Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@10:00:55 GMT

علت ایجاد سرطان معده چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۲۵۶۵۷

وی درباره علل ایجاد سرطان معده تشریح کرد: علت دقیقی برای ابتلا به سرطان معده مطرح نیست، اما میکروبی به نام هلیکوباکتر وجود دارد که از عوامل زمینه‌ای ایجاد سرطان معده محسوب می‌شود و در کشور ما هم شیوع نسبتا بالایی دارد، تشخیص و درمان این ویروس کاری بسیار راحت است در حالی که در صورت شناسایی نشدن می‌تواند در نهایت منجر به ایجاد سرطان معده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: فاطمه اصفهانی متخصص خون و سرطان، درباره شایع‌ترین سرطان‌ها در ایران اظهار کرد: سرطان یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که مردم سراسر دنیا را درگیر کرده است و بعد از حوادث و بیماری‌های قلبی و عروقی بیشترین آمار ابتلا و ایجاد عارضه را دارد.

وی افزود: البته بروز سرطان در کشور‌های غربی مثل آمریکا شمالی و اسکاندیناوی بیشتر از کشور‌های شرقی است، در کشور ما اخبار زیادی مبنی بر افزایش آمار ابتلا به سرطان و سونامی سرطان مطرح می‌شود که در آنها کمی اغراق شده است، موضوع اصلی در کشور ما سن پایین ابتلا به سرطان است، این امر تا حدودی به جوان بودن جمعیت کشور مربوط می‌شود در حال حاضر حدود ۶۰ درصد جمعیت کشور ما را جوانان تشکیل می‌دهند، اما در مجموع این موضوع نیاز به بررسی و مطالعه دارد.
 

اصفهانی گفت: شایع‌ترین سرطان در بین خانم‌های ایرانی مانند کشورهای سراسر دنیا سرطان پستان است، متاسفانه امروزه شاهد هستیم که خانم‌های جوان در سنین پیش از ازدواج دچار این بیماری می‌شوند، یکی از راه‌های پیشگیری از بروز سرطان پستان، باردار شدن به موقع یعنی قبل از ۳۰ سالگی و شیردهی است.

این متخصص خون و سرطان تصریح کرد: امروزه  سرطان معده در آقایان بسیار شایع شده است، تا چندی پیش سرطان مری شایع‌ترین سرطان در بین مردان ایرانی بود و نسبت به تمام دنیا شیوع بالاتری داشت، شیوع سرطان مری در مناطق شمالی کشور بیشتر از سایر نقاط دیده می‌شد، استفاده از چای داغ مصرف غذا‌های نمک سود شده و قرمه و آمار بالای استفاده از سیگار و مواد مخدر اصلی‌ترین دلایل ابتلا به سرطان مری بودند که با توجه به ارائه آموزش‌های لازم شیوع آن کاهش پیدا کرده است.

میکروبی که در نهایت منجر به ایجاد سرطان معده می‌شود
وی درباره علل ایجاد سرطان معده تشریح کرد: علت دقیقی برای ابتلا به سرطان معده مطرح نیست، اما میکروبی به نام هلیکوباکتر وجود دارد که از عوامل زمینه‌ای ایجاد سرطان معده محسوب می‌شود و در کشور ما هم شیوع نسبتا بالایی دارد، تشخیص و درمان این ویروس کاری بسیار راحت است در حالی که در صورت شناسایی نشدن می‌تواند در نهایت منجر به ایجاد سرطان معده شود.

اصفهانی ادامه داد: با توجه به اینکه این عامل میکروبی توانایی انتقال را دارد یک فرد آلوده ممکن است تمامی افراد خانواده را بیمار کند پس آگاهی مردم برای شناسایی و تشخیص نشانه‌های این بیماری بسیار موثر است چه بسا افرادی که مشکلات گوارشی مثل نفخ، ترش کردن و اختلالات مزاجی را مرتب تجربه می‌کنند و آن را جدی نمی‌گیرند در حالی که مراجعه به یک متخصص گوارش و انجام آزمایش‌های لازم شما را از سلامتتان مطمئن می‌کند.

این متخصص خون و سرطان بیان کرد: بعد از سرطان معده، سرطان پروستات و سرطان ریه بیشترین آمار شیوع را در بین آقایان دارد بنابر مطالعات انجام شده سیگار و مواد مخدر نقش چشمگیری در ابتلای افراد به این دسته از سرطان‌ها را دارد.

وی تاکید کرد: برای درمان بیماری سرطان راه‌های متفاوتی در سال‌های اخیر کشف شده‌ است که از جمله آن‌ها می‌توان به درمان یا طب شخصی اشاره کرد؛ همانطور که می‌دانید وضعیت بیولوژیک، فیزیولوژیک، تغذیه و دی ان‌ای مختلف در افراد متفاوت است پس باید برای هر کس درمانی متناسب با ساختار بدنی او در نظر بگیریم، شاید بیماری‌ها یکسان باشند، اما راه درمانی برای هر کس متفاوت است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: سرطان معده ، هلیکوباکتر ، سرطان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سرطان معده هلیکوباکتر سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۲۵۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید کشف کرده است که متیل گلیوکسال، که هنگام تجزیه گلوکز در سلول‌ها تولید می‌شود، ممکن است به توضیح ارتباط بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان کمک کند.

تغذیه نامناسب با بسیاری از بیماری‌ها، از جمله چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطان‌ها از جمله سرطان سینه، رحم و روده بزرگ مرتبط است. مصرف زیاد سدیم، چربی‌های اشباع شده و قندها می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد، اما آنچه که رژیم غذایی و سرطان را به هم مرتبط می‌کند چندان مشخص نیست.

اکنون، محققان دانشگاه ملی سنگاپور مکانیسمی را کشف کرده اند که ممکن است به توضیح اینکه چرا رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلاء به سرطان را افزایش می‌دهد کمک کند.

در مطالعات سلولی، محققان دریافتند که متیل گلیوکسال، که زمانی تولید می‌شود که سلول‌ها گلوکز را برای آزاد کردن انرژی تجزیه می‌کنند، می‌تواند ژن‌هایی را که از سرطان محافظت می‌کنند، مهار کند. آنها عنوان می‌کنند که رژیم غذایی نامناسب منجر به سطوح بالاتر متیل گلیوکسال و افزایش احتمال ابتلا به سرطان می‌شود.

به گفته محققان، این مطالعه ارتباط بالقوه ای را بین سطوح بالای متیل گلیوکسال، یک محصول جانبی متابولیک، و الگوی جهش ژنتیکی که در برخی سرطان‌ها مشاهده می‌شود، نشان می‌دهد. این یک منطقه جالب برای بررسی بیشتر است، اما به تحقیقات آزمایشگاهی و آزمایش‌های بالینی بیشتری نیاز است تا به طور قطعی مشخص شود که آیا سطوح متیل گلیوکسال مستقیماً با خطر سرطان مرتبط است یا خیر.

کد خبر 6086941

دیگر خبرها

  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • زهره حمیدی ازوضعیت پس از سرطان گفت/انسان دیگری شدم و حالم خوب است
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها