Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: آنچه که رهبری از نسل سوم و چهارم انقلاب خواسته و مطالبه کرده‌اند توجه به اقتصاد و اقتصاد سالم و مقاومتی است، شاخصه‌هایی که برای اقتصاد در گام دوم انقلاب تعریف شده عموماً همان شاخصه های اقتصاد مقاومتی است.

حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در خصوص استقلال اقتصادی در بیانیه گام دوم انقلاب که از سوی رهبر انقلاب صادر شده بود اظهار داشت: یکی از بخش هایی که جریان انقلابی در آن کمرنگ حاضر شد، همان بخش اقتصادی بود، که به واسطه این کمبود حضور بخش انقلابی در اقتصاد و عدم توجه در حد کافی به این بخش، باعث شد که امروز شاهد یک اقتصاد لرزان در کشور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در خصوص دلایل و علل عدم ورود نیروهای انقلابی به بخش اقتصاد تصریح کرد: از ابتدا نیروهای انقلابی اصیل وارد مباحث اقتصادی نشدند و آن را کم اهمیت تر از مسائل امنیتی، دفاعی، سیاست خارجی و ... جلوه دادند و گمان نمی کردند که این بخش بتواند تا این حد برای کشور تهدید به شمار بیاید.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ضمن گلایه‌مندی از غفلت نیروهای انقلابی از بخش اقتصادی بیان داشت: در حال حاضر اقتصاد کشور مورد نفوذ عناصر ضد انقلاب و غیر دلسوز قرار گرفته است و به خاطر همین نفوذ شاهد هستیم که در اجزای اقتصادی در شرایط و برهه های مختلف زمانی اقداماتی از سوی جریان نفوذی صورت گرفت که به ضرر مردم و انقلاب تمام شد.

حاجی دلیگانی با تأکید بر اینکه وضعیت اقتصادی فعلی ناشی از رخنه جریان نفوذ در اقتصاد است یادآوری کرد: دیدگاهی که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) درباره اقتصاد داشتند محقق نشده است؛ چرا که جریان انقلابی در اقتصاد به طور قوی وارد نشده و به فرمایشات و توصیه‌های رهبری درباره اقتصاد آنگونه که باید عمل نشد.

وی ضمن اشاره به نامگذاری 10 ساله شعارهای سال پیرامون اقتصاد تصریح کرد: در 10 سال گذشته هیچگاه آن میزان که باید شعارهای سال عملیاتی شود، این شعار ها در اقتصاد کشور عملیاتی نشد و در حد شعار و گفت و شنود باقی ماند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه رهبری در سال 92 به شاخص های اقتصاد مقاومتی هم توصیه کردند عنوان کرد: در این سال رهبر انقلاب 24 سیاست اقتصاد مقاومتی را اعلام کردند که اگرچه گشایش اقتصادی کشور در گرو عمل به این سیاست‌ها بود اما در نهایت این سیاست ها نیز در اقتصاد کشور مغفول واقع شد و باز اقتصاد ما لرزان ماند.

حاجی دلیگانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا دولت‌ها این سیاست‌ها را اجرا و پیاده نکردند تشریح کرد: بخش خصوصی عموماً کار خود را انجام می دهد اما برخی از افراد در بخش خصوصی وقتی شاهد بودند که در این فضا عدم توجه به کیفیت چندان هم با برخورد مسئولان مواجه نمی شود در پی منفعت بیشتر سیاست های اقتصادمقاومتی را پیاده نکرد و این ناشی از ضعف در نظارت بود.

وی در ادامه افزود: دولت ها وظیفه اصلی در خصوص برنامه ریزی و هدایت اقتصادی کشور به سمت اقتصاد مقاومتی و نظارت بر آن را بر عهده داشتند اما همواره سرگرم مسائلی شدند که اهداف اصلی را برای کشور فراهم نکرد و همچنان اقتصاد کشور یک اقتصاد لرزان باقی ماند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین خاطرنشان کرد: هدف اصلی اقتصاد مقاومتی این بود که اساس و پایه های اقتصادی کشور با مشکلات اقتصادی و بادهای مخربی که می وزد، دچار تزلزل و از هم پاشیدگی نشود که متاسفانه دولت ها به آن عمل نکردند و برای همین امروز شاهد یک اقتصاد مقاوم در کشور نیستیم.

حاجی دلیگانی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب خاطر نشان کرد: آنچه که رهبری از نسل سوم و چهارم انقلاب خواسته و مطالبه کرده‌اند توجه به اقتصاد و اقتصاد سالم و مقاومتی است، شاخصه‌هایی که برای اقتصاد در گام دوم انقلاب تعریف شده عموماً همان شاخصه های اقتصاد مقاومتی است.

وی با اشاره به اینکه کارهای خوبی در بحث اقتصاد در 40 سال گذشته صورت گرفته تصریح کرد: کم کاری هایی که در موضوعات اقتصادی در 40 سال وجود داشته باید جبران شود و امروز می بینیم که رهبر انقلاب با مطالبه از نسل جدید می‌خواهند که با یک نوسازی ساختاری در اقتصاد و هدف گذاری صحیح در جهت ابزارها و روش های درست کم کاری ها را جبران کنند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان تصریح کرد: جوانان در به وجود آمدن انقلاب، دفاع مقدس، صحنه های مختلف مبارزه و ... نقش اساسی داشته اند و آنجایی که یک کار معجزه وار در انقلاب رخ داده جوانان پیشرو بوده اند از همین جهت به نظر می رسد معجزه اقتصادی تنها توسط جوانان می تواند رخ دهد.

انتهای پیام/ط

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۲۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد اسلامی بدون وضو!

