Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: رئیس جمهور با قدردانی از میهمان‌نوازی‌ ملت و دولت روسیه گفت: این چهارمین نشست سران در چارچوب روند آستانه است و هدف مشترک ما مبارزه قاطع با تروریسم، بازگشت ثبات و امنیت به سوریه، تدوین قانون اساسی جدید و استحکام یک حکومت دمکراتیک در آن کشور، بازگشت آوارگان و بازسازی سوریه است.


حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی عصر پنجشنبه و در پایان اجلاس سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه به خبرنگاران گفت: جلسه امروز روسای جمهوری ایران ، ترکیه و روسیه جلسه ای  بسیار مفید و صریح بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس جمهور افزود: در این جلسه بر لزوم مبارزه با تروریسم در مناطق باقی‌مانده از جمله ادلب تأکید شد و کاملاً مورد توافق همه بود که کاهش تنش و حضور نیروهای ضامن در این منطقه به صورت موقت است و ادلب جزیی از کشور سوریه است و باید پاکسازی شود و تروریست‌ها تحت هر نام و هر عنوانی هستند، باید از این کشور خارج شوند.
وی  افزود: نگرانی‌های بسیار زیادی در خصوص آینده این تروریست‌ها وجود دارد چرا که تعدادی از اینها در سوریه زندانی هستند و  اگر به کشورهای خودشان برگردند بار دیگر آشوب و ترور را در بسیاری از مناطق می گسترانند. همچنین از اینکه آمریکایی‌ها بخشی از داعشی ها را به افغانستان منتقل می‌کنند بسیار نگران هستیم چرا که چنین حرکتی می‌تواند برای کل منطقه آسیای مرکزی و سایر قسمت‌ها خطرناک باشد.
دکتر روحانی تصریح کرد: ما نباید به ظاهر ادعا کنیم که با تروریسم مبارزه می‌کنیم و در باطن به آنها کمک کنیم. نگرانی دوم ما از آمریکا این است که اگر هم به ظاهر نیروهایش را از سوریه خارج کند، اطلاعات ما می‌گوید آمریکایی‌ها همچنان به روند مداخله در سوریه ادامه می‌دهند.
 رئیس جمهور با بیان اینکه مهم این نیست چند آمریکایی در خاک سوریه حضور دارند بلکه مهم این است که بگذاریم مردم سوریه برای آینده کشور خودشان تصمیم بگیرند، افزود: آمریکایی‌ها باید باور کنند که کردها جزئی از سوریه هستند و سوریه دارای یک ملت و نه دو ملت است و تمامیت ارضی سوریه مورد احترام همگی ما است و در اجلاس امروز بر تمامیت ارضی تأکید کردیم.
دکتر روحانی با تاکید براینکه البته همه ما معتقدیم امنیت کشورهای همسایه سوریه از جمله امنیت ترکیه باید حفظ شود، گفت: ترکیه باید از سوریه احساس امنیت کند و ما خواستار یک روابط برادرانه و دوستانه بین همه همسایگان سوریه با کشور سوریه هستیم و این می‌تواند امنیت بلند مدت را برای سوریه بسازد. رئیس جمهور با تاکید براینکه باید بر تمامیت ارضی سوریه، به حقوق کردهای سوریه، نابودی تروریسم و امنیت ترکیه توجه کنیم، تصریح کرد: دخالت‌های غیرقانونی از طرف رژیم صهیونیستی در سوریه مایه نگرانی ملت این کشور و سایر ملت‌های منطقه است.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: اسرائیلی‌ها هر موقع که می خواهند در منطقه، خاک لبنان و سوریه پرواز  و هر نقطه‌ای را بمباران می‌کنند و متأسفانه سازمان ملل و مقامات مسئول در جهان نسبت به این تجاوزات مکرر در سوریه ساکت هستند و این سکوت به آن معنا است که طالب امنیت کامل در منطقه و در سوریه نیستند.
رئیس جمهور ادامه داد: بسیار خوشحالیم سه کشور ضامن، همه تلاش خودشان را برای کاهش تنش و آینده با ثبات سوریه ادامه خواهند داد و همانطور که از ابتدا معتقد بودیم، راه‌حل سوریه در نهایت یک راه‌حل سیاسی است و راه‌حل نظامی نخواهد داشت.
دکتر روحانی اظهار امیدواری کرد: مردم سوریه بعد از تحمل سال‌ها رنج و مشقت، آینده‌ای در صلح و آرامش داشته باشند و به همین دلیل جامعه بین‌المللی باید برای بازگشت سریع آوارگان و همچنین بازسازی سوریه تلاش کند.
رئیس جمهور با بیان اینکه همکاری سه کشور مهم در این منطقه برای بازگشت ثبات به سوریه فوق‌العاده اهمیت دارد، افزود: شاید چند سال پیش کسی فکر نمی‌کرد امنیت به سوریه برگردد و دمشق بتواند بر حاکمیت خودش ادامه دهد و همه روزنه‌های امید به روی مردم سوریه گشوده شود.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: همکاری سه کشور برای امنیت منطقه و جهان بسیار ارزشمند است؛ البته نیازمند کمک همه کشورها و سازمان ملل برای رسیدن به گام نهایی در سوریه هستیم و این مدل می‌تواند مدل بسیار خوبی برای رفع مشکلات منطقه باشد.
