Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@09:56:39 GMT

علت تند شدن ضربان قلب چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۴۰۸۷۵

ضربان قلب نرمال بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است. تندی ضربان قلب به سرعتی بالاتر از ۱۰۰ تپش در دقیقه اطلاق می‌شود...

وقتی ورزش می‌کنید یا فعالیت دیگری انجام می‌دهید، قلب شما به طور طبیعی سریعتر خواهد تپید. این مسئله باعث می‌شود قلبتان خون را در سراسر بدن پمپاژ کند تا اکسیژن لازم را به بافت‌های بدن برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی می‌ترسید یا احساساتی مثل اضطراب و استرس را تجربه می‌کنید هم ضربان قلبتان بالاتر می‌رود.

کسانیکه می‌توانند ضربان قلب خود را حس کنند احتمالاً دچار تپش قلب هستند. این مشکل می‌تواند به خاطر استرس، اضطراب، یا مصرف برخی دارو‌ها یا می‌تواند نشانه یک مشکل جدی قلبی باشد. اگر شما هم تپش قلب دارید، حتماً باید این مسئله را با پزشک خود درمیان بگذارید.


تندی ضربان قلب می‌تواند دلایل دیگری هم داشته باشد که عبارتند از:

عفونت ریوی مثل سینه پهلو یا ذات الریه.
عفونت خونی که می‌تواند منجر به تب شود.
کم خونی.
پایین بودن فشار خون.
بی آبی بدن.
مصرف الکل یا کافئین.
دارو‌های ضد اشتها.
اختلالات تیروئید.
اختلالات قلبی مثل بی نظمی ضربان قلب

علائم بالا رفتن ضربان قلب

ممکن است هیچ علائمی از بالا بودن تپش قلبتان حس نکنید، ممکن هم هست که تپش قلبتان را حس کنید.

ممکن است احساس استرس و اضطراب کنید.

ممکن است احساس کنید قلبتان در سینه یا گلو می‌کوبد که باعث ایجاد درد و ناراحتی می‌شود. همچنین ممکن است احساس کنید که قلبتان در سینه می‌لرزد.

اگر کم خونی داشته باشید، احتمالاً احساس خستگی و ضعف بیش از حد میکنید و انجام فعالیت‌ها روزانه برایتان دشوار می‌شود.

برخی از افراد علاوه بر تپش قلب دچار درد سینه هم می‌شوند که ممکن است خفیف یا حاد باشد. شدت درد نشان نمی‌دهد که چقدر به عضلات قلب آسیب می‌رسد. اگر همراه با تپش قلب، در قفسه سینه احساس درد کردید، فوراً درخواست کمک کنید.

اگر تندی ضربان قلبتان به خاطر مشکلات ریوی است، ممکن است چه در حالت استراحت و چه انجام هر نوع فعالیت، دچار تنگی نفس شوید.

در تپش قلب‌هایی که از تنگی نفس ناشی می‌شود، بهتر است روی تخت دراز بکشید و دو بالش یا بیشتر زیر سرتان بگذارید. این تنگی نفس ممکن است شما را نصفه شب از خواب بیدار کند.

اگر مشکلات قلبی داشته باشید، ممکن است پاهایتان ورم کند به خصوص در نواحی قوزک پا به پایین. همچنین ممکن است احساس نفح کنید.


در زمان بالا رفتن ضربان قلب چه باید بکنید؟

*حتماً باید پزشکتان را درمورد دارو‌های دیگری که مصرف می‌کنید (حتی دارو‌های غیرتجویزی، ویتامین‌ها یا درو‌های گیاهی) آگاه کنید. به هیچ عنوان بدون تجویز پزشکتان از آسپیرین یا دارو‌ها حاوی آسپیرین استفاده نکنید.

اگر سابقه دیابت، یا بیماری‌های کبد، کلیه و قلب دارید، آنرا با پزشکتان درمیان بگذارید.

اگر در خانواده تان –فامیل درجه یک و دو-- سابقه بیماری‌های قلبی، سکته، کلسترول یا فشار خون بالا وجود دارد، ممکن است شما نیز در خطر ابتلا به این مشکلات باشید. در صورت وجود چنین بیماری‌هایی در خانواده تان، حتماً پزشکتان را مطلع کنید.

