Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-19@10:42:14 GMT

معنای شوروی سازی جمهوری اسلامی ایران چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۱۶۱۷

معنای شوروی سازی جمهوری اسلامی ایران چیست؟

ساعت24-به نظر می‌رسد هدف دولت ترامپ از استراتژی «فشار حداکثری»علیه ایران،شوروی سازی جمهوری اسلامی ایران با بهره‌گیری از تجارب دولت ریگان علیها اتحاد شوروی است. شاخه فکری پشتیبان این پروژه، بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها و برخی دیگر از اتاق‌های فکر دست راستی و محافظه‌کار ایالات‌متحده مانند بنیادهریتیج و امریکن اینترپرایزهستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخه اجرایی این پروژه نیز وزارت خارجه آمریکاو سازمان سیابا کنشگری پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا،برایان هوک، رئیس گروه اقدام ایران وهمچنین،جان بولتون ،مشاورامنیت ملی دولت ترامپ است. مطابق این پروژه، براندازی«جمهوری اسلامی»یاتغییررژیم سیاسی حاکم  بر ایران کافی نیست  و  هدف  اصلی،فروپاشی«جمهوری اسلامی ایران»است. البته اتخاذ این استراتژی لزوماً به منزله موفقیت آن نیست و شرایط امتناع جدی در برابر تحقق این پروژه وجود دارد.

پس  از روی کار آمدن دونالد ترامپ، برخی مؤسسه ها و بنیادهاکه در نقش اتاق فکر در مسائل سیاست   خارجی ایده پردازی کرده و به کاخ سفید مشورت  می دهند،هم زمان با قدرتی یافتن نومحافظه‌کاران و نوریگانی هادر کاخ سفید ،فعال شده  و   سعی در جهت دهی و تغییردر سیاست   خارجی آمریکا به ویژه در قبال روسیه ،چین،ایران و کره  شمالی دارند. یکی از این اتاق فکرها، بنیاد دفاع از دموکراسی‌هااست که مقر آن واشنگتن بوده و سابقه  ای پرتلاش و تأثیرگذاردر مخالفت  با برجام و خروج آمریکااز آن داشته است. این بنیادکه برخی ازاعضای رادیکال اپوزیسیون   ایرانی خارج از کشور  نیزدر آن فعالیت می کنند،از جمله معماران اصلی  جنگ اقتصادی و  بازگشت  تحر یمهای به اصطلاح  فلج کننده علیه ایران  است. مندرجات سایت بنیاد دفاع از دموکراسی  ها و محتوای تحلیلهای اعضای این بنیاددر خصوص   ایران نشان  ممی دهد  هدف حداکثری و نهایی ترسیم شده از سو آن در جنگ سیاسی–اقتصادی و روانی علیهجمهوری اسلامی  ،فروپاشی   جمهوری اسلامی ایران با بهره‌گیری از تجربه فروپاشی اتحاد شوروی است.نهادهای  محافظه‌کار ایالات‌متحده مانند بنیاد هریتیج و امریکن اینترپرایز هستند که عمدتاً از بازمانده های دولتهای بوش پدر یا پسر  به شمار  می روند دنبال این پروژه هستند.

تفاوت تغییر رژیم وبراندازی نظام سیاسی با فروپاشی کشور آن است که در فروپاشی ممکن است سیستم سیاسی   به طور ظاهری حفظ شود  اما کشور  در همه ابعاد به ویژه ابعاد اقتصادی   ، اجتماعی و حتی سرزمینی ورشکسته  می   شود؛به گونه ای که دیگر امکان بازیگری و قدرت نمایی فراملی را تا مدتها از دست   می دهد و نمی تواند الهام بخش و الگوی دیگر گروهها یا کشورها  بوده و از  همپیمانان  خود پشتیبانی کند. این در حالی است  که تغییر نظام سیاسی لزوماً به محدودشدن قدرت و بازیگری فراملی    کشور  هدف نمی انجامد و این امکان وجود دارد که قدرت و بازیگری مذکور در ابعاد و قالب جدید بازتولید شود.  وقتی سخن ازشوروی سازی جمهوری اسلامی به میان می آید،دربطن خوداشاره ای به فروپاشی اتحاد شوروی است.  .درعین حال،ابهام نخست در طر ح این عنوان این است که مقصود ازفروپاشی ، کدام سطح  ازفروپاشی است؟فروپاشی شوروی به مثابه دولت-ملت؟فروپاشی یاپایان ایدئولوژی مارکسیسم؟فروپاشی شوروی به مثابه امپراطوری بااقمارمتعدددرمناطق مختلف جهان ازجمله آسیای واروپا؟ویافروپاشی شوروی به مثابه یک مدل از نظامی سیاسی و الگوی ایدئولوژیک برای   دیگر نظامها و کشورها؟ مقصودازفروپاشی شوروی،مجموعه ای ازهمه این فروپاشی هاست که درمجموع می توان آن رافروپاشی شوروی به مثابه ابرقدرت دانست برهمین سیاق،زمانی که ازشوروی سازی جمهوری اسلامی ایران سخن گفته  می شود مقصود همین ترکیب ازفروپاشی هاست.یعنی فروپاشی جمهوری اسلامی   به  مثابه نظام  سیاسی  فروپاشی  ایران به مثابه دولت-ملت،فروپاشی جمهوری اسلامی  به مثابه مدل و الگو وپایان ایدئولوژی نظام سازی باپشتیبان جمهوری اسلامی که می توان آنرا«اسلام به مثابه مکتب»نامید.

منبع : فصلنامه مطالعات راهبردی – پاییز 1397

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۱۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش به ادعاهای مطرح شده در بیانیه‌ سران اروپا | تحت تأثیر هیاهوی سیاسی و تبلیغاتی قرار نمی‌گیریم

به گزارش همشهری آنلاین،‌ ناصر کنعانی در واکنش به ادعاهای مطرح شده در بیانیه‌های اخیر سران اروپا و وزرای دارایی کشورهای گروه هفت و برخی مقامات آمریکایی و اروپایی در مورد جمهوری اسلامی ایران و تحولات اخیر در منطقه غرب آسیا، طرح اینگونه مواضع و ادعاها را منطبق با رویکرد شناخته شده این محافل براساس معیارها و رفتارهای دوگانه و متناقض توصیف کرد و آن را مردود و محکوم دانست.

ناصر کنعانی در یک موضع گیری رسانه‌ای تصریح کرد: جای تأسف است که مدعیان و منادیان حقوق و موازین بین‌المللی در قبال حمله اخیر به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق توسط رژیم صهیونیستی که نقض فاحش مفاد منشور ملل متحد و کنوانسیون‌های بین‌المللی محسوب می‌شود، موضع منفعلانه و تشویق کننده برای رژیمِ متجاوز اختیار کردند و در ادامه نیز اقدام مشروع و پاسخ متناسب و بازدارنده جمهوری اسلامی ایران علیه مبدأ تجاوز مسلحانه را محکوم کردند!

وی خاطرنشان کرد: ابراز نگرانی برای صلح و ثبات امنیت در منطقه و جهان از سوی دولت‌هایی مثل آمریکا و چند کشور اروپایی که در طول بیش از نیم قرن گذشته بانی و حامی بزرگترین جنگ‌ها و اشغالگری‌ها و ناامنی‌ها در منطقه غرب آسیا بوده‌اند و رژیم اشغالگر، آپارتاید و جنایتکار اسرائیل را مافوق همه قوانین و قطعنامه‌های بین‌المللی تحت حمایت و مصونیت قرار داده‌اند، مضحک است.

