Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-25@02:05:29 GMT

واکاوی سفر محمدجواد ظریف به لبنان

تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۱۷۷۹۵


فرارو- رئیس دستگاه دیپلماسی ایران طی سفری به لبنان با تمام رهبران این کشور گفتگو‌هایی در زمینه تقویت روابط ایران و لبنان انجام داد و با استقبال گرم مقامات لبنان روبرو شد.
به گزارش فرارو، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در سفری دو روزه تقربیا با تمام رهبران لبنان برای تقویت روابط تهران و بیروت دیدار و گفتگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سفر در حالی انجام شد که لبنان پس از نه ماه انتظار، بن بست تشکیل دولت را شکست و تکشیل دولت وحدت را اعلام کرد.
در کشور‌هایی مانند لبنان و عراق که سیستم توزیع قدرت (Power-sharing) میان گروه‌های مذهبی و قومی برقرار است، تشکیل دولت معمولا یک فرآیند طولانی و نفسگیر است. گروه‌های سیاسی لبنان پس از نه ماه مناقشه سرانجام بر سر تشکیل دولت جدید توافق کردند. رسانه‌های عربستان، که در لبنان با ایران رقابت می‌کند، دولت جدید را یک پیروزی برای ایران و شکستی برای کشورشان قلمداد کردند.
زمان سفر ظریف به بیروت از دو حیث قابل توجه است. نخست آنکه این سفر در آستانه شروع کار دولت جدید لبنان به نخست‌وزیری سعد حریری، صورت گرفته است. دوم، دیدار‌های ظریف با مقامات لبنانی، دقیقا چند روز قبل از برگزاری کنفرانس ورشو انجام شد.
اگر چه ظریف در لبنان بر آمادگی تهران برای توسعه همکاری‌های همه‌جانبه با بیروت تاکید کرده، اما به نظر می‌رسد که هر کدام از سران لبنان در دیدار با ظریف روی مسئله خاصی تمرکز کرده‌اند. میشیل عون، رئیس‌جمهور لبنان، جبران باسیل، وزیر خارجه لبنان، در دیدار با ظریف بر مسئله آوارگان سوری تمرکز کردند. آن‌ها امیدوارند که ایران به بازگشت این آوارگان به کشورشان کمک کند. چون لبنان، که از مشکلات اقتصادی رنج می‌برد، توان اقتصادی کافی برای میزبانی از پناهجویان سوری را ندارد. به دلیل جنگ داخلی سوریه، بیش از یک میلیون سوری به لبنان پناه آورده‌اند. اما به رغم تلاش‌های عون و باسیل، عده کمی از این پناهجویان به وطن‌شان بازگشته‌اند.
باسیل در نشست خبری مشترک با ظریف بر اهمیت مسئله بازگشت آوارگان سوری تاکید کرد. حضور آوارگان در لبنان برخی از سیاستمداران لبنانی را نگران کرده است. دلیل این نگرانی، صرفا اقتصادی نیست. هر چند که هزینه میزبانی از آن‌ها برای دولت لبنان زیاد است. به لحاظ سیاسی و مذهبی نیز، حضور میلیونی آوارگان، که عموما سنی مذهب هستند، ممکن است سیستم شکننده توزیع قدرت را مختل کند. لبنان کشور مذاهب است. مناصب سیاسی به تناسب تعداد جمعیت گروه‌ها، عمدتا بین سه گروه بزرگ مذهبی - مسیحی، سنی و شیعه- تقسیم می‌شود. باقی ماندن بیش از یک میلیون سنی سوری در لبنان ممکن است در بلندمدت توازن سیاسی را به نفع سنی‌های لبنان مختل کند. برخی ناظران معتقدند که تمرکز عون و دامادش باسیل بر مسئله بازگشت آوارگان سوری در دیدار با ظریف، ریشه در همین نگرانی از مختل شدن توازن سیاسی دارد. آن‌ها معتقدند که ایران بواسطه روابط محکمی که با دولت سوریه دارد، می‌تواند بازگشت آوارگان را تسهیل کند.
در مقابل، ظریف بر ضرورت توسعه همکاری سیاسی و اقتصادی ایران و لبنان تاکید کرد. او در این سفر پیشنهاداتی در موضوعات مختلف به لبنانی‌ها داده است. اما بنا به ادعای روزنامه لبنانی النهار، لبنان در خصوص پیشنهادات ظریف اعلام تحفظ کرده است.
در ابتدای سفر ظریف، برخی رسانه‌های عربی گزارش کردند که وزیر خارجه ایران به لبنان پیشنهادی در خصوص تحویل تسلیحات ایرانی به ارتش لبنان داده است. اما از آنجا که آمریکا حامی اصلی ارتش لبنان است، پذیرش تسلیحات ایرانی در هاله‌ای از ابهام قرار گرفت.
البته پیشنهادات ظریف به مسائل نظامی محدود نشد بلکه شامل طیف متنوعی از موضوعات بود. در حوزه اقتصادی، ظریف پیشنهاد افزایش تبادل تجاری میان دو کشور با پول ملی را مطرح کرد. پیشنهادی که برخی از لبنانی‌ها را به شدت وسوسه کرده است. با این حال، هنوز لبنانی‌ها بر سر پذیرش کمک‌های ایران به اجماع نرسیده‌اند. برخی از آن‌ها با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه ایران، واکنش سردی به پیشنهادات ظریف نشان داده‌اند. البته ظریف با درک موقعیت حساس لبنان، تاکید کرده که ایران مایل نیست این کشور را در موقعیت حساسی قرار دهد. بلکه تهران به دنبال این است که بر اساس قوانین بین المللی روابط تجاری با لبنان را گسترش دهد. روزنامه لبنانی الاخبار، به شدت از پیشنهادات اقتصادی ظریف استقبال کرده و آن‌ها را «بسیار مهم» شمرده است. به گفته این روزنامه، پیشنهاد ظریف مبنی بر استفاده از پول ملی در تبادلات تجاری، به تقویت پول ملی لبنان - لیر- کمک خواهد کرد.
تصمیم‌گیری سیاستمداران در لبنان کار ساده‌ای نیست و معمولا زمان‍‌بر است. چرا که گروه‌های سیاسی این کشور هرکدام برنامه خاصی در سیاست داخلی و خارجی دارند. به همین دلیل، ارزیابی نتایج سفر ظریف، شاید به این زودی امکان‌پذیر نباشد. با این حال، تاکنون سفر ظریف حداقل از دو حیث ثمربخش بوده است: نخست آنکه لبنان رسما مشارکت در کنفرانس ورشو را رد کرده است. دوم، سفر ظریف اندکی پس از تشکیل جدید دولت لبنان، که سعودی‌ها آن را به نفع ایران دانستند، بر این نکته تاکید کرد که ایران همچنان نفوذ خود را در این کشور حفظ کرده است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران سفر ظریف به لبنان روابط ایران و لبنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۱۷۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکاوی پیروزی سپاهان مقابل ملوان؛ برد مهم

