Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-24@03:10:14 GMT

روی خوش ترسالی به آبخیزداری هرمزگان

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۳۴۹۴۴

روی خوش ترسالی به آبخیزداری هرمزگان

به گزارش ایرنا، ارتقای سهم مهار آب باران، جلوگیری از شور شدن سیلاب سرشاخه های آب شیرین، تغذیه آب خوان های زیر زمینی و کمک به تعادل بخشی سفره های زیر زمینی، تقویت منابع آبی و کمک به پایداری آن در حفظ تولید و اشتغال و احیای عرصه های منابع طبیعی از مهم ترین مزایای سازه های آبخیزداری است.
هرمزگان همه ساله دارای بارش های پراکنده رگباری با شدت بالا در مناطق مختلف است که با توجه به شرایط اقلیمی، گرمای هوا و تنش های کم آبی، وقوع این بارش ها و مهار آن از طریق آبگیری سازه های آبخیزداری و آب انبارها (برکه ها) در راستای حیات منابع طبیعی استان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سازه های آبخیزداری شامل سد وبندهای خاکی، سنگی ملاتی و مخزن آبی سامانه های آبگیر باران بوده که هرمزگان هم اکنون دارای هفت هزار و 565 سازه آبخیزداری و بیش از 112 هزار هکتار عملیات بیولوژیک و بیومکانیک است که ظرفیت آبگیری این سازه ها در سال 480 میلیون متر مکعب می باشد.

** 100 درصد سازه های آبخیزداری در بندرعباس آبگیری شد
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بندرعباس اظهار داشت: دربارش های چند روز گذشته 100 درصد سازه های آبخیزداری درهماگ تلگردو، کلم و لاور از توابع بندرعباس آبگیری شد.
روح الله وفاکیش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: درهماگ، تلگردو، کلم و لاور 15 سازه آبخیزداری وجود دارد که 20میلیون متر مکعب آب در این سازه ها آبگیری شده که از جاری شدن سیل و خسارات ناشی از آن جلوگیری کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به اقلیم و بارندگی در این مناطق و برای کنترل سیل، تغذیه سفره های زیرزمینی و مدیریت رواناب ها اجرای طرح های آبخیزداری ضروری است.

**ذخیره 2 میلیون مترمکعب آب در قشم‎
رییس اداره منابع طبیعی وآبخیزداری قشم نیزازآبگیری بیش از 2میلیون مترمکعب آب درسازه‌های آبخیزداری ذخیره شده این شهرستان خبر داد وافزود: این حجم آبگیری مربوط به 15 سازه آبخیزداری در جزیره قشم است.
اکبر محمودی زاده تعداد سازه های آبخیزداری در این شهرستان را 32 سازه اعلام کرد که در بارندگی های اخیر 8 سازه به میزان 800 هزار مترمکعب آبگیری شده است.
به گفته وی، یکی از راهکارهای مناسب با توجه به اقلیم و رژیم بارندگی منطقه جهت کنترل سیل و تغذیه سفره های زیرزمینی و مدیریت رواناب ها اجرای طرح های آبخیزداری است.

**22 میلیون مترمکعب، سهم میناب از بارندگی ها
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری میناب نیز گفت: با توجه به بارندگی های اخیر با بیش از76 میلی متر به صورت باران رگباری در حوزه های آبخیز میناب، سازه های آبخیزداری به میزان 22 میلیون متر مکعب آبگیری شد.
خسرو بهرامی نژاد تعداد سازه های آبخیزداری در میناب را 102 عنوان کرد و افزود: در پی بارندگی اخیر 90 درصد این سازه ها آبگیری شد.
وی بیان داشت: سازه های آبخیزداری باعث مهار سیلاب های جاری می شود که با رهاسازی شرایط بهتری برای تغذیه مصنوعی دشت های پایین دست و تقویت آبخوان فراهم شده و خطرات ناشی از سیل و رسوب کاهش می یابد.

**مهار 4 میلیون مترمکعب رواناب در بستک
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بستک نیز در گفت و گو با ایرنا بیان داشت: در این دوره از بارش ها 4 میلیون متر مکعب رواناب به واسطه‌ سازه‌ های آبخیزداری مهار شده است.
حامد احمدپور اهمیت بارش ‌های اخیر در ذخیره مخزن های این سازه‌ ها با توجه به خشکسالی را بسیار مهم دانست.
وی اظهار داشت: با تداوم بارش باران، تقویت منابع آبی در حوزه‌ های آبخیز بستک، کاهش خسارات ناشی از خشکسالی و پایداری عرصه های منابع طبیعی فراهم می شود.

**آبگیری 78 هزارمترمکعب در بندرخمیر
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بندرخمیر نیز گفت: در بارندگی های اخیر، سازه آبخیزداری جدید کهورستان در بندر خمیر 87 هزار مترمکعب آبگیری شد.
داریوش قانعی، مهار روان آبهای سطحی را در حفظ تولید، اشتغال و احیای عرصه های منابع طبیعی و حفاظت خاک موثر دانست.
به گفته وی، کهورستان قطب کشاورزی در شهرستان بندرخمیر محسوب می شود که با کمبود آب کشاورزی و آشامیدنی روبرو است.