در چهار دهه سپری شده از انقلاب، کاهش بی عدالتی، حمایت از محرومان، برچیدن ربا از سیستم بانکی کشور، از بین بردن رانت و تبعیض در معاملات و فعالیتهای اقتصادی تنها بخشی از وعده هایی بوده است که تحت عنوان اقتصاد اسلامی به مردم داده شده است. اما ایجاد ملزومات و پایبندی دولت به اجرای اقتصاد اسلامی حکایت آن مردی شده است که در وصیتنامه خود نوشته بود که تکالیف دینی خود را انجام داده و هیچ نماز قضایی بر گردن ندارد ولی فرزندانش تا می توانند برای او وضو بگیرند!

اکنون پس از چهار دهه، افکارعمومی با دو پرسش اساسی مواجه است؟

نخست آنکه اقتصاد اسلامی چیست؟ آیا اساسا وجود دارد یا مفهومی موهم است؟ از نظر علمی چه جایگاهی در مدلهای اقتصادی متعارف دارد؟ آیا قرار است اقتصاد اسلامی جایگزین مدلهای رایج اقتصادی که دهها سال است در کشورهای مختلف دنیا، اجرا می شود، گردد؟

دوم آنکه چه نسبتی بین اقتصاد اسلامی و اقتصاد فعلی ایران وجود دارد؟ آیا در مقایسه با قبل از انقلاب یا دهه نخست انقلاب یا وضعیت کشورهای دیگر، به معیارهای اقتصاد اسلامی نزدیکتر شدیم یا از آن فاصله گرفتیم؟ اینکه بهره بانکی در ایران در مقایسه با اکثر کشورهای جهان بالاتر است، اینکه اقتصاد ایران از نظر شاخص های فساد، رانت و عدم شفافیت در بین کشورهای جهان رتبه پایینی دارد، اینکه پارامترهای بیکاری، فقر و فاصله طبقاتی در ایران بسیار بالاست، چه نسبتی با اقتصاد اسلامی دارد؟

و اما یکی از ظلم‌هایی که در دهه‌های اخیر به اقتصاد اسلامی شده این است که برخی ناکارآمدی‌های اقتصاد ایران به پای اقتصاد اسلامی نوشته شده است. به جرات می‌توان گفت که در چهل سال اخیر هیچگاه مجال برای اجرای اقتصاد اسلامی فراهم نبوده است. اقتصاد ما در عمل بر اساس سیاست‌های نظام بازار آزاد، آن هم به شکلی ناقص و تقطیع شده، مدیریت می‌شود؛ ولی مشکلات به پای اقتصاد اسلامی نوشته می‌شود. حتی در فضای تولید دانش نیز اقتصاد اسلامی جایگاه چندانی ندارد. باید پرسید که چه بخشی از بودجه‌های آموزشی و پژوهشی دانشکده‌های اقتصاد کشور و مراکز پژوهشی اقتصادی به تحقیقات اقتصاد اسلامی اختصاص یافته است؟ ما چه مقدار از محققان اقتصاد اسلامی حمایت کردیم؟ اگر تحلیلی سرانگشتی از بودجه اختصاص یافته به اقتصاد اسلامی داشته باشیم، باید بگوییم تقریبا هیچ!

قسمت تلخ ماجرا در پس این همه بی توجهی، اسلامی بودن اقتصاد  کشورهایی است که اسلامی نیستتد. طبق پژوهشی که دو تن از اساتید دانشگاه جورج واشنگتن انجام داده اند، بیشتر کشورهای اسلامی، اصول اقتصاد اسلامی را رعایت نمی‌کنند و برآوردی از میزان اسلامی بودن اقتصاد ۲۰۸ کشور در سراسر دنیا نشان می دهد: کشورهای ایرلند، دانمارک و لوکزامبورگ به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را از لحاظ اقتصاد مبتنی بر اصول اسلامی به خود اختصاص داده‌اندو بهترین کشور اسلامی از لحاظ اداره بر اساس اصول اقتصادی اسلام، مالزی است که رتبه ۳۳ را از آن خود کرده‌ است. ایران با رتبه ۱۳۹ در بین ۲۰۸ کشور، پس از کشورهایی همچون، کویت، قزاقستان، برونئی، بحرین، امارات متحده عربی و ترکیه قرار داد.

در پایان باید گفت که زمانی که از اسلامی‌سازی اقتصاد سخن می‌گوئیم به این معنی نیست که از ابزارهای اقتصادی غرب استفاده نمی‌کنیم. بلکه از آن ابزارها استفاده می‌کنیم، ولی با جهان بینی، روش و مکتب خود از ابزارهای آنها استفاده کند. اقتصاد اسلامی اگر بتواند به درستی پیاده شود، بسیاری از بحران‌های اقتصادهای کنونی را برطرف کرده و می‌تواند ساختار جدیدی را برای اقتصاد کشورمان جهت خروج از رکود، رشد، اصلاح نظام بانکداری و اصلاح سیستم مالی ایجاد کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • خطر بزرگ برای حقوق کارگران/ کاهش حقوق در موج شدید تورمی اتفاق می‌افتد؟
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟
  • اقتصاد اسلامی بدون وضو!
  • انتقاد خانه صمت به تعطیلی پنجشنبه ها
  • وزیر نیرو:مدیریت بحران از وقوع خسارت جبران ناپذیر سیل جلوگیری کرد
  • وزیر نیرو: سیل جنوب کشور خسارت جبران ناپذیری نداشت
  • صنعتگران مهم‌ترین رکن تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور هستند
  • مردمی‌سازی واقعی تولید کلید حل مشکلات اقتصادی