پیروزی شیرین سپاهان مقابل ملوان را می‌توان حاصل آنالیز دقیق و بازی‌خوانی عالی کادر فنی زردپوشان، عملکرد خوب آنها در اجرای تاکتیک‌های مورایس و فرصت‌طلبی مغانلو دانست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  اصفهان، هفته بیست و چهارم رقابت‌های لیگ برتر فوتبال، جام خلیج فارس، روز گذشته با برگزاری 2 دیدار پایان یافت که در یکی از این رقابت‌ها تیم فوتبال سپاهان اصفهان در ورزشگاه مرحوم سیروس قایقران با نتیجه 2 بر صفر از سد ملوان بندر انزلی گذشت.

سپاهان برای دومین هفته متوالی پیروز شد تا 3 امتیاز حیاتی را به حساب خود واریز کند و از روزهای بحرانی فاصله بگیرد؛ شاگردان مورایس در یکی از حساس‌ترین بازی‌های هفته بیست و چهارم به مصاف ملوان رفتند و در یکی از سنگین‌ترین بازی‌های نیم‌فصل دوم‌شان موفق شدند شاگردان تارتار را با دبل مغانلو شکست دهند تا همچنین جزو مدعیان قهرمانی به شماره آمده و اصلی‌ترین گزینه کسب سهمیه آسیایی باشند.

