Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-24@06:58:49 GMT

باورهاي غلط و خرافه‌ درباره بارداري

تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۵۴۶۷۰

باورهاي غلط و خرافه‌ درباره بارداري

خبرگزاري آريا -

اگر به تازگي مادر شده‌ايد يا در شرف مادر شدن هستيد، حتما از اطرافيان خود چيزهايي مي‌شنويد که نمي‌توانيد درست يا غلط بودن آنها را تشخيص دهيد؛ از آنجا که سلامت شما و فرزندتان آرزوي هفته‌نامه سلامت است، تصميم گرفتيم باورهاي درست و غلط را درباره بارداري براي شما بگوييم...
1.«اگر شکمت تيز شده، حتما پسردار مي‌شي» يا «حالا که شکمت پهن شده و بچه‌ات تو پهلو‌هاته، دختر مي‌زايي».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شايد يکي از مسخره‌ترين و البته محبوب‌ترين باورهاي غلط بارداري همين اصول تعيين جنسيتي باشد که بدون کوچک‌ترين مدرک مستند علمي نسل به نسل در خانواده‌ها مي‌‌گردد. شايد زماني که سونوگرافي و آمنيوسنتز اختراع نشده بودند، حدس درست اطرافيان درباره جنسيت جنين کار خارق‌العاده‌اي بوده و هرکس باردار مي‌شد، ابتدا سري به پيشگوي جنسيت مي‌زد اما امروزه اثبات شده که تمام تغييرات ظاهري و داخلي بدن مادر در دوران بارداري دلايل علمي دارد و هيچ ارتباطي هم به جنسيت فرزندش ندارد. يادتان باشد که شکل شکم مادر به ماهيت منحصر به فرد او بستگي دارد.
2.«صورتت گرده! دختر داري» يا «پهلوهايت بزرگ شده! پسر داري». اضافه وزن خانم باردار به دليل وزن جنين، مايع آمنيوتيک و چربي‌هايي است که در بدنش ذخيره مي‌شود. اگر چربي‌هاي خانمي در اين دوران پشت ران‌هايش جمع ‌شده، حتما اگر باردار هم نبود و چاق مي‌شد، اضافه وزنش در آن ناحيه بيشتر بود و اين قضيه ربطي به جنس بچه ندارد.
3.«اگر دست‌هات رو ببري بالاي سرت، بند ناف دور سر بچه‌ات مي‌پيچه.» حرکات اندام‌هاي بالايي کوچک‌ترين تاثيري بر اندام‌هاي مياني و تحتاني ندارند. متخصصان زنان و زايمان به مادران باردار توصيه مي‌کنند که در دوران بارداري به کلاس‌هاي آمادگي بارداري بروند و تمرين‌هاي ورزشي مخصوص اين دوران را انجام دهند. ورزش‌ مناسب براي مادر باردار بسيار مفيد است و اگر قرار بود با بالا بردن دست، بند ناف دور گردن بچه بپيچد، الان جمعيت کره زمين اينقدر زياد نبود. البته احتمال پيچيدن بند ناف دور گردن جنين وجود دارد اما همگي به وضعيت رحم مادر مربوط مي‌شوند نه دست‌هاي مادر.
4.«اگر به آدم زشت نگاه کني، بچه‌ات شبيه‌اش مي‌شه!» اول اينكه صورت زيباي ظاهر شرط نيست! دوم، زشتي يا زيبايي، نسبي و سليقه‌اي است و سوم، تمام ويژگي‌هاي جسمي هر فردي به ژن‌هايي که مادر و پدرش به او بخشيده‌اند، بستگي دارد و بنا به قوانين علم پيچيده ژنتيک، هر بچه‌اي مخلوطي از ژن‌هاي خانواده مادر و پدرش را بروز مي‌دهد.
5.«اگر به ماه‌گرفتگي نگاه کني، بچه‌ات لب شکري مي‌شه.» لب شکري‌ها مرا ياد يک چيز مي‌اندازند،اصغر مهربان داستان زيباي بادبادک‌باز اما گذشتگان و بعضي از امروزي‌ها چنين نظري ندارند‌. آنها معتقدند که خسوف، نيشي است که رخ ماه را زده است و اگر زن باردار به آن نگاه کند، همين بلا سر فرزندش مي‌آيد و به همين دليل مادر بايد هميشه يک سنجاق تيز به لباسش وصل کند تا اين بلا دفع شود اما اين داستان عجيب هيچ توجيه علمي‌اي ندارد و لب‌شکري شدن به دنبال عوامل پيچيده ژنتيکي و محيطي در افراد بروز مي‌کند نه پديده‌هاي نجومي آميخته با گزيدگي.
6.«مبادا در دوران بارداري وارد وان شوي! آب کثيف جنين را مريض مي‌کند.» آبي ولرم با دماي ملايم براي مادر باردار بسيار آرامش‌بخش است به‌خصوص در ماه‌هاي پاياني بارداري. بابت کثيف بودن آب وان و رسيدن آن به جنين هم نگران نباشيد زيرا جنين در پوششي مخاطي در کيسه آمنيوتيکي قرار گرفته و آب وان به او نمي‌رسد.
7.«اگه سر دلت مي‌سوزه بچه‌ات پرمو مي‌شه.» تعداد فوليکول‌هاي موي هر فرد به ويژگي‌هاي ژنتيکي او بستگي دارد که از شما و همسرتان به ارث برده است. سوزش سر دل در دوران بارداري، ناشي از عواملي چون حساسيت بيشتر بافت‌هاي دستگاه گوارش به هورمون‌هاي دوران بارداري و فشار رحم به معده است.
8.«اگه زياد ميوه نخوري، بچه‌ات موقع دنيا اومدن کثيف مي‌شه.» خوردن ميوه از عادت‌هاي تغذيه‌اي بسيار خوب و سالم است به‌خصوص، در دوران بارداري زيرا اين گروه خوراکي‌ها مقدار زيادي ويتامين، مواد معدني و فيبر را به بدنتان مي‌رسانند اما هيچ ربطي به وجود داشتن يا نداشتن چربي و خونابه روي بدن نوزاد ندارد. متاسفانه همه انتظار دارند وقتي فرزندشان از رحم‌شان خارج مي‌شود، مثل آن بچه‌هاي سفيد و تپل تبليغات تلويزيون باشد اما همه نوزادان در بدو تولد با لايه‌اي از چربي محافظ به نام ورنيکس پوشيده شده‌اند.
9.«اگه شير و پنير زياد بخوري، سر بچه‌ات جوش سفيد مي‌زنه.» کلاه گهواره‌اي، جوش‌هاي سفيدي که روي سر بسياري از نوزادان وجود دارد، ناشي از مقدار زياد چربي در جمجمه نوزاد است؛ اين جوش‌ها معمول و بي‌خطر‌ هستند و ايجاد آنها ربطي به ميزان لبنياتي که مادر مصرف کرده ندارد. يادتان باشد لبنيات از مهم‌ترين و ضروري‌ترين مواد غذايي دوران بارداري است و کلسيم اين گروه براي رشد جنين‌ حياتي است.
منبع:salamatiran.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۴۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱ مادر باردار در سیل اخیر بلوچستان نجات یافتند


ایرج ضاربان  در خصوص آخرین وضعیت امداد رسانی و ارائه خدمات در حوزه بهداشت و درمان به مناطق سیل زده،‌ اظهار داشت: در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی نیز همزمان با وقوع بحران در مناطق تحت پوشش دانشکده ۱۲۱ عملیات اورژانس ۱۱۵ به منظور خدمت رسانی به سیل زدگان انجام گرفت، ۲۸ ماموریت توسط بالگرد اورژانس صورت پذیرفت و یک مورد نجات غرق شدگی نیز گزارش شد.

وی تصریح کرد: مراقبت‌های بهداشتی پس از وقوع سیل به ویژه در زمینه پیشگیری از بیماری‌های منتقله از آب و غذای آلوده بسیار حائز اهمیت است و امیدواریم با اقدامات پیشگیرانه و همکاری مردم از بروز طغیان‌های احتمالی جلوگیری کنیم.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار تصریح کرد: ۲۱ بیمار در حوزه شهرستان زرآباد با توجه به مسدود بودن مسیرها از طریق اعزام پزشک به وسیله اورژانس هوایی دانشکده علوم پزشکی چابهار به منطقه سیل زده خدمات بهداشتی و درمانی را دریافت کردند.

ضاربان ادامه داد: بالگرد اورژانس هوایی دانشکده علوم پزشکی چابهار نیز با حضور در بندر تنگ از توابع شهرستان زرآباد یک مادر باردار پر خطر و ۲ مجروح را به چابهار منتقل کرد.

وی بیان کرد: با توجه به بارندگی‌های چند روز اخیر و ادامه دار بودن آنها در هفته جاری و مسدود شدن برخی راه‌ها، بالگرد اورژانس هوایی دانشکده علوم پزشکی چابهار در آماده باش کامل به منظور خدمت رسانی به مردم به ویژه در مناطق بحرانی است.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: با همدلی و حمایت مسئولان شهرستانهای حوزه دانشکده علوم پزشکی چابهار از حوزه سلامت و همچنین تزریق اعتبارات مورد نیاز به شبکه‌های بهداشت قطعا شاهد تحول مثبت در عملکرد و خدمات ارائه شده به مردم خواهیم بود.

وی افزود: نگاه دانشکده علوم پزشکی چابهار توسعه خدمات سلامت در تمامی شهرستان‌های تحت پوشش است و از سوی دیگر تقویت زیرساخت‌های بهداشتی از جمله احداث مراکز خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت با هدف تقویت نظام شبکه بهداشت در دستور کار مدیران دانشکده قرار دارد.

این مسوول گفت: در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خدمت به مردم به ویژه در حوزه سلامت هم یک فرصت ویژه و هم بار سنگینی بر دوش مدیران است، اما در این مسیر و برای رسیدن به شرایط مطلوب از هیچگونه همکاری با حوزه سلامت دریغ نخواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • انتقال مادر باردار از ارتفاعات جیرفت با بالگردبه بیمارستان
  • راهنمای انتخاب مانتو شلوار اداری در زمان بارداری
  • مراقبت از هزار و ٣١٣ مورد مادر باردار در فریمان
  • ۲ هزار مادر باردار تحت پوشش برنامه تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • ۹۸۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند
  • پیگیری علت فوت مادر باردار در اندیمشک
  • مهارت کارشناسان اورژانس ناجی مادر و نوزاد دوقلویش
  • ۱۱ مادر باردار در سیل اخیر بلوچستان نجات یافتند
  • مسکن های بی خطر در دوران بارداری