Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-25@15:18:36 GMT

برجام، مقصر گرانی گوشت مرغ؟!

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۰۰۳۲

برجام، مقصر گرانی گوشت مرغ؟!

عصر ایران؛ مصطفی داننده- این روزها برخی، همه مشکلات کشور را به گردن برجام می‌اندازند. ازگرانی گوشت و مرغ تا خودروهای مرغوب خارجی. می‌گویند برجام، بلای ایران است.

آنها می‌گویند اما حقیقت چیست؟ آیا، مشکلات امروز کشور به خاطر برجام است؟ آیا اگر برجام نبود، اوضاع ایران، نسبت به امروز بهتر بود؟

به نظر می‎‌رسد عده‌ای دوست دارند، با علم به اینکه می‌دانند، ماست سفید است، بگویند سیاه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بگذارید با یک سوال ساده، به ادامه بحث بپردازیم. گرانی‌های اخیر کشور، بعد از خروج آمریکا از برجام بود یا قبل از آن؟

جواب مشخص است. بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای. قبل از آن که مردم دلار سه هزار تومانی می‌خریدند و تقریبا به مدت 4 سال با ثبات قیمت‌ها روبرو بودند. حتی برخی از رکود دم می‌زدند و همه منتظر پایین آمدن قیمت‌ها بودند.

یادمان نرفته است بعد از امضای برجام، مردم به سراغ کالاها نمی‌رفتند چون بر این باور بودند که قیمت‌ها به زودی پایین خواهد آمد و ضرر خواهند کرد. حالا اما فروشنده‌ها نمی‌فروشند چون معتقد هستند قیمت‌ها بالاتر می‌رود و ضرر خواهند کرد.

مردم با پولی که امروز برای خرید پراید و تیبا می‌دهند می‌توانستند یک خودروی چینی بخرند و با پولی که برای خودروهای چینی می‌دهند می‌توانستند ماشین‌های کره‌ای و اروپایی سوار شوند.

مشکلات امروز، در سال 92 باید اتفاق می‌افتاد اما مذاکره و گفت‌وگوی جلوی بحران اقتصادی را گرفت و ثبات در کشور حاکم شد.

ندیدن واقعیت‌ها آسان است. تمام مشکلات اقتصادی امروز ایران از زمانی آغاز شد که ترامپ تصمیم گرفت، امضایش را پای خروج از برجام بیندازد.

بله، اگر آدم بخواهد خودش را فریب بدهد، به راحتی فریب می‌خورد. آگونه که این برخی می‌گویند ایران قبل از امضای برجام، گلستانی بوده که توافق هسته‌ای آن را به ویرانه تبدیل کرده است. برخی آنچنان از روزهای سخت حرف می‌زنند که گویی مردم همیشه در ساحل آرامش زندگی می‌کرده‌اند.

به نظر می‌رسد برخی فراموش کرده‌اند که  زمانی مردم را به خوردن یک وعده غذا یا استفاده از اشکنه به جای مرغ و گوشت، تشویق می‌کردند.

بله، امروز کشور مشکلات عدیده اقتصادی دارد. زندگی مردم سخت شده است اما این سختی به خاطر برجام نبوده است بلکه به خاطر خروج آمریکا از برجام است. برجام امروز در کماست و حاصل این اغما شده است وضعیتی که می‎بینیم.

استدلال‌های این برخی مانند این است که گناه تمام طلاق‌ها را به گردن ازدواج بیندازیم.

الان باید با پذیرش این وضعیت، به دنبال راه‌کاری برای حل مشکلات بود. راهکاری برای دوران پسا خروج از برجام.

در وضعیت فعلی هم باید اتکا به نیروهای داخلی داشت و هم باید به شمار دوستان خارجی افزود. برخی فکر می‌کنند با پنجه انداختن به صورت دیگران می‌توان زندگی کرد و این در حالی است که تمام دولت‌های موفق دنیا هم وضعیت داخلی خوبی دارند و هم دوستان زیاد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: برجام گوشت مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۰۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: ایران امروز کشوری پیشرفته و فناور است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور کشورمان در نشست خبری با همتای سریلانکایی خود با بیان اینکه بعد از انقلاب روابط خوبی ایران و سریلانکا برقرار شد، تصریح کرد: این روابط رو به توسعه است و طی گفت‌وگوهایی که با رئیس جمهور و همکاران شان داشتیم قرار شد این همکاری ها در حوزه های گردشگری، کشاورزی، صنعتی، تجاری و اقتصادی فرهنگی و علمی و فناورانه بین دو کشور ادامه یابد. 

وی ضمن ابراز امیدواری برای توسعه روابط ایران و سریلانکا اظهار کرد: امیدواریم روابط ایران و سریلانکا به توسعه همکاری دو کشور و ملت بینجامد ظرفیت های خوبی در دو کشور است و تبادل آنها به نفع هر دو کشور و منطقه خواهد بود.

