Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-18@21:27:37 GMT

جلوگیری از بخار شیشه ها در زمستان با فناوری نانو

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۴۰۳۱۷

جلوگیری از بخار شیشه ها در زمستان با فناوری نانو

به گزارش خبرنگار مهر، در روزهای سرد سال، اختلاف دمای داخل و خارج خودرو موجب بخارگرفتگی شیشه‌ها می‌شود. این پدیده می‌تواند باعث اختلال در دید راننده و بروز حادثه شود. یکی از راه‌های رفع این مشکل گرم کردن شیشه‌های خودرو است، به این منظور در شیشه عقب خودرو سیم‌های حرارتی نازکی تعبیه می‌شوند که با عبور جریان الکتریکی از این سیم‌ها شیشه گرم می‌شود و از بخار شدن جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خواص رسانایی الکتریکی قابل توجه نقره به اثبات رسیده است و به همین دلیل به عنوان یک سیم رسانا در مدارهای الکتریکی که نیازمند مقاومت کم و رسانایی زیاد هستند، به طور گسترده کاربرد دارد. استفاده از نقره در ابعاد نانو ویژگی‌های منحصربه‌فردی را در این ماده به وجود آورده است و توجه بسیار زیادی را در تولیدات محصولات مختلف توسط شرکت‌ها به خود جلب کرده است.

به همین منظور محققان کشور در صدد آمدند تا با فناوری نانو و نانوذرات نقره، کارایی گرمکن‌های شیشه عقب خودرو را ارتقا دهند. در همین راستا «خمیر نقره هادی نانوساختار» را تولید کردند که هدایت‌کننده جریان الکتریسیته با کمترین مقاومت انتقال الکتریسیته است.

این محصول باعث جلوگیری از بخار در شیشه عقب خودرو می شود. از مزایای این محصول می توان به مقاوم بودن در برابر سایش و خراش مکانیکی اشاره کرد. این خمیر نقره هادی نانوساختار  هدایت‌کننده جریان الکتریسیته با کمترین مقاومت انتقال الکتریسیته در شیشه های عقب خودرو مورد استفاده قرار می گیرد. مواد تشکیل‌دهنده این خمیر شامل پودر نقره نانوساختار، ترکیب‌های شیشه‌ای با سایز زیرمیکرون، مواد آلی به‌عنوان بایندر و افزودنی‌های اصلاح‌کننده است.

در خمیر نقره تهیه شده با پودر نانوساختار، به علت دارا بودن ساختار نانومتری، امکان چاپ با شابلون در خطوط با عرض میکرونی و ارتفاع میکرونی دقیق امکان‌پذیر است. در این خمیر خطوط چاپ شده لبه‌های صاف و یکنواختی را حاصل می‌کند که به این سبب در چاپ مدارهای خیلی دقیق کاربرد دارد.

پودر نقره نانوساختار طی واکنش‌های شیمیایی کنترل شده و از نقره خالص، مواد احیاکننده و ادتیوهای کنترل‌کننده رشد پودر ساخته می‌شود. پودر نانوساختار دارای سطح ویژه بالا و خلوص فوق‌العاده و اندازه ذرات کروی مونودیسپرس زیرمیکرون است.

این پودر به‌عنوان پیش‌ماده ساخت خمیر هادی جریان، گریس‌های انتقال جریان، رنگ‌های پوششی شیلد الکترومغناطیسی و چسب‌های هادی جریان کاربرد دارد.

این شرکت دانش بنیان در سال ۱۳۹۵ موفق به دریافت جواز تولید خمیر نقره از سازمان صنایع و معادن استان زنجان و اخذ پروانه بهره‌برداری در سال ۱۳۹۶ از همین سازمان شد. این شرکت همچنین توانسته گواهینامه نانومقیاس این محصول را از ستاد توسعه فناوری نانو دریافت کند.

این شرکت دانش بنیان علاوه بر تامین نیاز کشور برای خودروهای داخلی، آمادگی برای صادرات خمیر نقره هادی نانوساختار را دارد. البته که چندین شرکت خودروسازی از این محصول استفاده کرده است.

خمیر نقره قبل از تولید این شرکت به صورت وارداتی به بازار ایران عرضه می‌شد اما با تولید این محصول این نیاز در داخل کشور تأمین می‌شود. از جمله مزیت‌های محصول تولیدی در مقایسه با نمونه‌های وارداتی می‌توان به قیمت رقابتی و کیفیت این محصول اشاره کرد. منع واردات محصولات خارجی مشابه به کشور تأثیر چشم‌گیری در افزایش تولید و توسعه این فناوری توسط این شرکت خواهد داشت.

کد خبر 4541404 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: زمستان صنعت خودروسازی فناوری نانو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۰۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاه‌های کشاورزی، شرب و صنعت باید مجهز به کنتور هوشمند شود

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مرکزی تجهیز چاه‌ها به نصب کنتورهای هوشمند را یکی از اقدامات لازم برای جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌ها دانست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی و به نقل از روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان، حسین اسدی اظهار کرد: در این راستا چاه‌های کشاورزی، شرب و صنعت باید مجهز به کنتور هوشمند شوند.

وی افزود: امسال با وضعیت کم آبی که در کشور و استان داریم همکاران ما در شرکت‌های آب و فاضلاب در نوک پیکان این بحران هستند که ضمن خدا قوت به همه این عزیزان، اعلام می‌کنیم با تمام توان در کنار آنها خواهیم بود تا تابستان امسال را بدون مشکل از نظر تأمین آب سپری کنیم.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مرکزی با اشاره به طرح‌های این شرکت، خاطرنشان کرد: طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب می‌تواند نقش بسزایی در جلوگیری از افت بیشتر سطح آب زیرزمینی ایفا می‌کند.

اسدی تجهیز چاه‌ها به نصب کنتورهای هوشمند را یکی از اقدامات لازم برای جلوگیری از اضافه برداشت چاه‌ها دانست و اضافه کرد: در این راستا چاه‌های کشاورزی، شرب و صنعت باید مجهز به کنتور هوشمند شوند.

وی با اشاره به اجرای برنامه‌های بلند مدت و میان مدت در راستای تأمین آب، تصریح کرد: با اجرای به موقع طرح‌های آب‌رسانی، مدیریت مصرف صحیح آب در بخش‌های مختلف از جمله صنعت و کشاورزی و هماهنگی دوسویه شرکت‌های آبفا و آب منطقه می‌توانیم گام‌های مؤثری در راستای تأمین آب شرب پایدار در استان برداریم.

کد خبر 745470

دیگر خبرها

  • ۶ محصول پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان رونمایی شد
  • افتتاح خوابگاه دانشجویی و رونمایی محصولات دانش بنیان در سمنان
  • رونمایی ۶ محصول دانش بنیان پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان
  • چاه‌های کشاورزی، شرب و صنعت باید مجهز به کنتور هوشمند شود
  • دنزا زد9 جی تی ؛ محصول جدید از ائتلاف ناموفق مرسدس بنز (+تصاویر)
  • رقابت‌پذیری کالاهای ایرانی در بازارهای بین المللی با نانو پوشش ها
  • راهیابی ۴۰ نفر به مرحله نهایی المپیاد دانش‌آموزی نانو
  • نانو و تجهیزات پزشکی از حوزه‌های شاخص فناوری در ایران است
  • فناوری چگونه با کمبود غذا در جهان مقابله می‌کند/ معرفی ۱۰ فناوری برتر در صنعت کشاورزی
  • تولید و تجاری‌سازی ۱۷ محصول از گیاهان دارویی توسط یک شرکت فناور