Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس فناوری اطلاعات مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ گفت: افراد، نباید هویت مجازی خود را از هویت حقیقی خود جدا بدانند و با این باور که رفتار‌های مجازی، بازخورد‌های حقیقی برای افراد در پی خواهند داشت، رفتار مجازی خود را مطابق شخصیت و رفتار حقیقی خود شکل دهند. فرزاد شاه حیدری کارشناس فناوری اطلاعات مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ  در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، درباره رفتارهای افراد در فضای مجازی گفت: تاریخچه ارتباطات انسانی نشان می‌دهد، ابزار اولیه ارتباط ما، استفاده از زبان بدن و ارتباط غیر کلامی بوده است که در طول زمان متحول شده و به صورت امروزی درآمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشرفت تمدن باعث تغییراتی در ارتباطات شد، از جمله این تغییرات، تعدد نقش‌ها بود. انسان‌ها در زندگی خود نقش‌های متفاوتی مانند فرزند، همسر، والد، کارمند، مدیر و ... را تجربه می‌کنند و حتی ممکن است چند نقش را به صورت همزمان ایفا کنند.
وی ادامه داد: این تغییرات، ارتباطات ساده ما را به معادلات پیچیده‌ای تبدیل کرده است. پیشرفت فناوری، ارتباطات را از این هم پیچیده‌تر کرده است افراد علاوه بر فضای حقیقی نقش‌هایی را در فضای مجازی نیز ایفا می‌کنند. به دلیل ویژگی‌های خاص فضای مجازی، نقش‌های مجازی افراد می‌تواند هم‌سو یا مخالف نقش‌های حقیقی آن‌ها باشد.
شاه حیدری بیان کرد: با پیدایش فضای مجازی، هویت تعریفی تازه پیدا کرده است، هویتی که تا پیش از این از سوی نقش‌ها و رفتار‌ها تعریف می‌شد، امروزه در فضای مجازی تغییر ماهیت داده و در برخی مواقع دچار تغییراتی شده است.
در فضای مجازی، انسان‌ها می‌توانند به راحتی با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند، معامله کنند یا گروه‌های مختلفی را بسازند. هویت کنونی افراد، متغیری است که در چنین فضایی شکل می‌گیرد، فرد را از چارچوب معین و انعطاف ناپذیری که در فضای حقیقی دارد، جدا می‌کند. چنین فضایی که فرد را از قید و بند‌ها رها می‌کند، می‌تواند هویت فرد را تحت الشعاع خود قرار دهد.
این کارشناس فضای مجازی اضافه کرد: یکی از دلایل فراوانی وقوع جرم در حاشیه شهرها، مهاجرنشینی و ناشناخته بودن افراد یک محله برای یکدیگر است. به تجربه ثابت شده که اگر افراد یک محله یکدیگر را بشناسند کمتر مرتکب جرایم مختلف می‌شوند.   وی ادامه داد: فضای مجازی، فضایی است که اهالی آن در عین ارتباط‌های گا‌ها مستمر، یکدیگر را نمی‌شناسند، و هر روز و هر لحظه می‌توانند با هویتی جدید، وارد این فضا شوند و ارتباطات جدید برقرار کنند.   شاه حیدری تصریح کرد: بنابراین، فضای مجازی خود به خود به یک فضای مخاطره انگیز تبدیل می‌شود و افراد با این تصور که ناشناخته هستند جرأت و جسارت پیدا کرده و دست به جرم و جنایت می‌زنند.
وی گفت: فضای مجازی با ارائه محیط بدون کنترل و گسترده به کاربران امکان برقراری روابط مختلفی را می‌دهد و زمینه شکل گیری روابط جدیدی را بین آن‌ها فراهم می‌کند. این روابط که بدون محدودیت‌های فضای حقیقی در بین افراد ایجاد می‌شود سبب شکل گیری دیدگاه‌های خاص می‌شود.   شاه حیدری عنوان کرد: فرآیند تشکیل روابط بدون محدودیت با سایر افراد، زمینه‌های ایجاد روابط تعریف نشده گسترده و چالش برانگیز بین افراد، چه در فضای مجازی و چه به صورت بازخورد آن در فضای حقیقی را به‌وجود می‌آورد و آسیب‌های متعدد جسمی و روانی به فرد و در سطح بالاتر به جامعه و امنیت اجتماعی وارد می‌کند.
وی با بیان اینکه افراد، نباید هویت مجازی خود را از هویت حقیقی خود جدا بدانند ادامه داد: با این باور که رفتار‌های مجازی، بازخورد‌های حقیقی برای افراد در پی خواهند داشت، رفتار مجازی خود را مطابق شخصیت و رفتار حقیقی خود شکل دهند تا علاوه بر جلوگیری از اثرات منفی هویت‌های مجازی افسار گسیخته، به فرهنگ سازی و سالم سازی فضای مجازی کمک کرده باشند. این امر تنها با توجه بیشتر به آموزش‌های همگانی و تجدید نظر در سیاست‌های آموزشی مهارت‌های استفاده از این فضا در جامعه محقق خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رفتار مجازی هویت مجازی تهران بزرگ پیشرفت فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۳۸۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی

فرمانده انتظامی استان اصفهان از اجرای هوشمندانه طرح نور فراجا در فضای مجازی با هدف شناسایی و برخورد قانونی با افراد، گروه‌ها و باندهایی که به صورت سازمان یافته اقدام به ترویج و تحریک بدپوششی، بی‌حجابی و بی‌بندوباری در جامعه می‌کنند، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، سردار حمید علینقیان پور اظهار کرد: طرح نور با هدف حفاظت از حریم عفاف و حجاب و ارزش‌های اصیل نظام اسلامی و برخورد قانونی با هنجارشکنانی که به حریم و حرمت ارزش‌های ایرانی و اسلامی مردم ایران تعدی می‌کنند در سه حوزه اماکن عمومی، خودروها و فضای مجازی به صورت رسمی از بیست‌وپنجم فروردین اجرا شده است.

وی افزود: از همان ابتدای اجرای طرح رسانه‌های معاند و ضدانقلاب و برخی از رسانه‌ها، افراد و گروه‌های داخلی هجمه‌های وسیعی را علیه فراجا انجام دادند، اما در این میان دولت، دستگاه قضائی، علما و روحانیون، مردم عزیز و نخبگان فهیم با ادراکی قابل ستایش در کنار پلیس قرار گرفتند تا شأن حریم، حرمت و کرامت بانوی ایرانی بیش از پیش حفظ شود که لازم می‌دانم از حمایت‌های همه جانبه و همراهی همگان در اجرای این طرح تقدیر و تشکر کنم.

فرمانده انتظامی استان اصفهان با بیان اینکه طرح نور بر اساس قانون و وظایف محوله به فراجا و در راستای پاسخگویی به مطالبه اصلی و به حق مردم و مسئولان برای ایجاد امنیت اخلاقی و روانی در جامعه اجرا شده است، اظهار داشت: پلیس در هیچ حالتی به دنبال پرونده‌سازی برای موضوعات هنجاری و ارزشی نیست و در قالب اقدامات ایجابی سعی دارد تا با تذکر، ارشاد، مشاوره و راهنمایی افراد بدپوشش آنها را نسبت به عواقب عمل خود آگاه کند و زمینه اصلاح رفتارشان را فراهم آورد.

سردار علینقیان پور به اجرای هوشمند طرح نور در فضای مجازی اشاره و تصریح کرد: شناسایی و برخورد قانونی با افراد، گروه‌ها و باندهایی که به صورت سازمان یافته در فضای مجازی اقدام به ترویج و تحریک بدپوششی، بی حجابی و بی‌بندوباری در جامعه می‌کنند در دستور کار قرار گرفته است و به زودی اخبار آن منتشر خواهد شد.

وی اضافه کرد: بررسی‌های میدانی و مشاهدات عینی روزانه در شهرهای استان نشان دهنده حرکت مطلوب جامعه به سمت حفظ حریم و حرمت زنان و بانوان است، اما با این وجود معتقدیم زمانی موضوع عفاف و حجاب در جامعه اسلامی ما بهتر و عملیاتی‌تر خواهد شد که همه نهادهای متولی که به صورت مستقیم وظیفه انجام اقدامات فرهنگی و ایجابی در حوزه عفاف و حجاب را دارند، عملکرد قابل قبولی داشته باشند.

فرمانده انتظامی استان اصفهان خاطرنشان کرد: امیدواریم با همت مسئولان و انجام به موقع وظایف از سوی دستگاه‌های مسئول وضعیت حجاب و عفاف در جامعه و حرمت نهادن به ارزش‌های دینی و اسلامی روز به روز مطلوب‌تر شده و این اقدامات رضایت و خوشنودی پروردگار، شادی قلب حضرت ولی عصر (عج)، نایب بر حقش حضرت آیت الله امام خامنه‌ای، خانواده‌های معظم شهدا و ملت شریف و ولایتمدار کشور را فراهم آورد.

کد خبر 747589

دیگر خبرها

  • نالشکینه بخشی از هویت شهر بوکان است
  • معرفی متخلفان فضای مجازی در قم به مراجع قضایی
  • ۵ صفحه مجازی هنجارشکن مسدود شد
  • ۵ صفحه مجازی به دلیل انتشار محتویات خلاف اخلاق و عفت عمومی مسدود شد
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • هشدار به داوطلبان کنکور؛ شیادان در فضای مجازی در کمین هستند
  • اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • بازتاب اجرای طرح نور در فضای مجازی
  • مسدود شدن ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن
  • مسدود شدن ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در این شهر