Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه ورزش: طبق لایحه جدید بودجه که پنجم دی ماه تقدیم مجلس شورای اسلامی شد، بودجه ورزش کشور در هر سه نهاد متولی و تصمیم گیرنده یعنی وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و کمیته ملی پارالمپیک افزایش داشته اما رقم های اعلام شده مدیران نهادهای ورزشی را متقاعد نکرد به همین دلیل آنها پیگیر تقویت بودجه دستگاه خود شدند؛ پیگیری که نتیجه آن تا چند روز دیگر مشخص می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

چانه زنیِ اصلی به خاطر چیست؟
سال آینده علاوه بر بازی های ساحلی جهان، بسیاری از میادین انتخابی و توزیع سهمیه ها برای دو رویداد بزرگ المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو هم برگزار می شود و ازهمین رو سال حساس و تعیین کننده ای برای مجموعه ورزش کشور است و نیازمند بودجه لازم؛ اما به نظر می رسد متغیر بودن نگاه مسئولان در دولت نسبت به ورزش و بودجه آن، موضوع اصلی و کلیدی است که چانه زنی و پیگیری مدیران ورزش برای تقویت بودجه را موجب شده است. 

ورزش از جمله حوزه هایی است که روند ثابتی در بودجه و لایحه پیشنهادی سالیانه دولت ندارد به طوری که بعضا حتی شاهد کاهش آن در بخش های مختلف بوده ایم. در تایید این مطلب همین بس که برای سال ۹۶ بودجه ورزش با رشد ۲۱ درصدی مواجه شد اما نگاه مسئولان دولت دوازدهم به گونه ای بود که برای سال ۹۷، سهم وزارت ورزش از کل بودجه و به خاطر کاهش اعتبارات عمرانی، کم شد، کمیته ملی المپیک فقط ۵ میلیارد افزایش بودجه داشت و پارالمپیکی ها هم که اولین سال استقلال مالی را تجربه می کردند با کاهش بودجه مواجه شدند. این درحالی بود که  ورزش کشور جام جهانی و جام ملت های فوتبال، بازی های آسیایی و پاراآسیایی را پیش رو داشت.

برای سال آینده البته بودجه پیشنهادی برای هر یک از دستگاه ها افزایش داشته اما مشکل اینجاست که «چانه بودجه ورزش» از ابتدا کم گرفته شده و به همین دلیل افزایش هایِ اینچنینیِ سالیانه  خیلی نمی تواند کارگشا باشد به خصوص که تصمیم گیری برای افزایش هم بر اساس رویدادهای پیش رو انجام می شود در حالیکه برای حضور موفق در رویدادی مانند بازی های آسیایی و المپیک باید به بودجه یک دوره سه چهارساله ورزش بها داده شود نه صرفا سالِ حضور یا یک سال قبل از آن. 

رایزنی ورزشی ها برای تقویت بودجه ۹۸
به همین دلیل درست یک هفته بعد از اعلام لایجه بودجه ۹۸ کشور، هشت نفر از مدیران ورزش از چهار دستگاه نشستی مشترک با مسئولان کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برگزار کردند تا پیگیرِ تقویت بودجه مصوب خود و حتی اصلاح کلی چانه بودجه ورزش شوند. 

ژاله فرامرزیان و امیررضا خادم معاونان وزارت ورزش در امور مالی و مجلس همراه عزیزی مدیرکل امور مجلس این وزارتخانه، کیکاووس سعیدی خزانه دار  و ذی حساب و احمد بابایی مدیر مالی کمیته ملی المپیک، مسعود اشرفی و شهرام منکرسی سرپرست دبیرکلی و خزانه دار کمیته ملی پارالمپیک همراه با حسن کریمی مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی نمایندگان چهار دستگاه ورزشی بودند که در نشستِ شامگاه ۱۱ دی ماه با کمیسیون فرهنگی مجلس شرکت داشتند. در این نشست مقرر شد موضوع افزایش بودجه ورزش در کمیسیون تلفیق مطرح و بررسی شود. اینکه در این کمیسیون چه تصمیمی گرفته شده، طی بررسی لایحه بودجه که روند آن از فردا در مجلس آغاز می شود، مشخص خواهد شد. 