رئیسی از اعلام آمادگی کشورمان برای صدور خدمات فنی و مهندسی خبر داد و تاکید کرد: برای صدور خدمات فنی و مهندسی آمادگی داریم؛ حتما در توسعه اقتصادی سریلانکا ایران می تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی مشارکت کند. 

رئیس جمهور تصریح کرد: به مردم و مسئولان سریلانکا می گویم که تهدیدها و تحریم ها ملت ایران را متوقف نکرده و حرکت مردم ایران را کند نکرده و پیشرفت ادامه داشته است ایران امروز را می تواند کشوری پیشرفته و فناور نامید.

وی از تشکیل کمیسیون مشترک میان ایران و سریلانکا خبر داد و بیان کرد: مقرر کردیم با پیگیری وزاری خارجه دو کشور کمیسیون مشترک هر چه سریعتر تشکیل شود و سازوکار روابط تجاری و اقتصادی و کشاورزی و علمی فناوری را مورد بررسی قرار دهند و این تصمیمات سریعا اجرایی شود.

 «رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا در نشست خبری با رئیس جمهور کشورمان تصریح کرد: جناب آقای رئیسی ریاست محترم جمهوری اسلامی و اعضای محترم هیأت دولت ایران! ابتدا از پذیرفتن دعوت اینجانب و سفر شما به سریلانکا تشکر می کنم. امروز پروژه چند جانبه سد افتتاح شد که ۱۲۰ مگاوات برق را تامین می‌کند. از ایران برای مشارکت در ساخت این سد و انتقال دانش و فناری ساخت سد تشکر می کنم.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه "توانستیم پروژه مشترکی را میان دو کشور به نحو مطلوبی اجرا و بهره برداری کنیم" بیان کرد: از مردم ایران تشکر می کنم و به آنها به دلیل دستیابی به فناوری برق و انتقال آب و سدسازی تبریک می گویم. انتقال آب و تولید برق از مهمترین مذاکرات نشست های امروز بود.

رئیس جمهور سریلانکا حمایت ایران را موجب ثبات اقتصادی در کشور خود دانست و خاطر نشان کرد: از این تریبون از حمایت های ایران در برابر بحرانی اقتصادی چند سال گذشته کشورمان تشکر می کنم، این حمایت ها منجر به ثبات اقتصادی در کشورمان شد و آیت الله رئیسی گفتند این حمایت ها ادامه می یابد و حتما منجر به رفاه در سریلانکا خواهد شد.

«رانیل ویکرمسینگه» با اشاره به انضای ۵ سند همکاری با ایران گفت: در طول گفتگوهای امروز در نشست های دوجانبه مسائل سیاسی اقتصادی فرهنگی تجاری و .. مطرح شد و دو دولت به امضای ۵ توافق نامه در زمینه های فرهنگی، ورزشی و علمی و فناوری ... پرداختند تا از این طریق به افزایش مناسبات دو جانبه و ارتباط میان مردم دو کشور اقدام کنیم. دو کشور در حوزه همکاری در کارگروه اقیانوس هند و نیز سازمان ملل متحد به تفاهم رسیدند. گفتگوهای بسیار خوبی در خصوص چالش های کنونی جهان داشتیم و در برخی موضوعات توافق کردیم در حوزه امنیت غذایی و توسعه فناوری تفاهم کردیم.

وی گفت: بسیار خوشحالم به اطلاع شما برسانم که ایران و سریلانکا برای ایجاد صلح آرامش و امنیت در اقصی نقاط دنیا از طرق صلح دموکراسی و گفت وگو هم نظر هستند.

رئیس جمهور سریلانکا بیان کرد: امروز در نشست خودمان با ریاست جمهوری درباره سرزمین های اشغالی فلسطین و رفع آلام و دردهای مردم فلسطین گفت وگو کردیم سریلانکا بر این باور است که این موضوع از طریق مذاکره قابل حل و فصل اسات و باید بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ و قطعنامه های سازمان ملل متحد حل و فصل شود. باید تهاجم به غزه بلافاصله متوقف شود. دولت سریلانکا صندوق  حمایت از کودکان غزه تشکیل داده و یک میلیون دلار به صندوق کودکان سازمان ملل برای اعطا به کودکان غزه تخصیص داده شده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند
  • ایران امروز کشوری پیشرفته است / تهدیدها و تحریم‌ها ملت ایران را متوقف نکرده است
  • رئیسی: ایران امروز کشوری پیشرفته و فناور است
  • رئیسی: ایران آماده انتقال فناوری به کشورهای دیگر است
  • رئیسی: ایران امروز کشوری پیشرفته و فن‌آور است
  • مقصر ترافیک زجر آور و ضایع کننده عمر مردم تهران چه کسانی هستند
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • دهه نود بدترین دهه زندگی مردم بود
  • مردم آلبانی استرداد و خروج اعضای گروهک منافقین را از دولت خود مطالبه کنند