این دیدار در شرایطی برگزار شد که سپاهانی‌ها با توجه به پیروزی سرخابی‌ها مقابل رقبایشان، برای آنکه بتوانند فاصله‌شان را با صدر جدول حفظ کرده و همچنان شانس اندکی برای قهرمانی داشته باشند، باید از سد ملوان می‌گذشتند؛  اتفاقی که با تعویض به موقع مورایس رخ داد و سپاهان پیروزی ارزشمندی را به نام خود ثبت کرد.

سپاهان با این نتیجه 45‌ امتیازی شده و همچنان جایگاهش را در رده سوم جدول حفظ کرده است؛ در آن سو ملوان نیز 38 امتیازی باقی مانده و در رده پنجم جدول ایستاده است.

برد مهم

سپاهان بازی سختی را برد؛ ملوان امسال در قامت یک مدعی ظاهر شده و شانس بالایی برای کسب سهمیه آسیایی دارد و به همین خاطر با تمام وجود برای پیروزی می‌جنگد، با این وجود سپاهان در این بازی علی‌رغم اشتباهات پرشمار مدافعانش، مزد تجربه و کیفیت بالاتر بازیکنانش را گرفت و پیروزی ارزشمندی را به دست آورد و با در نظر گرفتن بازی‌های آینده، ارزش این 3 امتیاز در چندان نیز خواهد شد.

شاگردان مورایس هفته آینده باید مقابل پرسپولیس به میدان بروند و با در نظر گرفتن شرایط جدول و فاصله امتیازی تیم‌ها، 3 امتیاز بازی با ملوان باعث می‌شود که سپاهانی‌‌ها با خیال آسوده‌تری به مصاف پرسپولیس بروند.

خروج از بحران

سپاهان رفته رفته در حال نزدیک شدن به روزهای خوبش است؛ تیم مورایس که در نیم‌فصل دوم روند نزولی را در پیش گرفته بود، در هفته‌های اخیر با اتکاء به کیفیت و تجربه بالای بازیکنانش از زیر فشار خارج شده و درحال بازیابی کیفیت فنی خوبش است. زردپوشان اصفهانی مقابل ملوان نیز با اتکا به همین برتری‌های تیمی پیروز شد؛ با این حال زردپوشان اصفهانی روز گذشته اگرچه در فاکتورهایی مانند تعداد و دقت پاس و تعداد شوت تا بسیار بهتر از ملوان ظاهر شدند، اما در تعداد خلق موقعیت و شوت در چارچوب هم‌تراز با ملوان عمل کرده و بهره چندانی از موقعیت‌هایشان نداشتند.

در واقع پیروزی سپاهان مقابل ملوان را می‌توان یکی دیگر از پیروزی‌های اقتصادی‌ این تیم تا به اینجای لیگ دانست. شاگردان مورایس در روزی که 11 بار به سمت دروازه ملوان شوت‌زنی کردند، از این تعداد تنها 3 شوت درون چارچوب به ثبت رسانده و با زیرکی 2 موقعیت را تبدیل به گل کردند.

واقعیت آن است که سپاهانی‌ها روز گذشته اسیر بازی‌ منسجم و یکپارچه ملوانی‌ها شده و انگیزه بالا، دفاع دقیق و دوندگی بی‌امان شاگردان تارتار راه گلزنی را برای سپاهانی‌ها سخت کرده بود. زردپوشان اصفهانی با توجه به نیازشان به برد سعی داشتند بازی مالکانه و هجومی را به نمایش گذاشته و با استفاده از حملات پردامنه، حرکات ترکیبی، فرار به عمق و سانتر از جناحین به گل برسند اما شناخت دقیق ملوان از شیوه بازی سپاهان در کنار دوندگی و پرس سنگین بازیکنان این تیم کار را برای گلزنی تیم مورایس سخت کرده بود.

از طرف دیگر نیاز به برد سپاهان باعث شده بود که بازیکنان این تیم استرس زیادی داشته باشند و همین امر میزان اشتباهات فردی را افزایش داده و ضریب دقت مهاجمان را در زدن ضربات نهایی کاهش داده بود. با این حال، مورایس روز گذشته بار دیگر هنر بازی‌خوانی خود را نشان داده و با آوردن کاوه رضایی به زمین توانست گره بازی را باز کند.