کشیدن سیگار ممکن است باعث تند شدن ضربان قلب و بروز تپش قلب شود. اگر سیگار می‌کشید، حتماً باید آنرا کنار بگذارید. کشیدن سیگار همچنین احتمال ابتلا به تخریب رگ‌های قلب را نیز افزایش می‌دهد.

مصرف کافئین و الکل نیز می‌تواند باعث بالا رفتن ضربان قلب و ابتلا به تپش قلب شود. مصرف کافئین و الکل را در برنامه غذاییتان کاهش دهید و احتمال از بین رفتن علائم این مشکل در شما وجود دارد.

حتماً تحت نظارت پزشکتان، ورزش کنید. پیاده روی، شنا، یا فعالیت‌های هوازی سبک، ضربان قلب شما را در حالت استراحت پایین آورده، به کاهش وزنتان کمک کرده و جریان اکسیژن را در ریه و خون تقویت می‌کند.

از تکنیک‌های تمدد اعصاب برای کاهش میزان اضطرابتان استفاده کنید. اگر احساس اضطراب می‌کنید، به محیطی آرام بروید و چشمانتان را ببندید. به آرامی چند نفس عمیق بکشید و سعی کنید به چیز‌هایی فکر کنید که به شما آرامش خاطر می‌دهد.

اگر برای درمان این اختلال، دارو استفاده می‌کنید، به هیچ عنوان مصرف دارو را قبل از دستور پزشک قطع نکنید و دقیقاً طبق تجویز پزشکتان آنرا مصرف کنید.

اگر مصرف یک وعده از قرصتان را فراموش کردید، حتماً با پزشکتان در میان بگذارید.

اگر علائم یا عوارض جانبی مشاهده می‌کنید، به ویژه اگر حاد باشند، حتماً پزشکتان را از آن وضعیت آگاه کنید.


دارو‌هایی که ممکن است توسط پزشک تجویز شود:

بازدارنده‌های ACE

این دارو‌ها به باز کردن و گشاد کردن رگ‌های خونی کمک میکند. فشارخونتان را پایین آورده و جریان خون به کلیه‌ها و سراسر بدن تقویت می‌کند. درصورت وجود دیابت یا پروتئین در ادرارتان برای محافظت از کلیه ها، پزشک معالجتان همچنین ممکن است دارو‌های زیر را تجویز کند: Enalapril Maleate (Vasotec)، Lisinopril (Zestril، و (Fosinopril Sodium (Monopril.

دارو‌های ضد اضطراب
اگر بالا رفتن ضربان قلبتان به خاطر اضطراب باشد، پزشک ممکن است دارو‌های ضد اضطراب که anxiolytic نامیده می‌شوند، برای شما تجویز کند. این دارو‌ها به آرام کردن شما کمک میکند. این دارو‌ها را حتماً باید در صورت احساس اضطراب مصرف کنید. اگر این دارو‌ها علائم شما را تخفیف نداد، حتماً با پزشکتان در میان بگذارید.

دارو‌های Beta-blocker
این دارو‌ها برای کاهش ضربان قلب و تقویت گردش خون در سراسر بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد. درصورت نامنظم بودن ضربان قلب یا بالا بودن فشارخون این دارو برای شما تجویز میشود. برخی نمونه‌های این دارو عبارتند از: (metoprolol (Lopressor)، Propanolol (Inderal و (Tenormin) یا Atenolol.

بلاکر‌های شبکه‌ای کلسیم
این دارو‌ها برای درمان درد‌های سینه، فشارخون بالا یا نامنظم بودن ضربان قلب تجویز میشود. این دارو‌ها ضربان قلب را کند می‌کند. برخی از انواع متداول آن عبارتند از: Verapamil HCL یا (Calan)، و (Diltiazem (Dilacor.

دیگوکسین (Digoxin)
این دارو که دیجیتالیس نیز نامیده می‌شود، با کند کردن ضربان قلب و کارآمدتر کردن ضربان‌های قلب، کار می‌کند. این دارو گردش خون را در سراسر بدن بهبود می‌بخشد.

دارو‌های ادرارآور (Duretics)
این دارو‌ها با وادار کردن شما به ادرار کردن آب اضافه بدن، از نارسایی قلبی جلوگیری میکند. برخی نمونه‌های این دارو عبارتند از: furosemide (Lasix)، Hydrochlorthiazide. این دارو ممکن است به تنهایی یا همراه با دارو‌های دیگر تجویز شود.

