Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، نشست صمیمی پیشکسوتان و قرآنیان شهرستان اراک روز گذشته 25 بهمن‌ماه در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با حضور تعدادی از اساتید و فعالان قرآنی شهرستان اراک برگزار شد.
علیرضا حاج‌علی‌بیگی، معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در این جلسه گفت: فعالیت‌های قرآنی در دهه پنجم انقلاب باید جدی‌تر دنبال شود، استان در حوزه فعالیت فرهنگی قرآن و عترت دارای ظرفیت‌های خوبی است که توانسته در چهار دهه گذشته برکات خوبی بر جای بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: محصول جلسات و محافل تربیت شاگردان بسیار فعال در حوزه قرآنی است که امروز شاهدیم در کل استان تربیت‌یافتگان دهه‌های قبل اساتیدی هستند که محافل یا جلسات قرآنی را برگزار کرده و یا در حال تربیت شاگردان قرآنی هستند.

دستاوردهای بی‌نظیر انقلاب در حوزه قرآن
حاج‌علی‌بیگی اظهار کرد: بررسی وضعیت قرآنی چهار دهه اخیر به آن معنا نیست که فعالیت‌های قرآنی سال‌های قبل از انقلاب را فراموش کنیم، برخی از بزرگان قرآنی استان امروز پیشینه فعالیت آنان به حضور در جلسات قرآنی سال‌های قبل از انقلاب باز می‌گردد و تربیت‌شده آن زمان هستند، برگزاری جلسات امروز مدیون تلاش بزرگان قرآنی همچون استاد نهرمیانی و ... است.
معاون قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ادامه داد: پس از انقلاب گرایش مردم به ویژه جوانان و نوجوانان به مباحث قرآنی بیشتر شد در طول ۴۰ سال اخیر تجربیات بسیار خوبی را در حوزه قرآن و عترت تجربه کردیم و می‌توان از آنان به عنوان دستاورد‌های کم‌نظیر یا بی‌نظیر انقلاب یاد کرد‌.
حاج‌علی‌بیگی با اشاره به اینکه فعالیت‌های قرآنی در چهار دهه اخیر با نقاط قوت و ضعف مواجه بوده اظهار کرد: اعتقاد داریم هر فعالیتی در ادامه حرکت دچار آسیب‌هایی می‌شود و می‌تواند با نقاط ضعف و یا موانعی روبرو شود قطعاً در این مدت دارای نقاط قوتی بودیم که برای چشم‌انداز برنامه‌های آینده باید ترسیم شده و تقویت شوند.

لزوم رفع خطاهای موجود در ترسیم برنامه‌ها و چشم‌انداز آینده
وی بر لزوم رفع خطاهای موجود در ترسیم برنامه‌ها و چشم‌انداز آینده تاکید کرد و گفت: در این جلسه پیشنهادات ارائه شده و راه کار در راستای تقویت فعالیت‌های قرآنی ارائه شود تا بتوان از این راهکارها در تدوین سند قرآنی استان استفاده کرد.
ابوطالب شهسواری رئیس مجمع قرآنیان اراک نیز در این جلسه گفت: برای تقویت برنامه‌های قرآنی باید راه‌حل ارائه داده شود، بی‌شک برای بهتر شدن و پیشرفت کار در حوزه قرآن باید نقش آن‌ها و نقاط ضعف هم دیده شود و برای رفع آن‌ها برنامه‌ریزی کنیم.

لزوم تدوین برنامه‌های 5 ساله
شهسواری بر ضرورت استفاده از تجربیات اساتید گذشته تأکید کرد و گفت: برای فعالیت بهتر در دهه پنجم انقلاب باید برنامه‌ای مدون برای هر ۵ سال تدوین کنیم.
حبیب‌الله صابری‌نسب پیشکسوت و چهره قرآنی کشور هم گفت: انقلاب اسلامی ما انقلابی الهی است باید همواره از فعالان قرآنی به ویژه شهدا و بسیاری از زحمت‌کشان تجلیل شود، با برگزاری نشست‌های صمیمی میتوان ایرادها را بیان و رفع کرد.

