Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم تجلیل از نعیمه اسلاملو، نویسندۀ برتر حوزۀ حجاب و خانواده، در قالب طرح چهل قلم با حضور نعیمه اسلاملو، نویسنده و پژوهشگر برجستۀ کشور در حوزۀ حجاب و خانواده؛ پریسا کرمی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین سعید مهدوی، نماینده و مسئول آستان قدس رضوی در استان گیلان؛ فاطمه رفیعی، مدیرکل امور بانوان و خانوادۀ استانداری گیلان؛ محمدحسن عاقل‌منش، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت و مدیرعامل انجمن خیرین کتابخانه‌ساز استان گیلان؛ یاسر تقوا، مسئول اتحادیۀ انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان استان؛ محسن حامدی، مدیر هماهنگی امور فرهنگی و هنری سپاه قدس گیلان؛ علی‌رضا حسنی، مدیرعامل سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری رشت؛ عیسی محسن‌پور حسن کیاده، فرماندۀ حوزۀ ادارات کل سپاه قدس گیلان، مسئولین ستادی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان، کتابداران استان، علاقه‌مندان به آثار نعیمه اسلاملو و اصحاب رسانه در رشت برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاه متعالی انسان به جایگاه زن، مظلوم واقع شده است

در این مراسم نعیمه اسلاملو با قدردانی از اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی گیلان در برگزاری چنین مراسمی به تشریح دغدغه‌هایش پرداخت. این نویسنده با بیان اینکه علاقۀ چندانی به رشته‌های علوم انسانی نداشت اما دغدغه‌های فرهنگی‌اش هدایت کنندۀ وی در این مسیر بود گفت: نگاه متعالی اسلام به جایگاه زن مظلوم واقع شده است چراکه اسلام زیباترین و متعالی‌ترین دیدگاه‌ها را نسبت به زن دارد اما به این امر حتی در داخل کشورمان هم چندان پرداخته نشده است.

وی تأکید کرد: انقلاب دستاوردهای بسیاری در حوزۀ زنان دارد و باید این دستاوردها برای زنان جامعۀ اسلامی بیان شود تا توطئه‌های دشمن ناکام بماند.

اسلاملو کتاب «فرشته‌ها هم عاشق می‌شوند» را پرمخاطب‌ترین و پرفروش‌ترین تألیف خود دانست و بیان کرد: این کتاب با بهره‌گیری از قالبی عاشقانه تلاش می‌کند تا جایگاه زن در اندیشۀ اسلامی و تعارض آن با اندیشۀ غربی را تبیین کند. وی با بیان اینکه زن‌ها تاریخ را می‌سازند گفت: باید ریشه‌های مبانی زندگی را زنان پاکدامن بسازند.

اسلام همیشه برای زنان ارزش قائل شده است

نویسندۀ برتر حوزۀ حجاب و خانوادۀ کشور با بیان اینکه دغدغۀ اصلی‌اش برای حضور در عرصۀ کتاب روشنگری برای بانوان بود اظهار کرد: با مشاهدۀ تلاش ضدانقلاب برای تخریب وجهۀ زن در کشور، انگیزه‌ام برای کتاب نوشتن بیشتر شد.

نعیمه اسلاملو با اشاره به اینکه همواره در جامعۀ اسلامی به زنان اهمیت داده‌شده است بیان کرد: اسلام همیشه برای زنان ارزش قائل شده است.

وی با بیان اینکه هر کتابی را برای هر قشری نمی‌نویسیم گفت: برخی از کتاب‌های ما مخصوص خانواده‌ها و متولیان فرهنگی است و برخی دیگر از کتاب‌ها مخصوص نوجوانان و جوانان است.

زن ایرانی مسلمان دستش پر است و دست زن غربی خالی است

نویسندۀ برتر حوزۀ حجاب و خانوادۀ کشور با اشاره به اینکه زندگی‌نامۀ برخی از شهدا به شکل روایت در برخی از کتاب‌هایش موجود است تصریح کرد: آثار من در شبکه‌های اجتماعی نیز موجود است و مخاطبان می‌توانند استفاده کنند .

وی با اشاره به اینکه جایگاه زن ایرانی در دنیا بسیار بالا است بیان کرد: دنیا باید بداند که اسلام هیچ محدودیتی برای زنان ندارد و غرب در حال دروغ‌پراکنی در دنیا است.

یکی از شاخصه‌های معنوی جامعه توجه به کتاب‌خوانی است

مسئول و نمایندۀ آستان قدس رضوی در استان گیلان نیز با بیان اینکه یکی از شاخصه‌های معنوی جامعه توجه به کتاب‌خوانی است اظهار کرد: علما صاحبان نور هستند و در قرآن بیان‌شده که برای هر ورق از کتابی که ارزشمند است ثواب در نظر گرفته‌شده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سعید مهدوی با اشاره به اینکه در دین ما به فواید کتاب‌خوانی خوب اشاره‌ شده بیان کرد: اگر یک مؤمن یک ورق کتاب برای خدا بنویسد در نظر خداوند ارزش والایی دارد.

وی با اشاره به اینکه برخی از کتاب‌ها می‌توانند در زندگی مردم تأثیرگذاری بالایی داشته باشند گفت: به همین دلیل است که تأکید داریم که باید از نویسندگان متعهد و ارزشی حمایت شود تا تعداد کتاب‌های تأثیرگذار در جامعه افزایش پیدا کند.

مسئول آستان قدس رضوی در استان گیلان با اشاره به اینکه دستگاه‌های مختلف با هم‌افزایی می‌توانند در حوزۀ فرهنگ کتاب‌خوانی و تحکیم بنیان‌های جامعه قدم بردارند تصریح کرد: اداره‌کل کتابخانه‌های استان گیلان و سپاه قدس گیلان همواره در زمینۀ کتاب و کتاب‌خوانی فعالیت‌های خوبی داشته‌اند و در جهت ترویج فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی در جامعه و خانواده برنامه‌های متنوعی دارند.

کتاب‌خوان کردن کودکان جزو برنامه‌های ما است

مدیرکل اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی گیلان در این مراسم با بیان اینکه در گیلان آمار کتاب‌خوانی رو به رشد است گفت: قرار دادن کتاب در سبد خانواده‌ها، کتاب‌خوان کردن کودکان و مادران از برنامه‌های اصلی نهاد کتابخانه‌های عمومی در دورۀ جدید است و در این دوره هم‌افزایی بسیار خوبی در این حوزه با سازمان‌ها، نهادها و انجمن‌های مردم نهاد داشته‌ایم.

پریسا کرمی همچنین با اشاره به برگزاری کارگاه‌های مختلف آموزشی به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های این مجموعۀ فرهنگی برای کتابداران، اعضا و علاقه‌مندان  در حوزه‌های مختلف تربیتی، آموزشی و علمی گفت: علاقه‌مندان می‌توانند با حضور در کتابخانه‌های عمومی سراسر استان از منافع ارزشمند این کارگاه‌های آموزشی بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه شیوۀ کتاب‌خوانی در کشور تغییر کرده است گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی امروز با پیش‌بینی برنامه‌های مختلف برای اقشار مختلف مردم سعی در جذاب‌سازی خواندن کتاب برای همه دارد و برای رسیدن به این هدف مهم با تغییر برخی از شیوه‌های سنتی کتاب‌خوانی خصوصاً در کتابخانه‌ها فعالیت‌های متعددی در دست اقدام دارد.

وی همچنین با اشاره به استقبال نکردن مردم از ابزارهای نوظهور برای مطالعۀ کتاب‌های الکترونیک نیز گفت: لذت خواندن کتاب کاغذی جایگاه خود را دارد و نمی توان هیچ جایگزینی برای کتاب تعریف کرد.

طرح ملی «چهل قلم» در ۳۱ استان برگزار می‌شود

پریسا کرمی در ادامه از حجاب به‌عنوان پاسداشت و بهداشت معنوی جامعه در نظام اسلامی یاد کرد و گفت: انقلاب اسلامی به زن ارزش داده و جایگاه او را در جامعه تبیین کرده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی گیلان هدف از برگزاری طرح ملی «چهل قلم» را معرفی ۴۰ نویسنده از میان نویسندگان متعهد کشور دانست و افزود: اسلاملو با قلم خود سعی در الگوسازی و ایجاد راهکارهای نوین در امر کتاب‌خوانی با محوریت عفاف و حجاب کرده است.

تجلیل از سال‌ها تلاش نعیمه اسلاملو، نویسندۀ برتر حوزۀ حجاب و خانواده کشور با اهدای لوح یادبودی از سوی علی‌رضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و اهدای هدایایی از سوی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان، سپاه قدس گیلان و شورای اسلامی و شهرداری کلانشهر رشت، امضای لوح یادبود این مراسم و جشن امضای آثار این نویسندۀ برجستۀ کشور با حضور دوستداران وی پایان بخش این مراسم بود.

بازدید از کتابخانۀ عمومی میرزا کوچک جنگلی

گفتنی است این نویسنده و پژوهشگر برتر کشور در حاشیۀ این مراسم ضمن پاسخگویی به سؤالات دوستداران خود، در آرامگاه میرزا کوچک جنگلی رشت حاضر شد.

