Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، مایک پِنس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا در گفتگویی اختصاصی با شبکه «ان‌بی‌سی» از کشور‌های اروپایی خواست از توافق هسته‌ای با ایران خارج شوند و در اعمال فشار سیاسی و اقتصادی به ایران، از واشنگتن پیروی کنند.

 پِنس با تکرار اظهارات ضدایرانی خود علیه ایران افزود: «همه کشور‌های خاورمیانه و همچنین طرف‌های اروپایی برجام که تمایل به رهبری آمریکا دارند، باید از توافق هسته‌ای با ایران خارج شوند و به منزوی‌ کردن اقتصادی و دیپلماتیک ایران ادامه دهند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرنگار شبکه ان‌بی‌سی نیوز در ادامه از معاون وزیر خارجه آمریکا پرسید کشور‌های اروپایی دیپلمات‌های ارشد خود را به نشست ورشو نفرستادند و از آمریکا به خاطر خروج از توافق هسته‌ای بسیار عصبانی هستند و شما (مایک پنس) در نشست ورشو به شدت از آن‌ها انتقاد کردید، آیا این رویکرد شکاف تازه‌ای بین آمریکا و اروپا ایجاد نمی‌کند؟

معاون ترامپ بدون پاسخ مستقیم به این پرسش اظهار کرد: «رئیس‌جمهور (ترامپ) در تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری و هنگامی که ما وارد عرصه قدرت شدیم، آشکارا این موضع را روشن کرد که توافق هسته‌ای با ایران فاجعه بود، این توافق مانع دست‌یابی ایران به سلاح اتمی نمی‌شود، بلکه این مسئله را تضمین می‌کند که تهران پس از پایان ۱۰ سال (محدودیت) می‌تواند به کشنده‌ترین سلاح سلاح جهان دست یابد».

این مقام آمریکایی با دفاع از خروج آمریکا از برجام افزود: «رئیس‌جمهور (ترامپ) آمریکا را ازاین توافق (برجام) خارج کرد و هم‌اکنون در حال رهبری مواضعی است که به اعتقاد ما روند تحولات در سراسر منطقه غرب آسیا را تغییر می‌دهد؛ از رهبران کشور‌های اروپایی و جهان عرب می‌خواهیم که در کنار ما بایستند و از اروپایی‌ها نیز می‌خواهیم با خروج از توافق هسته‌ای با ایران به امنیت و صلح در منطقه کمک کنند».

معاون ترامپ روز پنج‌شنبه نیز در نشست ورشو ضمن انتقاد از کشور‌های اروپایی گفت: «اروپایی‌ها از تلاش‌های آمریکا برای مقابله با ایران حمایت نکرده و سازوکاری را برای مقابله با تحریم‌های آمریکا ایجاد کرده‌اند. وقت آن است که دوستان اروپایی ما نیز با خروج از برجام برای فشار علیه ایران به ما بپیوندند.»

مایک پنس همچنین سازوکار مالی موسوم به «اینستکس» را گامی حساب‌نشده خواند که فقط ایران را تقویت، اتحادیه اروپا را تضعیف و فاصله میان اروپا و آمریکا را بیشتر می‌کند.

آمریکا ۱۸ اردیبهشت سال جاری به صورت یکجانبه و بدون دلیل خاصی از برجام که مورد تأیید جامعه جهانی و شورای امنیت سازمان ملل بود خارج شد و تمام تحریم‌ها علیه ایران را در آبان‌ماه بازگرداند. واشنگتن همچنین تهدید کرد هر کشوری که تحریم‌ها علیه ایران را نقض کند، با پیامدهای آن روبرو خواهد شد.

انتهای پیام/

درخواست پنس از اروپایی‌ها برای خروج از برجام

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: برجام دونالد ترامپ اروپا تحریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۲۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم

به گزارش قدس آنلاین، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.

ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.

مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.

در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.

کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.

کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.

پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند.
 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • توافق آلمان و انگلیس برای تقویت همکاری‌های دفاعی
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد