Web Analytics Made Easy - Statcounter

این جنس از سرمایه گذاری‌ها روی سینمای به ظاهر عقب افتاده در جهان عرب تازگی ندارد؛ همین چند سال پیش بود که موسسه قمره برای فیلم «دوحه» در قطر که با سرمایه‌های نفتی و گازی قطری‌ها کار می‌کند گزارش خود را منتشر کرد که تنها در ۵ سال ۲۴۰ فیلم تولید کرد. ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۵ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

خبرگزاری تسنیم- سجاد اسلامیان

چند روز پیش هنگامی که نامزدهای اسکار بهترین فیلم خارجی زبان منتشر شد نامی از یک فیلمساز زن عرب زبان به میان آمد که بسیاری شاید نام او را پیش از آن نشنیده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«نادین لبکی» فیلمساز لبنانی با اعلام نام سومین فیلمش «کفرناحوم» به عنوان یکی از 5 نامزد دریافت اسکار فیلم خارجی زبان عملا نخستین زن در جهان عرب است که توانسته این اتفاق را رقم بزند.

فیلم اگر چه از اسمش بر می آید که درباره یک منطقه در فلسطین یا لبنان باشد اما درباره یک پسر 12 ساله است که در یک خانواده فقیر به دنیا آمده و با شکایت از والدین اش به دنبال زندگی بهتر است.

لبکی یک فمینیست جدی است؛ او حتی پس از اعلام نامزدی فیلمش در اسکار گفته است: امیدوارم به بهترین شکل ممکن فیلمسازان زن را نمایندگی کنم؛ کاش فیلمسازان زن بیشتری در این دوره از اسکار نامزد می‌شدند.

دو فیلم دیگر او نیز به شدت رنگ‌های فمینیستی دارد؛ فیلم اولش «کارامل» که داستان چند زن لبنانی در یک آرایشگاه با زیربناهای ظریف همجنسبازانه است و فیلم دوم اش «حالا کجا برویم» اگر چه داستان مهمی دارد باز تماتیک اش زنانه است؛ داستان یک روستای مسلمان و مسیحی نشین که هر آن ممکن است شعله جنگ بین مردان آن درگیرد و زنان روستا با لطایف الحیلی روستا را از جنگ قریب الوقوع نجات می‌دهند.

علاوه بر این خصوصیات نادین لبکی از طیفی از سینماگران مسیحی لبنانی است که به شدت وابسته به سینمای فرانسه است؛ و این کشور به شدت روی این بازیگر و کارگردان زن لبنانی سرمایه گذاری کرده است.

او که در کارگاه های آموزش درام «کورس فلورنت» پاریس شرکت کرده، فیلم اولش که از نظر محتوا و فنی حرفی برای گفتن ندارد در هفته منتقدان کن دیده شد و بعدها در سال 2008 یعنی سه سال پس از ساخت «کارامل» نشان شوالیه هنر و ادب را از فرانسوی‌ها دریافت می‌کند.

فیلم دوم او نیز در بخش «نگاه ویژه» جشنواره کن به نمایش درآمده و جایزه می گیرد و در سال 2015 عضو کمیته داوران «نگاه ویژه» جشنواره کن شده و نهایتا در سال 2018 جایزه ویژه جشنواره کن را برای فیلم «کفرناحوم» دریافت می‌کند.

مسیر عجیبی که نادین لبکی 44 ساله فقط با کارگردانی سه فیلم آن هم در سینمای لبنان طی کرده و نهایتا به اسکار 91 رسیده نشان از سرمایه گذاری فرانسوی‌ها بر روی این کارگردان عرب و لبنانی برای ارائه الگویی از زنان مورد نظر غرب در فضای جهان عرب و اسلام است.

این جنس از سرمایه گذاری‌ها بر روی سینمای به ظاهر عقب افتاده در جهان عرب تازگی ندارد؛ همین چند سال پیش بود که موسسه قمره برای فیلم «دوحه» در قطر که با سرمایه‌های نفتی و گازی قطری‌ها کار می‌کند گزارش خود را منتشر کرد که تنها در 5 سال 240 فیلم تولید کرده است.

فیلم های مهم این موسسه که در آن سرمایه گذاری کرده بود علاوه بر فیلم «فروشنده» فرهادی وفیلم ترکی «موستانج» اثر دنیز ارگوون که آن هم از قضا نامزد اسکار شده بود؛ دو فیلم عربی «ذیب» ساخته ناجی ابونوار از اردن و «تمبوکتو» ساخته عبدالرحمن سیساکو از موریتانی را تولید کرده که این دو فیلم نیز نامزد اسکار شده بودند.

