Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-25@12:00:20 GMT

نیروگاه‌های بادی چتر نجات صنعت برق می‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۱۵۵۲۳

نیروگاه‌های بادی چتر نجات صنعت برق می‌شوند

 

به‌گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، هم‌اکنون ۴۴۵ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در ایران در حال احداث و ظرفیت نصب شده انرژی‌های نو کشور هم به ۶۸۰ مگاوات رسیده است؛ هم‌چنین تاکنون ۹۸ نیروگاه تجدیدپذیر مگاواتی در کشور نصب شده و ۴۵ نیروگاه مگاواتی دیگر نیز در حال احداث است که ۴۲ درصد نیروگاه‌های تجدیدپذیر از نوع خورشیدی، ۴۱ درصد از نوع بادی، ۱۳ درصد از نوع برق‌آبی کوچک، دو درصد از نوع بازیافت حرارت و دو درصد نیز از نوع زیست توده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در شرایطی است که امروزه دشت‌هایی در اقصی نقاط ایران می‌تواند به مزرعه‌های خورشیدی برای تولید برق پاک و مطمئن تبدیل شود که حتی امکان صادرات آن نیز وجود دارد. تاجایی‌که طبق اعلام رضا اردکانیان - وزیر نیرو - درصددیم تا ظرفیت نصب شده ۷۰۰ مگاواتی فعلی نیروگاه‌های تجدیدپذیر را تا پایان برنامه ششم توسعه به ۵۰۰۰ مگاوات برسانیم و مطمئناً به روند توسعه این بخش ادامه خواهیم داد.

به گفته وی، در بخش نیروگاه‌های بادی، بر اساس مطالعات انجام شده تا ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت داریم؛ در صورتی که در ساعات اوج مصرف برق، مصرف ما کمتر از ۶۰ هزار مگاوات است؛ بنابراین اگر بتوانیم به نحو مناسبی مصرف را مدیریت کنیم، می‌توانیم تا ۵۰ درصد اوج بار فعلی را فقط از انرژی باد تأمین کنیم.

این صحبت‌ها در شرایطی است که چندی پیش سیدهاشم اورعی - رئیس هیأت مدیره انجمن انرژی بادی ایران - با تاکید به این مساله که برنامه‌های پنج ساله درباره انرژی‌های تجدیدپذیر اجرا نشده است، گفت: در طول پنج سال برنامه، این مساله پیگیری نشد که روند اجرای برنامه چگونه طی می‌شود؛ بعد از پنج سال همان برنامه را مجدداً برای برنامه ششم توسعه در نظر گرفتند.

وی، با اشاره به لزوم بازنگری در مدل توسعه اقتصادی مناطق شرقی کشور تاکید کرد: درست است که در این مناطق با مشکلاتی هم‌چون کمبود باران و خشکسالی مواجهیم، اما باید خوشحال بود که می‌توان از پتانسیل باد و خورشید موجود در این مناطق استفاده کرد.

رئیس هیأت مدیره انجمن انرژی بادی ایران با تاکید بر این مساله که متأسفانه تاکنون از قابلیت‌های موجود در بخش باد و خورشید استفاده نشده است، تصریح کرد: لازم است که دولت به قابلیت‌های موجود در این حوزه توجه بیش‌تری کند. البته چندی پیش با وزیر نیرو جلسه‌ای را برگزار و درباره چالش‌ها و مشکلات موجود در این صنعت مذاکره کردیم که وزیر نیرو نیز طی مذاکرات وعده همکاری توسعه تجدیدپذیرها دادند لذا امیدواریم که در آینده شاهد شرایط موجود در این صنعت نباشیم.

به‌طور کلی باید گفت که کم‌آبی یکی از دغدغه‌های جدی در ایران بوده و روی آوردن به صنعت کم‌مصرف در آب، گامی مهم در تحولات صنعتی و اقتصادی است؛ از این‌رو راه‌اندازی نیروگاه‌های بدون نیاز به آب اهمیت زیادی دارد؛ در همین راستا نیز وزارت نیرو درجهت حمایت از سرمایه‌گذاران گام‌هایی را برداشته است.

