Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-24@01:20:10 GMT

علت غلظت خون

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۵۳۱۳

علت غلظت خون

خبرگزاري آريا - از علائم باليني بيماري غلظت خون مي توان به برافروختگي پوست صورت، قرمزي چشم ها، اختلالات هوشياري، منگي، سردرد، خواب آلودگي و گزگز دست و پا اشاره کرد.
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از ايسنا، افزايش تعداد گلبول هاي قرمز در واحد حجم خون را اصطلاحا غلظت خون مي گويند. در اين حالت تعداد هموگلوبين هاي خون فرد بيمار بيشتر از يک فرد عادي است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خون
ميزان هموگلوبين خون در زنان بايد بين 12 تا 14 گرم در دسي ليتر و در مردان بين 14 تا 16 گرم در دسي ليتر باشد و اگر اين عدد در زنان از 16 و در مردان از 18 بالاتر برود، بيماري غلظت خون محسوب مي شود.
دکتر سيد امير حسين امامي در اين باره اظهار کرد:
«در بسياري از موارد، افزايش غلظت خون به صورت کاذب است، به اين معنا که ميزان هموگلوبين خون مناسب است، ولي به دلايلي مانند کم آبي بدن، در آزمايش اين مقدار بالا نشان داده مي شود.
يکي از علل رايج غلظت خون کاذب اين است که فرد تمام آزمايش هاي خوني را در يک زمان و با هم انجام مي دهد و براي انجام آزمايش هايي مانند چربي خون مجبور است ساعت ها ناشتا باشد. غلظت خون حقيقي به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم مي شود که در بيماري غلظت خون اوليه، توليد گلبول هاي قرمز خون توسط سيستم خونساز بدن به صورت خودکار بالاست. در غلظت خون ثانويه، سيستم خونساز بدن سالم است، ولي بيماري هايي مانند بيماري هاي مزمن ريوي، کليوي، قلبي و يا تومورها مي توانند موجب غلظت خون بالا شوند.»
دکتر قدير محمدي، متخصص طب سنتي مي گويد:
«در طب مدرن مي گويند اگر تعداد گلبول هاي خون در حجم به خصوصي از خون بيشتر باشد، فرد مبتلا به غلظت خون است و با بخش سرمي يا مايع کاري ندارند. اما در طب سنتي، اگر گلبول هاي خون کمتر شود، اما سرم خون غليظ تر باشد، مي گوييم غلظت خون وجود دارد.
گاهي اوقات هم اگر دماي بدن از حد طبيعي که 37 درجه است، پايين تر بيايد و سردتر شود، خون متراکم شده و غليظ مي شود. در اين شرايط دماي بدن فرد مي تواند بدون وجود عوامل زمينه اي ديگر، او را به مشکل غلظت خون دچار کند. اغلب افراد ساکن در مکان هاي مرتفع نظير کوهستان و يا مکان هايي که آلودگي هوا زياد است بيشتر از سايرين دچار بيماري غلظت خون مي شوند. درست مثل يخ و آب که يخ نسبت به آب غليظ تر است، چون ملکول هاي آن در شرايط متراکم تري قرار دارند. اما آب رقيق است و ملکول هايش با فاصله بيشتري از هم هستند، يعني هرچه دماي بدن پايين باشد و خون سردتر، گلبول هاي خون به هم چسبيده تر مي شوند و در حجم به خصوصي از خون زياد به نظر مي آيند، ضمن اينکه ممکن است همين فرد دچار کم خوني باشد.»
علل غليظ شدن خون کدامند؟
دکتر مهيار منصوري، فوق تخصص خون و سرطان بالغين در اين باره گفت:
در برخي مواقع غلظت خون به خاطر استعمال سيگار است و به دليل کاهش اکسيژن خون، فرد دچار غلظت خون مي شود. افرادي که به بيماري قلبي و ريوي دچار هستند نيز ممکن است دچار غلظت خون شوند. زندگي در جاهايي که اکسيژن کم است، مانند زندگي در مناطق کوهستاني (ارتفاعات) نيز منجر به ايجاد غلظت خون افراد مي شود، اما اين دلايل زمينه ساز سرطان نيستند.
ولي برخي از غلظت هاي خون، بيماري هاي زمينه اي سرطان هستند. «پلي سيتمي ورا» نوعي بيماري يا اختلال خوني است که در آن مغز استخوان بيش از حد مورد نياز، گلبول قرمز مي سازد و اين مدل امکان دارد به سرطان خون تبديل شود. استرس، کار و فعاليت زياد بر روي بيماري غلظت خون تاثيري ندارد و تنها باعث بروز غلظت خون کاذب مي شود.
علائم غليظ شدن خون چيست؟
از علائم باليني بيماري غلظت خون مي توان به برافروختگي پوست صورت، قرمزي چشم ها، اختلالات هوشياري، منگي، سردرد، خواب آلودگي و گزگز دست و پا اشاره کرد.
غلظت خون در چه کساني بيشتر است؟