به هیچ عنوان به طور ناگهانی مصرف هیچیک از این دارو‌ها را متوقف نکنید، چون ممکن است عوارض جانبی خطرناکی به دنبال داشته باشد.

چه موقع از پزشک کمک بخواهید؟


تب ۱۰۰.۵ درجه فارنهایت، سرد شدن بدن، گلو درد (نشانه‌های احتمالی عفونت).

تنگی نفس، درد و ناراحتی در قفسه سینه، ورم کردن لب‌ها یا گلو.

حس کردن تند شدن ضربان‌های قلب.

هرگونه جوش جدید روی صورت، به ویژه اگر به تازگی داروهایتان را عوض کرده باشید.

ورم غیر طبیعی پاها.

اضافه کردن وزن بیشتر از ۲ تا ۶ کیلو در یک هفته.

نکته بسیار مهم
شدیداً توصیه می‌شود که درمورد وضعیت سلامتی خود با پزشک مشاوره کنید. اطلاعات موجود در این مقاله فقط جنبه آموزشی داشته و نمی‌تواند جایگزین خوبی برای نظر و صلاح دید پزشک شما باشد.

منبع: سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بیماری قلب ضربان قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۰۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای حذف طرح زوج و فرد از طرح ترافیک تهران چیست؟

به گزارش خبرآنلاین، آنچه در این خبر آمده است، «ایده‌ای در شهرداری تهران است که براساس آن، از سوی یک مقام شهرداری گفته شده، بزودی طرح زوج و فرد از طرح ترافیک تهران حذف می‌شود».

اما ماجرای این خبر و ایده طراحان نسخه جدید چیست؟

به گزارش دنیای اقتصاد، بررسی‌های نشان می‌دهد، از آنجا که مقام مسول حوزه ترافیک در شهرداری، در مصاحبه‌ای که انجام داده،‌ «نحوه حذف طرح زوج و فرد» را به شکل شفاف توضیح نداده است، دو سناریو درباره چگونگی این حذف وجود دارد.

در سناریوی اول، ممکن است شهرداری تهران به دنبال این باشد که «مقررات محدودکننده تردد خودروها در رینگ اصلی طرح ترافیک تهران» را عیناً به رینگ بیرونی یعنی «بزرگراه‌هایی که الان مشمول طرح زوج و فرد هستند»، گسترش دهد.

به بیان ساده، ممکن است فکری که مدیران شهرداری در سر دارند این باشد که «معافیت‌های رفت و آمد خودرو در محدوده زوج و فرد از بین برود و در این محدوده، عیناً مقررات طرح ترافیک اجرا شود».

اما در سناریوی دوم، ممکن است شهرداری تهران قصد دارد،‌ «رفت و آمد خودرو در محدوده زوج و فرد را کاملاً آزاد و شبیه سایر خیابان‌های تهران کند».

یک عبارتی مدتی است مدیران شهر بکار می‌برند مبنی بر «تاثیر طرح ترافیک روی شب‌مردگی مناطق مرکزی تهران». از روی این عبارت شاید بتوان، سناریوی دوم را محتمل دانست.

با این حال، عبارت متضاد دیگری توسط مدیران جدید شهر مطرح شده مبنی بر اینکه، «تردد خودروهای بنزینی در مرکز تهران محدود می‌شود». این هم، سناریوی اول را محتمل می‌کند.

طرح ترافیک اصلی، در حال حاضر مناطق ۶ و ۷ و ۱۲ و بخش‌هایی از مناطق ۱۱ و ۱۳ و ۱۴ و ۱۵ و ۱۶ را شامل می‌شود. زوج و فرد اما بخش‌هایی از مناطق ۲ تا ۴ و بخش‌های گسترده‌ای از ۱۰ تا ۱۹ را دربر گرفته است.

هر چند، عوارض دریافتی در این طرح،‌ به گونه‌ای است که «خودروها براحتی وارد هر دو محدوده می‌شوند».

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899131

دیگر خبرها

  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • مردان متولد این ماه‌ها به سختی عاشق می‌شوند!
  • ماجرای حذف طرح زوج و فرد از طرح ترافیک تهران چیست؟
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علل عمده آن | آیا خطرناک است؟
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • پوچتینو: به شکست ۵-۰ نیاز داشتیم!
  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • انواع گل مژه و درمان آن