Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد مجتبی حسینی، معاون امور هنری وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی به مناسبت آغاز هشتمین جشنواره مد و لباس فجر پیامی برای این جشنواره صادر کرد.

مشروح متن این پیام در ادامه می‌آید:

آداب و آنات انسانی، تظاهرات متمایزی دارد که هر کدام متضمن جلوه های بکر و بدیعی از شور و شعور آدمیزادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله ی این جلوه ها، مجموعه البسه و فرهنگ پوشش است که از گذشته تا بدین روزگار، پیوسته، شاخصه ی شان و شخصیت فردی و مرتبت و منزلت اجتماعی در شمار آمده است. این دست‌کار انسان، به نیکویی، هم از بوم و اقلیم الگو پذیرفته و هم شناسای استعدادهای غریزی اقوام و دریافت های ذوقی مردمان بوده است. بسا که در این روزگار، از لباس، هم به مثابه روایت‌گر روزگار و هم وجه تمایز سلایق ادوار انسانی نام برده می‌شود.

تأکید بر زیبایی، گذشته از رویکرد عام و توجیهات فردی و گروهی، اصل مردم‌محوری و اصالت مخاطب را یادآوری می‌نماید که در روزگار ما بنا به اقبال و استقبال از هنر طرح و مد لباس، اکنون به عنوان صنعتی شریف و هنری ارجمند یاد می‌گردد.

گستره ایران زمین به غنیمت گنجینه اقوام‌، کلکسیون نادری از البسه و فرهنگ‌های پوشش است که کشف ظرفیت‌ها و ارائه قابلیت‌های هنری آن، می‌تواند آیاتی الهام بخش برای طراحان لباس و تولیدات متبوع معاصر باشد، آن‌چنان که بدین روزگار و به مدد تعاملات هم‌افزای این هنر و دیگر هنرها، توسعه مشهودی در فرهنگ البسه و توسعه طرح و تولید لباس بر مبنای الگوهای اقوام و اعلام ایرانی احساس می‌شود. هشتمین جشنواره مد و لباس فجر با اتکال و اعتقاد به الگوهای سرزمینی، اثرات زادبوم و تجربیات انسانی، تلاش خود را بر بازشناسی این توان نامکشوف و تجربه نامشهود در نظام‌ کلان البسه ایرانی متمرکز نموده است که در این دوره با توجه بخشی به نقش و نگار مکران که دستمایه مردمان کریم سیستان و بلوچستان است، امیدوار است اگر چه به دشواری اما به درستی نقش‌آفرینی کند.

در این اندک مجال، مراتب قدردانی خود از دست‌اندرکاران این رویداد را تقدیم نموده و امیدوارم به برکت برگزاری دوره ها و کارگاه های تخصصی مد و لباس، این هنرصنعت ایرانی، بازارهای جهانی را تسخیر نماید.

کد خبر 4541997 صادق وفایی

منبع: مهر

کلیدواژه: جشنواره مد و لباس جشنواره مد و لباس فجر چهل سالگی انقلاب سید مجتبی حسینی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۲۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوران بخش فیلمنامه جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی معرفی شدند

به گزارش  گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حبیب احمدزاده، حسین تراب‌نژاد، فرهاد توحیدی، فریدون جیرانی و داریوش یاری از سینماگران باسابقه در زمینه نگارش فیلمنامه، آثار رسیده  به بخش فیلمنامه جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی را داوری خواهند کرد.

در مرحله نخست پس از گزینش فیلمنامه‌ها از میان ۱۲۰ اثر رسیده، ۴۰ فیلمنامه انتخاب شد و داوران درنهایت به بررسی این آثار می‌پردازند.

آشنایی با پیشینه داوران بخش فیلمنامه جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی:

حبیب احمدزاده متولد آبادان است و در زمینه رمان‌نویسی، مستندسازی، کارگردانی، فیلمنامه‌نویسی و تحقیق فعالیت می‌کند. «شطرنج با ماشین قیامت» از کتاب‌های پرمخاطب اوست. او سابقه همکاری با سینماگرانی، چون ابراهیم حاتمی‌کیا، خسرو سینایی و کیومرث پوراحمد را در کارنامه دارد.

حسین تراب‌نژاد، فیلمنامه‌نویس سابقه حضور در پروژه‌هایی همچون «آبادان یازده ۶۰»، «خانه امن»، «ماجرای نیمروز ۲: رد خون»، «دارکوب»، «گیله‌وا»، «فوق سری»، «دختر گمشده»، «خسوف»، «بیدارباش» و «شوق پرواز» را دارد.

فرهاد توحیدی از سینماگران فعال در حوزه فیلمنامه‌نویسی است که سال‌های فعالیت سینمایی خود را با نگارش آثار متعدد پشت سر گذاشته است؛ از «مرد عوضی» و «گاهی به آسمان نگاه کن» تا «پاداش سکوت» و «پرونده هاوانا» و همچنین فیلمنامه‌های دیگری ازجمله «امکان مینا» و «بدون قرار قبلی». توحیدی مدرس فیلمنامه نیز هست.

فریدون جیرانی کارگردان و فیلمنامه‌نویس حدود ۲۴ فیلمنامه نوشته و ۱۵ فیلم کارگردانی کرده است. ازجمله فیلمنامه‌هایی که با قلم جیرانی نوشته شده‌اند می‌توان به «آفتاب‌نشین‌ها»، «قرمز»، «آب و آتش»، «شام آخر»، «سالاد فصل»، «ستاره‌ها ۱، ۲ و ۳»، «پارک‌وی»، «آشفته‌گی» و آثاری دیگر اشاره کرد.

داریوش یاری، فیلمنامه‌نویس و کارگردان، فیلم‌های «پناه آخر»، «لیلاج»، «حرف مردم»، «حبیب»، «مسافر باران» و سریال‌های «در کنار پروانه‌ها»، «هاتف»، «خانه‌ای روی تپه»، «مدرسه ما» و ... را در کارنامه دارد.

نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و بنیاد ایران‌شناسی با شعار «اقوام، ریشه ایران‌زمین»، ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود.

بخش اصلی شامل فیلم‌های داستانی (بلند و کوتاه)، مستند، انیمیشن و نماهنگ منطبق با موضوع جشنواره است که گستره زیست‌بوم، آیین‌های فرهنگی و مذهبی، سبک زندگی، آداب و رسوم و سنن اقوام ایرانی، تاریخ اقوام، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و ظرفیت‌های گردشگری را در برمی‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «نون - خ» برنده صفا و سادگی
  • تاکید بر توجه به معماری اسلامی ایرانی در ساخت و سازهای جدید
  • داوران بخش فیلمنامه جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی معرفی شدند
  • نشست خبری نخستین جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی
  • شروع به کار یک جشنواره سینمایی بدون دبیر!
  • بنیاد ایرانشناسی میزبان جشنواره فیلم اقوام شد
  • راه یابی مستند بانوی کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره ملی
  • جشنواره «نقالان سوره» بر روی مهم‌ترین مخاطب هنر دست گذاشته است
  • روایت فانتزی از جنایات استعمار
  • عملیات «وعده صادق» مستضعفان عالم را دلشاد کرد