Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهواز - ایرنا - تشکل های مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی خوزستان، طی بیانیه ای خواستار تدوین برنامه جامع ملی نجات‌بخشی برای نجات جنگل‌های بلوط زاگرس از سوی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و سازمان حفاظت محیط زیست کشور شد.

به گزارش ایرنا، شرکت کنندگان و سازمان های مردم نهاد حاضر در چهارمین همایش سمندر لرستانی و بلوط زاگرس در اندیمشک، امروز (پنجشنبه) با انتشار بیانیه ای، ضمن تا‌کید بر گفتمان آگاهی بخشی، پرسشگری و مطالبه گری محیط زیستی، مبتنی بر سند ملی محیط زیست و اصل پنجاهم قانون اساسی و بررسی و هم اندیشی در خصوص مسائل مربوط به رویشگاه بلوط زاگرس، از مجلس و دولت (سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و سازمان حفاظت محیط زیست) خواستند برای نجات دارایی های اکولوژیکی زاگرس اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در بیانیه ای که شورای هماهنگی تشکل های محیط زیست و منابع طبیعی خوزستان منتشر کرده، خواستار تدوین برنامه جامع ملی نجات‌بخشی برای نجات جنگل‌های بلوط زاگرس از سوی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و سازمان حفاظت محیط زیست کشور و راه اندازی پاسگاه منابع طبیعی اندیمشک در روستای جواردی از سوی اداره کل منابع طبیعی خوزستان شدند.
در ادامه این بیانیه آمده است: اعتبار لازم برای احیای طرح صیانت از جنگل ها و مراتع زاگرس در خوزستان و ارتقای اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از آتش سوزی و تخریب جنگل‌ها و مراتع اختصاص داده شود همچنین بخشی از اعتبارات طرح مقابله با ریزگردها برای جنگل های بلوط و طرح صیانت از جنگل‌ها در خوزستان و تدوین برنامه جامع ملی برای نجات رویشگاه زاگرس مورد استفاده قرار گیرد.
تشکیل ستاد ویژه نجات جنگل‌های خوزستان به ریاست استاندار خوزستان با مدیریت اداره کل محترم منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان و عضویت نماینده شورای عالی تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی خوزستان، تهیه و خرید یک فروند بالگرد یا هواپیمای اطفای حریق برای خوزستان با توجه به وقوع آتش سوزی‌های مکرر در جنگل‌های این استان و مناطق هم مرز با سایر استان ها از مطالبات مورد تاکید دراین بیانیه عنوان شده است.
پیش‌بینی سازوکار لازم برای پوشش بیمه‌ای مشارکت کنندگان (سازمان های مردم نهاد و سایر نیروهای مشارکت کننده) در عملیات مهار آتش همچنین تدوین برنامه عملیاتی برای آموزش، توانمند سازی و تغییر و ارتقای معیشت جوامع محلی در رویشگاه جنگل‌ها و مراتع استان و پشتیبانی و ارائه تسهیلات با اولویت کشت و توسعه گیاهان دارویی و ایجاد اقامتگاه‌های بومگردی روستایی و عشایری و ایجاد خانه سازمان های مردم نهاد در اندیمشک از دیگر مطالباتی است که در این بیانیه مطرح شده است.
چهارمین همایش سمندر لرستانی و بلوط زاگرس، 21 بهمن ماه از سوی انجمن دارستان الوار اندیمشک و دانشگاه علمی کاربردی در اندیمشک برگزار شد.
جنگل های بلوط اندیمشک یکی از مهمترین زیستگاه های سمندر لرستانی (سمندر امپراتور) در خوزستان است.

9754/6002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي جنگل هاي بلوط سمندر لرستاني تشكل هاي محيط زيست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۸۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در سال جاری

تین نیوز

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست از اجرای برنامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده با اولویت حمل و نقل عمومی و موتورسیکلت در سال جاری خبر داد.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، ایرج حشمتی در همایش مدیران محیط زیست کشور با اشاره به مسئولیت محیط زیست در حوزه های پایش آب، هوا و خاک گفت: به روزرسانی سیاهه انتشار آلاینده های هوا و تدوین برنامه عملیاتی کاهش آلودگی هوای کلان شهرها در دستور کار سال ۱۴۰۳ سازمان قرار گرفته است، همچنین با همکاری وزارت صمت، وزارت کشور، پلیس راهور و راه و شهرسازی برنامه از رده خارج کردن خودروهای فرسوده با اولویت حمل و نقل عمومی و موتورسیکلت در سال جدید اجرا خواهد شد.

