Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-25@02:19:25 GMT

کيک روي از تلخي تا شيريني

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۷۶۶۱۴۰

کيک روي از تلخي تا شيريني

خبرگزاري آريا - زنجان به عنوان پايتخت صنعت سرب و روي ايران با وجود شهرک تخصصي روي و چندين مجموعه مختلف توليد و فرآوري مواد معدني يکي از استان‌هايي است که به شدت در معرض آلودگي‌هاي صنعتي ‌است.

صنعت در همه جاي دنيا حتي در جوامع پيشرفته با وجود نظارت و کنترل هاي زياد تبعات بهداشتي و زيست محيطي خاص خود را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همين اساس بايد از ضوابط و مقررات حاکم براي کاهش تبعات بهره جست و توليدکنندگان بايد با توجه به ضوابط حاکم، خطرات زيست محيطي فعاليت‌هاي صنعتي را به حداقل رسانند.
پسماند روي يا همان «کيک روي» واحدها و کارخانه‌هاي فرآوري روي که سال‌هاست در نزديکي شهر زنجان دپو شده مدت‌هاست به مرکز توجه بسياري از افراد، سازمان‌ها و فعالاني که پيرامون محيط‌ زيست فعاليت مي ‌کنند تبديل شده و نگراني‌هايي را براي شهروندان ايجاد کرده است.
اين پسماندها که از سال‌ها پيش در شهرک تخصصي روي دپو شده‌اند متولي مشخصي ندارد ولي در چندسال اخير سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و ديگر مقامات مسوول به دنبال جانمايي و نگهداري صحيح از اين پسماندها برآمده اند. همچنين فرآوري کيک‌هاي روي که بخشي از آنها داراي درصد روي است در دستور کار دولت قرار گرفته که مي‌تواند نياز بسياري از واحدها را تامين کند و فرصتي براي واحدهاي فرآوري روي استان زنجان باشد.
فلزات سنگين
مديرکل هماهنگي امور اقتصادي استانداري زنجان دپوي فعلي شهرک روي را حاوي فلزات سنگين دانست و گفت: پسماندهاي موجود در محوطه واحدهاي صنعتي مستقر در شهرک تخصصي روي زنجان به شکل استاندارد و در فضايي ايزوله دپو شده است، اما بخش زيادي از پسماندهاي دپو شده شهرک در محيط نامناسبي قرار دارند. در صورتي که انتقال دپو به محل جديد سريعتر صورت نگيرد سلامت شهروندان را دچار خطر خواهد کرد.
محمد رضا آبي پور، حجم بالاي 5تن دپو را متعلق به 15 سال قبل دانست و عنوان کرد: وجود اين پسماندها در محل فعلي آلودگي آب‌هاي زير زميني را دارد و وزش باد باعث انتقال آن به محل زندگي مردم راسبب خواهد شد که بسيار خطرآفرين است.
مدير کل هماهنگي امور اقتصادي استانداري زنجان اظهار کرد: پس از بررسي‌هاي انجام شده مصوبه شوراي عالي منابع طبيعي و محيط زيست منطقه مرصع براي انتقال اين پسماندها در نظر گرفته شده و کميسيون زيربنايي استان با اين مکان موافقت کردند و قرار است اين پسماندها به اين منطقه که زمين آن مناسب‌سازي شده است انتقال يابد.
وي گفت: روزانه در حدود 200کاميون پسماند در شهرک روي دپو مي‌شوند که اين حجم پسماند مي‌تواند تا 5 کيلومتر پيرامون را آلوده کند و نفوذ آن به آب‌هاي زيرزميني آسيب‌هايي جدي را در پي دارد بايد هر چه زودتر متوقف گردد.
معاون نظارت و پايش آلودگي اداره کل حفاظت محيط زيست استان زنجان، انتقال پسماند روي به روستاي مرصع را با توجه به استانداردهاي زيست محيطي مناسب ارزيابي کرد و عنوان داشت: پيش از اين پسماند روي در جاهايي که شرايط استاندارد نداشت دپو مي شد که با مکان يابي جديد و ارزيابي‌هاي صورت گرفته توسط سازمان محيط زيست تا آخر سال 97 فاز اول آن به بهره‌برداري خواهد رسيد.
علي اسدي مکان جديد براي دپوي پسماند روي را لازم دانست و افزود: با وجود فعاليت 60واحد صنعتي روي که روزانه 2500الي3000تن پسماند توليد مي‌کنند، نگهداري اصولي پسماندها از نيازهاي اساسي استان است که پس از بازيافت مجدد در داخل هر واحد صنعتي در محل جديد دپو خواهد شد.
نياز به دپوي مناسب
رييس هيات مديره شرکت خدماتي شهرک روي گفت: وجود شهرک صنعتي تخصصي روي در6کيلومتري شهر زنجان و افزايش حجم هر روزه پسماند در اين شهرک مشکلات روزافزوني براي شرکت‌ها ومردم شهر در پي دارد ما نيز اصرار به انتقال سريع پسماند به محل جديد را داريم.
عباس پناهي عنوان کرد: جهت انتقال پسماند روي درروستاي مرصع زميني به مساحت 60هکتاردر نظر گرفته شده است که از نظر زيست محيطي مکان مناسبي براي انتقال پسماند محسوب مي‌گردد.
پناهي گفت: با وجود هزينه‌هاي انتقال 10برابري پسماند روي براي صاحبان شرکت‌ها در پي آن هستيم هر چه سريعتر شرايط انتقال صورت گيرد زيرا مسايل زيست محيطي اين چالش بسيار مهم‌تر از منافع اقتصادي آن است.
وي در ادامه پسماند موجود را داراي ارزش فرآوري مجدد و بازيافت اعلام کرد و افزود: در شرايط کنوني نيز برخي از واحدهاي فرآوري از خاک مخلوط کم‌عيار انگوران که 5درصد روي دارد استفاده مي‌کنند و استفاده از اين کيک‌هاي روي نيز مانند خاک کم عيار انگوران است.
پناهي گفت: با اجرايي شدن اين طرح، کارخانه‌ها با ظرفيت بيشتري فعاليت خواهند کرد، اشتغال در اين حوزه رو به افزايش مي‌رود و شرايط مناسبي در ميان واحدها و صنايع پايين‌دستي روي ايجاد خواهد شد.
وي در ادامه عنوان کرد: در سال‌هاي پيشين با وجود مدعيان براي تملک اين پسماند اختلاف نظرهايي وجود داشت در حالي که نگهداري و ساماندهي اين پسماند توسط42 واحد مستقر در شهرک صنعتي روي صورت گرفته است، در صورتي که تعيين تکليف و رفع مشکل شود پاک‌سازي و انتقال دپو به سرعت انجام خواهد گرفت.
عباس پناهي به وجود مقادير3 الي 4 درصد فلز در دپو پسماند روي اشاره کرد و افزود: به خاطرکاهش توليد شرکت‌ها در حال وارد کردن خاک از ترکيه هستيم که پيش‌بيني مي شود با بازيافت دپوي موجود 4درصد از توليد را افزايش دهيم و حجم پسماند دپو شده نيز تا حدودي کاهش مي‌يابد.
فائزه تقي لو، دوهفته نامه نداي شهروند، شماره 44.
3088/8068
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۶۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این نوشیدنی‌ها قند و شکر را کنار بگذارید

