Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@15:16:18 GMT

طنز راهکار مطلوب در احیای زبان و ادبیات عامه است

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۵۱۱۰۱

طنز راهکار مطلوب در احیای زبان و ادبیات عامه است

بجنورد- ایرنا- مدیر دفتر طنز حوزه هنری گفت: طنز یکی از راهکارهای مطلوب برای احیای زبان و ادبیات عامه و زبان منطقه ای است.

به گزارش ایرنا، ناصر فیض پنجشنبه شب در محفل طنز شکر پنیر خراسان شمالی با تاکید بر توجه به زبان و ادبیات منطقه ای و محلی مناطق در طنزپردازی ها، اظهار داشت: ضرب المثل ها و زبان های محلی بسیار زیبا و طنزی در گویش های مختلف نقاط مختلف کشور وجود دارد که می توان از این ظرفیت در طنز استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: مجموعه این مثل ها و زبان های محلی فرهنگ کلی کشور ما را تشکیل می دهند که نباید از دست بروند.
فیض به کتاب طنز نویسنده مطرح استان با عناوین آبنبات هلدار، دارچینی اشاره کرد که به گویش محلی خراسان شمالی نوشته شده و گفت: در روزگاری که مردم کمتر از کتاب استفاده می کنند و با وجود فضای مجازی که باعث کاهش مطالعه شده، تجدید چاپ یک کتاب برای چندمین بار در دو ماه بسیار ارزشمند است.
وی افزود: در حال حاضر کتاب هایی هستند که 10 سال قبل چاپ شده اند ولی با وجود مطالب ارزشمندی که دارد به دلیل عدم تبلیغ درست و معرفی بد هنوز به خوبی به فروش نرسیده است.
وی اهلیت داشتن صاحب اثر آبنبات هلدار و شیرینی و جاذبه آن را از دلایل استقبال مردم از این اثر دانست و اظهار داشت: از خراسان شمالی با وجود گذشته و اتفاقات ادبی بزرگی که دارد بیشتر از این هم انتظار می رود.
فیض از خراسان به عنوان مهد تمدن و ادبیات یاد کرد و گفت: طنزپردازان این استان می توانند با خلق آثار بدیع در دیگر آثار نیز تاثیر بگذارند تا آنها نیز به خلق آثار بیشتر همت گمارند.
وی با اشاره به حضور پررنگ تر طنزپردازان استان در محافل طنز امسال به نسبت سال قبل، افزود: امسال فرصت های بیشتری برای حضور طنزپردازان در استان فراهم شده و با ورود جدی تر، آثار تاثیرگذار و لذت بخشی ایجاد شده است.
مدیر دفتر طنز حوزه هنری خندیدن را مانند نمک در غذا دانست که در صورتی که در حالت شوخ طبعی بیش از اندازه باشد به سمت و سوی فکاهی و ... می رود بنابراین باید در کنار بیان معضلات اجتماعی از طنز برای بیان تلخ ترین حرف ها استفاده کرد.
در این محفل طنز تعدادی از شاعران طنز استان از قبیل قاسم مهرنیا، سمیه رمضانی و محمدحسن احمدی در کنار ناصر فیض اشعار طنز خود را ارائه دادند.
ط/ 6042

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي طنز حوزه هنري خراسان شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۱۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت روز معمار

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، استاندار خراسان رضوی گفت: معماران سازنده آثار تمدنی جمهوری اسلامی برای نسل‌ های آینده هستند که بی شک روح معنوی و بلند اسلام و شریعت در بناها و یادگارهای آن بروز و ظهور خواهد یافت.   یعقوبعلی نظری امروز در پیامی به مناسبت روز معمار اظهار کرد: بدون تردید معماری یکی از اساسی ترین مظاهر تمدن بشر است که برآیند ایده‌ های مهندسان معمار است.   وی افزود: روز بزرگداشت شیخ بهایی روز بزرگ مردی است که پس از گذشت قرن‌ ها، هنوز آثارش دستمایه تحقیق و پژوهش مهندسان و معماران این مرز و بوم است و در پرونده خود ایفای ارادت در این حوزه به حرم مطهر امام رضا (ع) را دارا می‌ باشد.   استاندار خراسان رضوی ادامه داد: تاریخ پرافتخار ایران اسلامی مدیون دانشمندان و مهندسان فرهیخته و خردمندی است که تمدن بزرگ اسلامی را بنا نهاده و پایه گذار مکتبی هستند که اصول و مبانی معماری در تمام دنیا از آن به عنوان الگوی خود یاد می‌ کنند.   او در این پیام آورده است: روز معمار، فرصتی است برای نگاهی ژرف به آثار و جایگاهی که در معماری گذشته داشته‌ ایم و تلاش برای موقعیتی که در معماری معاصر باید به آن دست‌ یابیم‌.   نظری اظهار کرد: اینجانب روز معمار را به همه مهندسان، فعالان و هنرمندان خلاق این عرصه علم و صنعت در استان خراسان رضوی و کشور عزیزمان، تبریک عرض نموده و از تلاش‌ های این انسان‌ های اندیشمند در پاسداشت فرهنگ و هنر سرزمین مان تجلیل می‌ کنم.   سوم اردیبهشت ماه به مناسبت گرامیداشت شیخ محمد بهائی در تقویم رسمی کشور به نام روز معمار و معماری ثبت شده است.

دیگر خبرها

  • کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی
  • پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت روز معمار
  • فاصله‌ زیادی تا رسیدن به وضعیت مطلوب در عرصه تبلیغ داریم
  • رسالت کانون تقویت ادبیات داستانی است
  • انس عمومی با ادبیات کهن پارسی؛ یکی از مسیر‌های حفظ حافظه‌ی فرهنگی جامعه
  • ادراک سعدی از مناسبات لفظ و معنی کاری است کارستان!
  • بنیاد امسال حضور پررنگ تری در نمایشگاه کتاب دارد
  • سادگیِ ظاهری؛ دلیل محبوبیت و جاودانگی اشعار سعدی
  • دستگاه قضا مطالبه‌گری را به رسمیت می‌شناسد
  • اگر سعدی امروز زنده بود زبان ما را نمی فهمید