حشمتی ادامه داد: در اجرای ماده الحاقی قانون برنامه هفتم توسعه، با هدف تقویت سازگاری و کاهش آسیب پذیری کشور در مقابل تغییر اقلیم، برنامه مدیریت تغییر اقلیم کشور توسط سازمان و با همکاری سازمان های ذیربط تهیه خواهد شد.

وی با تشریح اقدامات سیاست گذاری و نظارتی در بخش آب و خاک، یادآور شد: قانون حفاظت از خاک قانون تخصصی است که بعد از انقلاب اسلامی ایران تصویب و ابلاغ شده است و در همین راستا آئین نامه اجرایی قانون حفاظت از خاک در سال گذشته در هیات وزیران و نیز خط مشی های مدیریت، حفاظت و بهره برداری پایدار از خاک کشور تصویب و ابلاغ شد که مطابق خط مشی های مذکور، بهینه سازی روش های استفاده از آب های نامتعارف در خاک در تطابق با شاخص های کمی و کیفی و استانداردهای مرتبط باید صورت گیرد.

حشمتی ادامه داد: در همین راستا و نیز کمک به حل بحران فعلی آب کشور تدوین و ابلاغ معیار مشمولیت واحدها در اجرای طرح پایش خوداظهاری برای بخش پساب و پارامترهای مشمولیت واحدها به تفکیک کد آیسیک دراجرای قانون حفاظت از خاک و آئین نامه جلوگیری از آلودگی آب تدوین و ابلاغ شده است.

معاون محیط زیست استانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور تصریح کرد: در سال گذشته، ۱۴۳ رودخانه با ۶۸۴ ایستگاه به صورت فصلی پارامترهای عمومی و سمی مورد پایش قرار گرفته که نتایج ۱۸۷۶ پایش نشان از این دارد که در ۷۰ درصد پایش های انجام شده کیفیت رودخانه متوسط تا بسیار خوب بوده است، همچنین ۵ گزارش ملی در راستای نظارت بر مدیریت زیست محیطی تنظیم و به نهادهای متولی قانونی آن جهت اقدام وفق تکالیف قانونی ابلاغ شده است.

حشمتی در ادامه با بیان اینکه وضعیت کیفیت آب زیر زمینی نیز با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت نیرو در کارگروه های برنامه ایمنی آب کشور در حال پایش است، افزود: رفع آلودگی با شناسایی انواع ریسک های آلودگی اولویت بندی و تدوین پایش آب زیرزمینی کشور صورت می گیرد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه نظارت بر اجرای قانون مدیریت پسماند و تغییر اقلیم از اولویت های پیش رو در سال جاری است که با جدیت دنبال می شود، گفت: رسیدگی به ١٠ هزار درخواست و تایید بیش از سه هزار نقل و انتقال پسماند در کشور بیانگر جدیت کار در این حوزه است، نظارت های محیط زیست در حوزه مدیریت پسماند هدفمند و هوشمند می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • آغاز مبارزه بیولوژیکی با آفت برگ خوار بلوط
  • ۹ کانون آفت جوانه‌خوار بلوط در جنگل‌های سردشت شناسایی شد
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • خودنمایی بخشی از جنگل‌های بلوط زاگرس در روستای مله پنجاب + فیلم
  • تدوین برنامه راهبردی و عملیاتی جهش تولید در استان
  • پسماند معضل استان‌های زاگرس نشین
  • دشتی پر از شاهین‌های شکاری در تهران / شکارچیان در کمین و سازمان محیط زیست بی‌خبر / احتمالا بخشی از تجارت غیرقانونی شاهین از این‌جا آغاز می‌شود (فیلم)
  • اجرای طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده در سال جاری