در گذشته رقابت‌ها محدود بود
وی با بیان اینکه در گذشته رقابت در مسابقات به معنای امروزی وجود نداشت و محدود بود اظهار کرد: فعالان قران در سال‌های قبل از انقلاب قران را برای ثواب قرائت می‌کردند. در سال‌های اخیر مبانی قرآنی به سرعت منتشر می‌شود، جلسات برگزار شده در سال‌های قبل از انقلاب محدود و از این خانه به آن خانه بود و به صورت سنتی و سبک قدیم اداره می‌شد و خبری از هم‌خوانی، حفظ و تواشیح نبود.‌ اساتید قرائت مباحث تجوید را سینه به سینه منتقل می‌کردند.
حسین محمدی هزاوه مدیرعامل اتحادیه مدغم استان مرکزی نیز گفت: هر کس به اندازه خود از فعالان جامعه قرآنی استفاده می‌کند اما برخی‌ها متأسفانه از افراد قرآنی سوء استفاده می‌کنند. مسابقات قرآن در ادارات و سازمان‌ها انجام می‌شود اما به صورت بخشنامه‌ای است و هدف خاصی را دنبال نمی‌کند این مسابقات با برنامه آموزشی خاصی همراه نیستند و صرفا بخاز این است که مسابقه‌ای برگزار شود.

اگر آموزش و پرورش رسالت خود را به خوبی انجام دهد نیاز به موسسات قرآنی نیست
محمدی از مسابقات قرآنی دارالقرآن امام علی(ع) به عنوان مسابقه موفق نام برد و افزود: بهتر است این مسابقات به صورت شهرستانی برگزار شود اگر دست نوجوانان در دست قرآن باشند قطعاً از آسیب‌های اجتماعی در امان هستند. موسسات قرآنی در حال حاضر به مراکز غیرانتفاعی تبدیل شدند و مدیران هر ماه با هزینه‌کرد‌هایی همچون حق‌الزحمه اساتید و اجاره مکان درگیر هستند. اساتید موسسات قرآنی را حمایت می‌کنند اگر هزینه‌ها توسط اساتید کمک نشود موسسات آینده خوبی ندارند و نمی‌توانند رسالت خود را به خوبی انجام دهند اگر آموزش و پرورش رسالت خود را به خوبی انجام دهد نیاز به موسسات قرآنی نیست. نیاز به موسسات تا زمانی که ساختار آموزش و پرورش به صورت بنیادی اصلاح شود وجود دارد.

لزوم گسترس اخلاق قرآنی
عباس حبیبی پیشکسوت قرآنی هم در ادامه جلسه گفت: با حداقل امکانات کارهای خوبی صورت گرفته است، بهترین نکته‌ای که از جلسه استاد نهرمیانی آموختیم این بود که اخلاق قرآنی محور همه فعالیت‌هاست لذا باید تلاش کنیم تا اخلاق قرآنی در جامعه نمایان باشد شرایط جامعه امروز با دوران قبل از انقلاب متفاوت است اگر اخلاق‌محوری نهادینه شود از بسیاری مشکلات جلوگیری می‌شود و بازخورد خوبی در جامعه خواهد داشت.

سیر نزولی اخلاق‌محوری در بعضی جوامع قرآنی
اسکندری فعال و پیشکسوت قرآنی نیز از رشد فعالیت‌های قرآنی سال‌های پس از انقلاب یاد کرد و گفت: در سیر اخلاقی مقداری درجا زدیم و سیر نزولی داشتیم که باید آسیب‌شناسی شود از نظر کمی مشکلی نداریم ولی به لحاظ کیفی وضعیت فعالیت‌ها مطلوب نیست باید اخلاق‌محوری که امروز با آن درگیر هستیم مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: گاه فعالیت‌ها با چندین متولی روبه‌رو می‌شوند که متاسفانه کار بر زمین می‌ماند و انجام نمی‌شود، فراز و نشیب‌های آموزش قرآن ویژه دانش‌آموزان در آموزش و پرورش مطلوب نیست باید آسیب‌شناسی شود تا بدانیم چه کنیم تا خروجی مناسب را در حوزه آموزش و پرورش شاهد باشیم هرجا به کارکرد قرآن ایمان داشتیم قرآن برای ما شفا و رحمت بوده و هر کجا از ایمان خارج شدید مشمول الا خسارا شدیم.
مهدی خان‌آبادی فعال قرآنی بر لزوم توجه به جلسات قرآنی تاکید کرد و گفت: بهتر است گروهی تشکیل شود تا جلسات قرآنی مورد ارزیابی قرار گیرد.
محمدکاظم ربیعی فعال قرآنی و مسئول دارالقرآن شرکت خطوط لوله و نفت منطقه مرکزی هم گفت: جایگاه جامعه قرآنی در سال‌های قبل و بعد از انقلاب باید بررسی شود، جامعه قرآنی باید ارتباط تنگاتنگی با دیگر اقشار داشته باشند متاسفانه استقبال مردم از برنامه‌های مذهبی همچون عزاداری‌ها بیشتر از محافل قرآنی است اگر این ارتباطات به نحو شایسته انجام شود قطعاً مردم از جلسات قرآنی نیز استقبال می‌کنند.