یک بازی با دو چهره

در حقیقیت نمایش روز گذشته سپاهان می‌توان به دو نیمه کاملا متفاوت تقسیم کرد؛ زردپوشان در نیمه نخست زیر فشار بازی درگیرانه و منسجم ملوانی‌ها نمی‌توانستند تاکتیک‌های مدنظرشان را پیاده کنند و پرس و قطع توپ‌های مداوم شاگردان تارتار مانع شکل‌گیری بازی سپاهان شده بود اما در نیمه دوم و با خروج احمدزاده، شرایط سپاهان تغییر کرد و شاگردان مورایس موفق شدند انسجام تاکتیکی‌شان را بازیابی کنند و به مرور سوار بر بازی شدند.

نکته خوشایند سپاهان در این دیدار افزایش نرخ‌ بهره‌وری بازیکنان این تیم است. سپاهان در هفته‌های اخیر نسبت به ابتدای فصل موقعیت‌های گلزنی کم‌تری را خلق می‌کند و شاگردان مورایس در هفته‌های اخیر به شدت فرصت‌سوز شده بودند اما روز گذشته نرخ‌ بهره‌وری مهاجمان سپاهان افزایش خوشایندی داشته و از موقعیت‌های خلق‌شده استفاده بیشتری انجام دادند.

سپاهان برنده دربی اصفهان

صعود سپاهان به رده سوم با برد در دربی اصفهان + جدول

سپاهان در حالت دفاعی اما همچنان با مشکل روبه‌رو است و مدافعان این تیم در روند بازی اشتباهات مرگباری دارند. خط دفاعی سپاهان مقابل ملوان تحت فشار زیادی قرار گرفت، آمار 6 شوت و یک شوت در چارچوب شاگردان تارتار مقابل سپاهان نشان از افت عملکرد شاگردان مورایس در فاز دفاعی است و چه بسا اگر عملکرد بدون نقص پیام نیازمند نبود، شاگردان مورایس با یک امتیاز زمین را ترک می‌کردند.

پیروزی شیرین سپاهان مقابل ملوان را می‌توان حاصل آنالیز دقیق و بازی‌خوانی عالی کادرفنی زردپوشان، عملکرد خوب آنها در اجرای تاکتیک‌های مورایس و فرصت‌طلبی مغانلو دانست.

در آن سو ملوان مقابل سپاهان نمایش خوبی ارائه داده و هوشمندانه عمل می‌کرد. در حالت هجومی شاگردان تارتار با وجود آنکه در بیشتر فاکتورهای فوتبال هجومی ضعیف‌تر از سپاهان ظاهر شده بودند، اما موقعیت‌های خطرناک زیادی ایجاد کردند و با بدشانسی و بی‌دقتی نتوانستند از موقعیت‌های ایجادشده بهره ببرند. در فاز دفاعی اما مدافعان این تیم پراشتباه ظاهر شده و عملکرد چندان خوبی نداشتند و بارها مقابل سرعت مهاجمان سپاهان جا ماندند و همچنین در جای‌گیری‌ها پراشتباه عمل می‌کردند.

انتهای پیام/170

دیگر خبرها

  • ۸ نشانه ظریف که نشان می‌دهد دوست‌تان پشت سر شما صحبت می‌کند!
  • هشدار آذری جهرمی: ترمز تشدید نارضایتی عمومی را بکشید/ فردا نگویید توطئه دشمن بود
  • عکس‌| نکونام و استقلالی‌ها میزبان یک هوادار خاص
  • شاگردان نکونام میزبان یک استقلالی متفاوت (عکس)
  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد
  • چرا تندروها ظریف را ترسو، واداده، وسط باز، سازشکار و فریب خورده نامیدند؟/ ایرانیان چه زندگی را انتخاب کرده اند؟ / آیا عهدنامه ترکمانچای منفی بود؟
  • واکاوی طرح برقی کردن خط ریلی گرمسار-اینچه‌برون
  • اختصاصی: واکاوی جنجالی‌ترین اتفاق روز فوتبال ایران
  • واکاوی پیروزی سپاهان مقابل ملوان؛ برد مهم
  • شوک به سپاهان در آستانه بازی با پرسپولیس