بعد از سن بلوغ، وجود هورمون هايي در مردان تحريکاتي در سيستم خونسازي بدن ايجاد مي کند که موجب مي شود ميزان غلظت خون در مردان دو گرم نسبت به زنان بالاتر رود. چنانچه فردي دچار غلظت خون باشد، بايد علت غلظت خون را از يک فوق تخصص خون و سرطان جويا شود. ولي اين بيماري ممکن است در هر سني بروز پيدا کند. ما افرادي داريم که در سن نوجواني و به دليل ارثي اين مشکل را دارند. بچه هايي هستند که ديواره پايين قلب شان باز است يا مشکل ريوي دارند که آنها از جمله کساني هستند که درگير غلظت خون مي شوند. غلظت خون کاذب در تمام سنين وجود دارد، اما غلظت خون اوليه بيشتر در سنين ميانسالي و غلظت خون ثانويه در سنين بالا بروز پيدا مي کند. اغلب افراد ساکن در مکان هاي مرتفع نظير کوهستان و يا مکان هايي که آلودگي هوا زياد است بيشتر از سايرين دچار بيماري غلظت خون مي شوند.
خون تيره هميشه غليظ نيست
خوني که در سرخرگ ها جريان دارد، شفاف و قرمزرنگ است، اما خوني که در سياهرگ ها وجود دارد، تيره رنگ است و اکسيژن کمي دارد. اکسيژن اين خون در سياهرگ مصرف شده، به بافت ها آمده و حين گردش، مقداري از فضولات گردش سلولي هم به آن اضافه شده و اين خون به قلب و ريه برمي گردد تا دوباره اکسيژن بگيرد، بنابراين خون تيره لزوما غليظ نيست، ولي خون غليظ به طور قطع تيره هست.
غذاي چرب تاثيري بر غلظت خون ندارد
اين بيماري در اثر خوردن غذاهاي ناسالم، چرب و روغن نباتي مايع و جامد ايجاد نمي شود و مصرف ميوه ها و يا نوشيدن آب انار که در فرهنگ ما براي کاهش غلظت خون توصيه مي شود بر کاهش هموگلوبين خون تاثيري ندارد.
بايد به پزشک متخصص مراجعه کرد
چنانچه فردي دچار غلظت خون باشد، بايد علت غلظت خون را از يک فوق تخصص خون و سرطان جويا شود. تنها راهي که نشان مي دهد فردي غلظت خون دارد يا نه، دادن آزمايش خون و اندازه گيري هماتوکريت است.
در بين برخي افراد باب شده که مي گويند چنانچه غلظت خون داريد قرص آسپيرين استفاده کنيد و يا خون اهدا کنيد، در حاليکه استفاده دو مورد فوق تنها در حد يک مسکن ساده بوده و نياز است افراد علت بيماري غلظت خون را با مراجعه به پزشک متخصص جويا شوند و چنانچه غلظت خون علتي زمينه اي دارد، متناسب با تشخيص پزشک به درمان بپردازند.
چطور درمان مي شود؟
براي درمان غلظت خون کاذب از مايعات و در غلظت خون اوليه از خونگيري و داروها استفاده مي شود و در نهايت در غلظت خون ثانويه بايد بيماري هاي زمينه اي که موجب بروز غلظت خون شده اند، برطرف شوند.
وقتي پزشک متخصص با توجه به جواب آزمايش متوجه شد که علت بروز غلظت خون در فرد، اوليه است يا ثانويه، درمان را آغاز مي کند. براي رفع غلظت خون بهتر است که آويشن را همراه با چند عدد عناب دم کرده و روزي چند بار مصرف کنيد. اگر علت ثانويه بود، درمان علت زمينه اي - قلبي يا ريوي - را در صورتي که امکان پذير باشد، آغاز مي کند و در کنار آن هرگاه غلظت خون از 56 درصد در مردان و 52 درصد در زنان بالاتر برود، بخشي از خون کشيده و دور ريخته مي شود. اين کار نيز به شکل استاندارد انجام مي شود تا غلظت خون کاهش پيدا کند. اين عمل تا زماني ادامه دارد که يکي از مهم ترين مواد خونساز بدن در اثر خروج از بدن کم شود. در واقع به بيمار فقر آهن مي دهيم تا دچار غلظت خون نشود.
حال اگر علت پرخوني براثر علت اوليه يعني ناشي از مغز استخوان باشد، در اين حالت بايد به درمان علت بيماري خوني بپردازيم و با خروج خون از يکي از رگ ها، ميزان گلبول هاي قرمز خون را تنظيم کنيم.
درمان سنتي غلظت خون
غلامرضا کردافشاري متخصص طب سنتي مي گويد:
براي رفع غلظت خون و پاکسازي خون از مواد زائد بهتر است که آويشن را همراه با چند عدد عناب دم کرده و روزي چند بار مصرف کنيد. به اين ترتيب که يک قاشق غذاخوري آويشن خشک را همراه با 7 تا 10 عدد عناب در يک يک ليتر آب جوش دم کرده و روزي چند بار مصرف کنيد. مصرف اين نوشيدني در ماه هاي اوليه بهار به سلامت بدن کمک مي کند.
چطور جلوگيري کنيم؟
افراد بهتر است هم براي جلوگيري از غليظ شدن خون و هم براي کمک به نيازمندان، به طور مستمر خون بدهند. مردان بهتر است هر سه ماه و زنان هر چهار ماه يکبار خون شان را اهدا کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۵۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوشهر هم به سرنوشت اصفهان دچار می‌شود؟