با تولید فکر می‌توان به اهداف متعالی دست یافت
وی با بیان اینکه مسئولیت اجتماعی که بر عهده ما گذاشته شده را فراموش کردیم اظهار کرد: شنیدن حرف مردم می‌تواند خیلی از مسائل را حل کند باید هدف و چشم‌انداز بلند‌مدت را برای خود تعریف و تدوین کنیم تا بتوانیم خلأهای موجود را رفع نماییم هدف از برگذاری جلسات هدف برگزاری تنها نیست لذا آینده ‌کاری بسیار مهم است. چشم‌انداز انقلاب اسلامی دست‌یافتن به تمدن نوین اسلامی است باید این چشم انداز و فعالیت‌های قرآنی نیز تعریف شود که با تربیت نیروی انسانی و تولید فکر می‌توان به اهداف متعالی دست یافت.
حبیب‌الله مشیری‌راد پیشکسوت قرآنی هم بر ضرورت آموزش ارکان قرائت تأکید کرد و گفت: محور جلسات آموزش است، معرفی چهره های برتر نوجوان و جوان می‌تواند به ایجاد انگیزه دیگر نوجوانان کمک کند جلسات قرآنی باید اخلاق‌مدار مدیریت شود تا اخلاق اسلامی و قرآنی که امروز کمتر شاهد آن هستیم مغفول نماند.

ضرورت افزایش اتحاد و همدلی بین داوران
وی بر ضرورت اتحاد و همدلی بین داوران تاکید و با اشاره به اینکه این خلأ احساس می‌شود اظهار کرد: نقش و تاثیر شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی بسیار بالاست اگر لغزشی توسط یکی از فعالان قرآنی رخ دهد در کمترین ساعت در جهان منتشر می‌شود. ما با استفاده از این ظرفیت می‌توانیم آموزش قرآن را نهادینه کنیم فضای مجازی فرصت خوبی است اما نباید این فرصت به تهدید تبدیل شود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن خبرگزاری بین المللی قرآن خبرگزاری ایکنا ایکنا مرکزی استان مرکزی اراک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۴۹۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰ هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: ۲۰ هزار نفر در این استان حافظ قرآن و از پنج جزء تا کل قرآن کریم را حفظ هستند.

  حجت الاسلام مهدی رمضانی افزود: نوزدهمین آزمون سالانه اعطای مدرک تخصصی حفظ ۱۰، ۲۰ و کل قرآن کریم، ۱۴ اردیبهشت ماه امسال در ۶ شهر استان خراسان رضوی برگزار خواهد شد.   وی با بیان اینکه هزار و ۶۱۸ نفر در این آزمون ثبت نام کرده اند، ادامه داد: حدود هزار و ۳۰۰ نفر از این افراد بانوان هستند.   رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: این آزمون در شهرهای مشهد، خواف، نیشابور، تربت جام، کاشمر و سبزوار برگزار خواهد شد.      

 

دیگر خبرها

  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • قرآن همه چیز ماست
  • حماسه قرآنی روستای چارک گویای ایمان استوار مردم استان بوشهر است
  • توقف شیب نزولی فرزندآوری در زنجان
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود
  • ۲۰ هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • جلسات درس اخلاق آیت الله هاشمی علیا برگزار می شود
  • استان قزوین در فضای قرآنی در سطح کشور درخشیده است