Web Analytics Made Easy - Statcounter

در بحبوحه نگرانی‌های امریکا درباره بلندپروازی چین برای تسلط در حوزه هوش مصنوعی و احتمال بیکار شدن میلیون‌ها کارگر امریکایی در حوزه نرم افزاری و سخت افزاری، ترامپ رئیس جمهوری امریکا یک فرمان اجرایی را امضا کرد که بر اساس آن دستگاه‌های دولت فدرال موظف می‌شوند منابع بیشتری را به پژوهش، ترویج و آموزش هوش مصنوعی اختصاص دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیتا میرعظیمی خبرنگار

هوش مصنوعی و نقض حریم خصوصی
گفتنی است در این فرمان اجرایی تشکیل یک مرکز داده‌های فدرال و منابع رایانه‌ای نیاز است تا پژوهشگران و سازمان‌های دولتی فدرال بیش از پیش به آن دسترسی داشته و نیروی کار ماهر در حوزه هوش مصنوعی را آموزش دهد. حکم مذکور همچنین دسترسی ادارات فدرال به اطلاعات و مدل‌های مرتبط با تحقیق و توسعه هوش مصنوعی را تسهیل نموده و سرمایه‌گذاری در این حوزه را به‌عنوان یک اولویت اصلی پیگیری می‌کند. فرمان اجرایی ترامپ که برای اطمینان از حفظ موقعیت پیشرو امریکا در زمینه هوش مصنوعی صادر می‌شود توسعه هوش مصنوعی و آموزش نیروی کار در آینده را تضمین کرده و علاوه بر تسهیل دسترسی محققان هوش مصنوعی به منابع اطلاعاتی و رایانه‌ای دولتی، گزارش دهی و پایش هزینه‌های تحقیق و توسعه را بهبود می‌بخشد. در فرمان اجرایی ترامپ تأکید شده است اگرچه امریکا باید در جهت تقویت تحقیق و توسعه و کار با دیگر کشورها در این حوزه گام بردارد، اما لازم است تدابیر ویژه‌ای نیز برای حفاظت از داده‌ها برقرار شود.
به‌گفته یکی از مقامات ارشد دولت امریکا، هنوز بودجه دقیقی برای سرمایه‌گذاری جدید دولت در حوزه هوش مصنوعی تعیین نشده و جزئیات نحوه تأمین مالی و بودجه مربوط به این ابتکارات به نمایندگان کنگره محول شده است.
پیش از امضای فرمان اجرایی مذکور، یک مقام ارشد کاخ سفید گفت: هوش مصنوعی چیزی است که تمام جنبه‌های زندگی مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد. هدف از این طرح ابتکاری گردآوری تمام این تلاش‌ها زیر یک چتر واحد و نمایش ظرفیت این تکنولوژی به مردم امریکاست.
رئیس جمهوری امریکا در حالی فرمان اجرایی برای توسعه هوش مصنوعی را صادر کرد که پیشتر در یکی از سخنرانی‌های اخیر خود از علاقه وافر خود برای همفکری با قانونگذاران برای سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش زیرساخت‌های مورد نیاز فناوری‌های نوین سخن گفته و این موضوع را یکی از ضرورت‌های اصلی امریکا نامیده بود. حال با ورود رسمی دولت به حوزه هوش مصنوعی بسیاری از محققان از نقض حریم خصوصی، امنیت سایبری و کنترل جمعی ابراز نگرانی کرده و برخی از تحلیلگران نیز شرایط ایجاد شده را عامل ناامنی شغلی در برخی از صنایع و شرکت‌ها قلمداد کردند.
اقدام تهاجمی و فوری ترامپ
امریکا تا پیش از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، برتری قابل توجهی در حوزه هوش مصنوعی داشته و با سرمایه‌گذاری فراوان در بخش تحقیقات، توسعه و برنامه‌ریزی در این حوزه، رهبری دنیای فناورانه را برعهده گرفته بود. بر اساس آمار منتشر شده این کشور در سال 2015 با صرف بودجه‌ای بالغ بر ۴۹۷ میلیارد دلار، رتبه‌ اول جهان در حوزه تحقیق و توسعه داخلی در زمینه یادگیری‌های ماشینی و هوش مصنوعی را به خود اختصاص داده بود. اما با تشکیل دولت ترامپ وقفه‌ای در سرمایه‌گذاری در بخش فناوری ایجاد شده و نه کنگره و نه شخص ترامپ به توسعه این حوزه اقبالی نشان ندادند. به طوری که سرمایه‌گذاری دولت در زمینه‌ تحقیق و توسعه ثابت مانده و هیچ تغییری نکرد.
گزارش‌های منتشر شده از سیاست‌های دولت اوباما و ترامپ در حوزه هوش مصنوعی نشان می‌دهد که دو دولت در مسیر درستی گام برداشته‌اند؛ اما با توجه به توسعه روزافزون دولت چین در حوزه فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، کنگره و دولت باید زمان، توجه و منابع بیشتری را به توسعه این حوزه اختصاص داده و به همان میزان نیز سازمان‌های فدرال برای تقویت ظرفیت و زیرساخت‌های خود در انطباق با فناوری‌های پیشرفته تشویق شوند. در شرایط کنونی تمامی ایالت‌های امریکا در توسعه هوش مصنوعی ابراز آمادگی کرده و خواستار سرمایه‌گذاری دولت در زمینه تحقیق و توسعه هوش مصنوعی و حل مشکلاتی نظیر زیرساخت‌ها، مراقبت‌های بهداشتی و آموزش و پرورش و... با فناوری‌های نوین شدند. حقیقت آن است که در جنگ فناورانه ایجاد شده میان چین و امریکا و برای عقب نماندن از قافله سردمداری، دولت ترامپ باید واکنشی تهاجمی و فوری نشان داده و سرمایه‌گذاری بر توسعه حوزه هوش مصنوعی را افزایش دهد. در همین راستا و با آگاهی از تقابل ایجاد شده میان امریکا و چین در حوزه فناوری، فرمان اجرایی ترامپ برای توسعه سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی صادر شد.
چین در سودای رهبری هوش مصنوعی
به‌هرحال به‌رغم تمام افت و خیزهای توسعه هوش مصنوعی در امریکا، دولت چین این حوزه را به‌عنوان یکی از کلیدی‌ترین بخش‌ها در توسعه برنامه‌های اقتصادی خود قرار داده و عزم خود را برای رهبری هوش مصنوعی تا سال 2025 قرار داده است. این کشور آسیایی در سال 2017 در حدود ۱۲ میلیارد دلار در بخش هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده و پیش‌بینی شده است که این بودجه تا سال 2025 به میزانی بالغ بر ۷۰ میلیارد دلار برسد. در حال حاضر چین رتبه اول جهانی در ثبت اختراعات در حوزه هوش مصنوعی و همچنین تعداد و مقالات پژوهشی معتبر در این حوزه را به خود اختصاص داده است. این ابرقدرت جهانی با جاه طلبی‌های گسترده خود در یادگیری‌های ماشینی قدرت‌هایی همانند امریکا و ژاپن را کنار زده و نقشه راهی را برای تبدیل شدن به ابرقدرتی جهانی در حوزه هوش مصنوعی برای خود ترسیم کرده است.
رشد و توسعه هوش مصنوعی در چین به حدی بالا گزارش شده است که اخیراً سازمان جهانی مالکیت فکری در تازه‌ترین گزارش خود دانشگاه‌های چینی را پرچمدار تحقیقات در حوزه هوش مصنوعی معرفی کرده است. این کشور پرجمعیت آسیایی قصد دارد در جنگ فناورانه با امریکا پیروز شده و دنیا را با هوش مصنوعی به تسخیر خود درآورد.
گفتنی است هوش مصنوعی یک اصطلاح کلیدی است که به طور گسترده‌ای توانایی کامپیوترها را برای کارکردن و تعامل بیشتر با مغز انسان، با توانایی ایجاد ارتباط و نوشتن نتیجه، به جای کار ساده‌ای از مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های برنامه نویسی توصیف می‌کند.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۲۶۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل طرح‌های زیرساختی به توسعه شهرستان سبزوار منجر می‌شود

        به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  معاون استاندار و فرماندار ویژه سبزوار دوشنبه در نشست شورای اداری سبزوار گفت: این طرح‌ها در بخش های مختلف اقتصادی، آب و فاضلاب، راهها، برق، بهداشت و درمان، فرهنگی و ورزشی است که برخی از آنها با توجه و اعتبارات دولت سیزدهم در مرحله تکمیل نهایی قرار گرفته است.   حسین ابراهیمی کُردیانی افزود: در سفر قبلی هیات دولت به خراسان رضوی اعتباراتی برای برخی طرح های زیرساختی سبزوار لحاظ شد که اقدام‌های شاخصی در این حوزه‌ها صورت گرفت و برای مثال ساخت مخزن ۱۰ هزار متر مکعبی آب شرب سبزوار از محل مصوبه‌های سفر استانی رییس‌جمهور پیشرفت فیزیکی مطلوبی دارد.   وی گفت: همچنین تصفیه‌خانه دوم سبزوار در «توحیدشهر» با پیشرفته‌ترین روش‌های تصفیه با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حال اجراست و اکنون در مرحله تامین تجهیزات قرار دارد.   فرماندار ویژه سبزوار افزود: عملیات تکمیل طرح سالن اجتماعات (آمفی تئاتر) هزار نفری دانشگاه حکیم سبزواری نیز با تامین اعتبار از محل مصوبات سفر رییس‌جمهور در حال اجراست.   ابراهیمی گفت: برای طرح راه آهن شهرستان نیز از طریق ماده ۵۶ سه هزار میلیارد ریال تامین اعتبار شده است که با تامین بقیه اعتبار از محل سفر هیات دولت تلاش می‌شود این طرح زیرساختی در دولت سیزدهم تکمیل شود.   او افزود: در حوزه راه‌های ارتباطی عملیات اجرایی دوبانده شدن مسیر سبزوار - اسفراین به طول بیش از ۲۰ کیلومتر در مرحله نخست در مراحل پایانی قرار گرفته و عملیات روکش آسفالت در بخش هایی از مسیرهای ارتباطی به ویژه در جاده سبزوار در محور ملی تهران - مشهد انجام شده است.   فرماندار ویژه سبزوار گفت: البته یکی از نیازهای اساسی در این حوزه، راههای روستایی به ویژه در بخش محروم «روداب» است که تعهد ۱۰۰ میلیارد ریالی برای روکش بخشی از مسیر سبزوار - روداب دریافت شد.   ابراهیمی افزود: در حوزه تامین زیرساخت ها نیز ایجاد پست‌های فوق توزیع شهرک صنعتی شماره ۲، بخش روداب، توحیدشهر و منطقه ویژه اقتصادی سبزوار مورد نیاز است که بخشی از آن در مرحله اجرا قرار دارد.

دیگر خبرها

  • ساخت ۵۰۰ کیلومتر راه درآذربایجان غربی دردولت سیزدهم
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در ایجاد پایگاه‌های بزرگ‌داده
  • نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • برای حل مشکلات لرستان، تمام‌قد در کنار دولت ایستاده‌ایم
  • تکمیل طرح‌های زیرساختی به توسعه شهرستان سبزوار منجر می‌شود