Web Analytics Made Easy - Statcounter

بندر کنگ یکی از مقاصد گردشگری فصل زمستان در جنوب کشور به شمار می رود؛ که بافت تاریخی آن به همت اهالی آن هنوز دست نخورده باقی مانده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ فصل زمستان که برف و کولاک سراسر کشور را فرا گرفته هرمزگان به واسطه دارا بودن آب و هوای مطلوب میزبان خیل عظیمی از گردشگران داخلی و خارجی بوده که برای لذت بردن از آثار طبیعی و تاریخی به این استان ساحلی سفر می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بندر کنگ که در فاصله 165 کیلومتری از مرکز استان واقع شده یکی از مقاصد گردشگری فصل زمستان در جنوب کشور به شمار می رود؛ که بافت تاریخی آن به همت اهالی آن هنوز دست نخورده باقی مانده و مرمت و بازسازی آن نیز به سبک و سیاق سنتی صورت گرفته است.

بندر کنگ که در فاصله پنج کیلومتری بندر لنگه واقع شده دارای شاخصه های مهم گردشگری بوده که سالیانه هزاران نفر برای دید و بازدید از این بندر تاریخی به آن سفر کرده و با گشت و گذار در کوچه پس کوچه های قدیمی آن که بافت تاریخی آن دست خوش تغییرات نشده از آن لذت برده و خاطرات خوبی از سفر را به دست می آورند.

بندر کنگ دارای مناطق گردشگری فراوانی از جمله خانه بلوکی، خانه بستکی، خانه واحدی، خانه سعدی، خانه گلبتان (بندرکنگ)، مسجد افغان، مسجد خداداد، مسجد خالدی، حسینیه غضنفری، قلعه لشتان، حسینیه حداد، کوه شو، کوه سیاه، قلعه مغویه (بندر مغویه)، حمام معتمدی، برج مدور کنگ، و برکه های (آب انبار) دریا دولت، پنج برکه، برکه خلیف، مجموعه برکه های بشاری و برکه های کنگ است.

بندر کنگ، مهد لنج سازی جنوب کشور 

شهر تاریخی کنگ از گذشته های دور شغل اکثر اهالی آن دریانوردی، تجارت و ماهیگیری بوده و به شهر لنج سازان شهرت دارد و این شهر را می توان مهد تمدن لنج سازی با چوب در جنوب کشور دانست.

یکی از جاذبه های دیدنی این بندر تاریخی تندیس لنج بوم مسی به شمار می رود که فلسفه هایی پر رمز و راز در تاریخ آن دارد؛ سال 1273 هجری شمسی لنجی چوبی که زیر آن را ورقه های مسی تشکیل داده توسط لنج سازان بومی بندر کنگ ساخته شده و اهالی این منطقه به وسیله آن به کشور های دیگر سفر کرده و تجارت انجام می دادند.

سال 1323هجری شمسی این لنج با 64 سرنشین به ناخدایی آقای کرچی که برای داد و ستد دل به دریا زده بودند در پی یک اقدام ناجوانمردانه مورد اثابت قرار گرفته و غرق می شود و در حال حاضر اهالی شهر بندرکنگ تندیس این لنج را ساخته و به یاد قربانیان این لنج بادبان های این لنج را بالا برده اند.

خانه های بوم گردی با بادگیرهای تماشایی از جذابیت های خاص این شهر تاریخی به شمار می رود که دیدن از آن خالی از لطف نبوده و به جرات می توان گفت این بندر تاریخی دارای بادگیر های منحصر به فردی بوده که نظیر آن را  نمی توان در هیچ جای دنیا مشاهده کرد و تنها در جنوب کشور و بندر تاریخی لافت و پهل نمونه هایی از آن وجود دارد.

بافت تاریخی بندر کنگ ثبت جهانی  یونسکو می شود

عباس نوروزی، معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه بندر کنگ یکی از تاریخی ترین بندرهای کشور محسوب می شود، گفت: این شهر دارای بادگیرهای شاخص، خانه، معابر و کوچه های منحصر به فرد بوده که از دوران قاجاریه مورد استفاده قرار گرفته است.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان تصریح کرد: در حالی که اوج فعالیت های تجاری این شهر تاریخی در دوران صفویه و قاجاریه بوده؛ اهالی این منطقه دریانوردی و صیادی را از گذشتگان خود به ارث برده اند و همچنان به این شغل می پردازند.

نوروزی بیان اینکه حدود 58 هکتار از از این بندر تاریخی را بافت قدیمی و سنتی تشکیل داده است، گفت: بافت قدیمی را خانه های تاریخی، مسجد، قلعه، آب انبار و... تشکیل داده است.

وی با تاکید بر اینکه خانه های سنتی بندرکنگ دارای بادگیر های شاخصی است، عنوان کرد: خانه های دارای بادگیر را می توان به وفور در این منطقه دید که نمونه هایی از آن نیز در بندر لافت و پهل وجود دارد.

معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان با اشاره به اینکه صنعت لنج سازی این منطقه ثبت آثار ملی و میراث جهانی یونسکو شده است، عنوان کرد: بافت تاریخی این منطقه با دارا بودن جذابیت های خاص آن ثبت ملی شده و در صدد هستیم آن را جزء میراث جهانی یونسکو  کنیم.

