Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان در مورد انقراض ۴۰ درصد گونه‌های حشرات در دنیا زنگ هشدار را به‌صدا در آورده‌اند. آنها می‌گویند با توجه به نقش بزرگ حشرات در اکوسیستم طبیعی، نابودی آنها برای حیات انسان‌ها گران تمام خواهد شد.

 

پرژهشی جدید نشان می‌دهد ۴۰ درصد گونه‌های حشرات در سراسر دنیا در معرض خطر انقراض قرا ردارند. انقراض حشرات در اثر کشاورزی بی‌رویه و گرمایش زمین به‌وجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به نقش بزرگ حشرات در اکوسیستم طبیعی، نابودی حشرات برای حیات انسان‌ها بسیار گران تمام خواهد شد.

 

سال‌های اخیر شاهد هشدار زیست‌شناسان در مورد انقراض قریب الوقوع گونه‌هایی از جانوران بودیم که بعضی‌وقتها به نظر می‌رسید خیلی هم برای انسا‌نها مهم نیست. اما الان وضعیت فرق می‌کند و هشدار دانشمندان در مورد کاهش تعداد حشرات تاثیر عمده‌ای بر حیات انسان‌ها روی کره زمین دارد.

 

گزارش جدیدی، که خلاصه ۷۳ گزارش در مورد کاهش جمعیت حشرات در سراسر دنیاست، نشان می‌دهد ۴۰ درصد گونه‌های مختلف حشرات در دنیا در معرض نابودی قرار دارند.

 

در برخی جاها نرخ انقراض برخی حشرات محلی هشت برابر چیزی است که جانورشناسان درمهره دارانی مانند پستانداران، پرندگان و همچنین در بی‌مهرگان  مشاهده کرده‌اند.

 

نقش حشرات در چرخه غذایی ما

 

حشرات با کمک به گرده افشانی گیاهان و بازیافت مواد مغذی در زنجیره غذایی ما نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند. متخصصان می‌گویند اگر این حشرات  از بین بروند، انسان‌ها برای بقای خود در دنیا با مشکل عظیمی روبرو خواهند شد.

 

 فرانسیسکو سانچز-بایو (Francisco Sánchez-Bayo) محقق دانشگاه سیدنی و کریس وکهویس (Kris Wyckhuys)، محقق دانشگاه کوئینزلند که این گزارش را منتشر کرده‌اند، می‌گویند: «پژوهش‌های ما کاهش وحشتناک تعداد حشرات را نشان می‌دهد. با این رشد کاهش، در دهه‌های پیش رو ، ۴۰ درصد گونه‌های حشرات در دنیا را از دست خواهیم داد.»

 

پژوهشگران از بین رفتن زیستگاه را دلیل اصلی انقراض گونه‌های مختلف حشرات می‌دانند. فعالیت‌های کشاورزی و استفاده گسترده از آفت‌‌کش‌ها ازعوامل از بین رفتن زیست‌گاه حشرات هستند.

 

این دو پژوهش‌گر براساس اطلاعات به‌دست آمده از ۷۳ گزارش منتشر شده در اروپا و آمریکای شمالی نتیجه گرفته‌اند که تنوع زیستی حشرات در دنیا در معرض تهدید است.

 

 فاجعه برای اکوسیستم جهانی

 

فرانسیسکو سانچز و کریس وکهویس می‌گویند اگر ما روش تولید غذاها را تغییر ندهیم، حشرات به ورطه انقراض می‌افتند و نتیجه آن برای اکوسیستم جهانی فاجعه‌بار خواهد بود.

 

افزایش تقاضا برای فرآورده‌های غذایی در دنیا در کنار پدیده گرمایش زمین به کاهش جمعیت حشرات دامن می‌زند.

 

نویسندگان این گزارش معتقدند افزایش دمای هوا در برخی مناطق می‌تواند به افزایش جمعیت برخی حشرات منجر شود ولی در مناطق حاره‌ای، حشرات توانایی مقاومت درباره افزایش دما را ندارند و از بین خواهند رفت.

 

دانشمندان درباره چیزی که از آن با عنوان «انقراض دسته جمعی در عصر مدرن» یاد می‌کنند هشدار داده‌اند. آنها می‌گویند کاهش چشمگیر تعداد گونه‌های جانوری و گیاهی که در سراسر دنیا ثبت شده به حدی است که چنین انقراضی در ۴۰ میلیون سال گذشته فقط پنج بار رخ داده است.

 

در حالی‌که انقراض موجودات در گذشته‌ها در عصر یخی یا در اثر انفجارهای آتشفشانی اتفاق افتاده است، این بار این فاجعه دست پروده انسان است.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۲۹۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد اولین گوساله گوزن زرد ایرانی در سال ۱۴۰۳ در پارک ملی دریاچه ارومیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از آذربایجان‌غربی، سعید شهند افزود: در راستای اجرای برنامه عمل ملی حفاظت از این گونه در معرض خطر انقراض، ۶ راس گوزن زرد ایرانی در سال ۱۴۰۱ از پناهگاه حیات وحش دشت ناز ساری به پارک ملی دریاچه ارومیه و مرکز تکثیر و احیاء این گونه در رشکان با ترکیب جنسی ۴ ماده و ۲ نر منتقل شده است.

وی درادامه افزود: با تولد ۳ راس گوزن زرد ایرانی در سال ۱۴۰۲ و تولد اولین گوساله گوزن در سال جاری تعداد این گونه ارزشمند حیات وحش در این سایت تا به امروز به ۱۲ راس افزایش پیدا کرده است که پیش بینی می‌شود تولدهای بیشتری در روزهای آتی نیز اتفاق بیفتد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی با بیان اینکه وضعیت مطلوبی برای زیست و زادآوری این گونه در پارک ملی دریاچه ارومیه وجود دارد، گفت:دامپزشکان و کارشناسان حیات وحش اداره کل و پارک ملی دریاچه ارومیه بصورت شبانه روزی وضعیت این گونه در معرض خطرانقراض، به خصوص گوساله‌های تازه متولد شده را مورد پایش و کنترل قرار می‌دهند و امیدها برای نجات این گونه ارزشمند در پارک ملی دریاچه ارومیه روز به روز بیشتر می‌شود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1894981

دیگر خبرها

  • دوقلوزایی حیات وحش خاییز کهگیلویه
  • احتمال سه برابر شدن جرایم آسیب به حیات وحش
  • همدستی در جنایت در غزه برای بایدن گران تمام شد
  • ممنوعیت برداشت گیاهان مرتعی و دارویی در کرمان 
  • ممنوعیت برداشت هر گونه گیاه مرتعی و دارویی در استان کرمان
  • ممنوعیت برداشت هر گونه گیاهان مرتعی و دارویی در استان کرمان
  • تصاویر| گونه‌های جانوری در خطر انقراض
  • تولد اولین گوساله گوزن زرد ایرانی در سال ۱۴۰۳ در پارک ملی دریاچه ارومیه
  • جریمه آسیب به حیات وحش سنگین شد
  • تولد نخستین گوساله گوزن زرد ایرانی در سال جدید در پارک ملی دریاچه ارومیه