Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@18:33:02 GMT

سوزن دوزی بلوچ گل سرسبد جشنواره بین المللی مد و لباس

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۵۹۲۵۶

سوزن دوزی بلوچ گل سرسبد جشنواره بین المللی مد و لباس

چابهار- ایرنا- هنر سوزن دوزی اصیل و ناب بلوچی در هشتمین جشنواره بین المللی مد و لباس فجر در منطقه آزاد چابهار در میان آثار صنعتگران 18 کشور دنیا خودنمایی می کند و بسیاری از شرکت کنندگان و بازدید کنندگان را مجذوب خود کرده است.

به گزارش ایرنا، سوزن دوزی زنان بلوچ با طرح و نقش های هندسی مختلف در دنیا بی نظیر است و زنان بلوچ در خردسالی نقش های مختلف می آموزند و این هنر اصیل از درآمدهای اصلی زنان در مناطق مختلف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زنان بلوچ بدون هیچ آموزش و کارگاهی به صورت دسته جمعی در روستاها هنر سوزن دوزی را می آموزند و بخشی از هزینه های زندگی را تامین می کنند.
عدم بازاریابی مناسب و بازار عرضه سوزن دوزی بخشی از مشکلات هنرمندان این عرصه است که می توان گفت با برگزاری جشنواره مد ولباس امیدواریم این صنعت دست زنان هنرمند بلوچ تجاری سازی و به دنیا معرفی شود.
هم اینک بیش از هزار نوع سوزن دوزی بلوچی بر لباس های زنان بلوچ نقش بسته است که از جمله آنها می توان به دوخت های پلیوار، جالار، شیرگ، جوک و آیینه دوزی عنوان کرد.
بخش بین‌ الملل این جشنواره با تمرکز بر سوزن‌ دوزی بلوچ فعالیتش را آغاز کرده و تا 28 بهمن ماه جاری هنرمندان با آخرین مد و لباس کشورهای آسیایی و اروپایی آشنا می شوند.
18 کشور شرکت کننده، طراحان استان های مختلف و ایرانیان ساکن در خارج از کشور در بخش‌های متعددی از جمله لباس اقوام، کتاب، عروسکخانه، صلح و خلیج فارس و ورک‌ شاپ‌های آموزشی در این جشنواره حضور دارند.
منطقه آزاد چابهار در سالهای اخیر علاوه بر توجه به فعالیت های اقتصادی و آماده کردن زیرساخت ها فعالیت های متعددی در زمینه معرفی فرهنگ، آداب، صنایع دستی، سنن، مدولباس بلوچی، موسیقی و هنر را آغاز کرده که موجب رضایت صنعتگران و هنرمندان شده است.

**جشنواره مد و لباس هنر سوزن دوزی بلوچ را به دنیا معرفی می کند
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری- صنعتی چابهار با اشاره به اینکه جشنواره مدولباس هنر سوزن دوزی بلوچ را به دنیا معرفی می کند، گفت: هدف اصلی از برگزاری این جشنواره در چابهار تمرکز بر اصالت، تاریخ و تمدن ایرانی است که به واسطه سوزن ‌دوزی‌ های زنان بلوچ در این منطقه می ‌درخشد.
عبدالرحیم کردی افزود: مدرسه عالی هنر در چابهار که تداوم اهداف جشنواره مدولباس است برنامه ریزی شده و این امر منجر به معرفی درست و مناسبی از اصالت تاریخی و فرهنگ ایرانی که متاسفانه تا امروز مغفول مانده، می شود.
وی بیان کرد: نقوش و طرح‌ های خاص و منحصر به فرد بلوچی حاصل دست زنان هنرمند بلوچ باید وارد بازارهای بین ‌المللی شود.
وی ادامه داد: صنعتگران سیستان وبلوچستان در این جشنواره می توانند همراه با طراحان و صنعتگران پوشاک و مد و لباس کشورهای مختلف دعوت شده هنرهای خود را ارائه کنند.
وی بیان کرد: در این جشنواره طراحان و صنعتگران می توانند با همکاری مشترک با زنان سوزن‌ دوز بلوچستان، آثاری تلفیقی و مشترک را ارائه دهند تا امکان معرفی بهتری از این هنر درخشان در سطح بین ‌المللی فراهم کنند.
وی از اهداف دیگر همایش مدولباس در چابهار را رشد مد و صنعت پوشاک، برجسته سازی هنر زنان بلوچ و فروش بهتر هنر دستان زنان سوزن دوز است.
هشتمین جشنواره مد و لباس فجر در منطقه آزاد چابهار فرصت مناسبی برای معرفی هنر سوزن دوزی اصیل و ناب بلوچی به صنعتگران 18 کشور دنیا و فراهم کردن زمینه در آمد برای خانوارهای روستایی سیستان وبلوچستان است.
3043 **6081

