Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم، آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه پیش از ظهر امروز در دیدار مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم که در مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برگزار شد،گفت: جلب اعتماد مردم به موقوفات و سیستم اوقاف باید یک راهبردی باشد که همه ما برای این امر کمک کنیم.

وی اضافه کرد:در عصر پهلوی ضربه‌ای به وقف وارد شد که همان باعث شد کسی سراغ وقف کردن نرود، همین لطمه یکی از خیانت‌های بزرگ پهلوی‌ها بود که به عنوان ضربه‌ای تاریخی مطرح است، دلایل آن نیز بی اعتقادی آن‌ها به این مسائل، نفع شخصی و تضعیف پشتوانه حرکت‌های دینی و حوزوی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر حوزه‌های علمیه بیان کرد: در برخی از استان‌ها، با همه تلاشی که انقلاب برای جاری کردن وقف در کشور کرده، هنوز هم بی اعتمادی به وقف وجود دارد، در عصر جمهوری اسلامی آن روند تغییر کرد، اما هنوز هم نیاز به کار بیشتر در این زمینه وجود دارد.

وی تصریح کرد: ما باید هر سال چند درس خارج فقه پیرامون منظومه وقف را داشته باشیم و این کار باید به صورت پیوسته و با رویکرد مباحث مستحدثه پیگیری شده و در بخش توسعه مطالعات وقف کار انجام شود.

آیت‌الله اعرافی عنوان کرد: مطالعات پیرامون وقف و تحقیقات در زمینه مطالعات اجتماعی درباره وقف از مباحثی است که حوزه باید به آن توجه کند.

مدیر حوزه‌های علمیه یادآورشد: بحث فرهنگ‌سازی، ترویج و تبلیغ وقف در سطح کشور و استان قم دارای ظرفیت بوده و یک برنامه ریزی دقیق و جدی را می‌طلبد و می‌توان در قالب نشست‌ها، کلیپ‌های منتشر شده در فضای مجازی و تعریف دوره‌های پودمانی برای طلاب می‌توان این موضوع را دنبال کرد.

آیت‌الله اعرافی گفت: ارائه الگو‌های جدید وقف از دیگر ملزومات بوده و مشکل ما در وقف‌های قدیم محدود و بسته است و بهتر است در متن وقف‌نامه تطورات آینده پیش‌بینی شود و خود این موضوع می‌تواند جامعه را نسبت به وقف ترغیب کند.

وی تاکید کرد: احیاء موقوفات در استان‌ها به اشکال متفاوت دنبال می‌شود و در استان قم می‌توان یک نقشه پنج ساله برای احیا و نهایی سازی این پرونده‌ها طراحی کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه بیان کرد: ما باید به سمتی برویم که مسائل حوزه و فرهنگ دینی روی شانه مردم و موقوفات قرار گرفته و از دولت و بودجه‌های دولتی فاصله گیریم، چرا که عزت حوزه در تحقق این امر است، برای این کار قدم‌هایی برداشته شده است.

انتهای پیام/ح

دروس خارج فقه در موضوع وقف برگزار شود/ خیانت رژیم پهلوی به وقف

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سخن بزرگان وقف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۷۶۶۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، راضیه سلطان عباسی ندوشن در اولین جلسه شورای اداری حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال ۱۴۰۳ ضمن عرض سلام و خوش آمدگویی و قبولی طاعات و عبادات و تبریک سال جدید به همکاران این مدیریت با اشاره به کلام امیرالمومنین(ع) در خطبه ۱۹۲، اظهار داشت: از نشانه‌های متقین، این است که در دینداری نیرومند و در عین دور اندیشی، نرم خو هستند.

وی با اشاره به شعار سال مقام معظم رهبری(حفظه الله) و اهمیت پیوست برنامه‌های فرهنگی به طرح‌های اقتصادی، خاطرنشان کرد: فرهنگ از اقتصاد هم مهم‌تر است چون فرهنگ به معنای هوایی است که ما تنفس می‌کنیم و همه چه بخواهند، چه نخواهند، هوا را تنفس می‌کنند و به هوا برای ادامه حیاتشان نیاز دارند.
 
کارشناس دینی بیان کرد: ما طلاب مدارس علمیه خواهران استان هرمزگان باید در جهاد تبیین و گسترش امر فرهنگی بکوشیم، به خصوص فضای گفتمانی جامعه را قرآنی کنیم.
 
مدیر حوزه علمیه خواهران هرمزگان تصریح کرد: مردم ما می‌توانند به‌واسطه قرآن نیازهای خودشان را برطرف کنند؛ طبق فرمایشات و توصیه‌های مقام معظم رهبری که فرمودند، گفتمان قرآن تبدیل به گفتمان غالب جامعه شود، باید دانش آموزان ما با قرآن مانوس شده به گونه‌ای که وقتی در کنار یکدیگر هستند، براساس آیات قرآن فکر کنند، حرف بزنند و مسائل را حل کنند.
 
عباسی اظهار کرد: لازمه گفتمان سازی قرآنی این است که آنقدر کار شود، آنقدر مسلم شود که از نقشه شهری اسلامی تا رفتار اجتماعی و تربیت خانوادگی، همه قرآنی شود که ان‌شاءالله با یک طراحی جدید تمام مسائل با نقشه و راهبرد قرآنی حل شود و به نقطه مطلوب برسد.
 
وی یادآور شد: در قرآن آیات مختلفی در بخش تعلیم، تربیت، فرهنگ، فرهنگ سازی پوشش در قرآن، فرهنگ سازی غذا خوردن در قرآن، فرهنگ سازی همسایه داری، وجود دارد.
 
کارشناس دینی تصریح کرد: با توجه به طراحی جدید در زمینه آیات کلیدی قرآنی، باید سراغ آیات کلیدی رفت و به حفظ آیات قرآن توصیه شود و همه باید فضای زندگی و اجتماعی خودشان را با آیات توامان کنند.
 
وی با اشاره به طرح مسطورا با محوریت کتاب طرح کلی اندیشه های قرآنی، ابراز کرد: ان‌شاءالله هر معاونت با الگو گرفتن از این طرح از چشم انداز افق۱۴۱۴ و سیاست‌های تعریف شده کار را پیش ببرد و چشم انداز یکساله داشته باشد.
 
مدیر حوزه علمیه خواهران هرمزگان خاطرنشان کرد: هدف جهاد تبیین که طبق بیانات حضرت آقا، دین و معارف قرآنی و مکتب اهل بیت(ع) است باید به گونه‌ای باشد تا جوابگوی شبهه‌های پراکنده در جامعه و افکار عمومی باشد، لذا لازم است هر سه معاونت یک کار واحد برای میدان‌های عملیاتی طراحی و اجرا کنند.

انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام حوزه‌های علمیه خواهران در همدان
  • تأکید آیت‌الله نوری همدانی بر توجه به تفسیر قرآن
  • مدیر حوزه های علمیه با آیت الله جوادی آملی دیدار کرد+تصاویر
  • اساس طلبگی و تبلیغ داشتن انگیزه است
  • چگونه طلبه شویم؟
  • گفتگو درباره کتاب «بازآرایی نهاد دین در برابر نهاد دولت»
  • تاکید بر توجه به معماری اسلامی ایرانی در ساخت و سازهای جدید
  • آغاز پذیرش حوزه‌ های علمیه خواهران در لرستان
  • اعلام راهبردهای مدیریت حوزه علمیه خواهران استان هرمزگان در سال جدید
  • فراخوان هفتمین جشنواره علامه حلی در استان هرمزگان اعلام شد