رئیس جمهور تصریح کرد: علاقمند هستیم سه کشور راجع به امنیت کل منطقه نیز با هم تلاش کنند و بتوانیم همکاری‌های سه کشور را غیر از سوریه در سایر مسایل مورد علاقه‌مان گسترش دهیم.
 دکتر روحانی در پاسخ به پرسشی درباره آینده ادلب بویژه شرق فرات در سوریه با توجه به مباحث مطرح شده در اجلاس سوچی، گفت: آنچه نظر سه کشور و به نظر من ، نظر جامعه جهانی است،  باید کل سرزمین سوریه چه بخش ادلب و چه بخش شرق فرات، تحت حاکمیت دولت قانونی سوریه قرار بگیرد. بنابراین کل سوریه تعلق به ملت سوریه دارد  و تمامیت ارضی، حاکمیت ملی سوریه مورد تأکید همه ما است و هم در این اجلاس و هم در اجلاس‌های گذشته بر این مسأله تأکید کرده ایم.
رئیس جمهور افزود: در اجلاس قبلی بحث بر سر این بود که چگونه ادلب پاکسازی شود که مردم عادی دچار صدمه نشوند و چگونه تروریست‌ها را از مردم جدا کنیم و سازو کاری پیش‌بینی شد که این ساز و کار تاکنون تأثیر چندانی نداشته  است و در این جلسه مجدداً بحث کردیم که آنچه به معنی آتش‌بس و کاهش تنش در ادلب وجود دارد ، موقت است و ادلب حتماً باید  از تروریست ها پاکسازی شده و به دامن حاکمیت ملی سوریه بازگردد.
دکتر روحانی با بیان اینکه در شرق فرات مداخلات آمریکا تا کنون نگران‌کننده بوده، گفت: هنوز گروهی از تروریست‌ها در این منطقه فعالیت می‌کنند و ما نگران آن هستیم که َآمریکایی‌ها به فکر یک توطئه بلند مدت برای سوریه باشند. این نگرانی ما همچنان وجود دارد حتی اگر آمریکا از خاک سوریه هم خارج شود می تواند به تجاوزهای هوایی خود ادامه دهد.
رئیس جمهور اظهارداشت: بنابراین نظر ما این است که باید شرق فرات و ادلب پاکسازی و به دولت سوریه برگردانده شود و مردم کرد در سوریه به عنوان بخشی از ملت سوریه باید از حقوق عادلانه خودشان در آینده سوریه برخوردار و نقش خودشان را در حاکمیت آینده سوریه داشته باشند.
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره اعلام خروج آمریکا از سوریه، اظهار داشت: اصلاً به حرف‌های آمریکایی‌ها خوش‌بین نیستیم؛ گر چه چنانچه آمریکا از سوریه به طور کامل خارج شود، حتماً یک خبر خوشحال‌کننده‌ای برای مردم سوریه خواهد بود، کما اینکه یک روزی اگر آمریکا از عراق، افغانستان و سایر کشورهای منطقه هم تصمیم بگیرد و خارج شود، حتماً‌برای ملت‌های این کشورها خبرهای بسیار خوشحال‌کننده‌ای است.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: مهم این است که آمریکا در طول 20 سال گذشته در منطقه چه در افغانستان چه در عراق، سوریه  و چه امروز در یمن همیشه نقش مخرب داشته و همواره نقش آمریکا نقش مثبت نبوده است.
رئیس جمهور ادامه داد: معتقدیم آمریکا باید نظر خودش را تغییر دهد و بفهمد راه نفوذ در منطقه، مسیری نیست که تاکنون انتخاب کرده و این راه نادرست است و همواره می‌بینیم که اقدامات آمریکایی‌ها نه به نفع ملت آمریکا و نه به نفع مردم منطقه است.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه نتیجه نشست ورشو هیچ و پوچ است، تصریح کرد: آمریکا به دنبال سرگردانی است و نمی‌داند باید چه بکند و آنچه انجام می‌دهد چه در این دولت و چه در دولت‌های قبلی تاکنون منافع منطقه و ملت‌های منطقه را تضمین نکرده است؛ امیدواریم آمریکا در سیاست‌های خودش نسبت به منطقه تجدید نظر کند.
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره تنش های ترکیه در مناطق مرزی با سوریه، گفت: ترکیه نگرانی‌ دارد که به حق است.
دکتر روحانی ادامه داد: ملت ایران، ملت قربانی تروریسم بوده و در طول 40 سال گذشته ترورهای فراوانی را شاهد بودیم که بسیاری از این تروریست‌ها توسط خارجی‌ها و بویژه توسط صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها حمایت شدند و از جمله آن ترور و اقدام انتحاری بود که علیه مرزبانان و پاسداران مرزی ایران انجام شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه تروریسم یک خطر برای منطقه است و باید به تروریست ها پاسخ دهیم، اظهار داشت: فکر نمی‌کنم ترکیه از دولت و آینده سوریه و یا از کردها نگرانی داشته باشد؛ نگرانی ترکیه از گروه‌های تروریستی است و باید با گروه‌های تروریستی تحت هر نامی که هستند مبارزه شود؛ در عین حال تمامیت ارضی سوریه هم باید مورد توجه قرار بگیرد. برچسب ها: دکتر روحانی ، ایران ، ترکیه ، روسیه

منبع: خرداد

کلیدواژه: دکتر روحانی ایران ترکیه روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۹۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا روسیه نگران تنش میان ایران و اسرائیل است؟/ انتظارهای تهران از مسکو در صورت جنگ با اسرائیل چه خواهد بود؟

به گزارش جماران، میشل گریسه، پژوهشگر ارشد در موسسه تحقیقاتی غیرانتفاعی و غیر حزبی راند است و تمرکز نوشته هایش بر ایران، جنوب آسیا، سیاست خارجی و استراتژی نظامی روسیه و حقوق بین الملل قرار دارد. او در تازه ترین نوشتار برای نشنال اینترست به این سوال پاسخ داده که چرا روسیه تمایلی به درگیری میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم اسرائیل ندارد؟

هفته گذشته در حمله هوایی اسرائیل به سفارت ایران در سوریه، سه نیروی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و چهار مستشار ایرانی دیگر کشته(شهید) شدند. انتظار می‌رود ایران در روزها یا هفته‌های آینده اقدام تلافی‌جویانه انجام دهد. آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، وعده داده است که اسرائیل «مجازات» و «از این جنایت پشیمان خواهد شد»، در حالی که ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور گفت که این حمله «بی پاسخ نخواهد ماند». ترس از این که این امر می تواند باعث تشدید جنگ اسرائیل و حماس به یک درگیری منطقه ای گسترده تر و حتی یک رویارویی مستقیم بین ایران و اسرائیل شود، زیاد است.

پاگرچه گفته شده  که مسکو از هرج و مرج در خاورمیانه سود می برد، چرا که در سایه آن توجه و منابع غرب را از اوکراین منحرف می کند؛ اما اگر درگیری اسرائیل و حماس به یک جنگ گسترده تر تبدیل شود، ضرر زیادی متوجه مسکو خواهد شد.

روسیه دهه گذشته را صرف تقویت نفوذ خود در منطقه کرده است. البته باید گفت که اغلب از درگیری‌های محلی به نفع خود استفاده می‌کند. این بیشتر در لیبی، جایی که روسیه از جنگ داخلی کشور برای ایجاد جای پای خود بهره برداری کرد، و در سوریه، جایی که مداخله روسیه رژیم اسد را از سقوط قریب الوقوع در سال 2015 نجات داد، مشهود بود. سپس روسیه ردپای خود را در سوریه گسترش داد و با در اختیار گرفتن پایگاه در طرطوس و حمیمیم، حضور دائمی نظامی در این کشور ایجاد کرد.

 پس از خروج ایالات متحده از سوریه در سال 2019، روسیه به نیروهای دولتی سوریه کمک کرد تا کنترل شمال شرق این کشور را دوباره به دست گیرند. در همان سال، روسیه تمرینات دریایی مشترکی را با مصر برگزار کرد. ساخت یک نیروگاه هسته ای ساخت روسیه در مصر در اوایل سال جاری نشان دهنده رشد مداوم روابط بین دو کشور است.

در حالی که روسیه از بی ثباتی در سوریه و لیبی برای تثبیت جایگاه خود به عنوان یک ضامن امنیت منطقه ای استفاده کرد، در صورت تشدید جنگ اسرائیل و حماس، این کشور در موقعیتی نیست که از مزایای مشابهی بهره مند شود.

 این تا حدی نشان دهنده تبعات سرگرم شدن روسیه به حمله به اوکراین است. در اکتبر گذشته روسیه که جنگ اوکراین هوش و حواس آن را به خود مشغول کرده بود ، نتوانست به نمایندگی از ارمنستان متحد سابق در مناقشه با آذربایجان مداخله کند و در نتیجه نیروهای ارتش آذربایجان بر منطقه قره باغ کوهستانی که دارای قومیت ارمنی است، تسلط یافتند. این نشان می دهد که روسیه در حال حاضر فاقد ظرفیت کافی به عنوان یک نیروی تثبیت کننده در کشورهای عضو جماهیر شوروی سابق هم هست چه رسد به خاورمیانه.