سیاست حمایت از سرمایه‌گذاری و فناوری به‌گونه‌ای در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته که در این نگاه حمایتی زمین در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد و با این روند به زودی نیروگاه‌های دیگری در سطح کشور راه‌اندازی خواهد شد.

برنامه‌ریزی‌های وزارت نیرو به‌گونه‌ای است که طبق اعلام همایون حائری - معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی - تا پایان دولت دوازدهم نیز تداوم دارد که با جذب بخش خصوصی و همراهی مسئولان، ظرفیت تولید برق خورشیدی تا پایان دولت دوازدهم به ۴۰۰۰ مگاوات می‌رسد.

به گفته وی، رویکرد صنعت برق در تولید برق استفاده از انرژی‌های نو و افزایش ظرفیت دو برابری نسبت به قبل است، چراکه تا پایان سال ۱۳۹۵ ظرفیت تولید برق از انرژی خورشیدی به میزان ۲۵۰ مگاوات بود و در سال ۱۳۹۶ این عدد به ۵۰۰ مگاوات رسید و تا پایان امسال نیز تا ۱۰۰۰ مگاوات خواهد رسید.

انرژی‌های پاک، سهم ۲۱ درصدی در تولید برق ایران دارد که براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته باید این عدد به ۳۰ درصد برسد که برای این مهم نیز برنامه‌های زیادی در نظر گرفته شده و به نظر می‌رسد که دولت نگاه ویژه‌ای به توسعه تجدیدپذیرها و حمایت از بخش خصوصی در این حوزه دارد.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: نیروگاه بادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۵۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکلیف افزایش قیمت برق روشن شد

مصطفی رجبی مشهدی در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه در سال جاری تعرفه برق افزایش نخواهد یافت، اظهار داشت: تعرفه‌ها امسال تغیبر نمی‌کند و کسانی که زیر الگومصرف دارند برق را با نرخ یارانه‌ای دریافت می‌کنند، اما کسانی که بیش از میزان الگوی تعیین شده برای هر اقلیم مصرف داشته باشند تعرفه را با افزایش پلکانی دریافت خواهند کرد.

به گزارش ایلنا، وی افزود: تعرفه کسانی که بیش از الگو مصرف کنند با قیمت برق تجدیدپذیر دریافت خواهد شد.

مدیر عامل شرکت توانیر گفت: ۱.۵ میلیون مشترک باید نسبت به کاهش مصرف اقدام کنند و در صورت عدم رعایت اخطار گرفته و یا با محدودیت مواجه خواهند شد.

وی تاکید کرد: کسانی که بیش از ۲.۵ برابر الگو مصرف برق دارند، به‌ازای هر کیلووات ساعت مازاد بر ۲.۵ برابر الگو، ۲۷۰۰ تومان پرداخت خواهند کرد که مطابق با قیمت خرید برق تجدیدپذیر‌ها خواهد بود.

وی ادامه داد: این مشترکان که حدود یک میلیون مشترک هستند تا پیش از تابستان به کنتور‌های هوشمند مجهز می‌شوند و در صورت ادامه پرمصرفی قطعاً با قبوض سنگین برق مواجه خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: مشترکانی که در تابستان امسال مصارف برق خود را نسبت به سال قبل کاهش دهند، علاوه بر برخورداری از پاداش روی قبوض و رایگان شدن قبض برق، از جوایز متنوعی، چون خودرو و لوازم خانگی برخوردار خواهند شد.

۴۷ میلیون جایزه غیرنقدی

رجبی مشهدی بیان کرد: برای تابستان امسال ۴۷ میلیون جایزه غیرنقدی برای مشترکان برق پیش‌بینی شده است.

