Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی بانک قرض الحسنه مهرایران، در فاز اول بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در تفاهم نامه با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نسبت به تامین مسکن روستایی و بازسازی بافت های فرسوده برای روستاییانی که تاکنون از امکانات این بنیاد استفاده نکرده اند اقدام کرده است.

تا کنون بیش از ۷ هزار و ۸۰۰ خانواده روستایی از تسهیلات قرض الحسنه بانک برای احداث و نوسازی خانه های خود استفاده کرده اند و با معرفی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به شعب این بانک بالغ بر ۴۰۵ میلیارد ریال وام ارزان قیمت با کارمزد ۳ تا ۴ درصد به متقاضیان دارای شرایط پرداخت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در فاز دوم با انعقاد تفاهم نامه با بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، بانک قرض الحسنه مهر ایران برای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال اقدام کرده است. مبلغ این تفاهم نامه تا ۱۵۰۰ میلیارد ریال قابلیت هم افزایی دارد که بر اساس آن قرار است تسهیلات قرض الحسنه تا سقف ۴۰۰ میلیون ریال با کارمزد ۳ تا ۴ درصد در اختیار روستاییان قرار بگیرد. زمینه سرمایه گذاری این تسهیلات که توسط بنیاد برکت تعیین شده است در مواردی همچون قالی بافی، گوسفند پرواری، خیاطی، پارچه بافی، پرورش شتر مرغ و پرورش دام های سبک است.

هم اکنون در بسیاری از استان های دارای مناطق محروم، روستاییان از این تسهیلات استفاده می کنند. به طوری که تاکنون ۷۳۷۰ نفر از روستاییان و کشاورزان نزدیک به ۸۴۵ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه دریافت کرده اند.

اجرای این طرح که همچنان نیز ادامه دارد به جریان مهاجرت معکوس (از شهرها به روستاها) کمک فراوانی کرده است.

همانگونه که تقویت مسائل اقتصادی در روستاها باعث پاگیر شدن و ماندگاری آنها می شود باید در نظر داشت که آنها به ویژه در بخش کشاورزی در طول ۳۶۵ روز سال زحمت می کشند تا یک بار محصول خود را بفروشند و از درآمد حاصل از آن در طول سال استفاده کرده و می بایست برای کاشت، داشت و برداشت محصول سال آینده هم پول ذخیره داشته باشند. طبعا یک روستایی و یک کشاورز با مشکلاتی همچون سرما زدگی، کمبود آب، عدم اطمینان از خریداری محصولات و مشکلات مالی زیادی روبرو است و ترجیح می دهد از روستا به شهر بیاید اما با اجرای سیاست هایی حمایتی از سوی نهادهای همچون بانک قرض الحسنه مهر ایران و بنیاد برکت روند مهاجرت ها کاسته شده و امیدواریم آبادی و رونق اقتصادی به روستاها بازگردد.

امروزه مهاجرت از روستاها به واسطه کمبود امکانات از قبیل مشکلات معیشتی، نداشتن شغل و مسائل اقلیمی و مشکلاتی هم چون افزایش مشاغل کاذب و حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ را فراهم آورده است. روستاییان با وجود مشکلات و دغدغه هایی که دارند از کمبود امکانات رنج می برند و شرایط دشوار زندگی کاری می کند تا کار بر روی زمین یا دام های خود را به مشاغل کاذب در شهرهای بزرگ ترجیح دهند.

حاشیه نشینی نیز منجر به ایجاد آسیب های اجتماعی و تهدید سلامت و تفاوت های فرهنگی می شود.

با توجه به اینکه یک سوم جمعیت کشور در مناطق روستایی زندگی می کنند؛ اغلب این مناطق فاقد فعالیت های اقتصادی پویا و هدفمند است به طوریکه در سال های اخیر میزان مهاجرت از روستاها به شهرها به طور چشمگیری افزایش یافته است. سیاست های دولت در سال های اخیر برای تقویت مسائل اقتصادی در روستاها و کمک به بخش کشاورزی و دامپروری بوده است به همین دلیل دولت در پروژه های مختلف، سرمایه گذاری در روستاها را تقویت کرده است و سازمان ها، نهادهای مالی و مردمی هم به این حوزه وارد شده اند تا جریان مهاجرت در کشور معکوس شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اشتغال ایران قرض الحسنه مسکن سیاست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۷۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وام قرض الحسنه ۳۰۰ میلیونی دولت با کارمزد ۴ درصد | وام قرض الحسنه فوری با اقساط ۲ میلیون تومانی

بانک مرکزی بند‌های مرتبط با قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در خصوص پرداخت وام قرض‌الحسنه ازدواج را به شبکه بانکی ابلاغ کرد. بر این اساس تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ۰۱‌/۰۱‌/۱۳۹۹ بوده است مبلغ سه میلیارد (۳،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال و با دوره بازپرداخت ده ساله است؛ همچنین تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج‌های زیر بیست و پنج سال و زوجه‌های زیر بیست و سه سال مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون (۳،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال خواهد بود.