کنعانی تصریح کرد: شایسته بود سران اتحادیه اروپا و اعضای گروه هفت به جای حمایت کور از رژیم صهیونیستی، ضمن قدردانی از جمهوری اسلامی ایران به دلیل اقدام متناسب و مشروع در تنبیه متجاوز، دست از حمایت از رژیمی که تهدید کننده صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی است، بردارند و با مردم مظلوم فلسطین و خانواده‌های بیش از یکصد هزار شهید، مجروح و مفقود فلسطینی بعنوان قربانی شش ماه نسل‌کُشی و جنایات رژیم اسرائیل در نوار غزه و کرانه غربی فلسطین ابراز همدردی و همبستگی می‌کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان ساخت: مقامات اروپا و کشورهای عضو گروه هفت به خوبی می‌دانند که ریشه اصلی بحران و بی‌ثباتی در غرب آسیا و البته در مقیاسی وسیع‌تر در جهان، اشغال فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی طی چندین دهه و محروم کردن مردم مظلوم فلسطین از حقوق اولیه و مسلّم خویش است و تردیدی نیست که چشم بستن بر حقایق آشکار و اتهام زنی‌های بی‌پایه به دیگران توسط آمریکا و اروپا، مشکلی را از امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی حل نخواهد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: اگر آمریکا و اتحادیه اروپا و کشورهای عضو گروه هفت واقعا به دنبال ثبات و آرامش پایدار در غرب آسیا و دریای سرخ هستند، به جای اتهام‌زنی به دیگران، باید در مقابل تجاوزات و گردن کشی‌های رژیم صهیونیستی بایستند. بدیهی است تا زمانیکه اراده‌ای برای توقف جنایات رژیم اسرائیل و نقض فاحش مقررات بین‌المللی توسط صهیونیست‌ها نباشد، چشم‌انداز روشنی در مسیر صلح پایدار در منطقه و جهان متصور نیست و مسئول تداوم بی‌ثباتی‌ها و ناامنی‌ها نیز کسی غیر از رژیم صهیونیستی و حامیان و مشوقان این رژیم نبوده و نخواهند بود.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: دولت و قوای مسلح جمهوری اسلامی ایران در عین تداوم مسئولیت‌پذیری نسبت به صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی و پایبندی به قوانین و مقررات بین‌المللی، در دفاع از امنیت و منافع ملی و پاسخ قاطع، پشیمان کننده و بازدارنده به متجاوزان ذره‌ای تردید نخواهند کرد و تحت تأثیر هیاهوی سیاسی و تبلیغاتی بانیان شرایط موجود در منطقه و جهان قرار نمی‌گیرند.

کد خبر 845400 منبع: ایسنا برچسب‌ها ناصر کنعانی خبر ویژه اتحادیه اروپا حمله ایران به اسرائیل سخنگوی وزارت خارجه

دیگر خبرها

  • قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر: نگاه نهادهای بین‌المللی به حوزه مواد مخدر سیاسی است
  • کنعانی: تحت تأثیر هیاهوی سیاسی بانیان شرایط موجود قرار نمی‌گیریم
  • واکنش به ادعاهای مطرح شده در بیانیه‌ سران اروپا | تحت تأثیر هیاهوی سیاسی و تبلیغاتی قرار نمی‌گیریم
  • رئیسی در دیدار نائب رئیس مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان: صهیونیست‌ها و حامیان‌شان در صورت ارتکاب هر اشتباهی معنای پاسخ واقعی ایران را درخواهند یافت
  • رئیسی: صهیونیست‌ها و حامیان‌شان در صورت ارتکاب هر اشتباهی معنای پاسخ واقعی ایران را درخواهند یافت/ لبنان رکنی مهم برای جریان مقاومت است/ شیخ علی خطیب: ایستادگی و اقتدار ایران در رویکرد مقاومت با وجود همه فشارها مایه افتخار امت اسلامی است
  • حسین علایی: حمله موشکی و پهپادی موجب احیا قدرت بازدارندگی ایران شد/ راهبرد ایران از «سکوت و خویشتنداری» به «واکنش متقابل» تغییر یافته است/ حمله دوباره اسرائیل به معنای طراحی یک تهاجم جدید خواهد بود
  • رئیس‌جمهور: صهیونیست‌ها و حامیان‌شان در صورت ارتکاب اشتباه، معنای پاسخ واقعی ایران را درخواهند یافت
  • رئیسی: صهیونیست‌ها و حامیان‌شان در صورت ارتکاب اشتباه معنای پاسخ واقعی ایران را درخواهند یافت
  • صهیونیست‌ها و حامیان‌شان در صورت ارتکاب اشتباه معنای پاسخ واقعی ایران را درخواهند یافت
  • صهیونیست‌ها در صورت ارتکاب هر اشتباهی معنای پاسخ واقعی را درمی‌یابند