 

به گزارش تابناک ، عوارض خوردن زیاد شکر و نمک از زمان‌های قدیم کم و بیش برای همگان آشکار بوده تا جایی که این دو ماده خوراکی به دو قاتل سفید سلامت مشهور شده بودند. با این حال علاقه به شکر را به سادگی نمی‌توان کناز گذاشت. مقاومت در برابر هوس‌های قندی می‌تواند چالش برانگیز باشد.

همشهری آنلاین نوشت: از نظر فیزیولوژیکی، نوسانات در سطح قندخون، تغییرات هورمونی و کمبود مواد مغذی می‌تواند باعث ایجاد هوس به شکر و شیرینی شود. از نظر روانی، استرس، احساسات و عادات نیز می‌توانند در این هوس نقش داشته باشند. درک دلایل اصلی میل به شکر می‌تواند به مدیریت موءثر مصرف آن‌ها از طریق جایگزینهای سالم تر و تغییر سبک زندگی کمک کند. انتخاب نوشیدنی‌هایی که شیرینی طبیعی و فواید تغذیه‌ای را ارائه می‌دهند، می‌تواند به کاهش هوس به شیرینی و در عین حال به سلامت کلی کمک کند. در این مطلب به چند نوشیدنی با طراوت اشاره شده که می‌تواند هوس خوردن شکر را بدون به خطر انداختن سلامتی برطرف کند.