۲ هزار تومان به ازای هر کیلووات ساعت کاهش مصرف

و گفت: پاداش صرفه‌جویی امسال همانند سال گذشته مبلغ ۲ هزار تومان به ازای هر کیلووات ساعت کاهش مصرف پرداخت خواهد شد.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: امید است امسال نیز مشترکان پرمصرف نسبت به کاهش مصرف اقدام کرده و از این جوایز برخوردار شوند.

رجبی مشهدی بیان کرد: برای تابستان امسال ۴۷ میلیون جایزه غیرنقدی برای مشترکان برق پیش‌بینی شده است.

وی درباره طرح نیروگاه سازی توسط صنایع انرژی بر مطابق قانون مانع زدایی از صنعت برق خاطرنشان کرد: تاکنون ١٧ هزار مگاوات موافقت اصولی احداث نیروگاه صنعتی صادر شده که از این میزان ١٣٦٩ مگاوات واحد نیروگاهی احداث و به شبکه سراسری برق کشور متصل شده است. این میزان تا اوج بار تابستان امسال به ١ هزار و ٨٧١ مگاوات خواهد رسید.

مدیرعامل توانیر افزود: صنایع نیروگاه ساز علاوه بر این که می‌توانند برق مازاد خود را به صنایع دیگر صادر کنند، حتی اگر موفق به انجام این کار نشوند، صنعت برق با قیمت‌های جذابی برق آن‌ها را خریداری خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: صنایعی که در این طرح مشارکت نکرده و مبادرت به ساخت نیروگاه نکردند، در اولویت برنامه‌های مدیریت مصرف صنعت برق در دوره اوج بار تابستان قرار خواهند گرفت.

وی ادامه داد: صنایع سازنده نیروگاه، مطابق با ظرفیت ایجاد کرده از این برنامه‌ها معاف خواهند بود.

افزایش ۸ هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق

مدیرعامل توانیر در باره برنامه‌های صنعت برق برای تابستان گفت: برای این منظور ۱۸۰ برنامه در ۶ محور تدوین شده است که بخشی از آن به توسعه ظرفیت نیروگاهی مربوط می‌شود. تاکنون ۸ هزار و ۵۸۳ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده که بخشی از آن مربوط به نیروگاه‌های تازه احداث شده است بخشی نیز مربوط به نیروگاه‌هایی است که توسط صنایع احداث شده اند.

وی با اشاره به تعریف ۷۷ پروژه عملیاتی در بخش انتقال گفت: از این تعداد اکنون ۳۰ پروژه برق دارشده است. ۳۹ پروژه با ۷۰ درصد پیشرفت و ۲۶ پروژه نیز تا پایان اردیبهشت به بهره برداری خواهند رسید.

وی حجم ترانسفورماتور‌های این بخش را هفت هزار و ۶۰۰ مگاولت آمپراعلام کرد و گفت: هفت پروژه بهبود هم در دست اجرا است که میزان سرمایه گذاری برای این پروژه‌ها ۹ هزار میلیارد تومان است.

رجبی مشهدی افزود: یکی از این پروژه‌ها خط انتقال دریایی است که اخیر توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی هادی مورد نیاز آن احداث شده است. این خط انتقال حدود ۱۳۰۰ متر است که برق را از جزیره به سرزمین اصلی و بالعکس انتقال داده و نقش مهمی در مدیریت برق دارد.

وی خاطر نشان کرد: طبق مصوبه هیات وزیران چاه‌های کشاورزی که ۵ ساعت مشارکت در مدیریت مصرف داشته باشند، ۱۹ ساعت باقی مانده برق آن‌ها رایگان است. در صورتی که مشارکت بیشتر از ۵ ساعت باشد، پاداش نقدی شامل آن‌ها خواهد شد و کشاورزان اگر ۸۰ درصد دیماند مصرفی خود را از انرژی خورشیدی تامین کنند از برنامه‌های مدیریت بار معاف خواهند شد.

