Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@03:50:20 GMT

متضرر شدن هند از سیاست‌های تحریمی آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۵۰۱۳۵

متضرر شدن هند از سیاست‌های تحریمی آمریکا

خبرگزاری میزان: به‌رغم ادعا‌های مقامات آمریکایی برای معرفی کردن هند به‌عنوان متحد راهبردی واشنگتن در آسیای جنوبی، اما شواهد بیانگر آن است که سیاست‌های تحریمی آمریکا شدیداً شریک تجاری خود برای تأمین منابع انرژی از جمله نفت را تحت فشار قرار داده است.

تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه صادرات نفتی دو کشور بزرگ ایران و ونزوئلا منجر به وجود آمدن مشکلات عدیده برای مقامات دهلی نو در تأمین نیازات نفتی خود شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت امریکا در آبان ماه سال جاری اعمال تحریم‌های نفتی خود علیه صادرات نفت ایران به کشور‌های جهان را آغاز کرد و اخیراً نیز در بهمن ماه با اعمال مجدد چنین سیاستی صادرات نفت کشور ونزوئلا را مورد تحریم قرار داده است.
«مانوئل کودو» وزیر نفت ونزوئلا ضمن انتقاد از تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه کشورش گفت: اقدامات واشنگتن یک آسیب ۲۰ میلیارد دلاری به اقتصاد ونزوئلا وارد کرده است.

هند از نظر تأمین نیازات نفتی سومین خریدار بزرگ نفت خام ایران و ونزوئلا به شمار می‌آید.
ونزوئلا در میان پنج کشور بزرگ تأمین کننده نفت هند قرار دارد. اما حجم واردات نفت هند از این کشور عضو اوپک به دلیل بحران‌های سیاسی و اقتصادی و همچنین نبود سرمایه گذاری در بخش تولید نفت ونزوئلا، کاهش یافته است.
در دوره آوریل تا دسامبر سال ۲۰۱۸ واردات نفت هند از ونزوئلا با ۶.۲۸ درصد کاهش به ۱۳.۴۲ میلیون تن نفت خام رسید. این واردات در مدت مشابه سال قبل ۱۴.۳۲ میلیون تن نفت خام بوده است.
به گفته کارشناسان، اگرچه سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه دو کشور ایران و ونزوئلا توانسته تا حدود زیادی دهلی

نو را در تأمین انرژی نفت تحت فشار قرار دهد، اما دولت هند با تغییر سیستم مکانیسم پرداخت خود به روپیه توانسته تا حدود زیادی تأثیر تحریم‌های آمریکا را کاهش دهد.

در کمتر از یک ماه بعد از اعمال تحریم‌های آمریکا علیه ایران، رئیس شورای ترویج تجارت هند (TPCI) در بیانیه‌ای اعلام کرد که مکانیسم روپیه تجارت هند با ایران را گسترش خواهد داد.

موهیت سین‌ها رئیس شورای ترویج تجارت هند می‌گوید، تجارت با ارز روپیه از طریق بانک یوکو می‌تواند تجارت کنونی میان دو کشور ایران و هند را حفظ کند. این تجارت ظرفیت گسترش را دارد، زیرا هند می‌تواند از فرصت ایجاد شده استفاده کند و برای کاهش کسری تجاری خود با ایران، صادرات کالا‌هایی که ایران احتیاج دارد را افزایش دهد.
برای اولین بار مکانیسم روپیه-ریال میان هند و ایران در سال ۲۰۱۲ پس از تحریم‌های اقتصادی غرب علیه ایران ایجاد شد. بر اساس این توافق، ۴۵ درصد از پول نفت ایران به‌صورت روپیه در حساب بانک یوکو قرار می‌گرفت و ایران با استفاده از آن اقدام به خرید کالا‌های هندی می‌کرد.

وزارت دارایی هند همچنین در دسامبر سال جاری برای افزایش تبادلات تجاری میان ایران و هند، پرداخت پول به روپیه که برای واردات نفت ایران انجام می‌شود را از مالیات سنگین معاف کرد.

