Web Analytics Made Easy - Statcounter

«وحید مژده» تحلیلگر ارشد افغانستانی در تشریح ابعاد و دلایل شکل‌گیری هیئت مذاکره کنندگان طالبان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: مبداء تشکیل هیئت مذاکره‌کنندگان طالبان را باید درخواست و تقاضای ایالات متحده از این گروه دانست؛ به گونه‌ای آمریکایی‌ها اعلام کرده بودند که باید هیئت رسمی با تمام اختیارها و صلاحیت‌های لازم از سوی طالبان مشخص شود تا طی ماه‌های آینده، مذاکره با مشکل روبرو نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میان کسانی که نامشان در هیئت مذاکره کننده طالبان بود نام «محمد انس حقانی» دیده می‌شود که ایشان برادر سراج‌الدین حقانی (رهبر فعلی شبکه حقانی) هستند و هم اکنون هم در زندان کابل به سر می‌برد. بسیاری از مقامات و حتی تحلیلگران داخلی و خارجی، به نوشته شدن اسم انس حقانی در میان سایر اعضاء هیئت مذاکره کننده طالبان واکنش نشان داده‌اند. واقعیت این است که فهرست منتشر شده جنبه تشریفاتی و شکلی دارد اما طالب‌ها هم برای سرعت بخشیدن به مذاکره تشکیل این هیئت را در دستور کار گذاشتند.  

وی ادامه داد: در میان اشخاص این فهرست نزدیکان ملامحمد عمر و بسیاری از بستگان مجاهدین قدیمی افغانستان هم دیده می‌شوند اما نکته مهم این است که سراج‌الدین حقانی یکی از رهبران مهم طالبان به حساب می‌آید که به عنوان معاون اول رهبر فعلی طالبان و بازوی اجرایی و عملیاتی این جریان منسوب شده است. حال سوال این است که اگر آمریکا طالبان و رهبران آنرا تروریست می‌داند و به درج شدن نام انس حقانی در فهرست اسامی هیئت مذاکره‌کننده اعتراض دارند، چرا طی ماه‌های اخیر چندین بار با طالبان مذاکره کرده‌اند؟ این دقیقاً همان نقطه‌ای است که پیچیدگی‌ها و دوگانگی‌های موجود در پرونده صلح افغانستان را به نمایش می‌گذارد. در مورد نشست مسکو آنگونه که مشاهده کردید، بسیاری از نمایندگان احزاب‌ افغانستان و حتی چند نفر از نامزدهای ریاست جمهوری این کشور در مسکو حضور داشتند و خواستار خروج نیروهای خارجی از کشورشان بودند اما رئیس جمهوری افغانستان مجدداً این رویدادها را مورد نقد قرار داد.

این پژوهشگر مسائل سیاسی افغانستان با اشاره به موانع موجود در پرونده صلح افغانستان، گفت: رئیس جمهوری افغانستان مخالف هرگونه مذاکره منطقه‌ای با طالبان است و حتی مذاکره «زلمی خلیلزاد» با طالبان را فاقد اعتبار می‌داند و به شدت با آن مخالف است. در مقابل طالبان بر اساس ایدئولوژی خود، به هیچ وجه زیربار مذاکره با دولت وحدت ملی افغانستان نمی‌رود و حتی مشروعیت آنرا قبول ندارد. در این راستا آمریکایی‌ها بارها اعلام کردند که می‌توانند امتیازهایی را به طالبان بدهند و حتی بحث مشارکت آنها در دولت مطرح شد اما طالبان با این موضوع مخالفت کرد. آنها همانگونه که در نشست مسکو اعلام کردند، به دنبال شکستن انحصار اداره دولت هستند و حتی معتقدند که باید برای رسیدن به این هدف، وارد مردم و جریان مردمی افغانستان شوند. 

مژده در پایان افزود: بسیاری از کشورهای منطقه در وضعیت فعلی نگران پرونده صلح افغانستان هستند و سطح این نگرانی در میان کشورهای همسایه افغانستان بیش از سایر کشورها است. کشورهای منطقه نگران آن هستند که همانند زمان خروج شوروی از افغانستان، خروج آمریکا از این کشور موجب ایجاد تنش‌ها و درگیری‌های بومی شود و از این منظر نگران آن هستند که مبدا افغانستان به جولانگاه جدید افراط‌گرایی و جنگ تبدیل شود. آنچه در وضعیت فعلی بیش از پیش احساس می‌شود، ادامه مذاکرات بین‌الافغان است و در همین اثناء باید یک تفاهم منطقه‌ای در مورد افغانستان به امضاء برسد تا مشارکت افزایش پیدا کند. نکته آخر اینکه بحث انتقال دفتر سیاسی طالبان از دوحه به کابل تنها یک سخن بی اساس از سوی اشرف غنی به حساب می‌آید و طالبان بر بازگشایی این دفتر در دوحه تاکید دارد.    

منبع: ایلنا

کلیدواژه: طالبان اشرف غنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۰۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان

درحالی که حکومت طالبان همواره نقض حریم هوایی افغانستان را محکوم می‌کنند، منابع محلی از ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان ولایت‌های جنوبی افغانستان خبر می‌دهند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، منابع محلی از ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس این بار در ولایت‌های قندهار و کاپیسا خبر دادند.

هرچند تاکنون هیچ کشوری مالکیت این پهپادها را به عهده نگرفته اما حکومت طالبان همواره تأکید داشته است گشت‌زنی مستمر هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در فضای افغانستان نقض آشکار حریم هوایی این کشور است.

براساس گزارش منابع محلی در قندهار، دوشنبه (سوم ‌حمل) هواپیماهای بدون‌سرنشین در آسمان قندهار به طور مداوم در حال پرواز بودند.

برخی منابع محلی در کاپیسا نیز تصاویری از پرواز پهپادهای ناشناس در آسمان حصه اول و حصه دوم شهرستان «کوهستان» ثبت کردند و اذعان داشتند این پهپادها حدود ساعت 14 روز سه‌شنبه نیز مشاهده شده‌اند.

پیش از این گشت‌زنی هواپیماهای بدون سرنشین در برخی ولایت‌های افغانستان از جمله پکتیکا، کنر، بدخشان، پنجشیر، نیمروز و هرات قابل مشاهده شده بود.

ادامه گشت‌زنی هواپیماهای بدون سرنشین در آسمان افغانستانطالبان: گشت زنی پهپادهای آمریکایی در آسمان افغانستان نقض آشکار حریم هوایی استفیلم| خالی شدن آسمان افغانستان پس از تصرف کابل توسط طالبان

«شیرمحمد عباس استانکزی» معاون سیاسی وزارت خارجه حکومت طالبان نیز پیش از این در اظهاراتی تصریح کرده بود: گشت زنی مداوم پهپادهای آمریکا در فضای افغانستان نقض آشکار حریم هوایی این کشور است و باید متوقف شود.

استانکزی به آریانانیوز نیز گفته بود: در آسمان افغانستان هواپیماهای بدون سرنشین حضور دارند و ما بارها درباره این موضوع به آمریکایی‌ها اعتراض کردیم.

 انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افغانستان ظرفیت پیشبرد روندهای توسعه‌ای با همسایگان را دارد
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید
  • مالزی: روابط با حکومت افغانستان را گسترش می‌دهیم
  • سفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل
  • جابجایی بیش از ۷۴ هزار تن کالا از طریق خطوط آهن افغانستان
  • طالبان از سلاح جنگی جدید "ساخت افغانستان" رونمایی کرد (فیلم)
  • کرسی افغانستان در سازمان ملل به طالبان واگذار شود
  • هیئت بلندپایه ‎ترکمنستان وارد کابل شد
  • چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات
  • ادامه گشت زنی پهپادهای ناشناس در آسمان افغانستان