گفتنی است، مسئولیت حسن اجرای این بند بر عهده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مؤسسات اعتباری و تمامی مدیران و کارکنان ذی‌ربط است. عدم اجرای هریک از بند‌های این تبصره (مشتمل بر تأخیر در پرداخت این تسهیلات یا دریافت ضمانت فراتر از حدود این قانون) تخلف محسوب شده و در مراجع ذی‌صلاح قابل پیگیری است.

پیش از این هم محمدرضا جمشیدی دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی کشور گفته بود: بانک مرکزی به شکل رسمی و در دستورالعمل خود اعلام کرده که بانک‌ها موظف هستند برای اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج یک ضامن را قبول کنند، اما گاهی ممکن است متقاضیان فردی را به عنوان ضامن معرفی کنند که بر اساس ارزشیابی بانک، فرد صلاحیت کافی برای ضامن شدن را نداشته باشد بر این اساس بانک اعلام می‌کند که فرد ضامن دیگری را هم معرفی کند.

او افزود: این که بانک مطرح می‌کند دو ضامن برای تسهیلات قرض‌الحسنه نیاز است موارد استثنایی است که توجیهاتی مانند این دارد که گاهی ضامن اول که فرد معرفی می‌کند توان بازپرداخت ضعیفی دارد که در اینجا ممکن است بانک‌ها برخلاف مصوبه بانک مرکزی اعلام کنند که متقاضی یک نفر دیگر را هم معرفی کند تا دو نفر ضامن شوند.

در همین راستا و با توجه به قانون بودجه ۱۴۰۳ هم روز گذشته اعلام شد: در رابطه با تسهیلات ازدواج پس از اعتبارسنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، مؤسسات اعتباری موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آنها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند.

بانک مرکزی هم اعلام کرده است: مردم می‌توانند هر گونه ناهماهنگی از سوی شبکه بانکی را به بانک مرکزی اطلاع دهند و چنانچه افراد به شعب مراجعه می‌کنند و شکایت و درخواستی دارند، می‌توانند با تماس با سامانه ارتباطات مردمی بانک مرکزی (شماره تلفن ۲۷۰۶) یا «سامانه رسیدگی به شکایات و ارتباط مردمی»، درخواست‌ها و شکایت‌های خود را ثبت کنند و حتماً بانک مرکزی این مهم را پیگیری می‌کند که از جمله مواردی که افراد حتما باید آن را گزارش کنند درخواست ضمانت‌های فراتر از قانون و بخشنامه‌ها است.

گفتنی است، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به هیچ وجه دوبار پرداخت نمی‌شود و هر فرد تنها یکبار می‌تواند از تسهیلات ازدواج استفاده کند.

منبع: مکتوب نامه

tags # وام سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • تمامی واحدهای روستایی با مشارکت مردمی و تسهیلات ساخت ویلایی ساخته می‌شود
  • وام قرض الحسنه ۳۰۰ میلیونی دولت با کارمزد ۴ درصد | وام قرض الحسنه فوری با اقساط ۲ میلیون تومانی
  • شرایط پرداخت وام ازدواج در سال ١۴٠٣ چیست؟
  • پیگیری تامین منابع مالی طرح کمربندی قم در دیدار با رئیس بانک ملی ایران
  • آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن در روستاها مشخص شد
  • پرداخت ۷۳ درصد تسهیلات اشتغالزایی مددجویان در اردبیل
  • تکمیل ۴۰۰ واحد مسکن نیمه‌کاره ۲۰ ساله در رزن
  • طرح هادی ۵۶ درصد از روستاهای استان گلستان بازنگری شده است
  • پرداخت بیش از یک هزار فقره تسهیلات اشتغال در ایلام
  • رشد ۳۰۰ درصدی تسهیلات مسکن در خوزستان