دمنوش‌های گیاهی

دمنوش های گیاهی مانند نعناع تند و بابونه، جایگزین‌های طبیعی شیرین و خوش طعمی برای نوشیدنی‌های شیرین هستند. این گزینه‌های بدون کافئین که در آب داغ غوطه‌ور شده‌اند، مایع خوراکی تسکین‌دهنده و آب‌رسانی را ارائه می‌کنند که هوس‌ به شیرینی را بدون افزودن شکر اضافی ارضا می‌کند.

میوه دم شده در آب

دم کردن آب با تکه‌هایی از میوه‌های تازه مانند توت ‌فرنگی، مرکبات یا خیار شیرینی لطیف و طعمی طراوت‌بخش بدون هیچ گونه قند اضافه ارائه می‌کند. میوه دم شده در آب، آبرسان، کم کالری و سرشار از ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان ها است که آن را به گزینه‌ای ایده آل برای صرف نظر از هوس به شکر تبدیل می کند.

آیس تی سبز

آیس تی سبز (چای سبز سرد) یک نوشیدنی با طراوت و مغذی است که طعمی از شیرینی طبیعی و مواد تقویت کننده آنتی اکسیدان را ارائه می‌دهد. این آیس تی که در عین حال که از هیدراتاسیون (آبرسانی) و سلامت کلی حمایت می‌کند، جایگزینی با طراوت برای چای‌های یخی شیرین است.

آب نارگیل

آب نارگیل یک نوشیدنی طبیعی شیرین و آبرسان است که الکترولیت هایی مانند پتاسیم و منیزیم را ارائه می‌دهد. آب نارگیل کم کالری و عاری از قندهای اضافه شده، یک نوشیدنی با طراوت برای برطرف کردن هوس به شکر و در عین حال حمایت از هیدراتاسیون است.

اسموتی‌های خانگی

اسموتی‌های خانگی که با ترکیبی از میوه‌ها و سبزیجات درست می‌شوند و منبعی از پروتئین به حساب می‌آیند، گزینه‌های مغذی و رضایت‌بخشی برای کاهش میل به شکر هستند. مواد تشکیل دهنده اسموتی را با آب یا شیر بادام شیرین نشده مخلوط کنید تا یک خوراکی خوشمزه و سالم داشته باشید.

لیموناد خانگی با استویا

لیموناد خانگی شیرین شده با استویا (شیرین کننده طبیعی بدون کالری)، جایگزینی است که احساس گناه مصرف شکر را در شما بر نمی‌انگیزد. برای تهیه این لیموناد خانگی آب لیموی تازه فشرده را با آب، استویا و یخ مخلوط کنید تا یک نوشیدنی با طراوت و آبرسان داشته باشید که هوس به شکر را بدون افزایش سطح قند خون ارضا می کند.

قهوه سرد با شیر بادام شیرین نشده

قهوه سرد که با شیر بادام شیرین نشده سرو می‌شود، یک نوشیدنی خامه‌ای و رضایت‌بخش بدون قندها و کالری‌های اضافه موجود در نوشیدنی‌های قهوه طعم‌دار با شکر است. برای طعم دادن بیشتر به این نوشیدنی بدون شکر، مقداری دارچین یا پودر کاکائو شیرین نشده اضافه کنید.

نعناع و چای سبز

این ترکیب ساده از چای سبز و برگ‌های نعناع، طعم‌های لطیفی را ایجاد می‌کند که مزه شیرینی به چای اضافه می‌کند.

دیگر خبرها

  • قصه عکس تلخی که جهانی شد/ گونه محمد سالم بهترین عکس جهان را ثبت کرد؟
  • (تصویر) شيرينی فرانسه رفع پلمب شد
  • آخرین وضعیت پلمب شیرینی فروشی قدیمی در خیابان انقلاب/ عکس
  • شيرينی فرانسه رفع پلمب شد
  • رفع شکستگی خط انتقال آب در شمال شهر نیشابور
  • با این نوشیدنی‌ها قند و شکر را کنار بگذارید
  • با این نوشیدنی‌ها قند و شکر را کنار می‌گذارید
  • پذیرایی از زائران با چای و شیرینی یزدی
  • نظارت بر ٣ هزار و ١٨٦ درخواست انتقال پسماند صنعتی و ویژه در کشور
  • جایگزین‌های متنوع به جای تخم‌مرغ در غذا‌ها