نسلی شده است. این امر موجب ظهور و تشدید پدیده شوم فرونشست زمین شده است. به‌گونه‌ای که امروز هیچ‌کدام از استان‌های کشور از آثار و خسارات ناشی از این پدیده مصون نیستند و طبق آخرین تحقیقات بین‌المللی ایران ازنظر نرخ فرونشست زمین دومین کشور جهان است.

ابرچالش آب کشور را بایستی ناشی از نگرش‌های توسعه منطقه‌ای، تخصیص آب با منحصراً اهداف توسعه اقتصادی و نادیده گرفتن حقابه‌های زیست‌محیطی، تکیه‌بر گسترش فعالیت‌های سخت‌افزاری، پایین بودن بهره-وری فیزیکی و اقتصادی آب در کلیه بخش‌های مصرف، بی‌توجهی به ظرفیت اکولوژی آبی در برنامه‌ریزی توسعه و نارسایی در مشارکت بخش خصوصی و ذی‌نفعان در نظام سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و مدیریت آب کشور دانست.

آنچه به‌طور خلاصه از وضعیت منابع آب ایران عرض شد، بیانگر آن است که موضوع آب و نظام مدیریت منابع آب به یک موضوع مزمن و پیچیده تبدیل شده است که حل آن نیازمند اتخاذ تدابیر جدید، کارا و به‌موقع و تغییر بخش‌های عمده‌ای از رویکردهای گذشته است. هرقدر در شکل‌گیری یک اقدام عمیق و گسترده ملی درنگ شود، راهکارهای موجود کم اثرتر و مستلزم صرف هزینه بیشتر خواهد بود.

پیشنهاد اتاق ایران به‌منظور مدیریت این ابرچالش، اجرای برنامه عمل منسجم و مستمر حداکثر 10 ساله با شعار «ریاضت آبی» با تکیه‌بر دو اصل مهم و هم‌زمان تجدیدنظر در تخصیص آب مصارف موجود با اولویت دادن به تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی و حقابه‌های زیست‌محیطی و افزایش بهره‌وری است.

اتاق ایران آماده توسعه همکاری مشترک با وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و نیرو در تحقق اصلاح نظام تخصیص و تمرکز بر افزایش بهره‌وری آب است و امید دارد با تقویت همکاری در قالب «توافق‌نامه افزایش بهره‌وری آب در کشاورزی» گامی مهم در این راستا برداشته شود.

طرح «تعادل‌بخشی، تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب» از سال 1384 در کشور آغاز شد که یکی از اهداف این طرح به تعادل رساندن آبخوان‌های واقع در دشت‌های ممنوعه و بحرانی بود.

پس از به موفقیت نرسیدن این طرح در سال 1393، طرح دیگری با عنوان «احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی کشور» آغاز شد؛ اما متأسفانه این طرح نیز به اهداف تعیین شده منجر نشد که طبق مطالعه انجام شده در اتاق ایران، مهم‌ترین عامل عدم توفیق نادیده گرفتن مشارکت جامعه بهره‌برداران، وجود تعارض منافع، فقدان انسجام سیاستی، ضعف در همکاری بین‌بخشی و فقدان جامع‌نگری در برنامه‌ریزی‌ها است.

مطالعات انجام شده در اتاق ایران نشان می‌دهد که مهم‌ترین گام برای حل این بحران تفویض بخشی از اختیارات و وظایف دستگاه‌های دولتی به تشکل‌های بهره‌برداران فعال در سطح دشت‌ها است.

خوشبختانه ظرفیت‌های قانونی مناسبی نیز در این مورد در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده است که امیدوارم با محقق شدن این امر شاهد فعال‌سازی مشارکت بهره‌برداران در مدیریت منابع آب زیرزمینی و ایجاد بستر مشارکت بخش خصوصی در این زمینه باشیم.

اتاق ایران به‌عنوان پارلمان بخش خصوصی و یکی از اعضای شورای جهانی آب، همواره تلاش کرده است با رویکرد حفظ منافع ملی، پایداری سرزمین و بهبود فضای کسب‌وکار، مسئولیت اجتماعی-اجرایی خود را در زمینه آب ایفا نماید؛ ازجمله اقدامات اتاق ایران در این زمینه می‌توان به انجام طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی متعدد، برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌ها، ترجمه و تألیف کتب و مقالات علمی و ارائه نظرات مشورتی در حوضه کشاورزی، آب و محیط‌زیست به نهادهای ذی‌ربط اشاره کرد.

اتاق ایران آمادگی دارد با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های خود در کنار بهره‌برداران و دستگاه‌های اجرایی، در تعادل بخشی به آب‌های زیرزمینی و مدیریت این ابرچالش کشور حضور و مشارکت داشته باشد.

در پایان، ضمن تشکر از تلاش برگزارکنندگان و همکاری و مشارکت صاحبان علم و نظر در برگزاری هر چه‌بهتر این کارگاه، امیدوارم به اشتراک‌گذاری دانش و تجربیات ملی و بین‌المللی منجر به یافتن راه‌حل‌های مناسبی برای اصلاح چهارچوب‌های حکمرانی آب زیرزمینی، بهبود رویه مشارکت گروداران محلی در فرآیندهای تصمیم‌گیری و تقویت همکاری‌های بین‌بخشی گردد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پاسخ موشکی حزب‌الله به حمله صهیونیست‌ها علیه غیرنظامیان لبنانی
  • تأکید ایران و پاکستان بر اهمیت همکاری در حوزه انرژی ازجمله خط لوله گازی آی‌پی
  • پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان
  • صهیونیست‌های پنهان‌شده در یک خانه شکار نیروهای لبنانی شدند
  • شهادت و زخمی شدن ۸ لبنانی در حمله رژیم صهیونیستی
  • پیشنهاد ریاضت آبی برای مدیریت ابرچالش آب کشور
  • هفته تعیین‌کننده برای انتخاب رئیس‌جمهور جدید لبنان
  • پیشنهاد اتاق ایران برای مدیریت ابرچالش آب
  • شهادت یک نفر در حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در لبنان + جزئیات
  • حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به یک خودرو در جنوب لبنان