Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-16@07:51:45 GMT

راه کارهای بی فرجام مدیریت آلودگی هوا!

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۲۵۲۹

راه کارهای بی فرجام مدیریت آلودگی هوا!

به گزارش حبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، آلودگی هوا یکی از مضراتی است که زندگی انسان‌ها، طبیعت و تمامی موجودات زنده را به خطر انداخته است. در این گزارش ابتدا به تشریح آلودگی هوا می‌پردازیم و سپس به راهکارهای ارائه شده برای حل این معضل در کشورمان می‌پردازیم.

آلودگی هوا​ چیست؟​

آلودگی امروزه اصطلاحی است که در تمام دنیا شنیده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در مورد انواع مختلف آلودگی می شنویم و در رسانه ها این واژه را زیاد می بینیم. اما «آلودگی هوا» یکی از انواع آلودگی است که صرف نظر از مکان آن چه در محیط بسته و چه در محیط باز، به هوایی که در آن آلاینده ها وجود داشته باشند گفته می شود.

آلودگی هوا می تواند به دو بخش تبدیل شود: آلودگی هوای قابل مشاهده و آلودگی هوای نامرئی یا غیر قابل مشاهده. اگر می‌خواهید طور دیگری به آلودگی هوا نگاه کنید باید بگوییم که آلودگی می تواند هر ماده ای باشد که مانع از تحمل هوا شود و روی سلامتی موجودات زنده اثر بگذارد. حفظ تمام موجودات زنده روی زمین، به دلیل ترکیب گازهایی است که به طور کل، «جو» را تشکیل می‌دهند؛ عدم تعادل ناشی از افزایش یا کاهش درصد این گازها می تواند برای بقا مضر باشد.

راهکارهای آلودگی هوا در ایران

در ایران راهکارهای متعددی برای حل مسایل محیط زیستی و به خصوص کنترل و کاهش آلودگی هوا مطرح شده است که می توان این موضوع را در قوانین، آیین نامه ها و مصوبات مجلس شورای اسلامی، هیات وزیران، شورای عالی حفاظت محیط زیست و شورای اسلامی شهر تهران در سال هاس گذشته به وضوح مشاهده کرد اما ثبات، پیگیری و مداومت اجرایی نمودن این قوانین را خیر نمی توان دید!

در همین رابطه دکتر جواد بداق جمالی عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز اظهار داشت : در دو دهه گذشته ابتدا یک برنامه 5 ساله با 7 محور کنترل آلودگی هوا برای تهران مطرح شد و سپس برای 5 سال دوم برای 8 کلانشهر تصویب شد و در نهایت برای برنامه پنج ساله پنجم برنامه جدید کنترل آلودگی هوا در سال 1389 برای 8 کلانشهر با 9 محور اصلی به تصویب رسید.

محور های اصلی کنترل آلودگی هوا

1-از رده خارج کردن کلیه خودروهای فرسوده و تولید خودرو های نو: از رده خارج کردن کلیه خودروهای فرسوده کلان شهرها (با عمر بالای 25 سال) با اختصاص اعتبار مناسب و ارتقاء استاندارد خودروهای تولیدی

2- حمل و نقل عمومی : وزارت کشور مکلف شده است با همکاری شهرداری های تهران و سایر کلان شهرها نسبت به توسعه و تقویت حمل و نقل عمومی و مدیریت ترافیک شهر تهران به نحوی اقدام نماید که ضمن تسهیل در آمد و شد سهم حمل و نقل عمومی به 70 درصد افزایش یابد.

3-سوخت و بهینه سازی مصرف انرژی: وزارت نفت مکلف شده است تسهیلات لازم جهت تبدیل جایگاههای تک منظوره CNG به دو منظوره سوخت (بنزین – گاز) با فضای مناسب و قابلیت عرضه همزمان بنزین با گاز را در اختیار شهرداری کلان شهرها قرار داده و مساعدتهای فنی و اجرائی لازم را ارائه نماید.

4-معاینه فنی و ارتقاء قابلیت های فنی – زیست محیطی خودرو: سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است با همکاری وزارت صنایع و معادن نسبت به بازنگری حدود مجاز معاینه فنی خودرو برای شهر تهران اقدام نماید. راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی مکلف است از تردد خودروهای فاقد برچسب معاینه فنی بخصوص در کلان شهرها جلوگیری به عمل آورد.

5-مدیریت ترافیک : معاونت اطلاعات و فن آوری ریاست جمهوری با همکاری وزارت ارتباطات و فن آوری اطلاعات موظفند جهت اجرای برنامه های دورکاری و کاهش ساعات کار اداری و جبران آن از طریق دورکاری و نیز دولت الکترونیک، بسترهای مخابراتی مورد نیاز را به نحوی فراهم نمایند که وقفه ای در انجام امور جاری کارکنان ایجاد نگردد.

6- فضای سبز: شهرداری کلان شهرها مکلفند بنحوی برنامه ریزی نماید که سرانه فضای سبز شهری به دو برابر افزایش یابد و وزارت نیرو موظف است همه گونه همکاری و مساعدت لازم را در جهت تأمین آب خام مورد نیاز جهت آبیاری فضای سبز را با شرایط مناسب تأمین و در اختیار شهرداریها قرار دهد.