بودجه پیشنهادی دستگاه های ورزش برای سالِ انتخابی المپیک و پارالمپیک
در لایحه بودجه سال آینده ورزش کشور و برای وزارت ورزش بودجه ای معادل ۱۱۶۶ میلیارد و ۵۶۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده است. رقم افزایش بودجه این وزارتخانه  در هر دو بخش عمرانی و جاری ۴۲ میلیارد و ۸۲۰ میلیون  و ۵۰۰ هزار تومان بوده است.

همچنین بودجه جاری و عمرانی کمیته ملی المپیک با  ۵ میلیارد و ۸۰۸ میلیون  و ۴۰۰ هزار تومان افزایش، رقمی معادل ۷۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پیشنهاد شده است درحالیکه این کمیته متقاضی بودجه ۱۳۰ میلیارد تومانی بود. دیگر اینکه ۳۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون بودجه موردنظر برای کمیته ملی پارالمپیک است که با افزایش ۲ میلیارد و ۹۳۰ میلیون تومانی لحاظ شده است. 

رایزنی ها به نتیجه می رسد؟
به گزارش خبرنگار مهر، بررسی لایحه بودجه ۹۸ کشور در بخش های مختلف از عصر شنبه یا صبج یکشنبه در مجلس شورای اسلامی آغاز می شود. پیش از این لایحه تقدیمی از سوی رئیس جمهور در مرکز پژوهش های مجلس بررسی شد. در این مرکز با لحاظ کردن ابعاد بودجه، پیشنهادی مانند حذف ۱۰ هزار هیات استانی مطرح شد و نسبت به تخصیص بودجه برای صندوق حمایت از قهرمانان هم به خاطر غیرقانونی و غیردولتی بودن انتقاد وارد. در این مرکز پیشنهادهای دیگر هم مطرح شده که قاعدتا همگی باید در کمیسیون تلفیق مورد بحث و بررسی قرار گرفته باشد. 

خروجی این کمیسیون به منظور تصویب نهایی، در مجلس مطرح می شود. دقیقا مشخص نیست این خروجی چیست و اصلا در پروسه بررسی لایحه بودجه چه زمانی نوبت به ورزش می رسد اما امید می رود نتیجه نهایی چیزی شود که امید و انگیزه را برای اهالی ورزش ایجاد کرده و کمک کند تا در رویدادهای کلیدی سال آینده نتایج خوبی کسب شود. 

کد خبر 4541047 زینب حاجی حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: لایحه بودجه 98 مجلس شورای اسلامی وزارت ورزش و جوانان کمیته ملی المپیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۸۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟

به نظر می‌رسد پاسخ این پرسش که «از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟»، در حال تغییر است زیرا عمر مردم طولانی‌تر شده است، دیرتر بازنشسته می‌شوند و تا سنین بالاتری همچنان از سلامتی جسمی و روحی برخوردارند.

به گزارش ایسنا، طبق پژوهشی که نتیجه آن در مجله انجمن سالمندی آمریکا منتشر شد، افراد در اواسط دهه ۶۰ سالگی معتقدند که پیری از ۷۵ سالگی شروع می‌شود، در حالی که افراد مسن‌تر فکر می‌کنند سن پیری دیرتر از این شروع می‌شوند.

به گزارش ان‌بی‌سی، این تحقیق که در مجله روانشناسی و سالمندی انجمن روانشناسی آمریکا منتشر شد، داده‌های ۱۴ هزار شرکت‌کننده در یک نظرسنجی سالمندی در آلمان را بررسی کرد که درباره پیری به‌عنوان مرحله‌ای از زندگی مطالعه می‌کرد. تاریخ تولد شرکت‌کنندگان بین سال‌های ۱۹۱۱ و ۱۹۷۴ بود و از سن ۴۰ تا ۸۵ سالگی به این مطالعه وارد شده بودند.

