Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-29@01:22:58 GMT

دستاورد موش مدل هموفیلی از اقدامات به روز ایران است

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۳۰۶۹

دستاورد موش مدل هموفیلی از اقدامات به روز ایران است

تهران - ایرنا - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: دستاورد موش مدل هموفیلی با فناوری کریسپر از فناوری های روز ایران است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه ایرنا، منصور غلامی امروز شنبه در حاشیه رونمایی از نخستین موش مدل هموفیلی با فناوری کریسپر به خبرنگاران گفت: امروز در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری از یک دستاورد علمی رونمایی کردیم که در راستای معالجه و رفع یک بیماری مهم و گسترده در دنیا و کشورمان به کار گرفته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: اقدام علمی صورت گرفته، نوع دقیق و ظریفی از مهندسی ژنتیک در رابطه با بیماری هموفیلی A است و از طریق گروه ژنی خاصی که به عنوان ژن معیوب شناخته شده است، این بیماری تعریف می شود.
به گفته وزیر علوم، موش آزمایشگاهی امروز که مبتلا به هموفیلی است، این امکان را می دهد که روش های درمانی را به صورت تکنیکی بپذیرد و نتایج این کار را در بخش های درمانی و کلینیکی روی افرادی که حامل این بیماری هستند، اجرا کنند.
غلامی این اقدام محققان ایرانی را در دنیا جدید توصیف کرد و افزود: این دستاورد در نوع خود در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری از اقدامات به روز علمی در ایران است.
به گفته غلامی، یکی از وظایف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، حمایت از دستاوردها و پژوهش هایی است که در سطوح بالای علمی صورت می گیرد و با تمام محدودیت ها سعی کردیم این حمایت ها را به خوبی انجام دهیم.
وی اظهار کرد: خوشبختانه حضور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در صحنه حمایت از پژوهش های علمی و کاربردی، ظرفیت خوبی را فراهم کرده است که تشکر می کنم.
این مقام مسئول تاکید کرد: باید تمام تلاشمان را بر این موضوع قرار دهیم که مدل های پیشرفت کارهای تحقیقاتی در همه زمینه ها از جمله درمانی، بهداشتی و زیست محیطی با قوت بیشتری پیش برود تا شاهد معرفی دستاوردهای جدید در روزهای آینده باشیم.
9492 ** 1200

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي فناوري كريسپر وزير علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۳۰۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسکن سه‌بعدی به اکتشافات ایستگاه فضایی بین‌المللی یاری می‌رساند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از وبسایت سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی همسو(CSIRO)، فناوری پیشرفته استرالیا قرار است در ایستگاه فضایی بین المللی به کار رود تا نقشه‌های سه بعدی دقیقی از آزمایشگاه در حال گردش ایجاد کند.

سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی مشترک المنافع (CSIRO) روز دوشنبه فاش کرد، بسته قدرتمندی از فناوری نقشه برداری آن به ایستگاه فضایی بین‌المللی رسیده است و در آنجا بر روی یک سیستم ربات رومینگ نصب می‌شود.

رهبر گروه تحقیقاتی این سازمان توضیح داد، تیم پشتیبان این فناوری امیدوار است با ایجاد نقشه‌های سه بعدی از ایستگاه فضایی بین‌المللی با جزئیات بیشتر، زندگی را برای فضانوردان آسان‌تر کند.

وی در بیانیه‌ای رسانه‌ای گفت: «هدف این مأموریت این است که نشان دهیم فناوری ما می‌تواند سنجش و نقشه‌برداری سه‌بعدی پیشرفته‌تری را برای سیستم‌های رباتیک روی فضاپیماها فراهم کند که ممکن است در آینده عملیات مراقبتی خودران را روی فضاپیما انجام دهند».

این دستگاه که با مشارکت بوئینگ، آزمایشگاه ملی ایستگاه فضایی بین‌المللی و ناسا ساخته شده است، دو فناوری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی مشترک المنافع را برای تولید داده‌های باکیفیت در مورد محیط اطراف ترکیب می‌کند.

محقق ارشد این پروژه اضافه کرد، با انجام اسکن‌های سه بعدی داخلی، این دستگاه می‌تواند حرکت هر موجودی در ایستگاه را ردیابی و به فضانوردان و کنترل‌کننده‌های ماموریت کمک کند تا فعالیت‌ها را برنامه‌ریزی کنند.

اگر استفاده از این فناوری موفقیت آمیز باشد، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی مشترک المنافع قصد دارد این فناوری را برای کاربردهای دیگر در فضا از جمله محیط هایی که به طور کامل خدمه ندارند و اکتشافات بالقوه سطح ماه توسعه دهد.

این دستگاه در یک ماموریت تامین مجدد اسپیس ایکس که از ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا در روز پنجشنبه به وقت محلی پرتاب شد، به مدار فرستاده شد. 

این تکنولوژی جدید که توسط دانشمندان و مهندسان استرالیایی توسعه یافته، قادر است به صورت دقیق با استفاده از دوربین‌های پیشرفته سه‌بعدی نقشه‌های دقیق از ایستگاه فضایی بین‌المللی را ایجاد کند.

این پروژه جدید امکان ایجاد نقشه‌های دقیق‌تر و به روزتر از ایستگاه فضایی را فراهم و به محققان و مهندسان فضایی کمک می‌کند تا بهتر بفهمند که چگونه از امکانات و فضاهای مختلف ایستگاه استفاده کنند. این نقشه‌ها می‌توانند در برنامه‌ریزی ماموریت‌های فضایی، تعمیرات و نگهداری‌های متعدد ایستگاه فضایی بین‌المللی نقش پررنگی داشته باشند.

این تکنولوژی همچنین می‌تواند به افزایش امنیت و دقت در عملیات فضایی کمک و در منابع زمین و زمان صرفه‌جویی کند. این پروژه نشان می‌دهد که استرالیا در حوزه فناوری نقش بسزایی دارد و قادر به توسعه و ارائه تکنولوژی‌های پیشرفته برای صنعت فضایی جهان است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سازندگان واکسن برکت از قهرمانان ملی هستند/ روایتی متفاوت از یک دستاورد علمی
  • فرم امتیازدهی علمی داوطلبان جذب هیئت علمی دانشگاه‌ها اصلاح شد
  • رشد ۴۲ درصدی همکاری ها با ایرانیان مقیم خارج
  • افزایش صادرات دانش‌بنیان به ۱.۵ میلیارد دلار
  • چرا ایرانیان بدترین روش برای پخت غذا را دارند؟
  • پیشرفت تکنولوژی هزینه تحقیق را ارزان‌تر می‌کند/ اختصاص بودجه برای بروز رسانی تجهیزات به دانشگاه‌ها
  • چرا ایرانیان بدترین روش برای پخت غذا را دارتد؟
  • اسکن سه‌بعدی به اکتشافات ایستگاه فضایی بین‌المللی یاری می‌رساند
  • «علم و فناوری» کلیدواژه مهم رهبری در سال ۱۴۰۲/ از پیشرفت‌های ایران در نانو و زیست فناوری تا حمایت از دانش‌بنیان‌ها
  • حمایت برنامه «فن‌تز» از پایان‌نامه‌های حوزه صنایع غذایی