شناسایی بیش از ۸ هزارمرکز غیرمجاز رمزارز

مدیرعامل توانیردر باره فعالیت مراکز استخراج رمزارز، خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۸ هزار مرکز غیرمجاز رمزارز شناسایی شده که ۸۰۰ مگاوات معادل مصرف این مرکز‌ها بوده است. اگر قرار بود برای تامین برق آن‌ها نیروگاه احداث می‌شد باید ۱۱۰۰ مگاوات نیروگاه می‌ساختیم. بر اساس قانون جدید این دستگاه‌ها امحا می‌شوند و معادل ۱۰۰ برابر تعرفه‌های برق جریمه خواهندشد.

وی افزود: مراکزمجاز نیز بر اساس ضوابط قانونی می‌توانند از ۱۲ شب تا ۷ صبح از ماینر‌ها استفاده کنند و اگر از تابلو برق سبز برق مورد نیاز را خرید کنند محدودیتی ندارند.

تغییر ساعت ادارات؛ از ۱۵ خرداد

رجبی مشهدی در باره تغییر ساعت ادارات از خرداد ماه، افزود: بر اساس ماده ۴ مصوبه هیأت وزیران تغییر ساعت کاری را خواهیم داشت و اگر تغییری در این زمینه اتفاق بیفتد اطلاع رسانی خواهد شد.

وی گفت: از ۱۵ خرداد تغییر ساعت کاری را خواهیم داشت.

مقاصد صادرات برق ایران

مدیر عامل توانیر خاطرنشان کرد: برنامه ما این است که بخش خصوصی در صادرات و ترانزیت برق مشارکت کند. در گام اول افغانستان، پاکستان و ترکیه و عراق با ظرفیت ۳۰۰ مگاوات امکان صادرات وجود دارد.

وی ادامه داد: قطعاً این به توسعه سرمایه‌گذاری تجدیدپذیر‌ها کمک خواهد کرد و بر این اساس تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر می‌توانند ۸ ماه برق خود را صادر کنند و ۴ ماه دیگر برق را در تابلو برق عرضه کنند.

مدیرعامل توانیر گفت: سال گذشته ۶۰۰ مگاوات تبادل برق را با ترکیه داشتیم.

رجبی مشهدی افزود: برنامه ریزی کردیم برای نهایی کردن بخش تجاری خرید و فروش برق با بازار منطقه‌ای در کشور ترکیه هیاتی به زودی به ترکیه سفرداشته باشند. اگر این امکان نهایی شود تجارت با کشور ترکیه فراهم است.

مدیرعامل توانیرخاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌کنیم ۵۰۰ مگاوات واردات برق از کشور‌های ترکمنستان و ارمنستان داشته باشیم.

مردم در مناطق عادی از کولرگازی استفاده نکنند

رجبی مشهدی از مردم در مناطق عادی خواست از کولرگازی استفاده نکنند تا مشمول هزینه‌های سنگین برق نشوند.

وی گفت: پیش بینی کرده ایم امسال ۱۱۰ ترابایت ساعت از برق مورد نیاز از طریق بورس تامین شود.

مدیرعامل توانیر از شارژ حساب‌های وکالتی شرکت‌های توزیع برق برای خرید برق خبرداد و گفت: ۵۰۰ میلیارد تومان چهارشنبه گذشته شارژ شد. ۵۰۰ میلیارد تومان هم این هفته شارژ خواهد شد البته حداقل دو هزار میلیارد تومان ماهانه شارژ می‌شود.

دیگر خبرها

  • فراهم شدن مقدمات احداث چهارمین هنرستان انرژی اتمی کشور در هرمزگان
  • اختصاص زمین برای احداث ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در تهران
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟
  • چگونه کشور‌های جهان از خورشید طلا و از باد پول می‌سازند؟!
  • رکورد تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی کشور شکسته می‌شود
  • اتمام تعمیرات ۱۰۵هزار مگاوات نیروگاهی در نیمه اردیبهشت
  • تکلیف افزایش قیمت برق روشن شد
  • با صرفه جویی در مصرف برق، خودرو جایزه بگیرید
  • تولید ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر
  • ۶۵ میلیون مگاوات برق در نیروگاه اتمی بوشهر تولید شد