نشانه های دیگر نشان می دهد که نفوذ روسیه در خاورمیانه ممکن است در حال کاهش باشد. تحولات میان روابط روسیه و ایران ممکن است سرنخ هایی برای وضعیت آینده روسیه در منطقه به دست بدهد. از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین، این کشور مشارکت خود را با ایران تعمیق بخشیده و همکاری دفاعی و اقتصادی بیشتری را با تهران دنبال کرده است. روسیه یک تامین کننده مهم تجهیزات نظامی در ایران پیدا کرده که سیستم های هوایی بدون سرنشین، موشک های بالستیک و جت های جنگنده را در اختیار مسکو قرار داده است. روابط نزدیکتر با ایران همچنین توانایی روسیه را برای مقاومت در برابر تحریم های بین المللی بهبود بخشیده است.

دوستی رو به رشد مسکو با تهران ممکن است نشان دهنده این باشد که نفوذ روسیه در خاورمیانه همچنان قوی است. با این حال، می‌تواند نشانه‌ای برعکس این تحلیل هم باشد: شاید روسیه متوجه شده که نقش آتی این کشور در منطقه به ایران توانمند نیاز دارد. مسکو برای دستیابی به اهداف استراتژیک بلندمدت خود در خاورمیانه، باید روابط کاری نزدیک با تهران داشته باشد.

تشدید درگیری های کنونی در خاورمیانه می تواند باعث بروز تنش های جدیدی شود. یک درگیری منطقه‌ای وسیع‌تر، به‌ویژه اگر شامل درگیری مستقیم بین اسرائیل و ایران باشد، توانایی ایران را برای ادامه خدمت به عنوان تأمین‌کننده نظامی روسیه محدود می‌کند. از سوی دیگر ممکن است در چنین شرایطی ایران درخواست حمایت بیشتری از روسیه بکند و مسکو ظرفیت محدودی برای این کمک رسانی داشته باشد.

همچنین برای روسیه عامل نگران کننده دیگری هم وجود دارد: یک درگیری گسترده‌تر در خاورمیانه می‌تواند به چین فرصتی بدهد تا به عنوان یک میانجی عمل کند، همانطور که در مذاکره برای تنش‌زدایی بین عربستان سعودی و ایران در مارس 2023 انجام داد. جنگ اوکراین تاکنون هم به وابستگی بیشتر روسیه به چین منتهی شده است.  روسیه به ویژه نسبت به تلاش های چین برای تحت الشعاع قرار دادن نفوذ روسیه در منطقه خاورمیانه حساس است.

در حال حاضر، به نظر می رسد روسیه سیاست انتظارکشیدن را در مناقشه جاری میان اسرائیل و ایران در پیش گرفته است:  اسرائیل را به دلیل نقض حاکمیت سوریه محکوم کرده و نیروهای بیشتری را در منطقه تحت کنترل سوریه در بلندی های جولان مستقر کرده است. اینکه آیا در روزهای آینده شاهد تشدید قابل توجهی خواهیم بود یا خیر و آیا روسیه قادر به مدیریت خطرات ناشی از آن خواهد بود یا خیر را باید در گذر زمان دید.

دیگر خبرها

  • اردوغان : اسرائیل را باید مهار کرد
  • (عکس) هدیه خاصی و ویژه‌ای که حسن روحانی دریافت کرد؛ عبای عربی بر تن رئیس‌جمهور سابق
  • حسن روحانی : صهیونیست‌ ها حماقتشان را بار دیگر تکرار نکنند/ جمهوری اسلامی ایران یک منطقه امن می‌خواهد
  • حسن روحانی: ایران به خطای بزرگ اسرائیل پاسخ داد
  • روحانی: امیدوارم صهیونیست‌ها درس گرفته باشند
  • لوکاشنکو: دلیلی برای امضای توافق صلح بین روسیه و زلنسکی نیست
  • چرا روسیه نگران تنش میان ایران و اسرائیل است؟
  • چرا روسیه نگران تنش میان ایران و اسرائیل است؟/ انتظارهای تهران از مسکو در صورت جنگ با اسرائیل چه خواهد بود؟
  • ببینید | انتقاد صریح یک روحانی روی آنتن تلویزیون درباره شیوه مبارزه با فساد: دارند به شعور مردم توهین می‌کنند
  • سخنان صریح یک روحانی روی آنتن زنده : در مبارزه با فساد دارند به شعور مردم توهین می کنند (فیلم)