از طرف دیگر، با آغاز تحریم‌های نفتی امریکا علیه نفت ونزوئلا، مقامات کاراکاس برای ادامه صادرات نفتی خود به هند مانند ایران خبر از استفاده از مکانیسم روپیه برای دریافت هزینه‌های نفت فروخته شده دادند.
«مانوئل کودو» وزیر نفت ونزوئلا در روز گذشته دوشنبه گفت، دولت کاراکاس برای دور زدن تحریم‌های آمریکا از مکانیسم روپیه و تجارت تهاتر کالا به کالا برای ادامه فروش نفت به هند استفاده می‌کند.

مانوئل کودو گفت، از طریق مکانیسم روپیه و تجارت کالا به کالا واردات دارو و تولیدات هندی به ونزوئلا صورت خواهد گرفت و در مقابل صادرات نفتی کاراکاس به هند دو برابر افزایش خواهد یافت.
کشور ونزوئلا در چند هفته گذشته با یک بحران سیاسی جدی روبرو شده است.

خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا خود را رئیس جمهوری این کشور خوانده است و آمریکا نیز در اقدامی مداخله‌جویانه به‌سرعت حمایتش را از این اقدام اعلام کرد.

نیکلاس مادورو رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا در واکنش به اقدام ترامپ به دیپلمات‌های آمریکایی ۷۲ ساعت فرصت داد تا خاک ونزوئلا را ترک کنند. اما آمریکا گفته که قصد ندارد دیپلمات‌هایش را خارج کند.
آمریکا همچنین از کشور‌های آمریکایی لاتین خواسته است تا «گوایدو» را به‌جای مادورو به‌عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت بشناسند. علاوه بر این، واشنگتن خواستار بررسی تحولات ونزوئلا در شورای امنیت سازمان ملل شده است.

منبع: فردا

کلیدواژه: هند سیاست تحریمی آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۰۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران به اتهامات سایبری از طرف آمریکا پاسخ داد

به گزارش جماران؛ ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ادعاهای بی‌اساس دولت آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی در خصوص فعالیت‌های سایبری را قویا رد و محکوم کرد.

کنعانی تصریح کرد؛ نهادهای آمریکایی نمی‌توانند با برچسب زدن‌های مختلف بی‌اساس به اشخاص و نهادهای ایرانی، موج انتقادات جهانی نسبت به سیاست‌های حمایتی نامحدود آمریکا از جنایات جنگی و نسل‌کُشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه و کرانه باختری فلسطین و نیز سرکوب‌های خشونت‌آمیز معترضان در داخل آمریکا را منحرف سازند. 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد؛ به دولت آمریکا توصیه می‌کنیم به جای اتهام زنی‌های بی اساس به دیگر کشورها و ملت‌ها، به حمایت‌های تسلیحاتی، نظامی، مالی و سیاست‌های بین‌المللی خود از رژیم آپارتاید و اشغالگر صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین پایان داده و در سیاست‌های مداخله جویانه و نیز تهدیدآفرین خود نسبت به حقوق بشر، حقوق بشردوستانه بین‌المللی، حقوق بین الملل و صلح و امنیت بین‌المللی بازنگری نموده و مسئولانه رفتار نمایند.

 

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • ایران به اتهامات سایبری از طرف آمریکا پاسخ داد
  • آمریکا اتهامات جنایی و تحریمی علیه ۴ ایرانی را علنی کرد | جزئیات رویترز از اسامی افراد و شرکت های تحریم شده | تحریم ها در چه حوزه ای است؟
  • نرخ ارز امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات
  • کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد
  • تأکید قاطع «مادورو» بر مخالفت با قیمومیت آمریکا و تحریم‌های جدید
  • فروش نفت ونزوئلا با ارز دیجیتالی
  • نرخ ارز امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات
  • نرخ ارز امروز ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات