Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- فرزاد فرهادی: تصمیم واشنگتن برای خروج نیروهایش در سوریه در حالی در حال اجرایی شدن است و نیروهای این کشور درحال خروج از مناطق مختلف سوریه هستند که اخبار رسانه ها حکایت از رفتن بخشی از این نیروها به عراق حکایت دارد و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز اخیرا اعلام کرده است که می خواهد پایگاههای آمریکا در عراق را حفظ کند تا مراقب ایران باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ پس از اینکه در اواخر سال گذشته میلادی به شکل ناگهانی وارد پایگاه آمریکایی در عراق شد و با نظامیان این کشور دیدار کرد نشان داد که اصولا به حاکمیت عراق توجهی ندارد. عراقی ها با موضع گیری ترامپ مخالفت کرده اند زیرا آنرا در راستای نقض حاکمیت عراق می دانند و تلاش ها در پارلمان عراق برای بیرون کردن آمریکایی ها شروع شده است.

«حیدر علی» کارشناس مربوط به راهبرد آمریکا در گفتگویی با المراقب العراقی گفت: «سیاستی که ترامپ دنبال می کند با سیاست های قبلی متفاوت است زیرا به شکل مستقیم حرکت میکند و ایران را دشمن اول می داند و می خواهد که عراق منطقه ای برای مقابله با ایران باشد. آمریکایی ها از نظر هوایی و دریایی بر منطقه ارتباطی میان ایران و دریای مدیترانه مسلط هستند و هم اکنون می خواهند که زمینی نیز مسلط باشند و ارتباط ایران و حزب الله لبنان را به منظور دور کردن خطر از رژیم صهیونیستی دور کنند. راهبرد آمریکا بر سه محور استوار است؛ ادعای غلبه بر داعش، مقابله با گروههای مسلح ضد آمریکا و سوم حضور زمینی».

الاخبار در گزارشی به تعداد پایگاههای آمریکایی ها در عراق پرداخته و اعلام کرده است که آمریکایی ها حدود ۱۰ پایگاه در عراق دارند که عبارتند از؛

-پایگاه النصر یا ویکتوری که در داخل فرودگاه بین المللی بغداد است و برای فرماندهی و کنترل و اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد.

-پایگاه هوایی بلد که بزرگترین پایگاه هوایی در عراق است و در ۶۴ کیلومتری شمال بغداد قرار دارد.

-پایگاه عین الاسد که دومین پایگاه هوایی بزرگ در عراق محسوب می شود و در ناحیه البغدادی در استان الانبار در نزدیکی رود فرات واقع شده است.

-پایگاه التاجی که در ۲۵ کیلومتری شمال بغداد واقع شده و تا حدود زیادی به پایگاه بلد شباهت دارد.

-پایگاه الحبانیه یا التقدم که میان شهرهای فلوجه و الرمادی قرار دارد و در آن دانشکده های نظامی برای آموزش و کنترل است.

-پایگاه هوایی القیاره که در استان نینوا واقع شده است و در ۳۰۰ کیلومتری شمال بغداد واقع شده است و در حال حاضر فرماندهی عملیات مشترک در آن قرار دارد.

-پایگاه کرکوک یا رینگ.

پایگاه اربیل که اخیرا با همکاری ریاست اقلیم کردستان عراق با هدف مقابله با داعش احداث شده است.

الاخبار همچنین از تلاش آمریکا برای ایجاد دو پایگاه برای نیروهای ویژه در منطقه عکاز در نزدیکی شهر مرزی القائم در غرب عراق و در منطقه الحمیره در نزدیکی الرمادی خبر داده است.

فرحان الدلیمی عضو شورای استان الانبار حدود دو ماه قبل اعلام کرد که ارتش آمریکا دو پایگاه جدید در الانبار احداث کرده است. که پایگاه اولی در شمال ناحیه الرمانه از توابع القائم در مرز با سوریه و که ۳۶۰ کیلومتری غرب الرمادی در مرکز الانبار واقع شده است و پایگاه دوم در شرق شهر الرطبه در ۳۱۰ کیلومتری از غرب الرمادی و ۱۰۰ کیلومتری مرز با سوریه ایجاد شده است.

عزم راسخ عراقی ها برای بیرون راندن نظامیان آمریکایی

اما عراقی ها زیربار زورگویی ها آمریکا نمی روند و نمایندگان مجلس این کشور از وضع قانونی سخن می گویند که نظامیان آمریکایی را به خارج از عراق هدایت خواهد کرد. حضور نظامیان آمریکایی به تصمیم پارلمان عراق مربوط می شود و بدون آن این پایگاهها و حضور نظامی معنی ندارد.

هادی العامری رهبر ائتلاف الفتح عراق اعلام کرد: «اجازه حضور نظامی به آمریکایی ها در عراق داده نمی شود. نیروهای آمریکایی ترسوتر از آن هستند که در شهرهای عراق دست به تحرکاتی بزنند. ما به محور مقاومت علیه رژیم صهیونیستی وابسته هستیم و با کسانی که در برابر این رژیم سرسپرده هستند مخالفیم. ما از حاکمیت ملی حمایت می کنیم و اجازه خدشه وارد شدن به آنرا را نمی دهیم. قطعا اجازه حضور زمینی یا پایگاههای هوایی آمریکا در عراق را نمی دهیم و پارلمان در این باره تصمیم خواهد گرفت اما با حضور برخی مستشاران با اهداف آموزشی مشکلی نداریم و این را دولت عراق مشخص می کند».

از حدود دو هفته قبل صحنه سیاسی عراق شاهد حرکت سریع و آشکاری برای اتخاذ گام عملی برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق استصحنه سیاسی عراق شاهد حرکت سریع و آشکاری برای اتخاذ گام عملی برای پایان دادن به حضور نظامی آمریکا در عراق است.

آنچه این حرکت را متفاوت از قبل کرده است ورود پارلمان به عرصه با قدرت تمام است. موضع گیری نمایندگان فراکسیون ها مهم پارلمان عراق گواه این است که قوانین و تصمیماتی اتخاذ خواهد شد که در ترسیم و تدوین مرحله آتی موثر است.

طی دو هفته گذشته ائتلاف های بزرگ پارلمانی یعنی الفتح به رهبری هادی العامری و سائرون به رهبری مقتدا صدر نشست های مشترک طولانی در سطح عالی داشته که موضوع حضور نظامیان آمریکایی در عراق محور اصلی آن بوده و اینکه کاری برای پایان دادن به آن باید به ویژه از سوی پارلمان عراق باید انجام شود.

تلاقی فتح و سائرون درباره موضوع حضور آمریکایی ها و اتخاذ موضع یکپارچه و تلاش آنها برای پیشبرد آن در پارلمان مفهومش این است که وضع قانون در مجلس عراق برای پایان دادن به حضور آمریکایی ها بیش از هر زمان دیگر وجود دارد.

این حرکت دو ائتلاف بزرگ با مواضع سیاستمداران و نمایندگان برای پایان دادن به حضور نظامیان آمریکایی در عراق است. حرکت پارلمان عراق با حمایت سیاسی، مردمی و رسانه ای گسترده روبرو است. علاوه بر آن قانون اساسی عراق حضور نیروهای خارجی در اراضی عراق را فقط در سایه درخواست دولت و موافقت پارلمان مجاز می داند.

بهانه آمریکایی ها برای حضور در عراق مقابله با داعش بوده است و اینک که داعش در عراق به پایان رسیده است آنها می کوشند که داعش را مجددا احیا کنند تا بتوانند دوباره در عراق بمانند.

ترامپ قصد دارد که عراق را سکویی برای حمله و جاسوسی علیه دیگران تبدیل کند تا امنیت متحد خود یعنی رژیم صهیونیستی را تامین کند.

نگرانی آمریکا و تحرکات گسترده

اما دولت آمریکا از ماهیت و حجم حرکتهایی که در بغداد از طریق پارلمان می گذرد، آگاه است و این از تحرکات پاتریک شاناهان سرپرست وزارت دفاع آمریکا مشخص است. واشنگتن به شدت ابراز نگرانی می کند و بعید نیست که تحرکاتی را برای ممانعت از وضع این قانون انجام دهد. آمریکا از یک سو دست به هجمه رسانه ای علیه حشد شعبی و گروههای و شخصیت های سیاسی که روابط خوبی با ایران دارند، زده است و از سوی دیگر سعی دارد این برداشت را نزد افکار عمومی عراقی ایجاد کند که داعش هنوز وجود دارد و خطرش به طور کامل رفع نشده است و از این نیرو نیاز به حضور آمریکایی هاست. این تحرکات و سنگ اندازی آمریکایی ها کاملا طبیعی است اما در سوی دیگر عراقی ها همانطور که گفته شد دیگر زیر بار آمریکایی ها نمی روند و تصمیم جدی خود را گرفته اند.

کد خبر 4542886

منبع: مهر

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا عراق نظامیان آمریکایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۵۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لاپوشانی جنایات نظامیان صهیونیست‌ از سوی بلینکن

یک وبگاه آمریکایی فاش کرد که آنتونی بلینکن، گزارش یک کمیته تحقیق وابسته به وزارت خارجه آمریکا درباره جنایات نظامیان صهیونیستی را نادیده گرفته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وبسایت آمریکایی پرو پابلیکا که به موارد سوء استفاده از قدرت در آمریکا می‌پردازد، نوشت که یک کمیته وابسته به وزارت خارجه آمریکا موسوم به «گروه بررسی لیهی» در گزارشی به «آنتونی بلینکن» به موارد نقض حقوق بشر از سوی نظامیان اسرائیلی پرداخته است.

به نوشته این وبگاه، کمیته مذکور گزارش خود را در ماه دسامبر سال گذشته به آنتونی بلینکن ارائه داد، اما او تاکنون هیچ توجهی به آن نکرده است.

در گزارش کمیته مذکور مواردی از قتل، تجاوز و شکنجه فلسطینی‌ها در کرانه باختری به دست پلیس و نیروهای امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی ذکر شده است. موارد ذکر شده در  این گزارش به پیش از عملیات طوفان‌الاقصی در 7 اکتبر باز می‌گردد.

این گزارش شامل «قتل‌های غیر قانونی» به دست پلیس رژیم صهیونیستی است؛ در یک مورد نظامیان رژیم اشغالگر دهان یک پیرمرد فلسطینی را بسته و به دستان او دستبند زده‌اند و گذاشته‌اند تا او جان دهد. همچنین در مورد دیگر نظامیان اسرائیلی به یک نوجوان فلسطینی که به جرم پرتاب سنگ و کوکتل مولوتف دستگیر شده بود، تجاوز کرده‌اند.

«گروه بررسی لیهی» همچنین در گزارش خود خواستار تحریم تسلیحاتی برخی از واحدهای نظامی رژیم صهیونیستی شده است، اما به گفته یکی از مقامات این کمیته، این گزارش همچنان در کیف آنتونی بلینکن مانده و باز نشده است.

در این میان یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به وبگاه پروپابلیکا گفت: «ما تعهد خود برای حمایت از قوانین حقوق بشر آمریکایی پایبند هستیم و آن را جدی می‌گیریم»!.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بنر جدید اتوبان همت؛ تیترزنی وسط خیابان به نقل از آمریکایی‌ها | تصویر
  • مجموعه ارتش استان بوشهر تا پای جان برای دفاع از کشور تلاش می‌کند
  • لاپوشانی جنایات نظامیان صهیونیست از سوی بلینکن
  • لاپوشانی جنایات نظامیان صهیونیست‌ از سوی بلینکن
  • انتقاد تند قهرمان المپیک و UFC از غول آمریکایی؛ احمق هستی!
  • عراق: خواهان گسترش درگیری‌ها در منطقه نیستیم
  • روابط ما با آمریکا به نقطه مهم و حساس رسیده است
  • حملات موشکی حزب الله به مرکز رادار و ۳ پایگاه نظامی صهیونیست‌ها
  • سفر نخست وزیر عراق با هدف تعیین جدول زمانی خروج نظامیان آمریکایی
  • ببینید/ کتک‌کارى در پارلمان گرجستان هنگام بررسی قانون جنجالی حضور عوامل خارجی در کشور