7-ساماندهی صنایع و منابع ثابت: سازمان صنایع و معادن استان با همکاری استانداری ها و اداره کل حفاظت محیط زیست استان نسبت به انتقال و احدهای قدیمی و فرسوده دود زا و آلاینده نظیر کوره‌های سنتی آجر،‌گچ، آهک ، سنگ‌بری‌ها و... به خارج از کلان شهرها، اقدام نمایند. دولت مکلف است اعتبار ایجاد امکانات زیربنائی لازم را در اختیار شرکت شهرکهای صنعتی قرار دهد.

8-بخش پایش: سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری کلان شهرها موظفند نسبت به افزایش تعداد ایستگاههای سنجش آلودگی هوا با تأمین بسترهای مخابراتی مورد نیاز یک شبکه مدرن ترتیبی اتخاذ نمایند که پایش آلودگی هوا جهت بهبود مدیریت کیفیت هوا را ارتقاء دهد. همچنین وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی مکلف است نسبت به ایجاد سامانه سنجش سلامت مرتبط با آلودگی هوا اقدام نماید.

9-آموزش و فرهنگ سازی: سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به تولید برنامه های آموزش محیط زیست در جهت فرهنگ سازی و با هدف جلب مشارکت مردمی مکلف شده است.

وی بعد از اشاره به این محور ها ادامه داد: مشکل اصلی کشور ما عدم وجود اراده و عزم ملی و یکپارچگی و هماهنگی لازم در سطح ملی برای اجرا دقیق محورهای مصوب برنامه های فوق است که نتیجه آن تداوم و تکرار شرایط اضطرار آلودگی هوا می باشد.

جمالی گفت: در حقیقت نوع مدیریت آلودگی هوا در ایران از نوع چرخه مدیریت بحران می باشد، به عبارت دیگر ابتدا بحران و حادثه رخ می دهد و سپس اقدامات مقطعی برای دوره زمانی کوتاه مدت مثل طرح محدودیت تردد خودرو در سطح شهر و تعطیلی مدارس و جریمه خودروها اجرا می شود و پس از یک بارندگی و وزش باد و رفع کوتاه مدت آلودگی باز همه اقدامات به فراموشی سپرده می شود.

وی تصریح کرد: ما باید برای حل معضل آلودگی هوا از مدیریت کاهش خطر پذیری و یا چرخه مدیریت ریسک استفاده نماییم، به این صورت که قبل از رخداد حادثه و شرایط اضطرار اقدامات پیگیری و کنترل آلودگی به طور مستمر و پیوسته به اجرا درآیم.

وی خاطرنشان کرد: مسئولین نظام موضوع آلودگی هوا و آثار مخرب آن بر سلامتی مردم را جدی نمی گیرند و با این چالش به عنوان یک رخداد گذرا که بعد از چند روز رفع می شود برخورد می کنند که همین مساله باعث شده است آلودگی هوا در ایران هنوز به عنوان اولویت اصلی قرار نگیردو

وی در انتها گفت: به نظر می رسد مشکل اصلی کشور ما عدم وجود اراده و عزم ملی و یکپارچگی و هماهنگی لازم در سطح ملی برای اجرا دقیق محورهای مصوب برنامه های فوق است که نتیجه آن تداوم و تکرار شرایط اضطرار آلودگی هوا می باشد.

انتهای پیام/

306 / 279 آلودگی راهکار کاهش فرهنگ سازی خودروهای فرسوده ترافیک فضای سبز مرضیه زمانی پایش صنایع منابع معاینه فنی سوخت بهینه سازی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آلودگی راهکار کاهش فرهنگ سازی خودروهای فرسوده ترافیک فضای سبز پایش صنایع منابع معاینه فنی سوخت بهینه سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۲۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم بررسی فنی پل «فرجام» توسط معاونت فنی و عمران شهرداری تهران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علیرضا نادعلی سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در دویست و بیست و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران ضمن تقدیر از سازمان مدیریت پسماند برای تبلیغ طرح نوماند، اظهار کرد: ما برخی امور خوب را انجام می دهیم اما متأسفانه مردم خبر ندارند؛ لذا ضرورت دارد در خصوص پروژه‌های مهم که قرار است مردم در آن مشارکت کنند، اطلاع رسانی شود.

وی با بیان اینکه ۵۰ سال است که در تهرانپارس زندگی می کنم، خاطرنشان کرد: در دوره پنجم مدیریت شهری تهران پلی در خیابان فرجام ایجاد شد و نه تنها از ترافیک نکاست بلکه ترافیک را افزایش داد. لذا درخواست می کنیم معاونت فنی و عمرانی بررسی‌های لازم را انجام دهد و خطای دوره قبل را تکرار نکند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم بررسی فنی پل «فرجام» توسط معاونت فنی و عمران شهرداری تهران
  • ارسال ۲۱۰ مقاله به نخستین همایش ملی دانش سنتی محیط‌زیست در شهرکرد
  • تالاب بیشه دالان بروجرد ظرفیتی بی‌نظیر برای توسعه گردشگری محیط زیستی
  • کارگروه کاهش آلودگی هوای دزفول تشکیل شد
  • تصویب ۲ طرح بزرگ بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در حوزه گاز
  • هوای پاک حق هر شهروند یزدی
  • دستگیری ۳۶۷ متخلف‌زیست محیطی در آذربایجان‌غربی
  • دستگیری ۳۶۷ متخلف زیست محیطی پارسال در آذربایجان‌غربی  
  • دستگیری ۳۶۷ متخلف زیست محیطی در آذربایجان‌غربی طی سال گذشته
  • زمان رسیدگی به تقاضاهای حمل و نقل پسماند به ۴ روز کاهش یافت