**آبگیری80 درصد سازه های آبخیزداری پارسیان
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری پارسیان نیز حجم بارندگی های اخیر در این شهرستان را 50 میلی متر اعلام کرد که سبب جاری شدن آب در رودها شد.
خزعل خواجه در گفت و گو با ایرنا افزود: این میزان بارندگی سبب آبگیری 80 درصد از سازه های آبخیزداری در شهرستان پارسیان شده است.
وی همچنین گفت: بیش از 5 میلیون مترمکعب آب در سازه های آبخیز این شهرستان ذخیره و 100 هکتار از هلالی های آبگیر مرتع بوچیر نیز آبگیری شده است.
وی مهار و هدایت روان آب ها در بارندگی های شدید، افزایش رطوبت خاک، افزایش و رشد گیاهان مرتعی و بهبود پوشش گیاهی، تقویت آب های زیر زمینی و کمک به تولید علوفه در مرتع را از هدف گذاری های مهم در مهار روان آب ها اعلام کرد.
براساس گزارش هواشناسی، در روزهای آغازین هفته آینده نیز شاهد بارش باران در استان هرمزگان خواهیم بود.
9944 /6048
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جشنواره فجر قیمت گوشت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 بارش باران سیل کشاورزی منابع طبیعی منابع طبیعی و آبخیزداری جشنواره فجر قیمت گوشت 40 سالگی انقلاب بودجه 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۳۴۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۷ میلیون مترمکعب سیلاب‌های شمال کرمان مدیریت شد

مدیرکل منابع طبیعی استان کرمان، گفت: ۲۰۷ میلیون مترمکعب از سیلاب‌ها مدیریت شد و خسارتی در پایین‌دست سازه‌های آبخیزداری شمال کرمان نداشتیم. - اخبار استانها -

علیرضا ابوالحسنی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به وجود 10.6 میلیون هکتار حوزه‌های آبخیز در شمال استان کرمان، اظهار داشت: از این میزان 2.7 میلیون هکتار آن دارای مطالعات تفصیلی و اجرایی است و در حوزه‌هایی که مطالعه تفصیلی داشته باشیم امکان اجرای طرح‌های آبخیزداری وجود دارد.

وی بیان کرد: در سنوات گذشته 8 هزار سازه آبخیز در نزدیک به 1.8 میلیون هکتار حوزه آبخیز شمال استان کرمان که دارای مطالعات تفصیلی بودند، احداث شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان با اشاره به اینکه در بارندگی‌های هفته گذشته در استان نزدیک به 207 میلیون مترمکعب از روان‌آب‌ها و سیلاب‌ها مدیریت شده است، ادامه داد: با کاهش سرعت سیلاب‌ها این امکان داده شده که آب ذخیره شده و سفره‌های آب زیرزمینی ما تغذیه شود.

وی با بیان اینکه در کنار مدیریت سیلاب‌ها، نزدیک به 90 میلیون تن کنترل فرسایش خاک را داشتیم، گفت: با این اقدامات مانع از دسترس خارج شدن خاک و خسارت به مناطق پایین دست شدیم و بارندگی‌های اخیر در شمال استان کرمان خسارت و مشکلی در پایین‌دست سازه‌های آبخیزداری مشاهده نکردیم.

ابوالحسنی با اشاره به اینکه در سازه‌های آبخیزداری که در سنوات گذشته احداث شده موظف به لوله‌گذاری آنها بودیم، افزود: در مناطقی که سدهایی توسط شرکت آب منطقه‌ای احداث شده توافقنامه داریم که سازه‌های آبخیز را لوله‌گذاری کنند.

وی با بیان اینکه در جاهایی که لوله‌گذاری انجام شده عملاً آب به پایین دست و سدها رسیده است، ادامه داد: آب منطقه‌ای موظف است نسبت به لوله‌گذاری سازه‌هایی که در مسیر سیلاب‌هایی که پشت سدها قرار می‌گیرند همکاری کنند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری شمال استان کرمان، بیان کرد: در خیلی از سازه‌های که در سال‌های گذشته کار کردیم با توجه به اینکه نقش کنترل رسوب را داشتند، عملاً آبی پشت آنها ذخیره نشده است.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر
  • ۲۰۷ میلیون مترمکعب سیلاب‌های شمال کرمان مدیریت شد
  • ترویج اهمیت درختداری بین دانش آموزان بافتی
  • کشف و توقیف بیش از ۲ هزار کیلوگرم چوب قاچاق در ارزوئیه
  • آبگیری ۱۵ میلیون متر مکعبی سازه‌های آبخیزداری بندرلنگه
  • نشست بین المللی شورای حکام مدیریت جامع حوزه‌های آبخیزداری
  • ذخیره ۱۸ میلیون مترمکعب آب در پشت سازه‌های آبخیزداری نیکشهر
  • ذخیر ۱۸ میلیون مترمکعب آب در پشت سازه‌های آبخیزداری نیکشهر
  • سر ریز شدن ۳۷۵ بند سنگی ملاتی و خاکی در نیکشهر
  • سریزشدن ۳۷۵ بندسنگی ملاتی وخاکی درنیکشهر