Web Analytics Made Easy - Statcounter

میانگین تعداد وکیل به ازای هر صد هزار نفر در دنیا ۲۴۰ و در ایران ۷۶ وکیل است. این کمبود شدید وکیل در کشور، سبب وقوع پدیده "حق‌الوکاله‌های نجومی" شده است که حتی واکنش مراجع تقلید را به همراه داشته است. گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو - امروزه بازار ارائه خدمات حقوقی، اوضاع‌واحوال خوبی ندارد و مردم در دریافت این خدمات با مشکلات زیادی مواجه شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ریشه‌ی اصلی این مشکلات، کمبود وکیل در کشور و انحصار در آن بازار است. طبق آمار، میانگین سرانه‌ی تعداد وکیل در دنیا ۲۴۰ وکیل به ازای هر صد هزار نفر بوده و این در حالی است که در ایران تنها ۷۶ وکیل به ازای هر صد هزار نفر وجود دارد. یکی از تبعات کمبود وکیل، دریافت حق‌الوکاله‌های نجومی و کیفیت کم خدمات حقوقی است.

حق‌الوکاله‌های نجومی و واکنش مراجع تقلید
لجام‌گسیختگی عملکرد وکلا، بازار خدمات حقوقی را با نابسامانی‌هایی مواجه کرده است که حتی واکنش آیت‌الله مکارم شیرازی را دربر داشت. ایشان در این خصوص فرمودند: «دستمزد‌های درخواستی از سوی وکلا متناسب باکاری که انجام می‌شود نیست. تقاضای حقوق و دستمزد‌های نجومی ازجمله مشکلات موجود در پذیرش وکالت دعاوی است».
همچنین ایشان در جمع اعضای هیئت‌مدیره مرکز حقوقی حصا نیز بیان کردند: «یکی از دلایل اصلی و مهمی که برخی نارضایتی مردمی را رقم می‌زند دریافت حقوق و حق‌الزحمه‌های نجومی توسط این افراد (وکلا) است که موجبات تکدر خاطر ملت شده است. ازجمله موارد دیگر نارضایتی مردم از وکلا، دریافت حق‌الزحمه‌های از پیش تعیین‌شده در هر دو حالت اثبات یا شکست در یک مسئله حقوقی است که سبب رنج و آزردگی مردم می‌شود».
حق‌الوکاله‌های نجومی؛ تضییع حقوق مردم
بالا بودن حق‌الوکاله‌های نجومی و بی‌کیفیتی این خدمات منجر شده است که عمده مردم برای گرفتن وکیل در دعاوی خود به وکلا کمتر رجوع کنند. گواهی این ادعا، اظهارات محمدرضا کامیار عضو هیئت‌مدیره کانون وکلای مرکز است که در این راستا با اشاره به تعداد کم وکیل گفت: «در حال حاضر از هر بیست پرونده یکی وکیل دارد» و گواهی دیگر این ادعا، اظهارات یکی از وکلای کانون وکلای مرکز، محمود علیزاده طباطبایی است که، گفت: «۹۵ درصد مردم بدون وکیل به دادگاه می‌روند»
مراجعه نکردن مردم به وکیل از یکسو و آگاه نبودن مراجعین از دعاوی و فرآیند‌های دادرسی از سوی دیگر باعث شده تا مردم دررسیدن به‌حق خود با مشکل مواجه شوند و حقوقشان تضییع شود.
وظیفه‌ی اصلی حاکمیت آن است که زمینه رسیدن مردم به حقوقشان را به نحو مطلوب فراهم کند. باوجودآنکه داشتن وکیل از حقوق اساسی مردم است، حق‌الوکاله‌های نجومی باعث شده عمده آنان از این حقوق اساسی خود محروم شوند. این محرومیت منجر شده مردم، به حاکمیت بدبین و بی‌اعتماد شوند.
اژه ای: مشخص نیست وکلا از هر پرونده چقدر حق الوکاله می‌گیرند!
در این زمینه حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه گفت: «یکی از موضوعاتی که حتماً باید آن را بازنگری کنیم و به نفع مردم است؛ موضوع وکالت است. یک رانتی در کارشناسی و وکلا است که باید آن را اصلاح کنیم و ما به‌شدت دنبال آن هستیم و مشخص نیست که وکلا از هر پرونده چقدر حق‌الوکاله می‌گیرند.»
هم‌اکنون در این زمینه طرحی تحت عنوان «طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت» در کارگروه ویژه کمیسیون حقوقی در دست بررسی است. افزایش تعداد وکیل و تبدیل بازار انحصاری وکالت به بازار رقابتی، می‌تواند منجر به ارزان‌تر شدن خدمات حقوقی شود. با جمع شدن بساط حق‌الوکاله‌های نجومی، مردم بیشتر از حق داشتن وکیل بهره‎مند می‎شوند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: حق الوکاله نجومی استخدام وکیل حق الوکاله چقدر است

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۳۸۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ حق الوکاله سپرده های مدت دار بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد

امتداد - نرخ حق الوکاله به کار گیری سپرده های مدت دار بانک کشاورزی در سال 1403 تعیین و اعلام شد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، بر اساس آیین نامه قانون عملیات بانکی بدون ربا و مصوبه هیات مدیره این بانک، نرخ حق الوکاله به کارگیری سپرده های مدت دار بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۳ به میزان ۳ درصد تعیین شد.

بر اساس این گزارش، مشتریان عزیز برای آگاهی از آخرین وضعیت نرخ سود سپرده های مدت دار بانک کشاورزی، می توانند به پایگاه اینترنتی این بانک به نشانی www.bki.ir مراجعه فرمایند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • برگزاری بیش از ۴۰ دادگاه علنی برخط در خراسان جنوبی
  • در جدال ارزها با همراهی وکیل متخصص
  • وکیل خانواده مهران سماک: دادگاه نظامی یک قزوین هم حکم قتل عمد و مجازات قصاص را برای متهم پرونده صادر کرد
  • سازمان ملل : ۷۰ درصد مردم شمال غزه با گرسنگی فاجعه بار مواجهند
  • واکنش کارشناس حقوقی درباره منع خرید سهام سرخابی ها از سوی بانک‌ها
  • نرخ حق الوکاله سپرده های مدت دار بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دو نکته حقوقی از زبان وکیل ملکی: الزام به تنظیم سند رسمی و خلع ید
  • صدای پای هوش مصنوعی در دادگاه‌ها/ سایه جعل نرم‌افزاری بر پرونده‌های حقوقی
  • برنامه فرار از مجازات: سیتی را بمب هم تکان نمی‌دهد!‏
  • در اولین شب آزادی: دنی آلوز دلی از عزا درآورد