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد منطقه آزاد جشنواره مد و لباس سوزن دوزي بلوچ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۵۹۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره معلولین هند به مستند «احمد» جایزه داد

جایزه مقام اول بیستمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های معلولین We Care هند به مستند ایرانی «احمد» ساخته اعظم مرادی اهدا شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، این دوره از جشنواره در بخش مستندهای 60 دقیقه ای به مستند «احمد» به تهیه کنندگی یوسف ترابی‌نژاد و کارگردانی اعظم مرادی جایزه داد.

این مستند پرتره جوانی به نام «احمد» است که علی‌رغم محدودیت‌های فیزیکی، ذهنی بلندپرواز و همتی بلند دارد و داستان زندگی‌اش به معجزه می‌ماند.

مستندی از تلویزیون راهی جشنواره هند شد

جشنواره بین‌المللی فیلم‌های معلولین we care هند هر ساله باهدف افزایش آگاهی در مورد مسائل مربوط به معلولیت، برطرف‌کردن تصورات غلط و تعصبات در مورد افراد معلول و ایجاد تغییرات نگرشی و رفتاری برگزار می‌شود.

این جشنواره بر اساس کنوانسیون سازمان ملل به‌عنوان بخش جدایی‌ناپذیر از فعالیت‌های بین‌المللی یونسکو قلمداد شده که باهدف افزایش سطح آگاهی درباره حقوق معلولان سراسر جهان و تشویق نهادها، سازمان‌ها و هنرمندان در حوزه‌ معلولان فعالیت می‌کند.

«احمد» پیش‌ازاین نیز در جشنواره‌های داخلی و خارجی حضور داشته و منتخب پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حقیقت، جشنواره بین‌المللی بیگ سین لندن، ‌ یازدهمین جشنواره مستند بنگلادش، پنجمین جشنواره فیلم مارتینیک فرانسه و منتخب پنجمین دوره از جشنواره Over-the-Rhine International Film Festival آمریکا بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جشنواره معلولین هند به مستند «احمد» جایزه داد
  • درس بزرگ کودکان و زنان غزه به تاریخ
  • فیلمی ناب از بازار تهران در حدود ۱۲۰ سال قبل / لباس پوشین مردان و زنان تهرانی جالب است (فیلم)
  • شاعران ۱۰ کشور به جشنواره شعر رضوی ترکی می‌آیند
  • نعل و میخ؛ ابزار یک شغل پردرآمد | روزی روزگاری ۲۱ مغازه پالان‌دوزی در بازار طهران
  • نام‌گذاری یکی از خیابان‌های اسلام‌آباد به نام ایران
  • آثار جشنواره مد و لباس نقش تن‌پوش در حال داوری است
  • فراخوان دهمین جشنواره ملی «بومتن» منتشر شد
  • آغاز داوری آثار ششمین جشنواره مد و لباس نقش تن پوش اروند
  • اولین همایش بین‌المللی «غزه زنده است» در دانشگاه الزهرا (س) برگزار می‌شود