Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@09:41:58 GMT

اورژانس اجتماعی در ایستگاه کودک آزاری

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۵۷۸۶۴

پا برکهنه فرشی می‌گذارم که انگار سال‌هاست آب بر خود ندیده و چنان خودش را بر زمین چسبانده که انگار از آن طلبکار است. غروب سنگینی فضای خانه را پر کرده بود. نه روز بود و نه شب، هوا کدر بود. مثل غباری که با دود در آمیخته باشد. در رنگ غلیظ هوا، سیاهی‌ها و لَکُ و پیس دیوارها و سقف خانه از نظر گم بودند.

شعله کوچک آتش منقل، تاریکی خانه را سوراخ کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چشمم به زن و مردی شلخته افتاد که در وسط اتاق به هم ریخته سیم و سنجاق بر آتش گذاشته بودند و با دستان زمُختشان چنان دود برخاسته از مواد را تحویل حلق‌شان می‌دادند و احساس رغبت و قوت می‌کردند که انگار بر کوه تکیه کرده‌اند.

از قَواره شأن معلوم بود که هیچ کدام مُتوجه حال خود نیستند و در خیال خودشان سیر می‌کنند. صدای گام‌های مردی در کوچه و کوچه‌هاست! کسی می‌آید، کسی می‌رود، کسانی می‌آیند، کسانی هم می‌روند.

وقت آن بود به ساکنین و عابرین بگویم بیم نکنند و به آن‌ها حالی کنم که من نیروی امنیه نیستم و از جانب من خیالشان آسوده و خاطر جمع باشد.

مغزم از دود و بوی شیره و تریاک که از فضای خانه رقص کنان عبور می‌کرد به درد آمده بود. در کنج اتاق چشمم به گهواره‌ای افتاد که به این سو و آن سو می‌رفت و سعی می‌کرد کودک درونش را به سکوت وادارد.

به گمانم هوا و فضای خانه برایش آسودگی فراهم نمی‌کند، باید برای نجات حالش فکر و اندیشه‌ای رقم بزنم، تلفن را از جیبم بیرون آوردم و با اورژانس اجتماعی بهزیستی شماره ۱۲۳، که یکی از اموراتش رسیدگی به کودکان آزار دیده و در معرض آسیب است، تماس گرفتم.

برایشان از بساط اعتیاد درون و بیرون خانه و اوضاع کودک سوار بر گهواره و خرمگس‌های سمج و پَلَشت اطرافش شرح دادم! مهر تائید بر حرف و گپ‌هایم نهادند و بعد از اندکی راهنمایی و پرس و جو آدرس خانه را برای رسیدگی و پیگیری از من طلب نمودند. با این کار آسوده خاطرم که با پیگیری از طریق اورژانس اجتماعی ۱۲۳ آینده و سرنوشت آن خانواده و کودک بهتر رقم خواهد خورد.

کودکان، نیازمند توجه

اسماعیل رضازاده آبیز، مددکار اورژانس اجتماعی خراسان جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا تعریفی از کودک ارائه داد و گفت: بر اساس ماده یک پیمان نامه حقوق کودک، تمامی افراد زیر ۱۸ سال کودک محسوب می‌شوند، مگر آن که قوانین جاری یک کشور سن قانونی افراد را کمتر از ۱۸ سال در نظر گرفته باشد.

وی با بیان این‌که براساس قوانین جاری کشور ایران، سن کودکی کمتر از ۱۸ سال در نظر گرفته شده است، افزود: استفاده عمدی از قدرت، زور، تهدید و یا نیروی جسمانی علیه کودک توسط یک فرد و یا گروه که به سلامتی، حیات، رشد و عزت نفس کودک لطمه وارد کند یا احتمال ایجاد صدمات بعدی را افزایش دهد، کودک آزاری نامیده می‌شود.

کودک آزاری و انواع آن

این مددکار اورژانس اجتماعی با برشمردن انواع کودک آزاری و ویژگی‌های آنها ادامه داد: با توجه به این‌که اورژانس اجتماعی یکی از نهادهایی است که سال‌هاست در امور آسیب‌ها و معضلات اجتماعی قدم‌های نو و قوی برمی‌دارد و یکی از اهدافش رسیدگی به وضعیت کودکان آزاردیده است، بنابراین لازم است که شهروندان در صورت مشاهده هرگونه کودک آزاری برای جلوگیری از وقوع هر نوع حوادث احتمالی که می‌تواند کودکان شهر و دیارمان را تهدید کند با شماره ۱۲۳ تماس برقرار کرده و مورد را اطلاع رسانی کنند و فرد را از خطرات و آسیب‌هایی که ممکن است چه در حال و چه آینده روح و جسم او را به کجی و انحراف بکشد و باعث فروپاشی آینده سالم او شود، نجات دهد.

خشونت خانگی؛ بالاترین آسیب گزارش شده

علی عرب‌نژاد، مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی نیز به ایسنا گفت: با توجه به اطلاعات سال گذشته و ۶ ماهه امسال از گزارشات اورژانس اجتماعی و مرکز ۱۴۸۰، خشونت خانگی در استان بالاترین آسیب گزارش شده است که در همین راستا در اولویت کار این اداره‌کل قرار گرفته است.

وی با اشاره به این که خشونت‌های خانگی رشد بسیاری نسبت به سال‌های گذشته داشته است، اظهار کرد: البته یکی از علل آن فراهم نبودن بستر اورژانس اجتماعی بوده و شاید رشد آن به‌دلیل نبود اطلاعات کافی در گذشته باشد.

مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی با بیان این‌که بیشتر موارد گزارش شده به‌دلیل نداشتن مهارت‌های ارتباطی کلامی درست بوده‌اند، افزود: این موضوع به همراه تاب‌آوری پایین فرد، بحرانی به نام خشونت خانگی را به وجود می‌آورد.

عرب‌نژاد با تأکید بر این‌که علاوه بر اورژانس اجتماعی، پایگاه‌های خدمات اجتماعی محلات نیز راه‌اندازی شده‌اند، تصریح کرد: در بیرجند ۸ پایگاه در محلات آسیب خیزی همچون حاجی‌آباد، ۱۷ شهریور، مهرشهر، چهکند، موسی بن جعفر و انقلاب بر پا شده‌اند.

وی این پایگاه‌ها را بازوی اداره‌کل بهزیستی در محلات عنوان کرد و افزود: یکی از اصلی‌ترین وظایف پایگاه‌ها، اطلاع‌رسانی است تا زوجین به جای شکایت و مراجعه قضائی و انتظامی، مشکل را به اورژانس ۱۲۳ اطلاع داده و از مشاوره و مددکاری همکاران استفاده کنند.

به گفته وی، تشکیل پرونده قضائی خود منجر به طلاق می‌شود، در همین راستا اطلاع‌رسانی قبل ایجاد پرونده بسیار مهم است.

مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی وظیفه دیگر این پایگاه‌ها را برگزاری دوره‌های آموزشی با موضوعاتی همچون فرزندپروری در فضای خشونت خانگی، مهارت‌های زندگی اعلام کرد و گفت: با همکاری سایر سازمان‌ها برنامه اوقات فراغتی برای خانواده‌ها با هدف نیازسنجی و تحکیم بنیان خانواده در نظر گرفته می‌شود.

اجرای طرح توسعه فرهنگی خدمات اورژانس اجتماعی

عرب‌نژاد از اجرای طرح توسعه فرهنگی خدمات اورژانس اجتماعی خبر داد و بیان کرد: این طرح از نیمه آذرماه آغاز به کار کرده و تا پایان آذرماه در تمام شهرستان‌ها فعالیت می‌کند.

وی از برگزاری همایش‌هایی برای خانواده‌ها در کنار این اقدامات نیز خبر داد و یادآور شد: کلاس‌های خود مراقبتی برای افراد در معرض خشونت با همکاری بسیج و مراکز بهداشت برگزار می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: امیدواریم با این طرح توسعه فرهنگی، دیدگاه‌های مردم نسبت به مشاوره تغییر و شاهد استقبال بیشتری باشیم.

بی‌تردید وجود مراکزی چون اورژانس اجتماعی در کاهش آلام و دردهای خانواده‌هایی که سال‌هاست در چنگال آسیب‌های اجتماعی اجتماعی ناشی از فقر و اعتیاد و … اسیر هستند، بسیار مؤثر خواهد بود. کافی است کمی به این نقش بها داده و این مراکز را بیشتر بشناسیم.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اورژانس اجتماعی کودک آزاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۷۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساماندهی بیش از ۷ هزار آسیب‌دیده اجتماعی در تهران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران گفت: در طرح ۱۵ روزه ساماندهی آسیب‌های اجتماعی شهر تهران که در ۱۲۴ ناحیه مناطق ۲۲ گانه اجرا شد، درمجموع ۷۲۹۸ نفر ساماندهی شدند.

احمد احمدی صدر افزود: از این بین حدود ۶۵۱ متکدی،  ۲ هزار و ۹۳۳ معتاد متجاهر و ۴۸۲ کودک کار و خیابان بودند و ۳ هزار و  ۲۳۲ نفر را نیز افراد بی خانمان و کارتن خواب تشکیل می‌دادند که همگی ساماندهی شدند.

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران درباره پراکندگی آسیب‌های اجتماعی در پایتخت گفت: متکدیان بیشتر در مناطق یک، چهار، پنج، هفده، بیست و بیست و یک بودند و معتادان متجاهر نیز بیشتر در مناطق چهار، یازده، دوازده، پانزده و شانزده پراکنده بودند، کودکان کار و خیابان نیز در مناطق چهار، پنج، هشت، یازده، پانزده و بیست پراکندگی بیشتری داشتند.

احمدی صدر همچنین گفت: اگر ریشه‌های ایجاد آسیب‌های اجتماعی مانند مسائل اقتصادی، حاشیه نشینی، ورود اتباع غیر مجاز، مباحث فرهنگی و فرهنگ سازی عمومی حل و فصل نشود آسیب‌های اجتماعی دوباره تکرار خواهند شد و لازم است مسئولان، نهاد‌ها و متولیان امر به موضوعات اقتصادی، فرهنگی و فرهنگسازی عمومی بیشتر بپردازند.

دیگر خبرها

  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی‌چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • شعر طنز یک اقدام بدیع در دستگاه قضا است
  • بازی‌های رایانه‌ای منجر به آسیب جسمی کودکان و نوجوانان
  • فعالیت ۴۲ مرکز مشاوره در لرستان
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • خبرهای خوب مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده
  • ساماندهی بیش از ۷ هزار آسیب‌دیده اجتماعی در تهران
  • ساماندهی ۷ هزار و ۲۹۸ آسیب‌دیده اجتماعی
  • ببینید | بخش چهارم صحبت‌های مهم رئیس قوه قضاییه در رابطه با آسیب های اجتماعی
  • صیانت از همه کودکان وظیفه مرجع ملی حقوق کودک است