نخستین فیلم بلند عربستان سعودی به نام «وجده» اثر «هیفا منصور» که مورد تحسین بسیاری از منتقدان و جشنواره ها قرار گرفته است نیز از جمله تولیدات این شرکت بوده است.

همچنین گزارش های متعددی از سرمایه گذاری های مختلف هالیوود و بالیوود در منطقه عربی در حوزه تولید فیلم و حتی سریال دیده می شود و نشان می دهد فرصت و فضای بکر گسترده ای جلوی دارندگان سینما در جهان وجود دارد فرصت بکری که سینمای ایران علیرغم همه ادعاها به ویژه پس از بیداری اسلامی توجهی به آن نکرده است.

انتهای پیام/

R1439/P/S4,34/CT4 واژه های کاربردی مرتبط سینمای جهان اسکار

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سینمای جهان اسکار سینمای جهان اسکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۱۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامزدهای نهایی چهره سال هنر انقلاب معرفی شدند

پس از برگزاری جلسه کمیته انتخاب، نامزدهای نهایی عنوان «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب» معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط‌عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی، فرایند انتخاب «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» با یک نظرخواهی سراسری از مدیران فرهنگی، هنرمندان، فعالان فرهنگی و رسانه‌ای آغاز شد.

پس از برگزاری این نظرسنجی که با جامعه آماری بیش از هزار نفر صورت گرفت، نام ۸۶ هنرمند به‌عنوان نامزدهای اولیه عنوان «چهره سال هنر انقلاب» مشخص و به «کمیته انتخاب نامزدهای نهایی چهره سال هنر انقلاب» ارائه شد؛ این کمیته با ترکیب آقایان مرتضی سرهنگی، علیرضا قزوه، احمدرضا درویش، کورش زارعی، سیدمسعود شجاعی طباطبایی و محسن مؤمنی شریف تشکیل جلسه داد و از میان گزینه‌های پیشنهادشده توسط اهالی فرهنگ و هنر، پنج هنرمند را به عنوان «نامزدهای نهایی چهره سال ۱۴۰۲» هنر انقلاب معرفی کرد.

اسامی نامزدهای نهایی عنوان «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر است.

۱- امیر بشیری برای نویسندگی و کارگردانی کنسرت‌نمایش «کلنل»

۲- کمال تبریزی و علیرضا طالب‌زاده برای نویسندگی و کارگردانی مجموعه تلویزیونی «سرزمین مادری»

۳- راضیه تجار برای انتشار رمان «یاس کبود» و تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «اسم تو مصطفاست»

۴- افشین علاء برای نقش‌آفرینی مؤثر و بهنگام در سپهر شعر انقلاب اسلامی

۵- مسعود نجابتی برای فعالیت‌های مؤثر در حوزه گرافیک از جمله ترسیم دیوارنگاره "و فتح قریب" در مرز سرزمین‌های اشغالی

گفتنی است انتخاب چهره سال هنر انقلاب از میان نامزدهای نهایی کسب این عنوان توسط گروهی از نخبگان و خبرگان هنر انقلاب انجام می‌شود.

آئین اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب روز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ در پردیس مرکزی حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار می‌شود؛ حوزه هنری از سال ۱۳۹۴ معرفی «چهره سال هنر انقلاب» را با مشارکت هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ و هنر در دستور کار خود قرار داده است.

«تندیس انتظار» اثر استاد علی‌اصغر یوزباشی به‌عنوان نماد «چهره سال هنر انقلاب» شناخته شده و هرسال به هنرمند منتخب تقدیم می‌شود؛ تاکنون چهره‌هایی همچون حمید حسام، ابراهیم حاتمی‌کیا، محمدمهدی سیار، عبدالحمید قدیریان و مجید مجیدی موفق به کسب این عنوان شده‌اند و در سال جاری دهمین منتخب این عنوان معرفی خواهدشد.

کد خبر 745175

دیگر خبرها

  • پشت پرده فروش ۱۲۰۰ میلیارد تومانی سینمای ایران! آیا رواست که سرمایه‌ها این‌گونه از کشور خارج شوند؟
  • درس مهم برنامه اسکار مهران مدیری به مسئولان
  • چهره هنر انقلاب سال ۱۴۰۲ انتخاب
  • درس مهم برنامه اسکار مهران مدیری : فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی هیچ کاربردی ندارد...
  • چهره هنر انقلاب سال ۱۴۰۲ انتخاب شد
  • شوخی بانمک نعیمه نظام‌دوست با سن نیما شعبان‌نژاد
  • ببینید | اسکار به تمارض
  • نامزدهای نهایی چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب معرفی شدند
  • نامزدهای نهایی چهره سال هنر انقلاب معرفی شدند
  • فیلم «آنیتا، گمشده در اخبار» واجد شرایط حضور در رقابت اسکار شد