لغو کنسرت‌ها در بوشهر این نگرانی را ایجاد کرده که با ادامه این روند، شاهد تبدیل ماجرای بوشهر، به ماجرایی شبیه به بحران اصفهان باشیم. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، لغو کنسرت‌ها در بوشهر، در روزهای گذشته خبرساز شده است. ابتدا کنسرت آرمان گرشاسبی به تاریخ‌های 30 و 31 فروردین 1403 لغو شد، سپس خبر آمد که کنسرت معین زندی در بوشهر لغو شده است؛ زندی قرار بود پنجم تا هفتم اردیبهشت 1403 در بوشهر روی صحنه برود.

حالا به نظر می‌رسد که ماجرای بوشهر درحال تبدیل شدن به بحرانی شبیه به بحرانِ اصفهان است؛ هرچند که علت این بحران‌ها شکل‌شان با هم متفاوت باشد. به این اتفاقات لغو روز پایانیِ فستیوال کوچه را هم اضافه کنید.

کج سلیقگی در لغو کنسرت علیرضا قربانی

در روزهای گذشته مدیرکل ارشاد استان بوشهر در گفت‌وگویی گفته بود: «سیاست ها و قوانین موجود برای برگزاری کنسرت موسیقی مشخص و شفاف است. این روال در استان بوشهر شکل طبیعی خود را طی می کند اما در اقدامی نادر و به دلیل یک سری ناهماهنگی ها در خارج از فضای کاری ارشاد اسلامی استان شاهد لغو مجوزهای برگزاری کنسرت هایی در بوشهر بودیم که موضوع اصلاح و سوتفاهم ایجاد شده رفع شده است.»

حالا اما صحبت‌هایی تازه از عبدالرحیم افروغ مدیرکل ارشاد بوشهر منتشر شده که بخش‌هایی از صحبت‌های او را می‌خوانید:

«مشکل کنسرت آقای گرشاسبی حل شد اما بعد از زمان برگزاری این اتفاق افتاد؛ ما برای برگزاری کنسرت آقای گرشاسبی در آینده مشکلی نداریم.

در حال حاضر قرار است جشنواره موسیقی خلیج فارس را با توجه به فرا رسیدن روز خلیج فارس داشته باشیم.

پس از برگزاری جشنواره کلیه درخواست‌های برگزاری کنسرت را بررسی می‌کنیم و مجوز خواهیم داد.»

بررسی صحبت‌های مدیرکل ارشاد بوشهر نشان می‌دهد که وحدت رویه‌ای برای اعلامِ علت لغو کنسرت‌ها هم وجود ندارد. به نظر می‌رسد که برای حل این مشکل و جلوگیری از ایجاد بحرانی دیگر، لازم است که هر چه سریع‌تر مسئولان وزارت ارشاد وارد عمل شده و این ماجرا را حل و فصل کنند.

فراموش نکنیم که در ماجرای کنسرت‌های علیرضا قربانی در اصفهان که سال گذشته رُخ داد، در نهایت همه دیدند که جلوگیری از برگزاری آن کنسرت‌ها اقدامی اشتباه بوده است. در آن ماجرا ثابت شد که سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و البته دفتر موسیقی این وزارتخانه کاملا درست و به جا بوده است.

به نظر می‌رسد که این بار هم باید وزارت فرهنگ، به طور مستقیم ورود کند تا تصمیم‌گیری نهایی درباره برگزاری اجراهای بوشهر را این وزارتخانه اتخاذ کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شوکه‌کننده: ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک
  • به ازای هر ۸۴۰ تولد یک نوزاد دچار شکاف لب می‌شود
  • ۴۰ شهرستان استان خراسان رضوی دچار تنش آبی است
  • ۴۰ شهر خراسان رضوی دچار تنش آبی
  • فوت ۴۱۴ نفر براثر حوادث ناشی از کار
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • آتش‌سوزی یک کارگاه آهنگری در پامنار
  • زمان صاعقه چگونه رفتار کنیم؟
  • بوشهر هم به سرنوشت اصفهان دچار می‌شود؟
  • از کجا بفهمیم غلظت خون داریم؟ | علائم غلظت خون را بشناسید