شرکت‌کنندگان طی ۲۵ سال، هشت بار درک خود را از سالمندی گزارش کردند. آن‌ها هر چهار تا پنج سالی که می‌گذشت، آغاز سن پیری را یک‌ سال دیرتر از بار قبل اعلام کردند. شرکت‌کنندگانی هم که زودتر یعنی بین سال‌های ۱۹۱۱ تا ۱۹۳۵ به دنیا آمده بودند، در مقایسه با افرادی که بعد از ۱۹۳۵ متولد شده‌ بودند، فکر می‌کردند که پیری زودتر آغاز می‌شود.

«مارکوس وتشتاین»، نویسنده ارشد این مطالعه و روانشناس دانشگاه هومبولت برلین، گفت: درک و تصور ما از پیری در گذر زمان به‌وضوح تغییر می‌کند. افرادی که امروز در سنین میانسالی‌ هستند یا افراد مسن‌تر باور دارند که سن پیری آنها دیرتر از همسالانشان در ۲۰ سال پیش است.

به گفته وتشتاین، این تغییر تا حدودی به بالا رفتن سطح امید به زندگی در افراد برمی‌گردد. امید به زندگی در آلمان حدود ۸۱ سال است که از ۷۱ سال در ۱۹۷۴ بیشتر شده است. همچنین بسیاری از مردم برای مدت طولانی‌تر یک زندگی همراه با سلامتی دارند.

وتشتاین می‌گوید: افرادی که احساس جوانی می‌کنند، معتقدند پیری دیرتر شروع می‌شود.

شرکت‌کنندگانی که تنهاتر بودند، بیماری‌های مزمن داشتند یا از سلامتی کامل برخوردار نبودند، بیشتر بر این تصور بودند که پیری زودتر آغاز می‌شود. زنان هم فکر می‌کردند که سن پیری در مردان حدود ۲.۴ سال دیرتر آغاز می‌شود.

با این حال برخی کارشناسان می گویند این نتایج ممکن است قابل تعمیم به کشورهای دیگر نباشد زیرا دیدگاه‌های فرهنگی درباره پیری و روند تحولات جوامع در طول زمان متفاوت است. به عنوان مثال امید به زندگی در ایالات متحده در طول همه‌گیری کووید از ۷۹ سال در ۲۰۱۹ به ۷۶ سال در ۲۰۲۱ رسید در حالی که امید به زندگی در آلمان از سال ۲۰۱۴ نسبتا پایدار بوده است.

به گزارش ایندیپندنت، تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود باورهای منفی درباره افزایش سن با افزایش سطح استرس مرتبط است که به نوبه خود می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. برعکس افرادی که به پیری نگرشی مثبت دارند، احتمالا کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل‌ هستند و در مقایسه با افرادی که نگرش منفی درباره افزایش سن دارند، طولانی‌تر عمر می‌کنند.

همچنین افرادی که خود را جوان‌تر از سن شناسنامه‌ای‌شان می‌دانند، زوال حافظه آهسته‌تر، عملکرد شناختی بهتر و کاهش علائم افسردگی را گزارش کردند. در مقابل افرادی که خود را مسن‌تر از سن حقیقی‌شان می‌بینند بیشتر در معرض خطر مرگ‌ومیر قرار دارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نمایش ۲ فیلم برای جامعه ورزش پهلوانی از شبکه‌های مختلف تلویزیونی
  • حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق مجلس/ حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در تلفیق/ حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • از چند سالگی پیر محسوب می‌شویم؟
  • رادان: : با توسعه هوشمندسازی طرح‌های پلیس قطعاً میزان امنیت افزایش خواهد یافت
  • ضرورت تأمین بودجه هوشمندسازی ماموریت های پلیس
  • محموداباد، میزبان مسابقات فوتبال مناطق امید‌های کشور
  • کاری کنید امید مردم برای خانه‎دار شدن از بین نرود/بنگاه‌‎داری بانک‌‎ها، آفت بزرگ بازار مسکن کشور است