نعیمه اسلاملو همچنین با همراهی پریسا کرمی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان گیلان، معاونین این اداره‌کل، علاقه‌مندان به کتاب و کتاب‌خوانی و اصحاب رسانه با حضور در کتابخانۀ عمومی میرزا کوچک جنگلی رشت و بازدید از بخش‌های مختلف این کتابخانه با کتابداران دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی در بازدید از کتابخانۀ عمومی میرزا کوچ جنگلی رشت اقدامات انجام شده در دورۀ جدید نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را بسیار چشمگیر عنوان کرد.

اسلاملو همچنین اظهار داشت: تصورم از کتابخانه‌های عمومی امروزی صرفاً مکانی برای بده بستان کتاب بود که امروز با مشاهدۀ اقدامات ارزشمند کتابداران استان گیلان این تصورم به طور کامل تغییر کرد و از این همه تغییر در فضای این مجموعه بسیار خوشحال شدم.

کد خبر 4543621 حمید نورشمسی

منبع: مهر

کلیدواژه: ادبیات حجاب و عفاف نهاد کتابخانه های عمومی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۵۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج،  مهدی رمضانی عصر امروز در دیدار با نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: شبکه کتابخانه‌های عمومی در کشور یک شبکه گسترده و اثرگذار است و قریب به 3800 کتابخانه عمومی در کشور وجود دارد.

وی با ذکر اینکه بعد از مساجد و مدارس، گسترده‌ترین شبکه فرهنگی جمهوری اسلامی کتابخانه‌ها هستند، گفت: خدمات متنوع و اثرگذار فرهنگی و اجتماعی امروزه در کتابخانه‌ها ارائه می‌شود در حالی‌که قبلاً نگاه اینگونه بود که کتابخانه یک سالن مطالعه است!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: اکنون کتابخانه به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده و کتابخانه مرکزی سنندج نیز بر همین پایه و اساس  شکل گرفته است که تنوعی از خدمت در آن وجود دارد که همین تنوع خدمت اثرگذاری را هم به دنبال دارد.

وی با اشاره به تعداد قابل توجهی کتابخانه‌های عمومی در سطح کشور عنوان کرد: ایران از لحاظ تعداد کتابخانه‌ها جزو 20 کشور اول دنیاست و در منطقه جایگاه نخست و در آسیا هم جزو 5 کشور اول است. در حوزه توسعه خدمات اتفاقات خوبی را توانستیم رقم بزنیم و پیشروی مطلوبی داشته‌ایم.

تولید بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور

رمضانی از برگزاری محافل قرآنی در ماه رمضان امسال خبر داد و اظهار کرد: یکی از مواردی و مسائلی که راجع به کتاب هست مربوط به قرآن کریم است حتماً باید در این حیطه کار شود، ما در پی اهمیت آن محافل  قرآنی را در کتابخانه‌های عمومی کشور راه‌اندازی کردیم که با استقبال بی‌نظیری روبه‌رو شدیم.

وی اضافه کرد: در ماه مبارک رمضان امسال بیش از 4700 ساعت محتوای قرآنی در کشور تولید و به دست مردم عزیز کشورمان رسید که بی‌شک اتفاق مهمی بود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اجرای طرح هدهد سفید در چهار سطح، ابراز داشت: تلاش ما بر این است که بتوانیم کودک و نوجوانان را بیش از پیش به سمت کتاب و کتابخوانی ترغیب کنیم.

وی با بیان اینکه تمام تلاشمان فراهم کردن دسترسی آسان مردم به کتابخانه‌ها است، خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم مسئله کتابخوانی را حل کنیم باید به حوزه مدارس و کودک نوجوان توجه کنیم.

نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به افزایش قیمت در حوزه کتاب و شعار دولت مبنی بر عدالت فرهنگی افزود: یکی از زمینه‌هایی که می‌تواند عدالت فرهنگی را برقرار کند، راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار است که در حال پبگیری و جذب خودرو و تجهیزات هستیم که یقیناً با اجرای دستور رئیس‌جمهور مبنی بر اختصاص خودروها، کردستان نیز ویژه دیده خواهد شد.

به گفته رمضانی، کردستان، استانی است که مردمان فرهنگی و نویسندگان و هنرمندان توانمندی دارد که نگاهمان توجه به این ظرفیت‌هاست، البته محدودیت‌هایی هم از حیث تولید منابع داریم اما نگاهمان به همه قومیت‌ها و مذاهب یکسان است و امیدواریم بتوانیم منابع و قرینه‌سازی مناسب هر گروه هدف را فراهم کنیم.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • دستگیری باند سرقت از کتابخانه‌ها!
  • اجرای پویش بگذارید کتاب‌ها نفس بکشند در چهارمحال و بختیاری
  • تاریخ طب در ایران پس از اسلام در فهرست صد کتاب ماندگار قرار گرفت
  • کتابخانه‌های عمومی با برگزاری برنامه‌های فرهنگی مردم را به کتابخوانی ترغیب کنند