نوروزی با بیان اینکه در چند سال اخیر زیر ساخت های گردشگری این منطقه افزایش یافته است، خاطر نشان کرد: خانه صنایع دستی، هنرمندان، ملوانان و موزه دریانوردی در این شهر تاریخی وجود دارد که با افزایش و مرمت آنها باعث ایجاد جذب گردشگر در این منطقه شده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۲۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اصفهان منصوب شد

به‌گزارش خبرگزاری مهر، سید عزت‌الله ضرغامی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در حکمی امیر کرم‌زاده را به‌عنوان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان منصوب کرد.

در حکم ضرغامی خطاب به کرم‌زاده آمده است:

بنا به پیشنهاد معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها و نظر به‌مراتب تعهد و تجارب ارزنده جنابعالی، به‌موجب این حکم به‌عنوان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان، منصوب می‌شوید.

انتظار دارد با تکیه بر ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی، اجتماعی، سیاسی و دینی استان اصفهان، در اجرای راهبردهای کلان وزارتخانه مبتنی بر تغییر، تحول، توسعه و فناوری و تحقق اهداف و مأموریت‌های ذیل اهتمام جدی داشته باشید.

حفاظت و صیانت از میراث فرهنگی، تاریخی و احیا و حفظ بناهای تاریخی، پایگاه‌ها و موزه‌ها، فرهنگ‌سازی عمومی در جامعه در حوزه میراث‌فرهنگی از طریق معرفی، ترویج و اشاعه ظرفیت‌های تمدنی، تاریخی، فرهنگی، مذهبی و آئینی، به‌کارگیری روش‌های نوین و خلاقانه مدیریتی در راستای مرجعیت یافتن آن مرکز در حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، تحول و دگرگونی شایسته در گردشگری و جذب توریست با ایجاد ظرفیت‌های جدید، مشارکت واقعی و مؤثر بخش خصوصی، تقویت بوم‌گردی‌ها، تورهای گردشگری، افزایش کمیت خدمات‌دهی هتل‌ها و رستوران‌های سنتی و بین‌راهی، نظارت مستمر و کارآمد بر حوزه گردشگری، برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های نو و مبتکرانه در راستای رونق کسب و کار، حمایت از تولید و صنایع‌دستی، ایجاد و احداث بازارچه‌ها و فروشگاه‌ها و آموزش و پرورش هنرمندان بااستعداد، تعامل و ارتباط مؤثر، کارآمد و مستمر با مسؤولان و سازمان‌های دولتی و انقلابی و سازمان‌های مردم‌نهاد، تشکل‌ها، صنوف و انجمن‌های مردمی و غیردولتی، گسترش، همبستگی و انسجام درون‌سازمانی میان همکاران و مدیران در راستای افزایش انگیزه برای خدمت صادقانه به مردم و ارتقای بهره‌وری، طراحی نظام کارآمد، درآمدزایی صرفه‌جو و چابک بر اساس سیاست‌ها و دستورالعمل‌های ابلاغی و حفظ و مراقبت از بیت‌المال، پاکدستی و فسادستیزی، تسهیل دسترسی مردم به مسؤولان و پاسخ‌گویی به افکار عمومی و شفافیت در همه کارها را مورد تأکید قرار می‌دهم.

از خداوند متعال توفیقات جنابعالی در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و مکتب نورانی امام خمینی (ره) و عمل به منویات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) را خواهانم.

از سوابق کرم‌زاده، مدیرکلی میراث‌فرهنگی استان سمنان، مدیرکل توسعه و ترویج صنایع‌دستی کشور، سرپرست مجموعه فرهنگی و تاریخی سعد آباد تهران، معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری صندوق حفظ و احیا بناهای تاریخی کشور، معاون شرکت توسعه ایران‌گردی و جهان‌گردی کشور، معاون دفتر تسهیلات و تأمین منابع وزارت میراث‌فرهنگی، معاون دفتر مطالعات و آموزش گردشگری کشور، مشاور اقتصادی معاونت صنایع‌دستی کشور، معاون سرمایه‌گذاری میراث‌فرهنگی استان زنجان، دو سال پیاپی کسب عنوان مدیر نمونه و رتبه اول جشنواره شهید رجایی استان سمنان در حوزه دستگاه‌های فرهنگی، علمی و آموزشی و کسب رتبه اول اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان سمنان در ارزیابی‌های سازمان استخدامی کشوری در بین ادارات کل میراث‌فرهنگی استان‌ها را می‌توان نام برد.

کرم‌زاده دانش آموخته مدیریت بازرگانی و مدیریت صنعتی در مقطع دکتری است.

کد خبر 6084765 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • ◄ نشست مرور فرآیندهای مطلوب سامانه یکپارچه عملیات بندری در بندر شهید رجایی
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • انعقاد تفاهم نامه سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۸ میلیون دلار در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی​
  • انعقاد تفاهم‌نامه هشت میلیون دلاری در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام (ره)
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه
  • اصفهک، روستایی کویری که در مسیر جهانی شدن است
  • قدیمی‌ترین نقشه بازترسیم شده بافت تاریخی شیراز رونمایی شد
  • اصفهک؛ سفری به عمق زیبایی در دل کویر/ روستایی مطرح در سطح جهانی
  • انتصاب مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان
  • مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اصفهان منصوب شد